Януари вече вее, а септемврийче пее ли пее!

• 27 997
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Здравейте!

Май всички ще засънуваме пюрета и каши в скоро време.  Crazy hahaha

Кокетка, целият ти пост е все едно аз съм го писала.  Hug Hug Hug Точно същите размисли по повод това сама ли да приготвям храната или да купувам готови пюрета. И ако я правя сама, от какво аджеба. newsm78
Аз също ще почна да предлагам вода. Мисля обаче да предложа на Малена чашка с накрайник, а не биберон. Надявам се така по-лесно да свикне да пие от чашка.

За фризьора напълно разбирам терзанията ти. Hug Любимо ми е как повечето фризьорки искат непременно да ти направят  "обемЧе".  Mr. Green Дано намериш някой добър, на който да се довериш и да си доволна.

Дана, Малена има ЕГН, защото е родена в БГ, така че поне това ни отпада като ангажимент. Мъжът ми още не я е регистрирал в румънското посолство, но аз съм направила, какво то се иска от мен, останалото си е негов ангажимент.  Wink Иначе и моят мъж е с 2 имена и като кажем имената редовно ни питат " Ама как така само 2 имена?".  ooooh! Mr. Green
И тук, да ти е честита месечинката на буболина Сара!  bouquet

Вал, честито зъбче! Hug

Валери, ами пак много правилно се кара Иво на таксиджиите! Ей голяма забава е това детенце.  Hug

Джейдед, дано най-после пруключи сагата със зъба! Hug Пожелавам ти  го , а пък Радина тази нощ да спи като бебе.  Wink Grinning т.е, цяла нощ. Hug

Тук времето днес беше много приятно - студено, но тихо и слънчево. Направихме си семейна разходка из квартала. Тате гордо си носеше щерката в кенгуруто, а аз като никога бях с ръце в джобовете.  Grinning Дано и утре е така.
 Следобед имахме гости - Малена реагира много добре на чужди хора засега. Интерерсни са и, разглежда ги любопитно, говори им и им се усмихва. СЛед като си тръгнаха гостите помолих мъжът ми да сложи букета, който бяха донесли във ваза, а аз държах Малена. И мъжът ми почна да закача малката с букета, все едно правим фехтовка с него - е няма такъв смях. Ама така се смя това дете повече от 10 минути. Ние с мъжът ми се гледахме и не можахме да разберем кое е толкова смешно, но малката просто се заливаше от смях. Толкова ми се иска да разбера какво става в малката и главичка. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

На всички болни мами и дечица пожелавам бързо оздравяване. Лека вечер! Hug

# 586
най-актуалният спорт при нас е 'налапване на връзката на панталона' - майка ми пратила коледен подарък на Сари /който пристигна тук, когато ние вече бяхме в БГ/, та там едно панталонче, което на дължина вече почти е умаляло, но на ширина има място за още една Сари Simple Smile та, обличам го и пъхам блузката вътре /за спане го ползваме/. и бебочка се забавлява доста качествено да си хваща връзката, да се набира на нея и успешно да я налапа Simple Smile

Сара много успешно си хваща стъпалата и се опитва да си налапа палеца на крака, но само, когато е голичка. с дрехи хич не се сеща Simple Smile
как е тази гимнастика при вас?

одеве минаха през къщи едно българско семейство и много се учудиха, че елхата 'още' ми стояла и питаха коя точно нова година празнуваме. а аз тази елха си я украсявах дълги часове една нощ в началото на декември и точно няколко дни след това заминахме по спешност. та елхата ми си остана самотна... и сега ще си я държа докато не ми омръзне да си я гледам Simple Smile

вие имате ли наблюдения върху кучето на фишър?
аз съм много зарибена за всякакви детски играчки /както вече съм си признавала/.
та, кучето, го донесе сестра ми, още като се роди Сари. но аз активно го експлоатирам от няколко дни и много ни харесва Simple Smile дори татко и взе да повтаря някой от думите /говори български нашето куче/ Simple Smile симпатична ситуация Simple Smile

# 587
...Със сигурност ще ти домъчнее за бебето, но е някакво време за теб....

Аз нали оставям Емо от самото му раждане по малко всеки ден и излизам без него, та в началото едвам издържах един час и адски ми домъчняваше и направо тичъх към вкъщи да го гушна. но лека-полека свикнах и сега, пак ми домъчнява, но след повечко време (два-три часа) и имам търпение спокойно да се прибера. Доволна съм, защото пристрастяването ми към него не е добре нито за мен, нито за него  Naughty Той вече определено разбира, че понякога ме няма, но винаги се връщам. Днес го оставих с дядо му почти целия ден, но се прибирах за кърменията, защото наоколо тичах по задачки. И те двамата си играят, забавляват се, а като се прибера, Емо се ухилва до ушите, протяга ръце да го гушна (т.е. да го взема то дядо му, че те основно се носят из апартамента) и после поглежда дядо си с един поглед на превъзходство от типа "мен пък мама ме е гушнала сега"  Laughing

Кокетка, водичката пробвай с чашка. Би трябвало да свикне веднага да си пийва от чашката, поне при племенника така беше и от шише с биберон никога не е пил.

Q-T, давай ги тия фризьори с "обемчето", че аз с тази права коса, като им кажа, че искам мъъъъничко обем, да не съм сплескана и те все не богат да го докарат  Laughing

Честита месечинка на Сара   bouquet

Аз също като Евита, хич не го мисля това захранване. Имам разни книги, стоят си до леглото и чакат да ги почна, ама... ще видим. Сигурна съм, че с опита от племеника (който е пресен все пак), с логика и с интуиция ще се справя достатъчно добре. При нас никой няма алергии, така че това ми е допълнително успокоение, а и аз от самото му раждане ям всичко (без мед) и никоя храна не му се е отразила зле през кърмата. Иначе, категорично ще започна с био плодове и зеленчуци, защото оранжерийните са натъпкани с какви ли не химии и не искам да ги давам на Емо. Пюретата ще си ги правя сама, но по-често ще му давам храната на парчета, да се учи да хваща и да се храни сам. Пюрета само навън ще ядем, че там няма как да се мажем  Laughing

# 588
Ние се прибрахме, голям отврат е по пътищата и направо ми е писнало от тия тирове, карат като пълни безобразници. Само да му трепери на човек под лъжичката. Да не ви обяснаявам за един гнусар, дето си хвърляше буклуците през прозореца, мръсника гаден. Ей такова нещо, като видя, и направо излизам от кожата си. Ама като ни е такава смотана държавата, всички ще се гаврят с нея, защото съм сигурна, че като мине границата няма да смее да си мята бутилките през прозореца.

Радина е добре, изкарахме гостито, свеки е много разочарована, че не може да я намачка, нагушка и нацелува, както иска, защото тя не дава. Такива писъци надава, че моментално ми я връщат  Joy Joy Joy В това отношение явно ще прилича на мен: аз обичах да ме гушкат мама и татко, ама други хора не давах да ме пипат.

Q-T
, мерси мила, днес вече отивам и пломбата да му сложат на тоя проклет зъб и съм готова. 7 зъба ми направиха: 1 пулпит и 6 кариеса, които според зъболекарката са ми от бременността, защото били "меки, бързоразвиващи се" каквото и да означава това, аз не разбирам много.

Миш, аз определено ще се интересувам от фризьора, като дойда, голям дерт ми е това. В голямото ходене по мъките преди се бях озовала и при един прехвален, дето прави на много "звезди" косите, ама и там не успях да избягам от вече споменатото обемче  Joy А пък на мен това ми е най-страшното нещо с моята чуплива, стърчаща навсякъде коса Simple Smile

Дана, кучето на Фишър е голяма забава у нас, колкото за детето, толкова и за нас Simple Smile Наш татко е променил едното стихотворение на "Кръчмарю, кръчмарю, ракийка сипи, мезенце ти бързо ми донеси..."  Joy Joy Joy И си говорим примерно "Това бебенце налапа си ръката, това бебенце ухили се сега...", а песничката за "Глава, ръце и пръстчета" съм й измислила продължение с други части от тялото. Абе изобщо голяма атракция ти казвам, а Радина само като го види и изгрява в една широка усмивка, почва да протяга ръце към него, говори му, изобщо възприема си го като живо...

Забравих какво още щях да пиша......... Ама трябва да ставам, че на наш татко му се приял крем-пудинг. Той никога не е ял такова нещо, как му се прияде не знам, ама имаме един в шкафа, ще ходя да го объркам набързо.

# 589
  • София
Здравейте и от мен в този красив, слънчев и снежен ден!

Около нас все още не е почистено добре и не се наемам да излизам с количката, но...покрай статиите за захранване в сайта бейбислинг вчера се сдобих с такъв. Изпробвахме го в разходка около блока за 10-на минути. Малката още не е свикнала и започва да недоволства, а вероятно и аз не го нагласям съвсем правилно, но ще тренираме.( Ама огромно парче плат е този слинг и никак не е лекичко).

Като ви чета повечето бебчета са в период на пробиване на първо зъбче. При нас според мен няма такава вероятност, въпреки че захапва настървено всичко възможно. Ето малко инфо за хомеопатични лекарства, които могат да помогнат ( бях си запомнила тази статия като интересна преди време):
http://www.lekar.bg/lek-114/info-132/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BD%D0 … 1%8A%D0%B1%D0%B8/
 Аз лично смятам да питам педиатърката за тах на следващата консултация и ако помагат да ги използвам при нужда.

По темата за домакинските хитринки, която коментирахме се сетих, че бях срещала подобно нещо в друг форум. Е намерих го:
http://www.svatbata.org/forum/index.php?topic=6888.0
 Дано съветите да ви помогнат за улесняване на ежедневието. На мен някои ми направиха впечатление и ще ги изпробвам.

Хубав ден и много усмивки!

# 590
  • София
Evita, благодаря ти. Аз съм голям фен на капките от грейпфрут като имуностимулант, но сега ще включа и лимоните , че тъкмо оправих гърлото и почна да ми тече носа  Twisted Evil

Оказа се, че и малчо се опитва да се бори с нашите вируси. Сутринта се събуди с "хъркащо" носле и като видях сополките ми стана много криво, че не сме го опазили. Водих го при дежурния педиатър в поликлиниката преди малко, но слава богу нищо друго му няма. За да предотвратим разболяване ми каза да му давам Панадол днес и утре. Според него и температурата в четвъртък не е била от зъбите, а пак от гадните вируси на големите. Макс обаче като истински пич ги е преборил, до някъде....

Тара, и на мен винаги ми е много мъчно за Макси, когато го оставям. Винаги тръгвам с голямо желание, за да си поема глътка въздух и на 20-тата минута вече не ми "се диша", а искам обратно при него  Heart Eyes
Обаче най-прекрасното нещо е като не ме е имало известно време и той ме види да се връщам... Такава усмивка грейва на лицето му, че направо ме разтапя и заради нея искам да го оставям и да се връщам, да го оставям и да се връщам.
А и гледам да свиква и с други хора. Аз също мисля, че не е здравословно да е само с мен.

Dennip, и аз така си мечтая за този момент с шейните и найлоните в парка. Ще е завръщане в детството  smile3502

Danna, и при нас този номер с палчето на крака става само когато е голичък. Големи сладури са тези бебоци  Grinning

# 591
Здравейте Hug
ние днес изкарахме доста време навън, харесва ми такъв здрав студ.
за играчките - сега смятам съвсем различна стратегия да имам. Не искам да се трупат камари, затова ще купувам много малко,от естествени материали. Поне докато не почне сам да си иска.
Има хиляди предмети от бита, с които може да играе и да му развиват въображението. Освен това има и достатъчно от брат му, така че свеждам новите покупки до минимум. От подаръци пак му се е събрал индивидуален кош, но това ще е засега.
jaded , умница е твоята Радина. При мама си е най-добре, знае си детето Simple Smile
Тара, мисля, че имаш правилно отношение към пристрастяването. Патила съм си от това. Естествено, повечето е било  позитивно от това, че детето е било неотлъчно до мен през първите няколко години, но за четири години съм излязла веднъж вечерта - на една сватба на приятелка. И звънях пет пъти на майка ми да питам какво става. Отказвала съм безброй командировки, някои на супер привлекателни места. Писала съм и друг път-за първи път спахме разделени, когато ме вкараха в болница преди да се роди Борис.
Хубавото е, че  расте пред теб, познаваш си го. Знаеш как да реагираш при всякакви ситуации. Има много позитиви.
Но то си и зависи от детето. Иво беше като Радина. Като го гушне някой друг, моментално наддава вой. Брат му и той натам върви, макар че няколко пъти е позволявал да го гушнат роднини и  две мои приятелки.
Кокетка, мисля, че купените пюрета, особено на големите производители, не крият кой знае какви рискове. Там непрекъснато се правят проверки.
за пиенето на вода - не мога да дам съвет. Иво също беше предимно на АМ и не съм се страхувала от шишета. На годинка вече си пиеше от чаша без проблем. Т.Е по някое време съм правела преход, но не си спомням кога и как. Знам, че имаше чаши със сламка, но надали са му били от 6 м.
Q-T , много са сладки като се смеят така....Боби най-много се радва на брат си и на баща си. Е много са му смешни Laughing И нищо да не правят, пак са му забавни.
Бързо оздравяване на всички болни дечица.

# 592
  • Варна
Привет!

Тара, ами всеки път, когато съм ходила не при моя си фризьор, ами в друг град или в хотел, и т.н. винаги искат да ти правят "обемЧе" , като под обемче, те разбират каска.  Mr. Green То и аз съм с права и тънка коса, ама пък не искам каска на главата. Crossing Arms Hug

Джейдед,
надявам се наистина зъбната сага да е приключила. Hug Аз също май трябва да посетя моята зъболекарка профилактично да видим какво е положението.

Валери, наистина татковците и батковците/каките са най-забавни. Ама и то с такъв батко като Иво как да не у е забавно на Боби. Много ми е интересно като проговори и малкия какви разговори ще провежда с батко си. Направо ще трябва да си ги записваш. Grinning Hug

Днес при нас втори опит-неопит да гледаме Шерлок Холмс на кино с мъж ми.  Естествено неуспешен Mr. Green Обнадеждени от това, че преди 2 дена Малена стоя час и половина с баба си и дядо си  докато ние пазарихме и отмятахме задачи, решихме, че днес пак ще я оставим за 2 часа да изгледаме филма. Както се казва " И Хасан е хора". Mr. Green Нахраних малката шушка в 14.15 и беж към киното. Е, този път майка ми ми позвъни не на 40тата минута от филма , а някъде след първия час.  ooooh! С други думи затвърдих материала от началото на филма, гледах и още 20 инути. Може би третия път ще отида направо за края н афилма.  hahaha Поне мъжът ми го изгледа докрай този път. Като се прибрах Малена така плачеше, че се чуваше на входа на блока, а майка ми живее на третия етаж. Направо сърцето ми се скъса. В крайна сметка не беше гладна, а явно и беше домъчняло за мен. Та така с моите опити да я оставям и на други хора и да свиква малко без мен. Явно трябваше по-рано да започнем. newsm78 Естествено майка ми направила и една глупост - дала и вода с лъжичка (което да кажем е ок), но сложила захар моля ви се! #Crazy #Cussing out Ама толкова беше притеснена горката, че даже не можах да и се скарам за захарта. Така като гледам ще си вървим и ние като скачени съдове с моята щерка. Mr. Green
Айде лека вечер от мен!

# 593
Валери, права си, че си зависи от детето. За мое щастие Емо лесно се гледа от други хора - той самия много иска разнообразие и се радва, когато друг го гушне и си и грае с него. Спи без проблем при майка ми. Брат ми като малък беше другата крайност - той не позволяваше да го пипне друг човек, освен мама, пък какво остава да го гледа. До към 4 годишен за него съществуваше само тя. Дори на татко не даваше да го гушка и целува.

Аз днес направих дъъъълга почивка от майчинството - в 2:30 с гаджето отидохме в къщи да пием по един чай на спокойствие и тишина и да си се порадваме, а след това аз ходих на шопинг чак до 8 вечерта. Много ми беше хубаво. Обожавам да пазарувам сама - пробвам си каквото искам, във всеки магазин си седя колкото ми е кеф, понякога съм изкарвала по час и половина в магазин от 10 квадрата, ама пълен с ботуши, които пробвам до един  Laughing

Но всеки кеф има кай - приспах Емо и започвам да уча  Sad

п.с.  Q-T, каска и аз не искам, абсурд  Naughty Ама мойта коса е адски права и тежка и жилава... никаква форма не иска да заеме  Grinning За мен всяко сушене в къщи е с четка, направо съм полоин фризьор, даже цял на тема сушене с четка и постигам леееек обем, а ми се иска още една идея. Аз никога не си слагам на косата разни лакове, гелове или пяна, много мразя. Обичам, като се движа и косата да си мърда естествено и за това дори да постигна хубава форма веднага след изсушаването, скоро пада. Иначе, ако я пръсна лекичко с лак си остава така, но...

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 00:44 от Tara Wilson

# 594
Тарка ние с Евитка трябваше още първия ден да ти донесем Рада и Жоренце да ги гледаш Mr. GreenИ моя както Рада днес се скъса да реве милото.Няма такива колики  Twisted EvilДнес ревах с него от безсилие ,3 часа се дра това дете.Кокетка ми беше дала възглавничката с  костилките и едни капки да опитаме, е няма и това е .Искам вече да се свършва с тая негова болка  SadКато парцал се чувствам .
И в тоя ред на мисли да попитам от ябълки може ли да му навредя чрез кърмата,че два дни ям по 2-3 броя  newsm78.Ох нямам сили да пиша нищо лягам,че малчо ще се събуди след половин час .
Лека мами  Hug

# 595
ДидкааааHug Миличкият Гого  Hug Хич, ама хич не мога да ви помогна, но много ви целувам и двамата  Heart Eyes

# 596
уффф Диди стана ми мъчно за Жоренце newsm45,предполагам че си използвала всички илачи за колики на пазара,на нас най ни помогна Колийф,Еспомизан и едни хомеопатични топчета.За оставянето при баби и дядовци при нас е мисия невъзможна/то не че има много желаещи Mr. Green/ аз забелязвам че и явно си е до дете.Ето например голямата ми буба никога не е имала проблем в оставянето на други хора ,поцърквала е малко и общо взето много добре приемаше майка ми която е вземаше в събота или неделя.Сега този дзвер Heart Eyes не иска никой освен мен-при нас се стига и до драми-отказ от ядене Crossing Arms smile3516.Ето майка ми жената даже вчера идва до вкъщи да я погледа за малко, че аз имах работа, и по разказа и е било нещо страшно,накрая се е принудила да се скрие зад една възглавница ,че малкото да не я вижда и така я е приспала и нахранила #Crazy.УЖАС голяма глезана си имам.Затова мами възползвайте се ако дечица приемат добре баби и дядковци-ужасно е полезно хем за вас хем за бебоци.Искам и една виртуална почерпка да направя.Днес моята буба става на пет месеца и по случай празника ще я черпя с оризова каша newsm64.

# 597
  • София
Хелоу мацки  Hug

Гледам обсъждате престоя при баба и дядо. Аз естествено съм за. Обаче по някой път няма баби и дядовци и няма как да стане, но ако имате под ръка според мен си е задължително бебето да им се дава за час-два  Laughing Все пак, който си има внуци да си ги гледа  Mr. Green, и сега сериозно. Иво много обича да седи при бабите си. При майка ми, защото там са и племенниците ми и голям кеф естествено. При свекърите, щото пък те му угаждат абсолютно за всичко  ooooh!. Даже в събота вечерта спа при тях. Не беше ходил отдавна и всички бяхме щастливи  Laughing С мъжа ми бяхме като гаджета ученици  Laughing Вики съм я оставяла при свекърите 1-2 пъти за по час-два. Проблеми не е имало, но като цяло тя си е спокойно бебче. Иначе много пъти свекърва ми е идвала в къщи да я гледа ако аз трябва да ходя някъде.

Честита месечинка на Никол на Климс9
Q-T Хич не ти върви с Шерлок Холмс  ooooh! Другият път вземи майка ти и Малена и ги паркирай пред залата с количката, така и да се размрънка...излизаш за една минутка вижда те, успокойва се и готово  Laughing На кино не сме ходили и ние отдавна  ooooh!
Диди горкото Жоренце  Hug Дано се приключва с тея колики при вас по-скоро, че се измъчи  Hug А относно ябълките, аз ям по-много на ден. Поне по 4. Не съм забелязала нещо във Вики. Попръцква си, но тя си го прави по принцип и едва ли е от ябълките, но няма проблем със стомахчето. Смисъл спокойна е и не дава признаци нещо да я мъчи  newsm78
Тара и аз обожавам сама по магазините. Супер разтоварвам, мога да си зяпам всяка дрешка една по една, да си пробвам всичко което искам без да бързам...разкошно ми е  Party

Ставам, че почвам да си правя упражненията  newsm68

# 598
  • София
Дидка, мила моя все едно нашия ден описа, само че аз бях толкова безсилна вчера че даже не ми се и пишеше и гледах да се разтоварвам някак си, а не да се оплаквам.
Рада не спря да реве 3-4 часа, ма се съдра, толкова че прегракна, наду се и хлипаше час след това........и след три часа се изака, зелено и полутвърдо. Нямат край тези колики, нямат.....и понеже знам, че нищо не помага просто я гушках, носех, показвах кучето, котето, сняг й поръсих и за малко спря от студеното по бузките. После се пекохме на слънце, при кокошките ходихме, но резултата беше че всички комшии разбраха, че Рада си е дошла в Кокаляне!
Оххх ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! дано скоро това чудо не се повтори, днес съм като парцал....а имам толкова много работа навън, ходене по банки и ей такива, до скоро и лек ви ден!

# 599
Q-T, аз съм голям почитател на поредицата на 'Здрач' - особено на книгите; откакто беше премиерата на най-новия филм /през ноември/, все се каня да отида да го гледам, даже и таткото на Сари му надух главата да се занимава с нея, пък аз филм да гледам. ама не стана, все нещо излизаше и накрая спряха филма Sad после реших, че дойдем ли в БГ, веднага отивам да го гледам - след 5 седмици там, последната неделя преди да тръгнем, когато имаше прожекция, тогава пък нямаше как да отида да го гледам Sad гадна работа...
сестра ми вчера ми го прати и аз успях да изгледам 38 мин и после още малко и на най-интересното съм го оставила Sad

на Сари най-много и хареса да се гледа с баба ми /моята си лична баба, която и мен е отгледала/ - докато се борих с институциите, на няколко пъти ги оставях за по час-два - много си им беше добре Simple Smile даже баба е много щастлива, че няколко пъти приспиваше Сари на ръце - нещо, която смятам за недопустимо и не прилагам, то баба беше толкова щастлива  Heart Eyes пък в крайна сметка, ние няма особено често да се засичаме с тях, така че е добре всички да са доволни от срещите си Simple Smile

мен ме е отгледала баба ми /тази въпросната ми лична баба - с която Джадед и Радина се запознаха, когато ходихме у нас/. докато беше жива прабаба ми, тя беше с мен през деня; в следствие на което, от 5 годишна мога да плета на една кука /което не е никак лесна работа/. тя постоянно ми разказваше някакви безкрайни приказки /измислени/ - за Петърчо Зайков и разни подобни.
Какво исках да кажа - мен буквално баба ми и дядо ми са ме отгледали и винаги са се грижили за мен. до 12 годишна спях в тяхната стая, с легло долепено до страната на баба ми. /това на пъпа на Пловдив, не в някое отдалечено село/. родителите ми са в апартамент на долния етаж.
базирайки се на живота си, аз целенасочено искам да си гледам сама детето /дай Боже да имаме и други деца/, не страдам от липсата на баби и разни други помощници и т.н.
не че ми е лесно, дори напротив. просто за себе си така съм решила и се радвам, че така ни се подреждат нещата Simple Smile

ох, много разсеяно пиша, но Сари атакува морското конче и е много динамично -
исках да кажа, че като отгледана от баба ми, която е велик човек /родителите ми са си ок, не ме разбирайте поглешно/, аз искам да си гледам детенце сама, дано  да ми се получи Simple Smile

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт