Отговори
# 180
джолана http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1815.msg45631.html#msg45631

подобен http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_6862.html

иначе целия в глинения гювеч и да се задушава със или без зеленчуци. С бял боб е разкош

# 181
  • София
джолана http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1815.msg45631.html#msg45631

подобен http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_6862.html

иначе целия в глинения гювеч и да се задушава със или без зеленчуци. С бял боб е разкош
Пеп-чо, Бонго, благодаря ви  bouquet

# 182
Кой търсеше рецепта с портокали? Знам че не е за много такива, но ми хареса тази рецепта http://yoli-www.blogspot.com/2011/02/blog-post_09.html  Peace
Аз, мерси много   bouquet, малко късно отговарям  Embarassed
Гледам и се чудя, как аджеба ще оформя купол  newsm78, дали ще стане в купа с фолио  и после да се обърне, как мислите?

labrex,дано  не е много нахално  Embarassed, но да ти припомня да ми преведеш  рецептата    bouquet, че гугъла се справи направо ужасно, нищо не можах да разбера...извинявай много че те занимавам  Heart Eyes

# 183
labrex,дано  не е много нахално  Embarassed, но да ти припомня да ми преведеш  рецептата   bouquet, че гугъла се справи направо ужасно, нищо не можах да разбера...извинявай много че те занимавам  Heart Eyes

polly, заповядай:

Портокалов сок – 9 литра от 4 портокала!

4 портокала се обливат с вряла вода (за да падне восъка, с който ги обработват) и се изтриват до сухо. Слагат се за 2 часа в хладилната камера, а още по-добре за една нощ, счита се, че замразяването убива горчивината от корите и по-лесно се отделя сок). Режат се и се смилат с машинка за месо. Ако са силно замръзнали, пускат се за малко на леко размразяване в микровълновата. Получената маса се залива с 3 литра охладена кипната вода или от кана с филтър, оставя се да постои 10-ина минути (това по рецепта, иначе става и с вода от чешмата).
Прецежда се през гевгир ,за да се отстранят по-едрите частици, а след това през сито или нагъната марля.
В прецедения сок се добавят още 6 л вода, 1 кг захар и 30 гр лимонтозу.

Всичко се разбърква добре, разлива се в бутилки и се оставя няколко часа. В крайна сметка имате 9 л вкусен портокалов сок.

А от останалата след прецеждането маса може да сварите сладко: добавяте захар на вкус и лимонтозу, варите в микровълновата под капак около 15 мин. Получава се портокалово желе, става за рула, сладкиши или просто така..

За проба може да се направи от 1 портокал, да се залее със 750 мл вода, като постои 10 мин, да се добавят 1л 200мл вода, 250гр захар и 7 гр лимонтозу.Според някои става сладко, затова предлагат следните пропорции: не 250, а 200гр захар, лимонтозу не 7, а 6 гр, и вода не 1,2 л, а 1,4л., но зависи от вкуса.
Вместо лимонтозу може да се комбинират 2 портокала и един или два лимона, може да се нарежат плодовете и след това да се замразят, и да се смелят с блендер.

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 00:23 от labrex

# 184
Лабрекс,златна си  Hug  Това с портокалите е СУПЕР!!!!!

# 185
Здравейте, кулинарки днес си купих патица от лидл помощ никога не съм  готвила такова чудо.

# 186
Много благодаря, labrex   bouquet

# 187
Може ли да ми кажете как най-лесно да счупя кокосов орех и как да си направя кокосово мляко от него?
виж как
Не мога да не отбележа колко сладко реагира детето баща му като удря кокоса. Аз се чудя като отваря стария кокос и така държи сатъра в една ръка и замахва към кокоса, който държи с другата ръка, не е ли рисковано?

# 188
Можете ли д ами дадете идея какво да сготвя на котлон, което да не е пържено. Печката ни още е счупена  ooooh!
Супи, задушени зеленчуци, можеш да готвиш на пара.
Примерно обедно ястие: картофено пюре или картофена салата или друга картофена разновидност, която се приготвя в тенджера, задушени броколи или каквито зеленчуци харесваш и риба на пара.

# 189
  • София
labrex, тези портокали направо с корите ли се смилат или се белят?

# 190
  • София

Гледам и се чудя, как аджеба ще оформя купол  newsm78, дали ще стане в купа с фолио  и после да се обърне, как мислите?

Так съм правила шоколадовата тортата с рулата на L e o Peace
 И да спомена, току що изразходих първото си  фолио за готвене и искам да ви го похваля. Преди ползвах само хартия за печене, но откакто открих фолиото не го сменям с нищо  Peace

# 191
Направо ми взе акъла с тези портокалови корички. Аз обичам, но до сега не съм успявала да си направя домашни...

# 192
Здравейте, кулинарки днес си купих патица от лидл помощ никога не съм  готвила такова чудо.

тук има една цяла и други с патешко месо

цяла патица на Аура и пълнена гъска с ябълки по Драго

# 193
Здравейте! Може ли ми препоръчате рецепта за крем със сходен вкус на полуготовите кремове Оле на доктор Йоткер, особено какаовия. Много го обичам, но искам да си приготвям такъв крем в домашни условия и с домашни продукти. Този крем ми е любим за бисквитена торта, а и за директна консумация Simple Smile

# 194
  • малкия йеросалим
Искам да си направя мъфини,но нямам формички.Ще стане ли с чашките за крем карамел?Трябва ли да мажа с масло,докъде да ги пълня,на водна баня ли да ги пека?
И ако може да ми дадете изпитани рецепта за солени и сладки /да не са шоколадови,че ще давам на малкият/ мъфини  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт