Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 881
  • 727
  •   1
Отговори
# 375
Впечатли ме не толкова предлагането на вода, а на глюкоза или вода със захар... Знам, че някои лекари с по-остарели разбирания все още ги "изписват" при жълтеница на кърмачета и затова се зачудих. Празни калории; зает обем в малкото бебешко стомахче, който би могъл да се "запълни" с кърма; да не говорим, че бебето зорлем свиква със сладкия вкус и може да отказва в последствие да приема чиста вода... 
В интерес на истината не ми го е казвал лекар... Знам го................... от дете явно. Имам двама по-малки от мен братя (втория сега е на 10 години) и на тях е давано така. Запомнила съм го. Но ще погледна статията за жълтеницата и ще помисля за варианта да не давам глюкоза или вода със захар, а само чиста вода. Peace

# 376
Ох разболявам се - имам Т цял ден - 37.5 в момента  ooooh! ... Питах в кърмаческия дали да спирам да кърмя - казаха не ... Много се тревожа да не заразя бебка ....

# 377
Radostche ,много неприятно.Бързо да се оправяш!!!!

# 378
Впечатли ме не толкова предлагането на вода, а на глюкоза или вода със захар... Знам, че някои лекари с по-остарели разбирания все още ги "изписват" при жълтеница на кърмачета и затова се зачудих. Празни калории; зает обем в малкото бебешко стомахче, който би могъл да се "запълни" с кърма; да не говорим, че бебето зорлем свиква със сладкия вкус и може да отказва в последствие да приема чиста вода... 
В интерес на истината не ми го е казвал лекар... Знам го................... от дете явно. Имам двама по-малки от мен братя (втория сега е на 10 години) и на тях е давано така. Запомнила съм го. Но ще погледна статията за жълтеницата и ще помисля за варианта да не давам глюкоза или вода със захар, а само чиста вода. Peace

На мен ми казаха в болницата за глюкозата или вода със захар - и лекарите и акушерките и педиатъра, като дойде за пръв път в къщи. Казаха, че докато има жълтеница трябва да му давам.

# 379
  • София
Ох разболявам се - имам Т цял ден - 37.5 в момента  ooooh! ... Питах в кърмаческия дали да спирам да кърмя - казаха не ... Много се тревожа да не заразя бебка ....

Радостче, не трябва да спираш да кърмиш. А и докато бебка е на кърма има имунитет и не би трябвало да се зарази. Можеш да пиеш осцилококцинум и парацетамол. Всичко ще е на ред, мила.
Аз бях така след изписването, плюс болки в гърлото, а на Никола нищо му нямаше.

# 380
Радостче скорошно оздравяване.
И на мен педиатъра ми препоръча глюкоза или подсладена вода,но аз не изпълних препоръката и.И въпреки това Дани се изчиства.Да не говорим че ако жълтеницата е силна нямаше да ме изпишат и щяхме да стоим на лампа в АГ-то.Не знам в Америка кво ги правят децата с жълтеница newsm78 ,доколкото знам там до 6 месеца са само на кърма.Никакви води за изплакване и т.н..

# 381
За Америка не знам, но мога да споделя за канада Simple Smile С виктор имахме този проблем (високи стойности на билирубина) и ни държаха цяла седмица в болницата. Лечението - по често кърмене и нагревки т като той беше по-малък (роди се 2626г и спадна до 2200г) и заспиваше на гърдата. но за вода никой не намеква дори. Със стефчо показателите бяха в нормите, но съветите бяха пак същите.  

Радостче, както е казала и self_control парацетамола ще помогне, скорошно оздравяване и от мен!

# 382
  • Пазарджик
Почти всеки един памперс му е напишкан и наакан ...и друго да ви попитам казаха ми да му давам вече по 5% чиста глюкоза заради жълтеницата тъи като тя правела някаква връзка и така се изхвърлял билиурубина по 100мл да му давам на ден ..има ли нещо вярно страх ме е да не му пълна стомахчето с нея и да почне по малко да суче ?   
Много Ви благодаря за вниманието    bouquet

Nai_Nejnoto_Neshto,

това често се препоръчва за жълтеницата. Всъщност се смята, че не е необходимо, именно защото би могло да доведе до изместване на кърмата и от там до по-нисъкия ѝ прием, както и ти предполагаш. Билирубинът се изхвърля с акото, т.е. е добре бебето да се изхожда редовно, а това става когато приема повече кърма.

# 383
здравейте, дъщеря ми днес яде половината от обичайното на всяко хранене, от друга страна ака и пишка, имали ли сте подобен случай

# 384
  • Sofia
Привет на всички!
Ние от днес сме с лепенка на пъпчето. Док каза, че така ще бъдем, докато дай Боже се прибере пъпчето. Нашия човек яко се възмути и поплака славно. Много ми стана мъчно, но нали е за добро.

За пишките: педиатърката каза след третия месец, че ще започнем със "забелването".

Радостче, да оздравяваш бързо!

# 385
Delphi_5, не се притеснявай-и ние сме така. Нашата за месец наддаде само 700гр. Ние сме комбинирано на вода и кърма. Опитваме се да я накараме да яде повече, за да качва на тегло, но безуспешно.

# 386
 Hug -  с 2 парацетамола Т сега е 36.5.... Дано да не вдигам пак... Странното е ,че нямам други симтоми освен леко главоболие ....

# 387
Здравейте, мамчета Simple Smile

Аз искам да ви питам нещо, тъй като ми е много притеснено Sad Моя бебок повръща доста, след почти всяко хранене, непосредствено след като суче или известно време след това.... Нашата педиатърка каза, че не е сериозно и ще ни прати на гастроентеролог евентуално за наличието на ГЕР Rolling Eyes, но аз все пак искам да ви питам как е при вас положението с повръщането и ако има мами с опит от първото дете да споделят дали това е нормално newsm78

Дивна не е повръщала до сега. Но Катето ми повръщаше понякога. Може за твое успокоение да се консултирате с гастроентеролог.  Peace

titkaa86, защо реши да даваш АМ, като детето си иска гърда и наддава повече от добре? Смятам, че при такова положение не е необходимо дохранване. Просто, за да увеличиш кърмата може да се изцеждаш между кърменията и така ще стимулираш приток на повече кърма...
Не разбирам защо тези доктори дават такива съвети? Защо да е нужно някога да се премине на АМ. Катето е изключително кърмено бебе, всеки месец наддаваше по 500 гр., а Кико е с доста повече. Личната в нито един момент не ме е съветвала да давам АМ. Peace
stefito_8986, Катерина ми ръмжеше като мече на всяко кърмене.
delphi_5, екстра си наддавате!!! Честит ти рожденик!  ura
Какво да кажа аз - Дивна този месец ще е наддала не повече от 300 грама заради тази диария и грижите по нея. Но съм спокойна, че поне започна да наддава, предвид на малко изяденото. Wink
Беборана, днес се сетих нещо докато дремех с бебето, за съвет за заспиване, но после забравих. Сега се мъча и като се досетя, ще ти споделя. Чаят не е особевно ефективен, а и е рано за него.
self_control, Дивна и Катето също са били така. Това е нормално и много чаровно, сладурско. Няма място за безпокойство. Това е цокането и навлажнято на устните на бебето. Wink Peace
Radostche, мисля, че не трябва да кърмиш! Постарай се бързо да се справиш с Т. Изцеди тази кърма и тогава като спадне Т си кърми. Ако има някоя мама да ти даде кърма или да накърми детето. Така процедирахме с детето на моя братовчед. Peace
За жълтеницата - аз съм с резус фактор А"-", а бебето с А"+". Не съм давала вода, често кърмене и това е. Личната ме съветваше да давам вода и захар, но и с двете деца не съм давала.

# 388
аз преди седмица вдигнах температура, болеше ме и едната гърда, имах бучка, нещо като наченки на маступатия, звъннах на педиятъра, каза, че мога да си кърмя , каза да пия нурофен. Кърмих си и малката беше наред, нищо и нямаше

# 389
arma , знаеш ли ,че и мен ме боли едната гърда  newsm78 ... От снощи ... Не напипвам бучки , но има болка ... Да не би да е от това  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт