Отговори
# 345
Погледни рецептата на Бордовски, вкъщи резултатът се харесва! Peace
А пречи ли ако фасула е консервиран?

Не, даже по-бързо ще стане, пропускаш момента с варенето му. Peace Жоро го е дал с жълт фасул, но аз винаги го правя с тоя зеления, такъв обикновено купувам.

# 346
Погледни рецептата на Бордовски, вкъщи резултатът се харесва! Peace
А пречи ли ако фасула е консервиран?

Не, даже по-бързо ще стане, пропускаш момента с варенето му. Peace Жоро го е дал с жълт фасул, но аз винаги го правя с тоя зеления, такъв обикновено купувам.

Благодаря много днес ще изпробвам рецептата, дано да ми я харесат вкъши Thinking

# 347
Каква роля играе водата в тази рецепта за руло Стефаниhttp://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=a … stia&Itemid=4 използвана при печенето му?
Ще го правя днес по тази рецепта http://ilrai.blogspot.com/2010/04/blog-post_16.html, но от любопитство потърсих и други рецепти за него?

# 348
  • Варна
Каква роля играе водата в тази рецепта за руло Стефаниhttp://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=a … stia&Itemid=4 използвана при печенето му?
Ще го правя днес по тази рецепта http://ilrai.blogspot.com/2010/04/blog-post_16.html, но от любопитство потърсих и други рецепти за него?
За да се омеси кайма за кюфтета или руло, в нея се слага хляб. Той трябва да е напоен в течност, а да стане по-лесно това.

# 349
питането ми е защо в едната рецепта се слага вода при печене, а в другата само мазнина.
Копирам директно написаното "Край рулото, в тавата налейте 200-250 мл вода" и "Слага се в намазана с мазнина тава. Аз го поставям върху хартия за печене."
Сега е май по-ясно, за какво става дума Simple Smile

# 350
  • Варна
 Laughing Така е по-ясно наистина. На въпроса не знам защо е водата. Може би пак за да не залепва. newsm78 И аз го слагам върху хартия за печене.

# 351
Може би за да стане по сочно рулото се слага вода!

# 352
аз му наливам вода, бульон или др. течност, защото му трябва повече време за печене - само с мазнина ще опръска всичко, докато се пържи, а хартията - ще прегори.  
Но мазнина не слагам, каймата си има достатъчно.
Моята кайма е от месо и и трябва повече от 20 мин.  Освен това пласта кайма е по-дебел от 1 см., искам да съм сигурна, че ще е изпечено и вътре.

# 353
И моята кайма е от месо този път взех повече свинско от телешко. Месото си ми е чисто направо изрязаха сланите и ми го смляха. Пък и моят пласт кайма е по-дебел от 1 см. и ме е страх да не се опече достатъчно.
Ще ви послушам и  ще сложа вода пък имам и малко биричка при печенето.

# 354
  • Стара Загора
Панирах чушки и ги поръсих с настърган чесън, както ги обичаме. Поглеждам ги преди малко - чесънът синьо зелен Shocked Нормално ли е това или да се притеснявам Laughing

# 355
Панирах чушки и ги поръсих с настърган чесън, както ги обичаме. Поглеждам ги преди малко - чесънът синьо зелен Shocked Нормално ли е това или да се притеснявам Laughing

Ако са били горещи........., има един чесън, дето като го залееш с гореща вода и посинява.  Изкъса ми нервите при едни туршии.  Peace

# 356
  • Стара Загора
Горещи бяха, да. А чесънът е от огромния, китайски Tired Не че нямам домашен, ама беше на промоция в Лидл Joy

# 357
И моята кайма е от месо този път взех повече свинско от телешко. Месото си ми е чисто направо изрязаха сланите и ми го смляха. Пък и моят пласт кайма е по-дебел от 1 см. и ме е страх да не се опече достатъчно.
Ще ви послушам и  ще сложа вода пък имам и малко биричка при печенето.
Преди 10 дни правих руло от мляно месо и го пекох 40 мин. в завита  с фолио тава и после сложих кашкавал и допекох. Беше се опекло много добре.
Както е посъветвала пеп-4o ,повече от 20 мин. Peace

# 358
Както е посъветвала пеп-4o ,повече от 20 мин. Peace
а бат`Бонго съветва - никога по-малко от 30 , та дори и 40 мин  Naughty
аз не слагам хляб , не слагам и вода. за мазнината да не говорим - тц....

# 359

Kитайският чесън винаги позеленява или посинява   ooooh! Една от причините да не го купувам е тази....
Като правя шкембе чорба или туршия винаги,ама винаги ако съм попадала на китайси чесън - ПОЗЕЛЕНЯВА ИЛИ ПОСИНЯВА...Особено ,ако има съприкосновение с оцет или нещо друго кисело......
Другата причина е,че е много по-лют от българският и прави киселини.....При това ние сме все със здрави стомаси(да чукна на дърво)...ядем люто и пикантни храни без проблеми.....Китайският чесън сме го отписали отдавна !!!

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 20:52 от TheNMaster

Общи условия

Активация на акаунт