Отговори
# 225
  • Варна
моля, дайте идея за сладкиш, в който да се използва прясно мляко  Praynig

# 226
всеки, с млечен крем, струва ми се и Лондонският сладкиш също

# 227
  • под тепетата
Сладкиша с крем карамел на манел , на 17 стр. съм написала продуктите, които са за крем карамела, иначе ми идва малко  Laughing и  печеш на 160 градуса като крем карамел - да не завира водата.
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=150837.240

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 13:35 от bilqna_69

# 228
Аз успях да направя само 5 литра портокалов сок. Сложих 400 гр захар и по-малко от половин бурканче захар.  Ама все пак хубав е Simple Smile

# 229
  • София
Правих мекици по рецептата за улични мекици на Танита. Получи се съвсем редичко и категорично не можех да ги разтеглям с ръце. Сипвах ги с лъжица. Така ли трябва да бъде или нещо брашното ми не е съвсем наред? Въпросът ми е към тези, които са пробвали рецептата.

И понеже забърках цялата доза сега имам доста излишно тесто. Дали ще стане за пица? Да му добавя още нещо?

# 230
Правих мекици по рецептата за улични мекици на Танита. Получи се съвсем редичко и категорично не можех да ги разтеглям с ръце. Сипвах ги с лъжица. Така ли трябва да бъде или нещо брашното ми не е съвсем наред? Въпросът ми е към тези, които са пробвали рецептата.

И понеже забърках цялата доза сега имам доста излишно тесто. Дали ще стане за пица? Да му добавя още нещо?
Може да добавиш още брашно и да си ги изтегляш с ръце мекиците.

# 231
  • София
Аз криво-ляво направих някакви мекици и закусвахме с тях. Въпросът ми е как да оползотворя остатъка от тестото.
А и да знам за в бъдеще дали си е такова тестото или при мен е грешката.

# 232
  • Варна
Сладкиша с крем карамел на манел , на 17 стр. съм написала продуктите, които са за крем карамела, иначе ми идва малко  Laughing и  печеш на 160 градуса като крем карамел - да не завира водата.
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=150837.240

Благодаря ти, но не обичам крем карамел  Rolling Eyes

А сполучлива рецепта за еклери?  newsm78

и още нещо: останаха бисквитени елементи за направа на коледна къщичка (нещо не можахме да я сглобим Tired), какво може да се направи с тях?

# 233

и още нещо: останаха бисквитени елементи за направа на коледна къщичка (нещо не можахме да я сглобим Tired), какво може да се направи с тях?[/u]

сладък салам http://ofisa-na-elidrag.blogspot.com/2012/01/blog-post_16.html днес правих почти същия, разкош е  Peace

Чарита, от тестото за мекиците - слагаш още брашно и си правиш пица спокойно. Или пърленки. То си е тесто с мая. Трябвало е да сложиш още брашно, като си видяла, че не става за дърпане с ръце. Всяко брашно е различно  Peace

# 234
и още нещо: останаха бисквитени елементи за направа на коледна къщичка (нещо не можахме да я сглобим Tired), какво може да се направи с тях?[/u]
Бисквитена торта.

# 235
  • Австрия
Привет, и аз имам едно въпросче.

В рецептата за Ябълков каприз на Morena пише 1 коф. сметана(400г).
Правил ли е някой този сладкиш и каква е сметаната, заквасена или течна? Ако е течна задължително ли да е животинска или може и растителна сметана? Аз повече използвам растителна, че животинската е по-тежка.

Това е и рецептата:
1кг ябълки
2ч.ч. захар
1 коф. сметана(400г)
1 1/2 пак. чаени бисквити ( на мен ми отиде около пакет за 26см форма)

Ябъките се обелват и нарязват на малки кубчета. Слагат се на огъня със захарта и 2ч.ч. вода( аз сложих 1 1/2) и се варят 20тина мин. или докато станат прозрачни. Махат се от огъня и се добавя сметаната, разбърква се добре. Във форма за торта или тавичка се реди ред бисквити, заливат се с половината от ябълк. смес( още докато е топла), ред бисквити и другата половина ябълкова смес. Оставя се за няколко часа в хладилника.

Благодаря предварително.

# 236
nudel33 аз не съм го правила ,но щом пише кофичка, според мен е заквасена сметана.

# 237
# 238
  • Австрия
nudel33 аз не съм го правила ,но щом пише кофичка, според мен е заквасена сметана.

То и аз така си помислих, но понеже имам само течна сладкарска, а заквасена не, реших да попитам.  Wink Ще трябва утре да купя заквасена.

# 239

Общи условия

Активация на акаунт