Хайде да броим калории 2

• 66 193
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • 1st floor
Например нека вземем дама, която има 1500 калорийна нужда на ден. За да понижи теглото си нека извадим 200 калории (всичко са примерни сметки). Остават 1300. Ако тази дама приеме тези 1300 калории на 2 пъти в един ден, тоест има 2 хранения, ефекта няма да е толкова голям, колкото ако тези 1300 калории са разделени на 5-6 отделн хранения.
Лелеее...това все едно за мен е писано... Rolling Eyes

# 76
  • в колонките
Доказано е, че само броенето на калории не помага толкова. Важно е също така как ще бъде разпределена храната и какъв ще е състава и (и мн. др.). Например нека вземем дама, която има 1500 калорийна нужда на ден. За да понижи теглото си нека извадим 200 калории (всичко са примерни сметки). Остават 1300. Ако тази дама приеме тези 1300 калории на 2 пъти в един ден, тоест има 2 хранения, ефекта няма да е толкова голям, колкото ако тези 1300 калории са разделени на 5-6 отделн хранения. Така че нещата са изключително комплексни и всеобхващащи. Самото броене на калории не спомага толкова, колкото един обобщен и правилен подход при подхващането на каквато и да е хранителна цел.
         Не съм съгласна !!! Аз правя едно основно хранене и то е вечер.През денят съм на някой плод по някога.Храня се по Ори Хомеклер от няколко години.Диабетик съм.176см/62кг.

# 77
Доказано е, че само броенето на калории не помага толкова.
Ами, колкото толкова.  newsm47

# 78
Привет,   bouquet

Няма да давам отчет за вчера, че покрай този зъб менюто ми е твърде объркано. Не съм яла кой знае колко, просто тук една хапка, там две и ще ми отнеме 30 реда да опиша кое и колко.  Mr. Green Мисля че се вмествам под 1200 калории за деня все пак.

Колкото до акнето, според последни проучвания, храната която най-много провокира акне е прясното мляко.
Само храните с висок гликемичен индекс го влошават, към които овесът не спада. Храните с висок гликемичен индекс са картофи, бял хляб, пържени картофи, желирани бобони, макарони, бял ориз, цвекло, диня...
Според някои данни и омега-6 мастните киселини влошават акнето.  Peace
Друга възможна причина за поява на акне в непубертетска възраст е хормонален дисбаланс.

Димитър, радваме се, че се включи, но мисля че всички момичета тук знаят, че не само броя, но и вида на калориите и разпределението им имат значение за успешен режим.  Peace Все пак, виждам, че това ти е професия и вероятно ще можеш да се включваш с полезна информация по въпроса.  Grinning

За тичането - и аз до преди месец тичах редовно. (до преди да си контузя коляното). Студът не трябва да плаши никой желаещ да тича. Все пак за начинаещи, по-подходящ сезон е пролетта.  Simple Smile Има техники на дишане за избягване на задъхването и дишането през устата, така че човек да не се "нагълтва" със студен въздух.

До момента (тук е 16ч) съм хапнала следното:

З: 2 яйца с моцарела и 1 парче бекон - 450кал.
З.2: банан - 100кал.
О: пюре от 1 тивичка и 1 морков + ч супена лъжица стъргана моцарела - 100 кал
    няколко хапки печена сьомга - 100кал

Прекалих с писането.  Blush Спорна нова седмица на всички.   bouquet

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 23:37 от Имате поща

# 79
  • 1st floor
Днес не съм в графа здравословно хранене - на обяд дроб сърма, с невероятни люти чушки като от туршия /тате ги прави  Heart Eyes/, за вечеря Милото донесе лазаня /боцнах си едно малко парче  Grinning/.  Мислех, че калориите ще са повече, но ги изчислих горе -долу  /не съм много сигурна в грамажа/ 1200-1300. Стига толкова за днес  Stop .
Вие къде се загубихте цял ден?  Laughing

Имате поща, като видя аватара ти и се отнасям направо там...еееех!!!

# 80
И аз днес съм извън всякакви норми, докарах  ги до към 1500 кал.
От луната ли, от предстоящото МЦ ли, голям глад ме гони.

# 81
Аз 3000 и спрях да броя   Joy

# 82
  • 1st floor
Добро утро!!! Гледам вчера не само аз съм прегрешила!!!  Mr. Green

# 83
Разбира се! За мен ще е удоволствие да помагам тук. Малко трудно обаче ми идва следенето на темите Simple Smile. А може все още и да не съм ориентиран в обстановката.

# 84
  • 1st floor
Послушах Димитър Димитров  Laughing и успях от две яденета да направя четири. Закусих даже  bowuu. Менюто днес:
Закуска : препечена филия с извара , кафе
обяд : риба с доматен сос и хляб  Embarassed
сл. закуска : две мандарини и зелен чай
вечеря : супа от спанак, кисело мляко,люти чушки
Калории за деня: 1067 ...и всичко щеше да е супер, ако не се бях присетила , че в шкафа има едно бурканче течен шоколад  Crazy /+ още 200-300 ккал/...Домашните го доометоха и поне съм спокойна, че вече няма... Mr. Green
Вие къде се загубихте?

Това Тае-бо направо ми стопи лагерите. Опитвам се да увелича времето всеки път. Днес исках да издържа 30 мин., но на 26-та капнах. Трудни са ми тия упражнения, на които си "вися " почти на един крак. Но няма да се отказвам, когато - тогава...Но пък съм задобряла в движенията.  smile3521 . Вече не размахвам крайници , като първия път... Laughing

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 20:01 от НеПоКоРнА

# 85
DimityrDimitrov.com, юър уелкъм  Hug

Малко отчети за вчера и днес.
Първо, пак съм болна  Sick или по-скоро недооздравяла + мц.
Вчера - 1500 ккал (четох на няколко места, че женският организъм по време на цикъл се нуждае от малко повече калории).
Днес: закуска - кисело мляко и банан 300 ккал; обяд - 4 филийки пълнозърнест, 100 гр. бяло сирене, 2 домата - 600 ккал; следобед: банан - 100 ккал; вечерята ще се готви след малко и ще е запечено броколи с моцарела, от което 500 ккал. не ми мърдат. Всичко това комбинирано с 30 мин. скачане на въже.
Така че всичко е под контрол, hope so  Rolling Eyes

Успешна седмица на всички!   bouquet

# 86
Привет Hug

завръщам се след дълга пауза, то не бяха отпуски, болнични, празници и Р.Д. Не съм писала многоооо отдавна, но съм внимавала с храната и калориите. С кг. бях почти ок бях достигнала 53кг и се чуствах страхотно. Последната седмица попрекалих доста с шоколада,а и с храната се усещам по-тежка и сега дори не смея да се кача на кантара Embarassed От утре съм решила за няколко дни да поразтоваря със зелевата супа, много обичам сготвено прясно зеле с дом.сос и мисля, че ще сте ми се отрази добре.

Приятна вечер  bouquet

# 87
Глад, глад и лошо настроение ме гони тези дни.
Не броя.  Blush Не съм прекалявала, но има какво да се желае...

НеПоКоРнА, мерси.   bouquet И аз си харесвам този аватар, едно такова лежерно ми става като го гледам.

# 88
  • 1st floor
Глад, глад и лошо настроение ме гони тези дни.

Еее, недей така!!!  Hug

# 89
Нека дам и малко насоки, които считам че ще са полезни. Навярно много от вас ги зная, но все пак да споделя. Един грам протеин има 4 калории. Един грам въглехидрат има 4 калории. Един грам мазнини има 9 калории. Един добър начин за разпределение е следният  - 40% от калориите за деня идват от въглехидрати, 40% от белтъци и 20% от мазнини. Разбира се това е относително, защото е до човек - тоест тези съотношение може да варират. Въглехидратите трябва да идват главно от храни богати на въглехидрати с нисък и среден гликемичен индекс. Мазнините трябва да са ненаситени такива. След като се сметне текущата нужна от калори е хубаво да се извади малко от нея. Не например 500-600 калирии. Намалението също може да варира но - 15-20% е добре.

Общи условия

Активация на акаунт