Отговори
# 210
Аз да питам за сока от портокали.Сложих ги да замръзват. Утре как да ги смеля, ак нямам машинка за месо??? С пасатора, където е за рязане на лук дали ще стане. А не режа лук в него,защото имам друг уред. Ама няма ли да се умирише съдинката  newsm78
KaRoLa, ако имаш блендер, с него ще стане. Не знам какъв ти е пасатора за лук, но, ако са силно замръзнали портокалите, малко ги остави да се отпуснат, да не си потрошиш машинката, просто не я знам каква е. Peace

# 211
Момичета, вкъщи децата изпиват сока от компота, а плодовете не се изяждат, затова дайте идея къде мога да ги вложа? Става въпрос предимно за праскови и кайсии...хубав домашен плод и ен ми се хвърля Simple Smile
Ала-Бала, пробвала ли си да минеш с пасатора целия компот? Става нещо като нектар и е много приятно, стига и децата да го харесат, разбира се.

ей заради това спрях да правя компоти  ooooh! нито нектар пият, нито плода ядат от малки. Правя по 20-на компота, колкото да е не без нищо и то праскова или касии.
Ала Бала, виж разни кремчета с пасиран плод.

# 212
Момичета, вкъщи децата изпиват сока от компота, а плодовете не се изяждат, затова дайте идея къде мога да ги вложа? Става въпрос предимно за праскови и кайсии...хубав домашен плод и ен ми се хвърля Simple Smile
Ала-Бала, пробвала ли си да минеш с пасатора целия компот? Става нещо като нектар и е много приятно, стига и децата да го харесат, разбира се.

Още малко идейки. Ябълковият сладкиш с карамел на Лео също става с плодове от компот. Peace

# 213
# 214

Ако може да троши лед, няма проблем. Ако не е с такава функция, просто остави да се отпуснат замразените портокали, ако са на ледчета, де, и с него ги надроби. Peace

# 215
  • Пловдив
Търся,търся,защото не мога да си спомня на кого беше постния сладкиш. Сладко се поставя. Моля , дайте ми рецепта Simple Smile

# 216
# 217
  • София
Може ли, някой да ми каже как прави картофените кюфтета Embarassed Знам, че е лесно, но като не съм правила досега...

# 218
Може ли, някой да ми каже как прави картофените кюфтета Embarassed Знам, че е лесно, но като не съм правила досега...

Рецептата на пеп-4о
http://pep-4o.blogspot.com/2010/10/blog-post_10.html

Картофени кюфтета на фурна
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=347203.msg11696441#msg11696441

# 219
  • In a surreal moment!
Момичета, вкъщи децата изпиват сока от компота, а плодовете не се изяждат, затова дайте идея къде мога да ги вложа? Става въпрос предимно за праскови и кайсии...хубав домашен плод и не ми се хвърля Simple Smile

Ала-Бала -  Аз ги слагам в кисел. Това е нишесте сварено с вода + плод или нектар. Аз ползвам нишесте малина, защото го предпочитам, но ако вие обичате и други аромати направи с тях. Плода от компота го смачквам, надробявам, може и да се пасира. Пропорциите за вода са написани на пакетчето, захарта е на вкус.
Готовият кисел може да се разсипе в чаши и да се гарнира или да се използва като крем за бисквитена торта или с такава с пандишпанени блатове.  Peace

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 10:19 от ИКСИ

# 220
Аглея, аз ги правя по рецептата на Пепчо, която Лабрекс е дала и ги пека във фурната. На нас много ни харесват.

# 221
  • Пловдив
Благодаря, галета на Лабрекс го знам, а този се разрязваше на квадрати и в разрезите се поставя сладкото

# 222
  • Варна
Благодаря, галета на Лабрекс го знам, а този се разрязваше на квадрати и в разрезите се поставя сладкото
Този ли търсиш?http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=366728.0

# 223
  • Бургас
Момичета и момчета,моля за рецепта за празена каша!Благодаря предварително

# 224
  • Пловдив
Този ли търсиш?http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=366728.0
Да, точно това! Благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт