Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 360
ЗДравейте, поздравления за темата!!!

Понеже вече съм работеща майка и вечер все нямам време да готвя, а трябва нещо да се яде, си мислих за замразяване. Обаче имам питане относно замразяването на различни ястия и продукти.

Примерно мога ли да направя баница със сирене и да я замразя суровичка. После трябва ли да я размразявам преди печене или направо във фурната като купешките замразени.
Също хляб - омесвам, втасва, оформям и ... слагам във фризера. После вадя и пека директно или след размразяване?
Пица - мога ли да наредя продуктите върху суров блат и да замразя всичко.
Аз правя едни телешки кюфтета - замразявам ги направо оформени, после размразявам и пека. промяна на вкуса няма.

Дайте някакви идеи за рецепти, които се замразяват, но после все пак да стават за ядене. Готова храна да се замразява също - примерно мога ли да замразя картофена яхния, или пилешко с грах или ... каквото и да е? И какво ще се получи след това като вкус.

Вечер изобщо не ми стига времето да готвя сложни манджи, а все да поръчваме готова храна също не е решение. В Good food  май имаха такива рецепти, ама на сайта не мога да ги сортирам по този критерии и трудно става.

# 91
  • Мнения: 314
Момичета, благодаря за отговорите за кекса.  Hug

И понеже формата ми за кекс е от тънко йенско стъкло, как да го сложа във вече загрята фурна... няма ли да се спука?????  newsm78

Отдавна правя всякакви сладкиши, но кексове - не много, пък от няколко дена много са ми се прияли домашни такива...  Crazy казвам, за да не помислите, че съм пишман сладкарка с тези тъпи въпроси  Embarassed

# 92
  • Мнения: 1 884
Момичета, благодаря за отговорите за кекса.  Hug

И понеже формата ми за кекс е от тънко йенско стъкло, как да го сложа във вече загрята фурна... няма ли да се спука?????  newsm78

Отдавна правя всякакви сладкиши, но кексове - не много, пък от няколко дена много са ми се прияли домашни такива...  Crazy казвам, за да не помислите, че съм пишман сладкарка с тези тъпи въпроси  Embarassed
Аз днес пекох чушки бюрек в йена и я сложих в загрята фурна и не се спука.Подсуши я хубаво и гледай да не е студена.Мисля че ако я сложиш на 150* ,няма да има проблем.После загрей фурната на колкото ти трябва.

Въпрос: Колко минути ще му трябва на цвеклото в тенджера под налягане?Главите са средно големи.

# 93
  • Варна
  • Мнения: 2 451
Тя, около 40 мин.

# 94
  • Мнения: 1 884
Мерси! Аз си мислех около 15-20. Blush

# 95
  • София
  • Мнения: 127
labrex много благодаря  Hug Аз я срещнах тази рецепта в нета, но при Гала ги правиха по различно - на Тиган и отделно намазаха каймата и доматеното пюре, но за съжаление не видях точно продуктите. Щом е изпитана от теб, ще я пробвам   bouquet

# 96
  • Мнения: 7 779
Момичета, благодаря за отговорите за кекса.  Hug

И понеже формата ми за кекс е от тънко йенско стъкло, как да го сложа във вече загрята фурна... няма ли да се спука?????  newsm78

Отдавна правя всякакви сладкиши, но кексове - не много, пък от няколко дена много са ми се прияли домашни такива...  Crazy казвам, за да не помислите, че съм пишман сладкарка с тези тъпи въпроси  Embarassed
то за това е йенско стъкло , а не обикновено. йенското стъкло е закалено - т.е. може да понася до известна степен резки температурни разлики. незнам до колко градуса може да е тази разлика,но със сигурност е доста по-голяма отколкото може да понесе обикновено стъкло.

# 97
  • Мнения: 22 867
labrex много благодаря  Hug Аз я срещнах тази рецепта в нета, но при Гала ги правиха по различно - на Тиган и отделно намазаха каймата и доматеното пюре, но за съжаление не видях точно продуктите. Щом е изпитана от теб, ще я пробвам   bouquet

На мен изобщо ми допадат рецептите на Берина  bouquet , каквото съм правила по тях, е все невероятна вкусотия. Heart Eyes  Дано ти допаднат лахмаджунките и! Grinning Peace

# 98
  • Мнения: 169


Понеже вече съм работеща майка и вечер все нямам време да готвя, а трябва нещо да се яде, си мислих за замразяване. Обаче имам питане относно замразяването на различни ястия и продукти.

Дайте някакви идеи за рецепти, които се замразяват, но после все пак да стават за ядене. Готова храна да се замразява също - примерно мога ли да замразя картофена яхния, или пилешко с грах или ... каквото и да е? И какво ще се получи след това като вкус.

Относно замразяването , можеш да замразиш леща, фасул сварени и вечер само да ги досготвиш- било то яхния , пържени или каквото там си желаеш.
За ориз , от опит не става- Вкуса е отврат след размразяването.
Продават се полуфабрикати , който само вадиш от фризера и и мяташ на печката  Peace

# 99
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
labrex много благодаря  Hug Аз я срещнах тази рецепта в нета, но при Гала ги правиха по различно - на Тиган и отделно намазаха каймата и доматеното пюре, но за съжаление не видях точно продуктите. Щом е изпитана от теб, ще я пробвам   bouquet
http://play.novatv.bg/play/262737/?autostart=true започва от 1.12.00 часа

# 100
  • Мнения: 1 775
Ще пробвам да ги варя малко. А продават ли се някъде охладени, не замразени рапани?

Не вярвам да намериш сега. Като се позатопли директно при някой рибар питай, ако си от морски град. За друг вариант не се сещам. Peace

# 101
  • София
  • Мнения: 127
3xi  Hug

# 102
  • Мнения: 1 243

ех, съвсем ви изпуснах...  Blush

# 103
  • София
  • Мнения: 360
 Grinning

Относно замразяването , можеш да замразиш леща, фасул сварени и вечер само да ги досготвиш- било то яхния , пържени или каквото там си желаеш.
За ориз , от опит не става- Вкуса е отврат след размразяването.
Продават се полуфабрикати , който само вадиш от фризера и и мяташ на печката  Peace

Да, има и някои са доста вкусни, но ... въпросът е дребният да яде домашно приготвена храна, а не полуфабрикати. ПОне още малко Simple Smile

# 104
  • Мнения: 1 243

Elyah, между другото в хартиения вариант на "BBC Good Food" за всяка отделна рецепта е отбелязано става ли за замразяване или не.. в сайта им не е така!
Wink

Общи условия

Активация на акаунт