Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър!

• 149 339
  • 776
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Сега първо да се уточним Mr. Green ще си купя кукър щото искам да набухам вьо вътре,да затворя капака и да си изляза...иначе идеята се обезсмисля. Засуканите истории си ги готвя на работа,канибалите в нас са оставени на милостта ми Whistling

баба Станислава  да разбирам,че по нищо не отстъпва на другите уреди,просто марката не го оскъпява повече от необходимото за неговият клас.

Ами според мен върши същата работа. Аз го имам сравнително от скоро, та не знам, например, докога ще изтрае покритието на съда. Иначе готвя в него всичко, което може да се сготви в една тенджера на котлон. За печенето е ясно - пече само отдолу, не става като на фурна, но пак е вкусно. Отложен старт не съм ползвала, защото не съм млад и ангажиран човек   Laughing

# 481
  • Балчик
Нямам точна рецепта. Омесваш си кайма за кюфтета и слагаш на пара за 30 минути.
вариациите са с добавка понякога на гъби, моркови, понякога сметана, ябълка даже- изобщо не се усеща сладникав вкус, а кюфтетата стават сочни, с ориз може също, предварително леко сварен. Каймата също може да е смес, телешка, пилешка, рибна. Както и да ги направиш, все са вкусни. Peace Аз харесвам и с чесънче в каймата. Може да ги овалиш в галета, може и да не ги овалваш в нищо.

# 482
  • София
Втори опит в делимановския мултикукър - няколко капки зехтинче, ред свинска плешка, ред лук на шайби, ред моркови, ред гъби, ред картофи, млени домати, още малко зехтинче и половин чашка бира върху всичко. Подправки между редовете - сол, черен пипер, сух копър, чубрица, магданоз. Програма "задушаване" - 30 мин. Резултат - отличен. Нарязах зеленчуците на едро, месото на хапки. Опасявах се, че зеленчукът ще се разкашка, но като отворих накрая, всичко си беше цяло, много добре сготвено и вкусно. Можеше да мине и без бирата, течността дойде малко в повече отколкото смятах, но пък беше чудесно да си я топи човек с хлебче. Всичко стана много бързо, доволна съм. Обмислям следващия експеримент. Приемам идеи.  bouquet

# 483
  • Балчик

Имаме тема с рецепти,виж на първа страница.там ще намериш каквото  търсиш. Peace

# 484
Втори опит в делимановския мултикукър - няколко капки зехтинче, ред свинска плешка, ред лук на шайби, ред моркови, ред гъби, ред картофи, млени домати, още малко зехтинче и половин чашка бира върху всичко. Подправки между редовете - сол, черен пипер, сух копър, чубрица, магданоз. Програма "задушаване" - 30 мин. Резултат - отличен. Нарязах зеленчуците на едро, месото на хапки. Опасявах се, че зеленчукът ще се разкашка, но като отворих накрая, всичко си беше цяло, много добре сготвено и вкусно. Можеше да мине и без бирата, течността дойде малко в повече отколкото смятах, но пък беше чудесно да си я топи човек с хлебче. Всичко стана много бързо, доволна съм. Обмислям следващия експеримент. Приемам идеи.  bouquet
Такива манджи най обичам.
Гледам какво има в хладилника, бутам и готово.
Не се разкашква щото не бъркаш.
Течност почти не слагам щото като затворен капака то си пуска.

# 485
издърпах един филипс от търговската мрежа и сега идва трудното - какво да го правя. ще викам неволята. имаше шанс и след месец да си бъде недокоснат и неопетнен. решението бе да извикам всеки и всяка, които ще са в състояние да го използват. вече имам и първите печеливши.   chef  дано има и купон с него. ще се вгледам внимателно в рецептите ви и вероятно ще открия нови вкусове. бон апети на всички

# 486
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
И аз днес се сдобих с кукъра на Филипс.
От както съм се прибрала се почна лудо готвене. Crazy
Сефтосах го с омлет, после булгур с домати, току що извадих кекса по рецептата на  на Джема ( ако не се лъжа, че ги изчетох наред).
Всичко стана чудесно и най - важното, не беше нужно  да бъркам, вардя и т.н.
Много съм доволна от покупката, подозирам че заедно с пекарната ще станат най експлоатираните уреди у дома.
Добре че ви има, та споделяте за такива полезни уреди.
Сега ще тествам с една леща, да се самосготви до сутринта, да видим какво ще се получи.

# 487
  • Балчик
Честито на сдобилите се с кукъри. Hug

# 488
30 минути. Баба ми правеше прекрасни кюфтета на пара, моите не са като нейните и това си е. Но пак са хубави. Simple Smile
Здравейте и от мен. От три месеца имам кукъра нафилипс,много съм доволна. Но ме заинтригуваха кюфтетата напара на Джема. Къде да търся рецептата Джема? Grinning
Благодаря ти Джемма, още тая събота ще ги пробвам...., нали и на кукъра в кошничката за пара стават?

# 489
  • Балчик
Да, аз там ги правя.

# 490
ако слагаш чесънче лук слагаш ли извинявай че те питам толкова подробно но никога не съм яла кюфтета на пара, а пк ако не се получат все пак събота е осми март Grinning

# 491
  • Балчик
Слагам и лук и чесън.т.е понякога само с лук, друг път само с чесън, не и двете едновременно. Много ги харесвам и в двата варианта. Няма начин да не се получат. Peace Въпросът е на кой ще му харесат и на кой не. Най-хубави са топли за консумация, веднага след приготвяне.

# 492
Слагам и лук и чесън.т.е понякога само с лук, друг път само с чесън, не и двете едновременно. Много ги харесвам и в двата варианта. Няма начин да не се получат. Peace Въпросът е на кой ще му харесат и на кой не. Най-хубави са топли за консумация, веднага след приготвяне.
Мерси. Моите са много капризни, но аз нямам време за угаждане, разгледах твоите рецепти, такива специалитети много биха им харесали Simple Smile....но няма кой да им ги приготвя, все пак сестарая, затова и кукър купих. Притеснява ме че е с тефлон, след като го купих изчетохвсички форуми, харесах модели на редмон, има с иноксови и керамични купи и се замислих дали да не пратя този на майка и да си поръчам от сайтовете америкянския. Кажи твоят морфи също ли е с тефлон?

# 493
  • Балчик
Да, тефлон е и вече е много надраскан, та имам угризения и аз за готвенето в него. Мога да си купя нова тенджерка, но тъй като той вече е за пенсиониране, се чудя все още да изкара още малко и  да купя нов уред или все пак нова тенджерка. Тя не е евтина все пак. newsm78
Ето на това съм хвърлила око, ама много пари  в сравнение с Филипс-а:
http://www.ebay.co.uk/itm/Multicooker-POLARIS-PMC-0517AD-Multiko … sh=item1c3d1b3289
http://www.ebay.co.uk/itm/Multicooker-POLARIS-PMC-0523AD-Multiko … sh=item1c3c445bb0

А ти какво гледаш, кой Редмон? Кой е  с инокс?

Последна редакция: чт, 06 мар 2014, 22:05 от Джемма

# 494
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
И аз гледах моделите на Редмонд, страхотни са.
Имат два модела при които съдовете са с керамично покритие:
http://multicooker.com/catalog/multicookers/redmond_rmc_m90/
http://multicooker.com/catalog/multicookers/redmond_rmc_m70_new/
Първия го има и с подарък иноксова купа, освен това може да се закупи и само тя самостоятелно.
Цената му с доставката до тук, ще стане точно колкото два Филипса, та това окончателно реши моята дилема. Като видях, че ги има и в промоционални пакети, признавам си, съвсем се изкуших. Blush
От магазина като го вземах  ми казаха, че Филипс предлагат вече резервни съдове, така че ако на някой се повреди много, да знае че има вариант да се смени.
Отивам да бъркам кекс, сина ми каза че бил най - хубавия който съм правила, понеже седял пухкав отвсякъде( вече няма и трохичка, сега зареждам пак за закуска да имат).

Общи условия

Активация на акаунт