Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър!

• 149 506
  • 776
  •   2
Отговори
# 330
  • Балчик
Само за пържене държа отворен капака, иначе -затворен. Peace

Аз не съм правила печено пиле.

# 331
http://www.technopolis.bg/b2c/details/823615/P11131201/MULTIKUKA … PHILIPS-HD3037/70

Въпросът ми е ясен: Заслужава ли си ? Знам че по темата е писано ( прочетох историята ), но все нещо не ми достига, за да кажа "ДА", колебая се. Иначе от темата разбрах, че в момента уредът на Филипс е най-доброто на пазара като модел, марка..
Чудя се..

Въпроси:
Боб, леща могат ли да се правят ? Ако някои е правил - станаха ли, за колко време ?
Електроенергия ? Отразява ли се на сметките ? Аз съм на газ и за това...
Кога държите отворен уредът ?
Зеленчуците на пара колко време ги държите ? Свинско със зеле, пиле с картофи... колко време отнема ?

Предварително благодаря за отговорите.

# 332
  • Балчик
Разбира се, че стават варива в кукъра. Леща 1 час на задушаване, боб 3 часа на задушаване.
капакът само при пържене отварям.
Сметките не съм забелязала да са се променили от него, все пак той е по-малко мощен от котлона.
Зеленчуците на пара - около 20 минути. Св. със зеле час и половина- два.Може из а по-малко да е готово, не знам, аз за толкова си го включвам на задушаване и е идеално. Пиле с картофи около 40 минути, но аз по принцип най-често готвя за час, програма задушаване. Но моят кукър е Морфи.

# 333
Здравейте, момичета!
От вчера имам Филипс Мултикукър и вече приготвих три неща в него. Станаха супер! Снощи приготвих омлет с яйца и сирене, тази сутрин варих тиква, а и обяда е вече готов- зелен боб яхния. Много съм доволна! Омлета стана пухкав, тиквата варих 30 минути и очаквах да остане недоварена или да се развари, но не, стана превъзходна! Зеления боб след края на програмата задушаване, оставих без да изключвам, за да изпробвам дали наистина уредът ще поддържа яхнията топла още час- час и половина.
Искам да кажа, че и аз имах много колебания и заради цената и заради полезността и приложимостта на кукъра, но понеже кухнята ми е малка и сега я обзавеждам, реших да изпробвам това чудо. Признавам, че като го включих, се пообърках, но тази сутрин вече схванах какво и как трябва да правя. Оказа се много просто. Много съм доволна, наистина! Казвам го за тези, които не се решават да опитат. На всички, които споделят опит, мнения, препоръки и рецепти- огромно Благодаря!
Приятни емоции по празниците ви пожелавам и много усмивки!

# 334
И аз съм набелязала този уред и се колебая  newsm78 наредила съм ги в кухнята един до друг  Crazy
Та въпросчето ми е може ли да се приготви в Мултикукъра, този на Филипс, да речем, Мариновано пиле, изпечено цяло, както го приготвят във витрините за бързо хранене? А мариновани свински ребра някой да е приготвял? Търся начин да си попълня "липсите" в кухнята и да оправдая покупкоманията си  Crazy

# 335
  • Балчик
Е, това не е грил за цели пилета. newsm78 Но може да се пече.

# 336
Е, това не е грил за цели пилета. newsm78 Но може да се пече.

Да  Tired. Нали пилета се печат на много висока температура.
Всички ли марки кукъри пекат до 180 градуса максимална температура или само този на Филипс, който сега се продава в Технополис.
Благодаря   bouquet

# 337
Има една марка кукър на който може и пиле да направиш, обаче не мога сега да се сътя марката, но пък и не мисля че е актуално защото струва мнооооооооооооого.

# 338
# 339
  • София
Снощи си сдобих с уреда и успях само едни картофки да изпържа.  Днес ще пробвам едно ястие да направя от книжката и един кекс. Картофките станаха страхотни  Heart Eyes

Имам питане понеже сложих близо литър олио , сега се чудя какво да го правя.
Може ли по принцип да седи вътре в кукъра ако няма да готвя а ще пържа няколко дена подред картофки, или да го изсипя в буркан и в хладилника или ....... newsm78

Досега съм пържила в тиган с малко мазнина и след това хвърлям, ама сега да хвърля толкова мазнина  Embarassed

# 340
Аз картофи в кукъра не пържа (не че често пържа) мазнина не повтарям, ама аз съм чалната на тема "здравословно хранене" аз кукъра за това го купих и на ум не ми е идвало да го ползвам като фритюрник.

# 341
  • Балчик
И аз не ползвам два пъти мазнина, затова и не пържа в маслена баня. Пържа картофи, но в малко мазнина.
При нагряване на мазнината при висока температура се образува канцерогенното вещество акролеин, затова избягвам пърженето, но не го изключвам напълно, не ми се получава, всички обичат пържени картофи и ще ме линчуват, ако ги изключа напълно от менюто.

# 342
  • София
Демек картофи си ги пържа както досега в тиган с малко мазнина.
Единственото което се яде пържено в нас са картофики.

Сложих шоколадовия сладкиш  Hug  сега чакам резултата  Mr. Green

# 343
  • София
Oх, тая книжа към кукъра за нищо не става. Правя едно свинско с картофи хем рецептатая объркана , хем и времето май.
Така пише да запържа лука и морковите , след това да добява месото и да дам stew на 35мин. , когато минат 15мин. ми пише да добява домати , който не са упоменати при продуктите в началото , ок. ще ги добавя ама тези 35мин. не са достатъчни.
На какво време слагате за свинско  newsm78

п.п. гледам, чe програмата stew  е задушаване, няма в рецептата да сложа вода, се чудя дали да удължа времето или да сложа на програма за запичане след като се задуши.
Аз понеже и не готвя много та съм малко като индианец сега

# 344
  • София
СПЕШНО, едно въпросче сложих да правя пиле с ориз по рецептата от другата тема на Джемма.

Но като включа след запържаването на ПАСТА, дисплея показва време 40мин. и като натисна старт бутона, числата изчезват и започват да се въртят по целият дисплей прекъсващи линийки само на програмата паста и пилаф, другите са ок.
ДА не би да му има нещо, сега го отворих работи вътре си се готвят нещата ама дисплея продължава да не изписва числа  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт