Отговори
# 240
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
nudel33, заквасена сметана е.

# 241
  • София
  • Мнения: 1 464
  Моля за изпитана рецепта за картофено пюре  Praynig

# 242
  • Мнения: 7 779
  Моля за изпитана рецепта за картофено пюре  Praynig
6 средно големи картофа
100 мл прясно мляко
50 г масло
сол на вкус
вода

# 243
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Същите продукти, само дето ми е всичко на око/вкус. Simple Smile

# 244
  • Мнения: 7 779
Същите продукти, само дето ми е всичко на око/вкус. Simple Smile
да не мислиш,че при мен не е така ли ?
аз ако използвам рецепта ще оплескам всичко  Joy

# 245
  • Мнения: 668
да добавя - тайната е в начина на смачкване на картофите - и само не с електрически пасатор, а такъв с дръжка и дупки върху една плоскост

започва се с картофите + маслото

преди много време, когато салмонелозата не ме плашеше слагах жълтък, но от много време не смея

следва по мъничко добавяне на мляко + много енергично и безкрайно пасиране

междувременно добавям солта

обичам да прибавям малко лимонов сок - освежава го


добавяла съм и малко заквасена сметана - става пухкаво и приятно

млякото да не е студено, а леко загрято

ако ще се слага сметана - съвсем накрая - също да не е от хладилника

# 246
  • Австрия
  • Мнения: 28
nudel33, заквасена сметана е.

Morena, благодаря ти!    bouquet   Утре ще го спретна този сладкиш.

  Моля за изпитана рецепта за картофено пюре  Praynig

Тъкмо сега го приготвих моето.
 
400-450гр ( обелени) картофи, подходящи за картофено пюре. При нас на опаковката пише за какви ястия се използват картофите. Ако сорта не е подходящ за пюре, то ще стане жилаво и лепкаво.
около 200 мл. горещо прясно мляко
около 1,5 с.л. краве масло не маргарин
сол на вкус
индийско орехче и чесън на прах ( съвсем малко )

Последните могат и да не се слагат. Въпрос на вкус.

Картофите се сваряват добре в подсолена вода. След това се пресоват с пресата за картофи или се намачкват добре с вилица, но никога с пасатора!  Naughty
Прибавя се горещото мляко ( на порции ) и маслото. Разбърква се добре, добавя се още малко сол и евентуално чесъна и индийското орехче.
Това е. Децата у нас много го ядат.

# 247
  • София
  • Мнения: 1 464
  Много ви благодаря, момичета и момче   bouquet
Приятна вечер на всички  Hug

# 248
  • Мнения: 668
картофите се варят обелени!

# 249
  • 1st floor
  • Мнения: 9 779
Запретвам ръкави да правя яйца по Пангюрски за сефте  Embarassed. Технологията ми е ясна. Само кажете колко време се варят във водата и как да позная , че са готови? ПоловинЪТ ми не яде рохки яйца!!!  Crossing Arms

# 250
  • Мнения: 668
и моят - някъде около 2 мин

виж и рецептата за яйца бохча - добро попадение!

http://kapris.blog.bg/recepti/2011/11/18/iaica-za-zloiadi-deca.852791

# 251
  • Мнения: 22 867
и моят - някъде около 2 мин

виж и рецептата за яйца бохча - добро попадение!

http://kapris.blog.bg/recepti/2011/11/18/iaica-za-zloiadi-deca.852791

Като стана въпрос за тези яйца, погледнете и тук - ЯЙЦА "ХАРМОНИЯ В ХАОСА", може и саламче или кренвирш да се сложи.
А за варенето на яйцата 2 мин според мен са твърде малко, аз също не хапвам рохко яйце и варя най-малко 7-8 мин, понякога и 10, за да съм сигурна! Peace

# 252
  • Мнения: 1 884
НеПоКоРнА правих днес на обяд такива яйца. Аз проверявам  така, вадя яйцето с решетъчна лъжица и с пръстче натискам жълтъка. Blush време не съм засичала.

# 253
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
....
А за варенето на яйцата 2 мин според мен са твърде малко, .... варя най-малко 7-8 мин, понякога и 10, за да съм сигурна!
Тъй, тъй.... направо 10тина мин.  bowuu

# 254
  • 1st floor
  • Мнения: 9 779
Готови са яйцата!!! Първите две не чак добри на вид, но останалите ги докарах!!!  Laughing Варих към десетина мин. както ми казахте! Сега ще запаметя  линковете, които сте ми дали и следващия път, ще ги направя различно. Благодаря на всички!!!  Hug
ПП: Кажете ми само за какво фолио става въпрос, за това като найлон , тънкото , което се самозалепва ли?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт