Хайде да броим калории 2

• 66 199
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Имате поща, няма страшно, пломба лесно се оправя! Най-важното е да се реагира бързо!
Прочетох статията за кафето, съгласна съм с написаното.  Жалко че не се осъзнах преди да пия по-малко кафе
от рано.
За днес около 1000 калории при мен и 5 км джогинг.  Храната разпределена така:
Закуска: овесени ядки със замръзени малини и мляко
Обяд: пилешка супа, малко хляб, варени картофчета с  магданоз,
за десерт: крем с обезмаслено крем сирене филаделфия, бял шоколад на прах, мляко, кокосови стърготини и подсладител
Вечеря: пържен патладжан, сирене, домат, малко лютеница + една бисквита с пълнеж от шоколадово фуре

Приятна събота и неделя!

# 61
  • Варна
Запис, че сега Ви откривам, а ми се доспа вече. Утре ще чета и ще споделя моите опити за броене  Hug

# 62
Привет и от мен   bouquet

Днес нямам идея колко калории съм изяла, но са под 1000. Не съм ги броила, понеже гадният зъб ме боли много и само хапвам по 1-2 хапки преди да пия по някое лекарство.
Пломба се оправя лесно, но за жалост не съм в Бг, за два месеца съм извън страната. Имам застраховка, която обаче не покрива този тип здравни услуги. Това не е спешен случай, според застрахователите. Ако и утре са така нещата, скъпо или не, отивам на зъбар.

Бишкотиня, радвам се, че ти е било интересно за кофеина. Аз се чувствам наистина много по-добре, откакто се отказах от кафето. Браво за дългия джогинг.  Peace

Елл и аз в момента работя от къщи, много е труден контрола на вратата на хладилника. Само се овъртам около него. Прибягвам до същите мерки като теб - държа го доста празен.

Цял роман пак изписах, хубава събота и неделя на всички!   bouquet

# 63
Имате поща, в коя страна живееш?  В Германия застраховката покрива  много голяма част от зъболекърските услуги (като се има предвид, че моята не е никаква специална, пломбите са безплатни, а за изграждане на зъб платих само 10 евро).  Мисля, че и в повечето европейски страни е така, стана ми интересно просто.
Ако имаш българска европейска осигурителна карта, в Германия пломбата ще ти е безплатна също.  Не се страхувай, отиди и пробвай, честно казано в България ми излете много по-скъпо и то за зъб, който не беше оправен както трябва.  Confused
Успех!  Peace

# 64
Мерси много, Бишкотиня, но съм в Щатите.  Peace Не живея тук, само за два месеца съм.  Peace

# 65
  • 1st floor
Днес съм си у дома, и като гледам навън какъв вятър вее, не ми се ще и носа да си покажа. Та съответно  до сега /4 часа след обяд/, успах да навъртя 1122 ккал.  Blush Те са от спаначена супа, малка бучка сирене, хляб , един домат ... и на края прегерших с едни масленки  Embarassed Изядох около пет локумки, но не мога да преценя колко тежат , големи са колкото среден орех  newsm78. Чудех се 50 или 100 гр. - накрая цъкнах в калкулатора 80. Не знам дали е така...Довечера мисля да излапам последната порция зелева супа /никой друг от домочадието не я иска  Sick,ама аз си я хапвам- нискокалорична е  Mr. Green/.

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 16:31 от НеПоКоРнА

# 66
Хей, къде сте!
Вчера си закупих ,,Пълен справочник на калориите,, много съм доволна.
Снощи изпуснах бройката на калориите, добре че пораженията са само 200 г.Днес ще го карам малко разтоварващо, до сега кафе и фреш от портокали.Започвам домашния финес, а на вас лек и нискокалориен ден желая Hug

# 67
  • 1st floor
Добро утро и от мен!!!
Вчера си закупих ,,Пълен справочник на калориите,, много съм доволна.
От къде си го купи и каква цена е?  newsm78 Че аз не всичко намирам в този в интернет. И аз до сега съм на кафе и 200 гр. кисело мляко /88 ккал/. Продължавам да подскачам Тае Бо у нас. Вече започнах да влизам в синхрон с техните движения, но повече от 25 минути не издържам. Гледам всеки следващ ден да увеличавам с мъничко, но за сега това е...Имам си и дружка - щерката и тя тренира с мен  Heart Eyes.
 Имам минусче на кантара , да се похваля. Свалила съм един килограм  bowuu. Може да не е само от мазнинки, но все пак съм доволна.
Девойки , на пътечка ли тичате? Аз не смея в този студ да излезна на вън...

# 68
НеПоКоРнА, аз тичам на студа Simple Smile, но с шапка, ръкавици, доста екипировка.  Трябва да си закупя и фар за чело, в много от останалите тичащи през зимата тук имат и наистина от гледна точка безопастност е добро.  Обмислях да си взема пътека, но засега ще си спестя парите и по-скоро ще инвестирам в зимна екипировка.  Но има и тичащи на пътека.  Поздравления за тае бо -то, а щом и членовете на семейството участват -- това е прекрасно!
Аз вчера имам 1900 калории, и 2 часа фитнес + плуване.
Закусвах ябълка, каша от грис с канела и мляко, хляб, сирене, сладко от боровинки
Обяд: пилешко бутче, туршия
Десерт: брауни и кафе
Следобяд: крем с тиква, извара, орехи и канела; сандвичи 2 - с шунка и сирене
Вечеря: ризото със зеленчуци
Похапнах добре!
Лека неделя, момичета!

# 69
  • Варна
Здравейте, искам да споделя нещо с Вас. От около 3 седмици следя какво ям и в менюто ми има елда, трици, много вода и др., но забелязвам, че ми излязоха шпъпки по лицето, което не е характерно за мен.
Питането ми е, а и сякаш съм склонна да си мисля, че се чистя от токсини. Как мислите, има ли при Вас  такъв ефект от тези здравословни храни?

# 70
  • 1st floor
Тичането навън на студено не ме притеснява толкова , че ще измръзна /нали все пак ще се движа и ще се затоплям/, а това ,че ще дишам през устата студения въздух и веднага ще ме удари в гърлото. А аз имам проблеми с пиенето на антибиотици и много си го пазя това мойто гърло  Mr. Green. А това с фара на главата даже не мога да си го представя. При нас бягащите са кът, какво да говорим за някакви екстри.
Сега  е два часа на обяд и вече навъртях 680 ккал. Старая се да се приуча да ям по едно и също време,така контролирам разни неочаквани похапвания . Laughing Вечерям към 7 и с това гледам да приключа . Старая се да увелича и водата през деня, че нещо много ми куца. Вие по колко вода пиете ?
А домашните сега искат кекс и аз съм в дилема , дали ще мога да устоя. Явно ще се тествам днес.  Mr. Green
Питането ми е, а и сякаш съм склонна да си мисля, че се чистя от токсини. Как мислите, има ли при Вас  такъв ефект от тези здравословни храни?
Не мога да ти отговоря на този въпрос, защото при мен е обратното - като почна да ям много глупости, тогава ми се появяват.

# 71
НеПоКоРнА, от книжарница Сиела, цената е 4,95 лв., имало е и книгата + ДВД фитнес у дома, на цена 10лв., но беше свършила.Има доста неща, но и доста липсват.Например за сурови гъби за 100г е посочено 135 кал. newsm78
Аз все още не спортувам, но скоро ще ми дадат велоелгометър за временно ползване.

# 72
Мира Иванова, храната ти се състои от предимно въглехидрати, доказано е че те причиняват акне.  Особено овесените ядки и триците, и още повече пък тези неща в комбинация с мляко -- полезни са наистина, но си водят и до акне.  Пробвай да спреш тези въглехидрати и виж след една седмица дали има резултат.  Аз по принцип слава богу нямам проблеми с акнето, но и не ям тврде много овес -- по две супени лъжици на ден максимум и млякото -- до една часа на ден.  Не съм експерт и всичко е строго индивидуална, но по информацията, която си дала, не е изключено като възможна причина.

# 73
  • 1st floor
НеПоКоРнА, от книжарница Сиела, цената е 4,95 лв.,

Мерси!!!   bouquet

# 74
Доказано е, че само броенето на калории не помага толкова. Важно е също така как ще бъде разпределена храната и какъв ще е състава и (и мн. др.). Например нека вземем дама, която има 1500 калорийна нужда на ден. За да понижи теглото си нека извадим 200 калории (всичко са примерни сметки). Остават 1300. Ако тази дама приеме тези 1300 калории на 2 пъти в един ден, тоест има 2 хранения, ефекта няма да е толкова голям, колкото ако тези 1300 калории са разделени на 5-6 отделн хранения. Така че нещата са изключително комплексни и всеобхващащи. Самото броене на калории не спомага толкова, колкото един обобщен и правилен подход при подхващането на каквато и да е хранителна цел.

Общи условия

Активация на акаунт