Отговори
# 600
  • Варна
  • Мнения: 2 446
мама на Александра, ето една рецепта за кекс с мед http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg12824877#msg12824877. Има 1л. кафява /бяла/ захар, която можеш да замениш с мед.

# 601
  • Мнения: 169
Лабрекс, вече се разчупи изцяло блата - така че ще е нещо в насипно състояние, мерси за това което си ми пратила .
Така ще е   bouquet
Явно смяната на маргарина с маслото води до чупливоста , пък и аз улисана в друго , рано  го извадих от тавата

# 602
  • Мнения: 329
Благодаря много antonia , ще пробвам и споделя резултата с вас! Hug

# 603
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, вече се разчупи изцяло блата - така че ще е нещо в насипно състояние, мерси за това което си ми пратила .
Така ще е   bouquet
Явно смяната на маргарина с маслото води до чупливоста , пък и аз улисана в друго , рано  го извадих от тавата

По-скоро защото е бил топъл блата и крехък, трябвало е да изчакаш да се охлади добре. Понеже използвам маргарин в торти вместо масло (все още някои вярват, че е по-здравословен от маслото), не съм забелязала да ги прави чупливи. Тая най-прекрасна торта можеш да си я украсиш отгоре, някъде в темата имам една с шоколадови рози. Или както си прецениш, зависи за какъв случай е. Peace

Аз може би не разбрах newsm78, но ако искаш от блата да спретнеш торта, може да погледнеш и СМЕТАНОВА ТОРТА "РОШЛА", или пък на принципа  на Рошла-та да събереш блата с  крема от рецептата за тортата. Може и като кръгла торта да се оформи.

# 604
  • Мнения: 1 516
Имам бърз въпрос ... Ще правя милинки за първи път и не знам за колко време втасва тесто .. Ако искам да са готови за вечеря , кога да започна ... Ще изполвам суха мая , ако има значение!

# 605
  • Мнения: 1 243
Имам бърз въпрос ... Ще правя милинки за първи път и не знам за колко време втасва тесто .. Ако искам да са готови за вечеря , кога да започна ... Ще изполвам суха мая , ако има значение!

зависи колко е топло у вас! ако решиш да ги "втасаш" във фурната - и за 1/2 час може да стане! Simple Smile

Be Light, благодаря! след малко я започвам яхнията!

# 606
  • Мнения: 1 516
Имам бърз въпрос ... Ще правя милинки за първи път и не знам за колко време втасва тесто .. Ако искам да са готови за вечеря , кога да започна ... Ще изполвам суха мая , ако има значение!

зависи колко е топло у вас! ако решиш да ги "втасаш" във фурната - и за 1/2 час може да стане! Simple Smile

Be Light, благодаря! след малко я започвам яхнията!


Във фурната на колко да и пусна и ако ги пусна там , като втасат директно увеличавам за печене или ги вадя да загрее и тогава ги връщам?

# 607
  • София
  • Мнения: 1 464
Иха, много ти благодаря за идеята, мъжът ми е фен на ананаса. Ходих до магазина въпреки студа, за да го зарадвам довечера  Heart Eyes

# 608
  • Мнения: 329
Radostche аз не съм кулинар, а обикновена домакиня, но по принцип, когато правя милинки или питка, след като омеся тестото го оставям да втаса, след това оформям, отново втасва и така пека или ако бързам след оформянето на тестото слагам да се пекат.  Доколкото си спомням от това, което съм чела за втасването във фурна , мисля че се прави на ниска температура в порядъка на 50-70 градуса, но може и да греша, аз лично не съм го практикувала.
 

# 609
# 610
  • Мнения: 1 243
Radostche, ето как го правя аз - включвам фурната на 50 градуса за около минута, най-много две, завивам тестото както е в съда с фолио или просто кърпа (за да не съхне) и го пъхвам вътре! после следя кога е удвоило обема си.. това е първото втасване, след това оформям питките или каквото там ще пека, подреждам го в съда за печене, завива с една къпа отново и чакам не повече от 1/2 час за повторното втасване, без да слагам съда във фурна или на някакво специално място..

много от другите момичета пекат само с едно втасване - месиш тестото, оформяш милинките, по същия начин загряваш фурната, покриваш и чакаш да удвоят обема си, после мажеш отгоре и печеш.. кажи-речи - това е!
Simple Smile

п.п. аз докато напиша каквото исках, Ева е дала по-добро обяснение! Wink

# 611
  • Мнения: 22 867
Иха, много ти благодаря за идеята, мъжът ми е фен на ананаса. Ходих до магазина въпреки студа, за да го зарадвам довечера  Heart Eyes

Ева на третия етаж, тортичката се прави страшно бързо и е страшно вкусна, на мен и на вид ми харесва (не знам защо пишат, че била грозна newsm78), една снежна такава, тук съм я накичила и с рози Grinning, но си струва да я изчакате. Ако я правиш довечера, по-добре утре я хапвайте. Не, че не може и довечера, де, за нетърпеливи, но по-хубава е, като постои в хладилника.

# 612
  • Мнения: 6 792
Може ли мариновано с вино и подправки пуешко филе да сложа с топено сирене във тавичка newsm78.Сутринта го мариновах с идея на скарата да го метнем,но с този сняг и вятър започвам да се замислям.

# 613
  • Бургас
  • Мнения: 640
Момичета, имам 6кг замръзнали градински лимони...Идея какво да правя с толкова лимони, че не ми се хвърлят... Необработвани, непръскани ....В шах съм  newsm78

# 614
  • София
  • Мнения: 1 464
Може ли мариновано с вино и подправки пуешко филе да сложа с топено сирене във тавичка newsm78.Сутринта го мариновах с идея на скарата да го метнем,но с този сняг и вятър започвам да се замислям.
Според мен може  Wink

Общи условия

Активация на акаунт