Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 833
  • 727
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Ейй, момичета, най - сетне в родени!!!
Заглавната страничка е страхотна, 10х Галактик  Hug

# 301
  • Русе
Ехххх,Пижо,какво е това моренце????Направо се размечтах,дано лятото имаме възможност да го посетим,че много ми е домъчняло за него Party
И ние имахме дългичка нощ,дори нз колко пъти сме се хранили???Сега се мъчим на ръце да се приспиваме,ама  вече не ми държи кръста!

# 302
Аз още стерелизирам преди всяко хранене, но спрях дагладя вече.
Иначе и ние преминахме към смехата с 2-3 наакани памперса на денонощие, а останалите напишкани.
Мен ме притесняваше пъпчето й, защото от толкова пънене последните 3-4 дни имам чувството, че стана по-изскочило. Като не се напъва е ок, но като се напъне и бая щръква. Педиатърката й днес каза, че няма място за притеснение и не било пъпна херния това. Дано е права..

Имам и въпрос към ЛЛЛ  Понеже имам проблем с дясното зърно, на Зара още от самото начало й е трудно да суче от него. По едно време съвсем отказваше, но я приучих отново. Въпреки това обаче явно не може да суче добре от него и кърмата от тази гърда ми намалява. Вчера се изцедих да видя по колко има и успях само 30мл да източа от тази гърда, а от другата 60.
Не знам вече какво да направя за да не спре съвсем кърмата, а и да се увеличи...
Слгам я първо на тази гърда с надеждата, че в началото суче по-настървено и продължително, но засега няма ефект. Кърмя я на поискване. Пия течности и т.н., но не се увеличава засега кърмата от въпросната гърда...

# 303
capsicum благодаря ,че питаш...По-добре е! Аз се поуспокойх вече,че в началото ми беше много притеснено...
За акта - на мен ми го върнаха след 10 дена.Помощта още не са ми я превели!
На денонощие сменяме по 2-3 добре напълнени памперси..А изяждаме по 140 - 130 грама по 6 пъти на ден.

# 304
Киара,добре дошла! Как са твоите момчета? Hug
Забравих да честитя на всички с именник в семейството, както и на всички месечинки!  bouquet
Радвам се, че Дивна е по-добре! Дано и къменето възстановите, Чипче!
И нашите акани памперси разредиха до 1-2 на ден, понякога на 2, но и с каката беше така..
Ния имаше малка пъпна херния в началото, но хирург ни препоръча нищо да не правим. И наистина сама се оправи, при това имаше доста колики- не сме имали проблеми.
Вчера ми казаха да давам по 2-3 капки преварен студнопресован зехтин педи ядене заради коликите. Някоя от вас чувала ли е или пробвала?

# 305
  • Sofia
Явно не сме единствените с изпъкнало пъпче......дано да си мине от самосебе си и да не се налагат допълнителни интервенции.

# 306
Само да добавя, че на Ния беше доста дълго оставена пъпната връв. И сега пъпчето и стърчи, въпреки, че го лепихме 3 месеца и притискахме с всичко, което ни посъветваха. Сигурно след време ще иска да си го коригира с пластична операция  Tired

# 307

Вчера ми казаха да давам по 2-3 капки преварен студнопресован зехтин педи ядене заради коликите. Някоя от вас чувала ли е или пробвала?
Аз давам Биогайа по 5 капки на ден, а в него лактобацилите са разтворени в слънчогледово олио,та принципно е същото - растителна мазнина.

# 308
  • София
Здравейте и от нас.
Ние днес направихме първата си разходка. На слънце беше много приятно. Ники спа и после се разбуди и гледаше с ококорени очи. Друго си е да излезеш на въздух. Ама голям зор с количката по стъпалата. Още нямам система  Laughing Беше ме шубе да не падне детето и, че много го друскам. Вие как се справяте със стълбите?

Нашето пъпче падна на 7-я ден. А коричката около седмица по-късно. Малко е изпъкнало пъпчето, но предполагам, че ще се прибере.

Нашите памперси са наакани почти всеки път. Сменям преди всяко хранене, а понякога се налага и след  Simple Smile Така като ви чета, явно след първия месец разреждат?

Ние имахме колики през нощта. От 3.30 до 6.00. пак сложихме възглавничката с костилките и дали от нея или вече се беше преуморил и заспа. От днес му давам инфакол. Взех и биогая, ще давам и нея. Дано да действат, че много ми е жал за детето така като плаче.

Чипче, много се радвам, че Дивнето е по-добре. Да я нацелуваш и вече само здраве  Heart Eyes

# 309
Чипче браво на малката кукла!
 ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ-ЖИВО И ЗДРАВО ДА ВИ Е ИМЕТО!
ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ МЕСЕЧИНКОВЦИ!
Да попитам вие как ги приспивате малките?

# 310
Здравейте!
Пъпчици и ние имаме, даже одеве татко й питаше дали не сме я прегряли, та се опитах да му обясня каква е разликата между едните и другите пъпчици (не, че съм сигурна дали съм обяснила правилно Mr. Green).
Коликите ни май спряха. От 2-3 дни не давам никакви капки и не виждам детето да се свива. Вярно, че имаше още от направените чайове от копър и анасон, но тези дни се случва така, че почти не й давам да пие, та едва ли имат някакво действие. Днес ни свършва чая и мисля повече да не правя на този етап - ще минем или на глюкоза, или на преварена вода със захар. Дано не ни се върнат коликите по-натам Praynig , защото знам, че е възможно... Confused
В неделя правим 40 дни и ще ходим до църквата, после ще следва и погачата. Още се притеснявам дали ще мине всичко както трябва, че тук този обичай не е познат и няма кой да ми помага и насочва - мен ще питат какво да се прави, та малко съм се притеснила дали ще го направим правилно... ooooh!

Момичета, на някоя от вас правена ли е цитонамазка? Интересуваме как протича самия преглед, боли ли, след колко време излизат резултатите?
За по принцип ли питаш или след раждането? След раждането още не съм ходила на преглед, предстои ми във вторник. По принцип са ми правили цитонамазка - не бих казала, че е болезнено. С някакъв инструмент (извинявай, мързи ме сега да търся терминологията из нета) задържат отдолу да стои разширено и с една клечица взимат материал. Резултатите излизат според зависи къде го правиш, но обикновено за няколко дни. Peace

Да попитам вие как ги приспивате малките?
Понякога я приспивам на ръце, друг път си заспива сама на леглото/дивана. Simple Smile

# 311
момичета,моята мома по цял ден е мъчи да си налапа палеца,за дан го смуче.Аз го дърпам и давам биба,но не я иска реве и я бута с ръка и пак вре палеца.Днес хпдих да вземакаучукова и ефектът е същия.Някакви идеи какво да правя????Не искам да си смуче палеца,че от това няма отучване после.

# 312
Здравейте на всички мами и бебоци!
Аз ви чета още откакто бяхме в бременни и сега заедно с вас вече сме в родени, Моето момиченце се роди на 6 декември и сега расте като гъбка.
За съжаление не успя да засуче, а и нежеланият стрес ми "помогна" да ми спре кърмата. Сега е на АМ. Имам въпрос или по-скоро ми се иска да чуя и друг опит.
Мъничката много основно спи, яде на по-големи интервали - 4, понякога 5 часа, но през нощта все още яде. Моля ви, кажете, трябва ли да се опитвам да спя нощното й хранене? Постоянно чувам, че било вредно за бебето и коремчето трябва да почива.
Има около 7 хранения на денонощие, средно по около 100 мл ...
Има ли някой като мен?

# 313
и ние днес излезнахме навън,макар и на ръце в дворчето на къщата за 10 мин на Борко му хареса много,сега само да е хубаво времето да има слънце ще продължавам по 10 мин и ще почна да увеличавам времето и накрая в количката и почваме с по дългите разходки...така мисля незнам правилно ли е newsm78

# 314
Правилно е, Стефи. Peace
Аз одеве пропуснах да се похваля, че май ми спряха лохиите... Rolling Eyes Още не съм съвсем сигурна, ама имам подозрения. Twisted Evil Сега ще си чакам прегледа във вторник и евентуалното потвърждение и познайте какво ще правя после! Blush Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт