Отговори
# 600
  • София
добро снежно утро от мен, ние пак сме затрупани разбира се Mr. Green и продължава да трупа ли трупа Twisted Evil
Деска, Ани ти е показала шейната, точно тази е, много е яка, защото хем може да седи облегнато назад, хем пък си и полягва, пък и е до 23 кг, още поне 2-3 зими ще изкараме с нея Hug
За възпитанието, наистина ще седна да помисля какво точно са правили нашите, то майка ми е главното действащо лице де, баща ми покрай нея намазваше, в смисъл че ние с нея споделяхме, но не сме се крили от него и така и той знаеше какво става. Даже майка ми като се замисля, ни прикриваше за някои неща. Ще помисля, ще поговоря пак и с нея и ще ви пиша като си събера мислите в главата Hug
Някой питаше за четки за зъби, ние взехме ето тези ( на Нуби):

Има три варианта, за различните етапи от израстването на зъбите, аз сега му дадох да играе с първата Laughing
А най-новата играчка на Крисчо е една стара клавиатура, ама яко удря по нея и се кефи, много е щастлив Mr. Green
Аз да не казвам голяма дума, и не знам дали това има общо де, но откакто давам кашата към 6, Крисчо спи по-добре...може и съвпадение да е, но за сега действа. Но той си ляга в 9:30 де, доста време минава след кашата, в 9:30 суче... Rolling Eyes
Хеберлеа, и Крис спи 2 пъти, 1 път на обяд, и след това към 5-6 още веднъж. Това е...
Айде изчезвам, че Крисчо е в настроение да лази и не мога хем да гледам в компа, хем да следя кога ще се добере до ръба на леглото Laughing

# 601
Дидолинка, аз преди 3 дни купих сухарите на ЕТИ. Но чак в къщи прочетох съдържанието. Реших засега да му давам само от сухарчетата на Хип, а по нататък за попарата може тях да ползвам. И в червените опаковки съм давала на Иван, но сега не съм им чела съдържанието. Но щом бебешките имат хидрогенизирани мазнини, и другите ще имат!

Шуши, точно!  Peace Тези теми бяха табу! Нещо като негласно изказано правило! Винаги ми е било странно как приятелката ми разказваше на майка си за всичките си гаджета и подробно описваше срещите си с тях. Мислех че не е редно. Сега не мисля така.  Simple Smile А със сина ми се държа коренно различно от това което съм видяла от родителите си, но така ми идва от вътре. По скоро ако се държа резервино и налагам теми табу няма да е естествено за мен.  Wink
Цитат
(разбира се вместо "мааму деба" казвам "мааму стара")
  Joy

Ире, това което описваш най ме е страх. Някак забързани в ежедневието , да не се вторачим само в оценки и постижения! Затова са ми интересни такива теми и дискусия. Понякога действат като шамар и те връщат в правилната посока.  Peace

Пао, и аз никога не си спомням да съм казвала на родителите си Обичам те, не помня и те да са ми го казвали. Не че не се обичаме! На Иван му го казвах често и когато започнах да го чувам от него, бях приятно изненадана. Сега почти не ми се налага да го кажа първа! Също така често казва и на бабите си Обичам те!... и на госпожите в ДГ. Не умее да си крие още чувствата. Особено ако се провикне на публично место Мамооо Обичам те!  отговарям му със същия тон, за да не помисли че е нещо срамно да показваш чувствата си.

Мая, и на вас много положителна енергия за здраве!  Peace

# 602
Здравейте!Първо да пожелая на всички болнички бързо оздравяване! Hug
За възпитанието:много ми се иска да постигна със Самуела същите отношения каквито имам аз с моята майка!Тя ми е приятелка,но също така и родител.Отгледала ме е сама,тъй като баща ми почина когато бях на 11 години и мисля,че въпреки всички трудности които сме имали през годините се е справила чудесно!Не,че не се караме,напротив,но винаги когато имам нужда тя е до мен.Почти всичко съм споделяла с нея,а това което не съм е било,за да не я тревожа излишно.
Дидолинка:Аз купувам сухари на Ети.Ми какво да кажа за тях,добри са Laughing
Зверчето:Много ми харесват четките за зъби=Откога трябва да започне използването им? newsm78
И Сами много си играе с една стара клавиатура,но за съжаление най харесва да лапа накрайника. Laughing
Момичета правите ли супички на бебоците?Аз правя с картоф,морков,лук и фиде.Сами много я харесва.Идеи за друг вид супа?
Ааа и още един въпрос кога се започва с даването на кисело мляко с бисквитки?
Хубав ден! Hug

# 603
Хиберлеаааа, велико! Открадвам го това дето всеки е шеф по различно време (заедно с вечерните разкази на Ани -както каза тя "ритуал" това ми се вижда ключово, да е ясно кога се случва и да бъде очаквано и търсено от детето) - много се радвам, че започнах темата и ми давате такива страхотни примери! За това не искам да чета книги, нито да разчитам на психологията дето учех - искам истински работещи подходи да разбера
Ани, ама как се досетих за темите табу Wink

За спането - Камен спи след всяко хранене поне час, иначе се сърди. После си спи и цяла нощ (ако е ял нещо кофти се буди за кърмене 1 път). Много ми е добричък  Heart Eyes Hug

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 13:56 от Шуши-

# 604
  • София
Сами и мами, първата четка е за бебета над 7 месеца, втората над 11, третата вече си е нормална четка за като имат повечко зъби Mr. Green Аз днес му дадох първата и много й се кефи, по малко ще го уча какво да прави с нея Laughing

# 605
Сами и мами, четох/или гледах съвети от зъболекар, че миенето трябва да започне, когато има какво да се мие, т.е. поне 1 зъб Simple Smile Да не се чака всички зъби да поникнат и чак тогава, защото първите ще са вече развалени. Иначе указанията на опаковките "от 7 месеца" и т.н. са пожелателни - на брат ми първият зъб му е излезнал на 1г., така че преди това не са му ги мили Simple Smile
Ще ми е много полезно да споделиш за подхода на майка ти към теб. Какво включваш в израза "се е справила чудесно"? Много тъжно това за баща ти  Hug, майка ти е силна жена явно   bouquet
Допълвам се - за супите не мога да ти помогна, но ако те инетресуват няколко здравословни рецепти за баници, крекери и закуски - ще ти пратя едни линкчета Simple Smile

Зверче, аз може смело да давам парчета храна, ама за такива "остри" предмети ме е страх  Joy, не си ли бърка в очите с нея или в гърлото  newsm78

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 13:45 от Шуши-

# 606
  • Добрич
Привет с днешна дата!  Laughing
Ама, много хубава тема сте подхванали: възпитанието!  Peace На свой ред и аз да се изкажа.  Laughing Намирам примера на моята майка за образцов, така да се каже. И аз съм от хората, които споделят всичко с майка си. Много я обичам!  Heart Eyes Сега се сещам, че всяка среща с разните гаджета я обсъждахме надълго и нашироко. Запознавах я с всичките ми приятели, гаджета и много ми беше кеф. Тя е по професия начален учител и има страхотен подход към децата. Сега виждам, че и с нашите деца се държи пак така. Винаги съм можела и мога да разчитам, че ще ме разбере и ще ме подкрепи. Даваше ми винаги право аз да избирам и аз да решавам как ще постъпя в дадена ситуация, аз да взема крайното решение, като тя ми даваше само съвети. Спомням си доста нейни думи като: "Майката е най-добрия приятел, защото тя никога няма да пожелае зло за детето си", "Внимавай с приятелките и винаги имай едно наум с жените." и разни такива.  Laughing Абе, хем е била родител, от който имах респект, хем ми е била приятелка. Не сме имали разни ритуали, не помня да ми е чела приказки, но постоянно усещах обичта и любовта й. И като за край да кажа, че не само възпитанието зависи дали ще споделяш и чувстваш някой близък, а и самият характер на човека. Ето пример сме ние с брат ми. Възпитавани сме еднакво, не сме делени и т.н., но той е такъв, че никога нищо не споделя. Майка ми и беше безкрайно тъжно и сега й е, защото ние с него сме двете противоположности. Аз споделяща всичко, а той - нищо. Още един пример: ММ и брат му. Пак израснали в една къща, възпитавани еднакво: брат му на ММ споделя и се чува с техните много често, а ММ нито споделя нещо, нито пък им звъни да ги чуе как са.  Mr. Green
Балничките - хайде оправяйте се!  Hug
За спането - спи 3 пъти. Веднъж преди обяд към 9-10,00, веднъж на обяд към 13-13,30 и веднъж към 16.30 часа.
Киселото мляко - мисля, че беше към 9-тия месец.
Зъбките - още не съм купувала четка и нямам намерение да го правя в близко време.  Wink
Дари, радвам се, че си добре!  Hug
Вих не иска да яде месните пюрета и днес татко ми донесе домашно петле. Сега ще ходя да го сваря и да видя как ще го съхранявам, защото нямам нито формички за лед, нито бонбонени опаковки. Май ще е добре да купя формички, най-лесно ми се вижда.
Много се радвам, че съм полезна на някои от вас. Нали затова е форума: за взаимопомощ.  Wink Колкото повече глави четат и мислят, толкова по-лесно и бързо се сдобиваш с правилната и точна информация.  Wink Hug
Хайде, хубав следобед!   bouquet

# 607
Ани, Зверче, благодаря за инфото за шейната. Сега остава Марти да я одобри и снега да се задържи  Mr. Green

За възпитанието се подхванали тема. Много е интересно и за мен.  
Майка така и не схвана идеята за забранените и позволените неща, и че такъв вариант "може, ама за малко" само обърква децата (и мен ме объркваше, че днес може, а на другия ден ти се карат за същото нещо, защото можело ама вчера). Сега се опитвам да го обясня на Марти, че ако си даде телефона на Йоана после не трябва да й забранява да го пипа.
Много неща се криеха от баща ми - теми за цикъл, секс, гаджета. Не го разбирам и това.
Темите табу пък (секс и гаджета) спряха да са табу след като вече се бях запознала с тях. Т.е. от майка/татко никакво просветление.  За цикъла - добре, че имах по-голяма сестра и бях подготвена и не беше изненада това, което ми се случва. Майка понякога (ноооо доста рядко се случва) си признава, че не е знаела как да постъпва в такива ситуации.
Иначе като цяло мнението ми по доста въпроси се е зачитало, винаги съм била изслушвана. Майка още разказва как е искала на обяд да поспим, а аз съм сядала на земята и съм казвала - ти спи, аз тихичко ще ти говоря. Пред роднини са ни защитавали за много неща и ако се е налагало да ни се прави забележка е ставало на саме, никога пред хората.
Сигурно бих се сетила за още ситуации, но не знам дали да товаря темата.
Сега се опитвам да науча Марти на някои неща, дано успея. Той пък въобще не говори за детсвото си. Наскоро аз му разказвах някаква весела случка и го попитах защо той никога не ми разказва нищо за периода си като дете. Отговора беше - ми аз нямам весели случки. Стана ми тъжно. Там със сигурност има някакви съществени пропуски, защото като се събрахме да живеем заедно той ми каза - ти си моето семейство, думи зад които все още не мога да разбера какво точно се крие.
Отплеснах се.....

# 608
Здравейте!

Хелън, малко закъсняло, но да напиша и аз - според мен това за чорапогащниците и момчетата са остарели предразсъдъци от времето когато памперси не са съществували още, не мисля, че има някаква научна причина сега... Особено пък в тази възраст, в която единствените физиологични разлики са дълбоко скрити в памперса и не могат да се претоплят/притиснат и т.н. Simple Smile В памперсите половите органи на момченцата така или иначе се запарват и стягат, независимо отгоре с какви дрешки е. Като тръгнат без памперси (като големите мъже) тогава ще има значение сигурно Simple Smile

То стана модерно всичко да се обявява за вредно и мисля че нещата с рапичното олио се преекспонират. Поне в процентното им съдържание в пюретата на утвърдените и био-марките. Да, сигурно е много вредно да си сипеш една чаша рапично олио и да го изпиеш, но от половин капчица едва ли има такива вреди - предполагам че повече помага за други неща, отколкото пречи. То целия ни живот е пълен с вредни неща, но по тая логика защо въобще да живеем, като всичко отвсякъде ни трови... Така че се присъединявам към призива на Цвети - не се вглеждайте толкова, отрова няма да сложат Simple Smile

Ние от месата сме въвели пуешко, заешко, пилешко и агнешко (всичките маркирани 4 мес). Телешките пюрета гледам ги дават от 8 месеца, свински даже не съм виждал. Сьомга сме взели, и тя е маркирана от 4 месец. Това "условието е да са въведени всички меса освен свинското" означава ли, че първо и телешкото трябва да дадем, и тогава сьомга?

Красче, много хора правят попарата с чай. То май даже класическата рецепта е така Simple Smile Ние слагаме три сухарчета (по-малки), около кибритена кутийка сирене, 100 грама чайче (от на хип разтворимите) и съвсем малко масло (обрано с ножа, не отрязано).

Аз да спомена, че и ние сме в олимпийския отбор по борба свободен стил при смяната на памперса. Сладкишка не ще да лежи по гръб, само се изправя до седнало положение и почва да дърпа всичко - кремове, салфетки, мръсния памперс... Ни може да и обърше дупето човек като хората, ни а го намаже с кремче... а поставянето на самия памперс и опъването на лепките му е истинско предизвикателство! Снощи дадохме за пръв път каша от бурканче - пълнозърнеста с круша... Резултатът е, че тази сутрин акаме рядко кашесто вече три пъти, и естествено прави опити да си сяда в мръсния памперс докато й го свалям...

Не съм изчел всичко - в началото на 40-та страница спрях, та сега ще опитаме да излезем въпреки мокрия сняг малко на разходка, пък после ще дочитам.

# 609
  • гр.В.Търново при моя любим
 Party А,добър ден...Малкия заспа,аз изчистих,наготви,изпрах и още не успявам да ви изчета подробно,а само отгоре-отгоре.

Многоооо болнички,офф.Бързо да оздравяват Hug
Ваче,дано Сашата сега е по-добре Hug

Чин,радвам се че обрива на Нико отшумява. Hug

Ире,и при вас няма пъпчици вече HugРадвам се,че на бебчо му е харесало пюрето със сухар Hug

Деска,много се смях на историйката с  Йо и Доли.Сигурно са много сладки Hug

Ани,наистина ми харесва начина по ,който възпитаваш Ивко и връзката,която има между вас.Много сериозна тема сте подхванали,но и много интересна Hug

Зверче и аз мисля да взема такъв комплект четки за зъбки Simple Smile

Къдрокоске Hug,благодаря за линка ,относно задавянето.Много полезен е,но дано не се налага да по прилагаме  Hug

Дарка,браво за операцията ,че е минала добре.Аз пък обувам на Жорката памучен чорапогащник,понеже постоянно иска да лази и мисля ,че му е студено на пода.Въпреки ,че е послано ,под нас никои не живее и ме е страх да не го простудя Rolling Eyes

За киселото мляко-мисля към края на 8-мия месец,а в началото на 8-мия овесени ядки.Тогава мисля да включа и рибата.
А агнешко месо,кога да дам?

Извинявам се на останалите,които пропускам,но още не мога да смогна Embarassed

# 610
Хеберлеа, Никола спи по два пъти на ден задължително, рядко по 3. Горе долу трябва да му се съберат 2-3 часа дневен сън.

Зверче, такива четки за зъби не съм виждала. Сигурно ги няма в аптеките , а в детските магазини.

Шуши, като един психолог ни разконспирира на момента!  Laughing Психология ли си учила? Много се радвам че си имаме психолог в темата!
А за закуските и крекерите щом са здравословни, искам и аз!  Praynig

Деси, като спомена за детство и се сетих сега, че преди няколко дни с Иван проведохме много интересен разговор. Той ме попита: "Мамо, когато стана баща, вие с татко какви ще сте?" Аз:"баба и дядо" Той: Не искам! Искам да стана първи, втори, трети и най-много до последен клас и после пак да ме родиш и пак да съм ти детенце"    След това му обясних как живота си върви и никога не се връща назад и т.н. Но това което ми каза, ме кара да си мисля че му харесва да бъде дете, харесва детството си.... Често го питам дали е щастлив и отговора е ДА. Надявам се след време да си спомня за детството си с любов. А аз си спомням че все ми се искаше да порасна. Сега си харесвам възрастта в която се намирам. Ако може наистина като завърши Ивко да го родя отново....  Mr. Green

# 611
Здравейте,доста сте писали ,а аз имам 100 неща ,както винаги да свърша ,та ще се връщам да ви чета после! Дара заспа,въпреки дъжда се разходихме час ,поспа си и дори успях да се подстрижа !Писали сте доста видях за методите за възпитание,та има какво да почета!

# 612
момичета благодаря за отговорите за спането! Опитвам се да се ориентирам вече по колко е нормално да спи денем, че всеки ден ми е различен и непредсказуем (за разлика от кака си която си имаше почти фиксиране часове на спане).

бг-тати
- да, стресиращо е да се сбласкваме всеки ден с информация за вредните неща, които се опитват да ни пробутат в храните, и не бива да се отива в крайности, но мисля че когато правим нашия избор какво да ядем, трябва да сме поне информирани (т.е. да четем етикетите и да знаем какво се крие зад разните Е-та например). Това особено важи когато избираме храна за чувствителните стомахчета на бебетата си - нали всички се кълнем, че искаме най-доброто за тях. То иначе и чипса и зрънчовците не са отровни, но аз не бих ги дала на децата си...
Относно рапичното масло, едва ли в количествата в които е в пюретата е вредно, но пък е добре да се знае ефекта от неговото натрупване в организма ни (щото не се преработва изцяло, подобно да кажем на маргарина)... За мен беше важно да знам за рапичното масло, проучих колкото можах и го споделих, но всеки си решава какво да чете и от какво да се води.

Ако знаете колко ми се иска да бях чела етикета на Девинската минерална вода и да знаех за ефекта на флора за минерализацията на зъбките преди 5 години (пиех я като бременна) ...щях най вероятно да спестя толкова мъки на момиченцето си... Confused

Шуши
 Peace

Зверче - много ми харесаха тези четки - откъде ги взехте?

!

Той: Не искам! Искам да стана първи, втори, трети и най-много до последен клас и после пак да ме родиш и пак да съм ти детенце"    
Ани  Peace

отивам да гушкам мишлето, че пак не може да заспи...

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 15:46 от heberlea

# 613
Къдрокоса, а може би не е само до характер, ами е до това, че с еднакъв подход не може да достигнеш до различни душички. Именно еднаквият подход вероятно е причина за различен резултат Wink така ми се струва, де. Едва ли тези хора с никого никога не споделят - може би все някой е намерил път до тях.

Деската, стана ми тъжно за МТ - явно не е имал весело детство, нито чувства семейството си като такова - много жалко! Хубаво, че е намерил теб и заедно ще създадете, това което не е имал. Peace

Ани, думите на Ивко ме прсълзиха! Дай Боже всекиму! Да, психология съм завършила, ама то нашето образование не струва - не се хваля с него. Blush
Здравословните рецепти са от бон апети специално за малки деца - Крем-закуска с хрупкави овесени ядки и портокал. http://bonapeti.novatv.bg/recipes_of_the_day/?receipt=6045
Баница с овесени трици http://bonapeti.novatv.bg/recipes_of_the_day/?receipt=6046
Овесени крекери http://bonapeti.novatv.bg/recipes_of_the_day/?receipt=6047
Шипкови бисквити http://bonapeti.novatv.bg/all_receipts_of_lora_stoyan/?receipt=6048
И бонус една морковена торта http://www.purvite7.bg/articles/view/1457/morkovena_torta.html?rc=10

# 614
Здравейте!

Не съм се включвала от няколко дни,но все не мога да стигна до форума каквото и да правя.
Тъкмо се връщаме от консултация и съм в потрес какво се случва с теглото на Краси-последните два месеца го теглят 8 200,а днес на два различни кантара е 9 500 и 10 000  Shocked Какво става направо не знам?! На см само 0,5см е пораснал и вече е 72см,но чак толкова да е качил за 1 месец не ми се вярва.  Тук вали вече доста силно както предполагам и навсякъде.Връщам се да чета и да се включа адекватно в разговорите.

Надявам се всички да са оздравели и да сте добре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт