Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 765
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
Привет,ние днес станахме на 40 дни и по  тоя повод водих Ния на църква!Времето тук е слънчево а и тя е калена доста вече!Питата ще я правя в неделя,че да може мама да дойде от Пловдив.
Aumi,направо ме разби,аз едва по 20-тина грама успявах да дам на малката кърма,а от вчера вече съвсем престанах да я мъча да суче.Ако някой ми каже,че нямало как спре кърма от самосебе си нека да ми дойде на гости.При мен явно важи правилото, че нищо ценно няма в големите опаковки(циците ми не са малки)..Нищо,здраве да е!И с баткото бяхме така,ама там мислех че е от стреса,понеже 8 дни нямахме представа дали ще оживее и с какви увреждания ще е !!!( #2gunfire #2gunfireзаради кадърни доктори,които все пак израждат бебета всеки ден)Не м се говори.
И при нас няма голяма промяна в държанието на баткото ни,харесва си сестричката,но електроните игри са му по-интересни,а сега и като е на градина няма много време да ме ядосва Laughing LaughingСамо дето вече не иска да спи сам,и ММ спи при него!!Ама така е по интересно,вече почнахме да си ходим на гости  luvbed
 Laughing Laughing

Момичета,от къде си купувате Колийф-а!Моят свърши,а чак в края на месеца ще ми донесат от Германия,а имахме добър ефект от него???

# 136
  • Русе

Благодаря на Теди и на Дима-Дари ,че ме научиха да поставям картинки..надявам се Laughing
Лара,аз също.... SadАма си мисля че си е нормално. newsm78Ние също често ходим по болници,но не бива да се отчайваме Praynig

# 137
...Първите пъти я слагах "легнала", но после опитах вертикално с лице към мен и това се оказа супер удобно. Отделно идва като профилактика срещу повръщането, а да не говорим колко улесява вечерното танцуване при борбата с коликите. Дори ми се струва, че съчетанието слинг + биологична поза при нас намали поне с час продължителността на коликите! Отделно бонусът, че почти винаги след слагане в слинга се успокоява и заспива за продължително време - какво повече да искам?
Болки в гърба нямам. От много хора, които ползват слинг, знам, че ако има болка, възможно е връзването да не е правилно. Е, ако носиш няколко часа, сигурно е нормално да се поумориш, де... За време на ползване ми е много трудно да преценя, защото е различно, но определено има моменти на няколко пъти по няколко часа, според ежедневието ни.
Кърмих в слинга до момента само веднъж, бяхме в един магазин и тя огладня, а хич нямаше къде да поседна и просто се случи от самосебе си. Ако някой сподели ноу-хау по темата, бих почерпила и аз опит с голямо удоволствие  Peace
П.С. Моят слинг е от типа на gala-2002

А слинга го слагаш под или върху якето/връхната дреха? И аз искам и мисля, че ще ми е по-удобно със слинг, но сега нямам яке, което да мога да закопчея върху слинга Sad

# 138
  • Русе
Мдааа..явно съм тежък случай-моля ви ,изтърпете опитите ми Laughing

# 139
  • Русе

ЕЕЕЕ...благодарение на задружни усилия,успях!Благодаря и на Радостче!    bouquet

# 140
Въпрос към ЛЛЛ С кърмата сме бих казала добре за сега сме изцяло на кърма в началото течеше от мен като река хранех Вики и махах по 225мл почти на всяко кърмене а сега рядко потича кърма от мен и изцеждам пи 120-150мл и то еднократно кърма това означавали че е намаляла, спира или просто се е регулирала
Честити месечинки на всички
Здравей Aumi и честито бебе!  bouquet
 Радвам се, че нещата с кърменето вървят добре при вас!  Hug
Обичайно когато не се налага допълнително стимулиране на гърдите, например когато се цели  увеличаване на лактацията, изцеждането би могло да е само толкова колкото да облекчи гърдите, ако в даден период са напрегнати, а бебето не може да суче от тях.
 Би  ли споделила кое налага при теб изцеждането на такива количества кърма? Бебето от гърда ли суче и колко пъти в денонощие? Едната или двете гърди предлагаш на всяко кърмене?
  Количеството изцедена с помпа кърма не може да се приеме като еднозначен показател за това колко мляко приема бебето. В периода когато лактацията се регулира спрямо нуждите на бебето много майки не успяват да изцедят дори и капка с помпата, но повечето бебета продължават да пълнят памперсите и да наддават добре.
 Желая ви усмивки и успехи! Ако изникнат нови въпроси ние сме насреща!
 От профила ти виждам, че си от Хасково и използвам възможността да те поканя на сбирките на "Бебешко кафе"  в твоя град , които се организират с подкрепата на Ла Лече Лига . Ето тук би могла да следиш за дата и място на срещите http://lalechebg.com/2012/01/january/  или да следиш събитията на Facebook  страничката https://www.facebook.com/babycafe 

# 141
Момичета, някоя от вас давала ли е вода от варени овесени ядки за разхлабване на бебо?
И какво направихте с пъпчето на вашите малчовци?

# 142
Момичета, някоя от вас давала ли е вода от варени овесени ядки за разхлабване на бебо?
И какво направихте с пъпчето на вашите малчовци?

Мисля, че овесени ядки не може, защото има глутен в овеса. В ориза няма и затова може оризова вода. Peace

# 143
Оризът запича ...   PeaceПросто му дай дуфалак, той не се усвоява и преминава през червата на бебето,  за да се изходи...

Цитат
- Дуфалак - сироп, съдържащ активно вещество лактулоза, който не предизвиква привикване. На бебе, тежащо 3кг. Може да се даде 1 чаена лъжичка два пъти дневно. С увеличаването на теглото на бебето можете да увеличите и количеството. Това и умерен лаксатив с бавно действие (12 до 48 часа след приема). Можете да го сложите в храната на бебето ако вкусът не му е приятен.

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=140

# 144
Момичета здравейте   bouquet Влизам само набързичко да ви похваля биологичната поза за кърмене ,която от ЛЛЛ ми препоръчаха,за да не гълта толкова въздух бебето Simple Smile Толкова е удобна за мен..лежа си ,а тя си суче.Надявам се и на нея да й е удобно,макар ,че май й коства повече усилия.Мисля си обаче ,че вратлето се укрепва доста с нея Simple Smile През нощта вече друга поза не признаваме Simple Smile

# 145
  • Sofia
Ха добър ви ден и хубава седмица (с мало повече сън) пожелавам на всички!

Момичета, видях че коментирате по-големите деца.....Е и при нас положението не е розово. То се усещаше полъх на ревност още преди да се роди Кубер, та сега нещата продължават. Надявам се нещата да се подобрят с времето и съм умерен оптимист. Фръцкаме се за всяко нещо, тряскаме врати и така. А уж сме на цели 8 и половина години. Мислех си, че ревността е по-силна при по-малките деца, но определено не е така.

# 146
Здравейте и ние днес бяхме на консултация , пораснали сме с 5 см. и сме качили 1600 гр. Малко по бързо явно се развива малкия.Док каза че няма нищо притеснително .
Относно корема , моя изчезна 10 дни след раждане , но пък близо седмица носех колан за след раждане , вече си нося старите дрехи , че даже и на фитнес си ходя .

# 147
Оризът запича ...   PeaceПросто му дай дуфалак, той не се усвоява и преминава през червата на бебето,  за да се изходи...

Цитат
- Дуфалак - сироп, съдържащ активно вещество лактулоза, който не предизвиква привикване. На бебе, тежащо 3кг. Може да се даде 1 чаена лъжичка два пъти дневно. С увеличаването на теглото на бебето можете да увеличите и количеството. Това и умерен лаксатив с бавно действие (12 до 48 часа след приема). Можете да го сложите в храната на бебето ако вкусът не му е приятен.

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=140
А дали ще ми го дадат без рецепта и специално за бебета ли е?

# 148
И ние  сме с ревнива кака. Мислех, че е от възрастта, ама явно не е. бебто е най-хубавто, сладко, много го обича. Ама с мама и тати положението е адски нацупено, недволно и ревливо.
И нас ни подпукаха яко коликите, все се надявах тоя път да ни пропуснат. Сега чак успях да си сваля пижамата. Явно ще започна и вечер да си приготвям сутрешна и следобедна закуска  ooooh!
Довечера ще вземем инфакол, ама като знам, че при Ния нищо не помогна, докато не отшумяха на 3 месеца и половина...
Климентина, ти се герой-намерила си време за фитнес! Simple Smile Аз ако успея преди обед да си измия зъбите съм щастлива. Иначе за теглото- качих 12 с бременността и оставих само 6 в родилното. Другите 6 ще има да си ги влача, докато кърмя, ако не станат и повече. С каката си лепнах още 4 за нула време!
Гледам, че и цикъл си имате.. При мен първия път се "завърна' 6 месеца след раждането, когато замених 1-2 хранения. И сега се надявам на късна визита.

# 149
  • Русе
Люби,изпреварих те с 52мин! Crazy със свалянето на пижамата!Ама защо ли?
Моята мишка днес е спала сборно 2 часа-а съм я оставила в леглото,количката или шезлонга и се събужда и ревва SadНа какво ли може да се дължи?Свива се,но и така яко се иззака докато сменях памперса,че  CrazyДоста рядко ми се стори,за първи път го виждам без памперса Thinking

Общи условия

Активация на акаунт