Отговори
# 195
  • София
Искам да си направя мъфини,но нямам формички.Ще стане ли с чашките за крем карамел?Трябва ли да мажа с масло,докъде да ги пълня,на водна баня ли да ги пека?
И ако може да ми дадете изпитани рецепта за солени и сладки /да не са шоколадови,че ще давам на малкият/ мъфини  Praynig
Може в чашки за крем-карамел, намажи ги с масло и брашно целите отвътре, напълни ги до около две трети. Не е необходимо да печеш на водна баня. Правила съм добруджанките във форма на мъфини, много сполучливи стават  Peace.

# 196
  • Пловдив
Искам да си направя мъфини,но нямам формички.Ще стане ли с чашките за крем карамел?Трябва ли да мажа с масло,докъде да ги пълня,на водна баня ли да ги пека?
И ако може да ми дадете изпитани рецепта за солени и сладки /да не са шоколадови,че ще давам на малкият/ мъфини  Praynig

Здравей,
има цяла тема за мъфините, разгледай и си харесай рецепта според твоя вкус.
Може да ги направиш и в чашките за крем карамел. Ако имаш от хартиените формички може да ги сложиш в чашките, ако не- подмазваш и набрашняваш леко, за да не залепнат. Мъфините не се пекат на водна баня.
Успех!

# 197

L.I.L.I..,  виж този  крем какао http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,868.msg94077.html#msg94077 но аз слагам и масло и парченца шоколад понякога. Оле то не може да се мери изобщо

# 198
  • София
Правила съм солени мъфини в чашките за крем-карамел, дори и в малки чашки за кафе (от дуралекс). Няма нужда от водна баня, но хубаво намасли чашките и изчакай за ваденето след като изстинат добре.

# 199

L.I.L.I..,  виж този  крем какао http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,868.msg94077.html#msg94077 но аз слагам и масло и парченца шоколад понякога. Оле то не може да се мери изобщо

Благодаря много, рецептата е наистина много лесна и бърза... още утре ще изпробвам рецептата Simple Smile

# 200
И да спомена, току що изразходих първото си  фолио за готвене и искам да ви го похваля. Преди ползвах само хартия за печене, но откакто открих фолиото не го сменям с нищо  Peace

Имаш предвид алуминиевото такова или...нещо друго ново?

# 201
  • В царството на мечтите
Намира ми се една консерва от риба тон и да ми кажете нещо интересно

# 202
Ще правя пудинг по ей тази рецепта, в която обаче пише  да се използва царевично нишасте. Аз нямам, а и в магазина нямаше, та разполагам само с пшенично. Мога ли да използвам него?

# 203
Ще правя пудинг по ей тази рецепта, в която обаче пише  да се използва царевично нишасте. Аз нямам, а и в магазина нямаше, та разполагам само с пшенично. Мога ли да използвам него?

Можеш! Peace

# 204
labrex, благодаря!

# 205
Пеп-чо знаех  си че веднага ще намериш решение на моя проблем.Благодаря ти избрах бутчетата защото цялата патица ще ни  е много.  bouquet

# 206
  • София
И да спомена, току що изразходих първото си  фолио за готвене и искам да ви го похваля. Преди ползвах само хартия за печене, но откакто открих фолиото не го сменям с нищо  Peace

Имаш предвид алуминиевото такова или...нещо друго ново?
Не,не алуминиево, а  фолио за печене, прилича на плик за печене, но е на руло като хартията за печене. Ето сайта на Фино http://fino-bg.com/hit/  Peace

# 207
  • София-Младост
Ева на третия етаж, на кутията така ли пише: Фолио за печене? И го ползваш отдолу в тавата, вместо хартия за печене, така ли?

Момичета, вкъщи децата изпиват сока от компота, а плодовете не се изяждат, затова дайте идея къде мога да ги вложа? Става въпрос предимно за праскови и кайсии...хубав домашен плод и ен ми се хвърля Simple Smile

# 208
Аз да питам за сока от портокали.Сложих ги да замръзват. Утре как да ги смеля, ак нямам машинка за месо??? С пасатора, където е за рязане на лук дали ще стане. А не режа лук в него,защото имам друг уред. Ама няма ли да се умирише съдинката  newsm78

# 209
  • София
Момичета, вкъщи децата изпиват сока от компота, а плодовете не се изяждат, затова дайте идея къде мога да ги вложа? Става въпрос предимно за праскови и кайсии...хубав домашен плод и ен ми се хвърля Simple Smile
Ала-Бала, пробвала ли си да минеш с пасатора целия компот? Става нещо като нектар и е много приятно, стига и децата да го харесат, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт