Иначе тия общите приказки от сорта "всеки е различен", "майката трябва да намери път към детето" ги знаем, ама някак в тях няма конкретика и за това не ми помагат хич.
В тоя ред на мисли - Пеперудке, честита рожденичка 
може би зависи от детето - ако го е направило от лиготия и му се вържеш, е лигавене, ако го е направило от болест или друг физически дискомфорт или стрес - тогава е грижовна майка. Ето тука идва редът на майчиния усет - ти си имай различните подходи в главата, пък като прецениш дали е сериозно или лиготия ще решиш кой подход да приложиш. За мен тези примери са много интересни и полезни. Благодаря!
Аз имам от тези ,които Теди каза -червените,май гръцки бяха,ама те са за нас,та се чудех дали да дам на детето.
През бременността беше такова и май така си и остана.А преди повече от 110/70 не съм имала.Май остарявам
Имаш прекрасна водолейка 
Аз съм един тип, едното ми дете е друг. Отношенията ни са различно в зависимост от различни външни фактори. Затова е толкова трудно
Аз затова написах, че от раждането на Саша съм се водила от едно единствено нещо, да й показвам и казвам колко я обичам, а останалото ще се нареди. С Рали правя същото. Иначе ми се е случвало и да я пердаша Саша, но това минава и отминава
и тя знае, че аз пак си я обичам. И това дето си писала на теория ще установиш, че на практика не се получава
или поне не така както ти се иска на теб.
Не пренебрегвайте това, което могат да дадат бабите и дядовците. То също е участие във възпитането, макар да не е това, което родителят дава
За моето дете, това което научава от бабите и дядо си е нещо много велико за самата нея. Аз го виждам. 
Да оздравява момчето бързо. Ще се оправите с ушите. Аз като помня как страдах като малка, бъркаха ми с огромни игли и досега имам проблем с едното ухо 
И аз взех от червените сухари.
Наистина е много важно двамата родители да са единни и партньори в начинанието
А не 'мамо, може ли' - 'не, не може', 'тате може ли' - 'може', извод мама е лоша
ММ си държи, че аз съм майката и само аз трябва да решавам всичко за детето, а аз искам заедно да взимаме решенията, постоянно го питам неща за които си няма и идея - памперси, хранене, козметика, но държа да се чувства съпричастен. Той и за името не искаше да се включи, а аз толкова държах да има мнение, че накрая той избра друго име
От сега му повтарям, че не трябва да имаме разногласия пред детето и да сме твърдо на една позиция, за да не го объркваме, а също и поне веднъж на ден да му казва колко много го обича 
А иначе в момента на вън е много приятно, не мога да повярвам че го казвам, но не духа въобще
Ако и утре е така може да извадя слинга, само гюлето да не ме изкриви съвсем

Четири имам, всички са коренно различни.При всяко работи различен подход, но винаги с любов и блага дума постигам повече, отколкото с наказание и викове.Близнака беше неконтролируем, сигурно ми е скъсил животеца с години, сега е друг.В обобщение мога да кажа, че винаги опитвам с добро, обясняване, търпение.Намирала съм време да ги изслушвам, да играя с тях и приятелите им, да излизаме заедно.Обаче и работехме заедно в градината, чистехме къщата заедно, ремонти правехме заедно.Стремила съм се да се поставям в тяхното положение, да гледам на нещата с техните очи.Разбира се, има и граници.Имало е и наказания, викове...нищо човешко не ми е чуждо.