Януари вече вее, а септемврийче пее ли пее!

• 28 013
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Честита месечинка на Сари Simple Smile

Бъдете много здрави и щастливи!

Аз след малко отивам на зъболекар да ми запълват каналите на умъртвения зъб, че досега го лекувахме. Само той ми остана, вече нямам търпение да се свършва с тази одисея. След това отиваме на гости на свеки, че утре има рожден ден. Дано всичко е наред с пътуването и детето да е спокойно, че мъжа ми иска да спим там...

Дани_Илиева, и аз да се изкажа, без да си ме питала: защо толкова настояваш за захранване? От няколко твои поста все се каня да те питам, то детето дава ясни признаци, че не е готово. Предполагам имаш си своите причини, но и аз бих те посъветвала да направиш пауза и след известно време да пробваш пак.

Валери, аз се опитах да направя нещо подобно и затова си синтезирах информацията на Косе Босе в таблицата, като си я разделих по групи храни, но е факт, че голяма част от подробностите съм спестила и съм си извадила най-важното за мен.

Кокетка, разбирам те. И аз съм така с фризьорите. При мен даже казусът от преди години беше друг: фризьорът ми замина за Австрия и след това така и не попаднах на такъв, който да ми допада в София, безуспешно смених поне 5. А като се преместихме тук, от раз уцелих една мацка, много съм доволна. Ако има нещо, което ще ми липсва, като се преместим, то това ще са фризьорката и АГ-то ми.

Вал, честито зъбче. И не се тревожи: ще се справиш. Тука сме много кукувиците, дето нямат помощ от никой и се оправят сами с децата Simple Smile Та ще срещнеш разбиране.

Хайде изчезвам, че трябва да оправям багаж и да храня дребната. Хубав ден на всички!

# 571
Привет!
Честита пета месечинка на Сара, да е жива и здрава и много да слушка мама Данна Simple Smile
jaded, успех със зъболекаря!
Вал, честито зъбче и от мен!
Вчера щях да ви пиша за кошниците за кола, ама забравих  Embarassed Иван от малък просто не може да седи в нашата кошница, която е до 13 кг. Опитвахме с лице към движението, с лице обратно на движението, настрани, обаче не и не. Това дете само като го сложим вътре, и се започва едно въртене и пуфтене, което скоро прераства в ужасен рев. Изобщо не мога да си обясня защо е така... newsm78 Сега като дойде време за смяна на кошницата със столче, т. е. като почне да сяда, много ще внимавам какво купувам, защото това нашето си е направо мъка  Tired

# 572
  • София
Здравейте момичета,

Честита месечинка на Сара!!! Danna, много да те усмихва малкото ти съкровище!!!

Val, честито зъбче и от нас!!! За моя Макс не знам, но аз много много благородно ви завидях. Вече имам чуството, че нашето няма да се появи никога - от повече от месец избива   ooooh! Поне температурата изчезна.

Захранването и на мен ми се струва доста сложна история - чета, чета всичко, което поствате тук, и накрая все ми е хаос в главата. С толкова много информация обаче си мисля, че като дойде "практиката" ще усетим кое как, кога и по-колко  Twisted Evil

Новото при нас е, че аз успях да хвана грипа от таткото Cry и ми е доста зле. От болки в гърлото не можах да мигна цяла нощ - какво ли не пих, смуках, мазах.... Ужас!!! Надявам се само Макс да го опазиме. Тати свали маската и аз я сложих, а той така странно ни гледа - сигурно си мисли, че извънземни го отглеждат.
Хубавото е, че се разболях през уикенда, та сега са двамата в мъжки тандем, а аз гледам да се изолирам, че имам време само до понеделник да се възстановя напълно, а и искам да си го гушкаааам  Heart Eyes

Валери, и аз от известно време планирам да превърна уикендите в дни на бащата. Само да се стопли и ще се завърна към любимите масажи, йога, зумба и кафета с приятелки  Grinning

За почивките - аз съм от групата на предпочитащите хотели. На къмпинг и палатка винаги ми се е струвало много романтично, но пък не съм пробвала...

# 573
  • Асеновград
Здравейте и от нас. Hug
Дани бързо оздравяване. Peace Моята Габи също е болна, но вече взе да оздравява.
На мен също Бейби Вака ми върши страхотна работа за сополите. Peace
Вал , честито ви зъбче.Нашата лекарка уж преди месец ни каза ,че всеки момент ще излезе зъбче на Габи, но още си го чакаме. newsm78
Момичета захранването не е чак толкова страшно.Аз прочетох по важните неща от форума  и горе долу си направих схема , която ще следвам. Simple Smile
Засега се справяме, малката хапва: Картоф , тиква , морков, ябълка .Тези дни ще въведа Пащърнак от зеленчуците и Круша от плодовете. feeding
Честито на Сара Hug

# 574
Дана, честито на Сара  bouquet
Да е здрава, слънчева, да я обичате все така много Hug
Raikony, ако можеш  си направи такъв уикенд-поне два часа за разтоваране. Действа добре. Със сигурност ще ти домъчнее за бебето, но е някакво време за теб. Малко и самосъхранение.
Евитка, аз нямам намерение да взимам от кухня, още по-малко от държавна. При нас карат от Ози, с Иво съм взимала един месец, когато просто ми беше невъзможно и за секунда да го оставя, за да сготвя нещо. Бях много доволна. Но по принцип ми се струва малко неоправдано да го правя, при положение че не съм на работа и си имам домашни продукти, включително и някои видове месо. Аз само споделих какво съм наблюдавала - някакси изведнъж майките решават, че са окъснели и е време и за глутен, и за месо, и за яйце. А и един хемоглобин под 100 също често шашка, макар да се счита, че при бебетата не е опасно.
Кокетка, експериментирай с фризьорката, може пък да те изненада някоя положително.Отиди при мъж, например.  Аз въобще не се страхувам как ще ме докарат, защото дълги години съм била с много къса коса и ми хареса как ми стои, та все си казвам, че ако ме окепазят, ще се подстрижа повече . Даже и това тайно ми е желанието, че ми е писнало да ми ровят и дърпат косата.
Вио, Иво също никак не обичаше да стои в столчето. Аз вечно стоях отгоре му, за да го забавлявам, иначе все ревеше. После свикна и сега понякога разправя на таксиметровите шофьори, че трябва да ги глобят, че нямат столчета.

jaded, точно така си ги групирала храните. Но аз просто си обичам да чета повече за храненето. Не знам защо ми е толкова любимо четиво... винаги съм харесвала. Няма да си правя таблици, защото знам, че нито ще ги гледам, нито ще ги попълвам Embarassed Малко съм разпиляна и не ме бива в тия работи. А е много хубаво и стегнато. И доста улеснява. Ако си имах при захранването на Иво, нямаше сега пак да се ровя. Но не ми е неприятно....

# 575
Благодаря ви момичета,че ни мислите Hug
Ние днес  ходихме до спешния кабинет, че през нощта малката не можа да спи от давене и попаднахме на псевдо лекар,който ме изкара извън нерви и ми вика продължавай със проспана и аз го питам по колко да и давам и той ми вика ами по колкото и даваш и сега ,без да ме пита по колко и давам  в момента:2gunfire: Добре,че се появи и др. лекарка от някъде да я преслуша и тя и на нас ни изписаха витамин ц и калциум-глюкомат и капки за нос.
Валери,Кокетка,Джадед и аз засега реших след вчера да спра с захранването и аз не я натискам много,просто и правя всеки ден пюре и като видя че не иска я оставям.Големия зор за захранването го дава личната лекарка и аз до момента просто слушах, но на 6 сме на консултация и ще говоря с нея. ThinkingБлагодаря за съветите:)

Честита месичинка на Саричка  bouquet
Вал  честито ви зъбче и дано др. израстнат бързо и безболезнено:)
Евитка, много се чудя за бейби вак,ама трябва и прахосмукачка да си купя BlushА в Кокаляне няма ли детски магазини които да зареждат с частна детска кухня,при нас са на всяка крачка и е доста удобно, а и доколкото разбирам има родители които я предпочитат пред държавната.

# 576
Данна, честита месечинка на Сара  Hug

Валери, то реално погледнато няма нищо толкова за орезилване по моята прическа, просто имам нужда от освежаване, но още помня как намерих моята фризьорка - точно след едно такова "освежаване" при препоръчана фризьорка... Беше ме докарала като ... певицата Преслава., колко съм плакала, не е истина.
Просто не мога да се преборя психически, не друго, но ще трябва - не мога да ходя като Маугли в главата. Айде - боядисването иди - дойди, боята знам откъде да купя, ама подстригването  Crossing Arms
Трябва да започна да разсъждавам като теб.
Късата прическа е много удобна, но пък за мен беше и ограничаваща, въпреки това се изкушавам отново да си направя каре.

Аз имам голям проблем с това да реша от какви продукти да приготвям бебешката храна. Сега Евита ще каже, че е обещала земя за кОпане, ама пак да си се оплача, че докато дойде времето за сеитба и жътва, детето ще стане на годинка  Mr. Green
Относно био - земеделието у нас имам лични впечатления и те са, че няма стриктен контрол, освен това имам разни опасения във връзка с използваната тор, от друга страна са пък всичките тия оранжерийни, пластмасови изделия, които се предлагат на пазара.
Готови пюрета не искам да купувам - след мъж, лежал два пъти в инфекциозно с е.коли и майка, лежала също там, но със салмонела - всичкото това от закупена отвън храна, рядко си позволяваме да консумираме различно от домашно приготвено. То вярно, че контролът върху детските храни по дифолт би следвало да е жесток, ама дали е така? Имам примери и за храните от детски кухни, но да не отварям темата. От друга страна предпочитам прясно приготвената храна пред консервираната. А дори и да ползвам готови - пак остава проблемът какви пресни плодове и зеленчуци да давам.
Оф, колко по - лесно е без всичката тази информация - отиваш в супермаркета, купуваш пюрета 4+ и т.н. - и готово.

Сетих се и какво искам да ви питам от известно време насам - Андрей вода не пие и като започнем захранването би трябвало да започна да предлагам. Чудя се обаче в какво да предлагам водата - в шише с биберон, в чаша с накрайник, друго?

П.П. Дани, мисля, че постъпваш правилно. Далия не е пиле, което да се натъпче, само защото някой е решил така.
Бързичко да оздравява малката и да не ви се налага повече никакви спешни кабинети да посещавате  Hug

# 577
Мен най ме дразнят обемите, които фризьорките смятат за нужно да ти докарат. И сто пъти да им обясняваш, че не искаш обем, поне аз не искам да съм като с каска, пак така те правят.
Бих ви давала продукти, ако ми бяха в повче, но съм слагала във фризера в малки пакетчета. Поне знам как сме ги отглеждали, без нищо изкуствено. Макар почвата около София да не е най-чистата.
Б

# 578
  • София
Ох Дани, много ми домъчня като прочетох.....ама аз за това не ходя на спешен кабинет, то май аз сама по-добре ще си се справя отколкото някой лекар. То аз нон стоп чета някакви медицински материали.....Ще ти пиша на ЛС как давах всички хапове на Рада (в какъв порядък и с какви хитринки и евентуално щом нямаш прахосмукачка как алтернативно да дърпаш на детенце сополките)

Валери, има една частна кухня Ян Бибиян, която питах и са навити да се качват до нашия баир (аз живея почти в гората, а и въпросните са тествани от мои приятели и са много доволни). Иначе за държавната споделих, защото един ден срещнах една моя бивша колежка, която ползва тукашната на ул.Сердика и ми сподели как и за двете деца я ползва и колко е доволна от качеството, чистотата и отношението. И тогава лично отидох един ден до там с Рада и лелките бяха толкова сърдечни, дадоха ми да пробвам от всичките манджи за деня в едни малки пластмасови чашки, и наистина бяха страшно вкусни....(и най-вече супер безсолни, което е точно като за мен).

Данна, да ти е жива и здрава малката красавица:-)) И все да сте си покрай тате ви пожелавам.

Jaded много мерси и от мен мила, едва сега успях да я разгледам табличката. Да определно е супер чисто и структурирано, но аз сигурно ще направя друга таблица, че ние с нашите особености!

Raikony пожелавам ти бързо да оздравяваш, аз лично освен познатите медикаменти си изстисквах на всеки 2 часа по половин лимон във водата, която пия. Дано да ти помогне, мен ме вдигна на крака.

# 579
  • София
 Hug

Честита месечинка на Сара  Hug

Мнооооооого ми е мързеливо тея дни, включително и днес  ooooh! Напрааавоо ужас. Сутринта докато пусках прахосмукачка мислех, че ще задряма  Tired
Мамуля като/ако направя нещо като разбираема таблица ще ти я пратя  Laughing Hug
Кокетка, аз също като тебе си търсих фризьор години наред. Направо ми беше писнало. Освен това с тея къдрави коси, редовно си мислеха че като е къдраво не личи и ми правеха "дупки" ... абе ужас. Случайно попаднах на страхотен фризьор - мъж. Като излезнах от салона първият път косато ми беше подстригана точно както цял живот съм искала, и какт оказа една приятелка "Приличаш като от реклама на Левис". Много небрежарски, но и стилно  Mr. Green Ако имаш желание ще ти го споделя  Hug Напоследък го заменям с една друга фризьорка обаче, защото той ми е прекаленоо далееече и направо откровено си ме мързи  докат остигна до другият край на София Embarassed

# 580
Хелоуууууууу Mr. Green както казва Мишлето
Аз мами вече тотално луднах.Снощи в малкото часове ,които спах сънувам как Валери идва вкъщи да  прави оризова каша за Жоренце  hahahaОбяснява консистенции, ред при предлагане абе беше страшно забавно . Laughing
Аз съм се зарекла за нищо няма да правя планове ,нито кога ще се връщам на работа ,нито дали ще ползвам или не кухня за малчо.Защото каквито и планове да правя накрая пак не е това което аз искам .Като стане на година момченце, кухнята е точно пред блока решавам купувам 30 бурканчета и започваме.И аз като Евита съм опитвала и наистина тази при нас е много добра.А и каквото и да си говорим три ястия плащат 1.20 лв .
Данна ,честита месечинка на Саричка   bouquet
Дани  Peace дано скоро се оправи детенце Hug

# 581
оХ, Диди Joy Joy
Ще пратя мъжа ми, той е по-добър практик, аз съм повече теоретик. Той и в "Часът на мама" е готвил, и в сума ти други предавания Simple Smile обяснява добре

# 582
Диди  Laughing
Ето и един слециален поздрав за Кокетка, а и за всички с подобни (фризьорски) терзания : http://missby.wordpress.com/2008/05/21/theone/

# 583
Dani Ilieva ,има помпички за нос ,които не налагат използването на прахосмукачка. Нашата е на ето този принцип, и съм супер доволна от нея. Grinning http://family-bg.com/prX_2014.htm, нос -уста  Mr. Green

Кокетк@ , добре сме. Каката на градина, Елиза при баба си  Joy, шегувам се, но поне от 12 до 16 часа е при нея , аз скитам, все някаква работа си намирам да се измъкна от нас. Mr. Green В София по план се прибираме края на март, уж за 2 месеца, само таткото да не ни сюрпризира с нещо пак  Crazy Ако намериш свестен фризьор , сподели, моля те,че  на мен това ми е мъка в София.

Диди и аз съм луднала май ooooh! И аз снощи сънувах как бъркам пюрета  Shocked

За мен захранването на каката беше много вълнуващ и весел момент, беше ми супер приятно и смешно да я храня / смешно , защото тя се омазваше цялата , и много се забавляваше като направи " бррр" с уста и масичката ставаше оранжева или зелена/. Но Ивайла изобщо не беше злояда , и ми беше много лесно с нея. Дано и Елиза да е такава.

Мишчица, благодаря Hug Ако се сетя нещо ще добавям тук. Спомням си че тогава влязох в един магазин и на лист преписах всичките комбинации зеленчуци, които се предлагат по зеленчуковите пюрета. След това си направих таблицата, отидох и си купих точно определените пюрета. Тогава ме съветваха да захранвам с готови пюрета. Така и правех, а след време започнах да си ги правя сама у дома. Сега се замислям единствено плодови пюрета да копувам ,че там ми е тъмна индия как се правят Tired

Някой питаше за летище Варна newsm78, по план трябва да започне да функционира отново началото на март. Дали, ама надали. Днес проверих, вече се продават самолетни билети за края на март по маршрут Варна-София.  Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 21:50 от mamulq77

# 584
  • София
Здравейте, момичета. Благодаря за хубавите думи за Никола.

Много благодарности и за споделената информация за захранването.  Много полезна. И аз чета какво ли не, копирам го и пълен хаос ми е в главата.

Честита месечинка на Сари  Hug Много радост да си носите взаимно.

Вал, и от нас честито зъбче  Simple Smile  В момента това ни е най-актуалната тема, повече и от захранването. С нетърпение го чакаме и ние и завиждаме благородно. Като някоя кукувица постоянно надничам в устата на детето дали не се е появило случайно. Като спра да го чакам ще се появи сигурно и тогава се надявам да започнем да спим нощем  Simple Smile

Много студено тия дни, но е толкова красиво. Супер изтощена съм и аз, но подобно на Валери много ме зареждат разходките. Не можем за момента да отидем да покараме, нито някъде на хижа в планината, както всяка година. Но пък днес доволно се натъркаляхме в снега с кучето, докато Никола беше паркиран с количката и си спа непробудно 3 часа. Като децата сме с баща му  newsm78 А те пък така готино се забавляват с шейни и найлони на НДК и зад Хилтън, че нямам търпение да порасне шушулчо и да се спускаме по хълмчетата  Simple Smile

Ох, наближава 11ч, когато си отива доброто настроение и почва мрън-мрън. Но пък утре също ще бъде един чудесен ден  Simple Smile

Бързо оздравяване на всички болнички. Спокойна нощ.

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 22:51 от dennip

Общи условия

Активация на акаунт