Хайде да броим калории 2

• 66 201
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • в колонките
             Здравейте,принцески, Hug
      Може и да не пиша,но си ви следя,да знаете. Heart Eyes
       Искам да се обърна към г-н  DimityrDimitrov.com ,че не съм много съгласна да препоръчва такъв голям процент протеини дневно,щото от голямото му количество има опасност от бъбречни проблеми.Само момичета,които са здрави могат да си позволят този %.Ако поемаме ежедневно по 1400кал,то според него трябва да се яде протеин 560кал,което си е твърде голямо количество.Мазнините ги е намалил на 20% ,ами също не съм съгласна,щото лично аз хапвам и бадеми,и орехи,които са много полезни и имат мазнини,разбира се,но полезни.
     Моят начин за по-здравословно хранене е протеин -20%=280кал ,въглехидрати-50%-700кал и мазнини 30%-420кал.Това е за режим от 1400кал/дневно.Мисля,че не можем да се ограничим и да не ядем малко  кафяв или черен ориз,грах,боб,леща и.т.н.Също така по 1-2фил.хляб пълнозърнест,или някой сухар.Както и за закуска може да се намаже филийка с масло,авокадото също е полезно с мазнините си,маслините.С 20-те % дневни мазнини колко ще да е количеството?
       Данните,които ви дадох са от Средиземноморската диета,която е балансирана и не затормозява нито здравето,нито организма,нито пък се гладува.Аз изложих моето мнение относно дневния калориеприем,това,което според мен е здравословно и се стремя да постигам.Не си налагам мнението,всеки решава според своя организъм, и здраве.Извинете ме за дългият пост.Хубав следобед на всички красавици.  bouquet

# 91
  • 1st floor
Хайде да мина за отчет:
Закуска - филийка с извара и яйце
Втора закуска - чаша домашно прясно мляко/не знам каква масленост е , накой , ако е наясно да каже  Praynig/
Обяд : 2 сварени яйца с извара и кисело мляко. И 2-3 лъжички ориз от една друга манджа  Laughing.
След обяд : зелен чай
Вечеря : кисело зеле с пушени гърди.
Общо калории: 1268
Утре може да отсъствам , защото компютъра ми   comp03 прави някакви проблеми и тате ще идва да го ремонтира!!!

# 92
И аз да се включа в дискусията за разпределението на хранителните групи.  Peace

Макар да съм голям любител на въглехидратите, трябва да се съглася по-скоро с Димитър. Който иска да топи подкожните мазнини, трябва да ги намали. Ако се храните нискокалорийно и бедно на протеини, ще слабеете и на мускули, не само на паласки, което едва ли е желан резултат. Мускулите искат аминокиселини, които кафявият ориз няма как да им даде, колкото и полезен да е.

От известно време обаче съм по-скоро привърженик на мазнините в менюто и ползването им за енергиен ресурс. Естествено, говоря за добри мазнини. Аз лично се стремя към меню с превес за протеини и добри мазнини и редуциране на въглехидрати. Ям доста зелени зеленчуци, мазни риби, зехтин, масло. Не се плашете толкова от мазнините, илюзия е, че от тях се напълнява. Напълнява се, ако не знаете как да се храните и ядете лоши мазнини. Когато тялото свикне да ползва мазнините за източник на енергия, много по-лесно се справя после с топенето на паласките.  Peace

Ако ви се хапват въглехидрати, хапвайте ги сутрин, най-късно до 16ч следобед. Не смесвайте мазнини с въглехидрати, лоша комбинация са. Например филия с масло е неудачен вариант.

Ще обобщя за себе си какво намирам за добър режим - протеини + мазнини + много зеленчуци* и максимално избягване на въглехидрати.
* зеленчуците да са нисковъглехидратни, не например картофи - спанак, броколи, карфиол, брюкселско зеле, марули, рукола, чушки, стръкове целина, зеле и др.

# 93
Привет и от мен  Hug

Гледам, че се е оформила малка дискусийка, та да кажа и аз - съгласна съм със sivila за приема на протеини/въглехидрати/мазнини. Ок, ако сте здрави, хапвайте си повечко протеини, но аз лично имам прегъната жлъчка и ако ям основно протеини, получавам зверски болки и кризи. По тази причина не ям яйца, а месо също не консумирам. Не казвам, че трябва да се прекалява с въглехидратите, но ей ме на - правя си пълнозърнест хляб вкъщи, хапвам си черен ориз, елда и пр. Колкото до мазнините - ограничавам ги до зехтин, авокадо, сусамов тахан и ядки.

Спирам с офф-а и давам отчет от днес: закуска - кисело мляко и банан; обяд - гъбена супа и зелена салата със сирене; вечеря - 3 филийки пълнозърнест със сирене и домат. Общо за деня: 1300 ккал. И за мен това е балансирано хапване  Peace

# 94
  • в колонките
      Аз за това писах,че протеинът е много,освен ако не караш на Ниско-въглехидратна диета.Лично аз поддържам тегло,на тоя етап кг.ми са добре.Но пък и на много протеини е вредно дълго време.По начина,който предлага г-н Димитров значи всеки ден да ядете по 509гр.пил.филе,или 544гр.пуешко филе. /при 1400кал.дневно/ ooooh!.Лично аз никога няма да издевателствам над организма си да го тормозя допълнително.Имам си диабета,имам и литотрипсия на десен бъбрек.Искам да запазя колкото мога по-дълго време черният си дроб,щото както се знае диабета уврежда органите.
     И пак казвам - всяка според здравето си да определи режимът на хранене.Защото според мен всичко се купува,здравето не.Разбрах го след като се разболях. Дано сте ме разбрали правилно.  bouquet

# 95
  • София
Знам, че няма връзка, но понеже говорите за съотношението на въглехидратите и протеините реших и аз да спомена, че в момента тествам как ще ми се отрази Зоната. Там това съотношение трябва да се спазва много стрикно и е около 75% в полза на въглехидратите. Сега чета книгата на д-р Сиър и там има доста интересни неща относно обмяната на веществата, биохимичните процеси в организма ни и начина на хранене. Още не съм разбрала доколко е вярно всичко, което пише, но ще видим. На който му е интересно мога да я пратя да я прочете(сигурно и в нет-а я има).

# 96
     Аз за това писах,че протеинът е много,освен ако не караш на Ниско-въглехидратна диета.Лично аз поддържам тегло,на тоя етап кг.ми са добре.Но пък и на много протеини е вредно дълго време.По начина,който предлага г-н Димитров значи всеки ден да ядете по 509гр.пил.филе,или 544гр.пуешко филе. /при 1400кал.дневно/ ooooh!.Лично аз никога няма да издевателствам над организма си да го тормозя допълнително.Имам си диабета,имам и литотрипсия на десен бъбрек.Искам да запазя колкото мога по-дълго време черният си дроб,щото както се знае диабета уврежда органите.
     И пак казвам - всяка според здравето си да определи режимът на хранене.Защото според мен всичко се купува,здравето не.Разбрах го след като се разболях. Дано сте ме разбрали правилно.  bouquet

Ни най-малко не се опитвам да споря, само да уточня предварително. Вярвам, че всеки познава най-добре тялото си и нуждите му и ги напипва по интуиция, ако се вслуша.

Иска ми се обаче да уточня, че хранене с протеини не означава непременно тъпкане с месо по 5 пъти на ден. Изварата от сирене има повече протеин на 100 гр отколкото свинското месо и почти колкото телешкото.  Peace Същото важи и за кравето сирене, кашкавал, другите видове жълти сирена, моцарелата и др. Отлични източници на протеин са още яйцата, рибата, тофуто, някои видове ядки, другите млечни продукти.

Има дори протеинова диета за вегетарианци.  Peace Така или иначе, свежите, сурови зеленчуци е хубаво да са най-големия дял като количество от храната ни. Заради витамините, минералите и фибрите, събрани в малко калории.

Ако говорим за здраве и влияние на храната...въглехидратите, подобно на протеините също имат някои рискове. sivila, ти като човек с диабет, съм сигурна, че знаеш за гликемичния индекс, за метаболитния синдром и всички други здравословни фактори, свързани с въглехидратите.

Уточнявам само, че говоря за здрави хора. Всяко заболяване предполага свой малко по-специфичен режим спрямо патологията си. Естествено, че който има проблем с бъбреците няма да спазва протеинов режим или който има непоносимост към глутен, няма да яде пшеница, ръж, ечемик и т.н.

Леле какъв ферман изписах.  ooooh! Извинявайте за офф-а.  Peace

# 97
  • в колонките
    Хей,Имате поща , Hug,ами г-н Димитров предлага само 20% мазнини. Naughty.С калории и здравословно хранене наистина съм запозната,заради заболяването ми.Но при толкова малко мазнини какво може да се хапне? Да,съгласна съм-изварата,яйца и което си отбелязала.Но,я прочети добре какво съветва господина. Naughty.40%-протеини,40% въглехидрати и 20% само мазнини.Е,при 20% мазнини за какъв друг вид протеин говорим,освен за протеини,бедни на същите. Naughty.Кой друг протеин,освен яйчният белтък,обезмаслената извара,пилешко и пуешко филе имат малко мазнини?
     Това,което предлагаш ти като разнообразие не се включва в режима на г-н Димитров,с изключение на тофуто.Вярно е,че всеки сам избира и преценява как ще се грижи за себе си,писах го по-рано.Но изборът при намален % мазнини е минимален.Дано си ме разбрала,какво искам да кажа.  bouquet

# 98
 Hug

Тук съм съгласна, както писах и по-горе. Аз с мазнините на воювам и не ме е страх да ги включвам смело в храненето си.

Хубава вечер   bouquet

# 99
  • 1st floor
Аз да се похваля, не съм се мерила пет-шест дена и сега съм -0,5  bowuu . Още половинка и си възвръщам килограмите от времето , когато дрехите ми ставаха  Mr. Green. После ще се боря да се махнат пустите паласки... Crossing Arms

# 100
НеПоКоРнА, голямо честито  Hug

# 101
За 10 дни съм -1,2 кг.Добре ми е с около 1200 кал. на ден , 1000 ми са малко.Започнах някакви елементарни упражнения от вчера, но като за човек, който не спортува и не обича да го прави си е направо постижение.

# 102
Съотношението на макроелементите наистина е въпрос на личен избор.
Аз лично првя нещo като 25% мазнини, 55 % въгл. и 20 белт. Няма "верен" отговор. Иначе и аз да обогатя дискусията, немската здравна организация го формулира като 30-40% маз, поне 50 % въгл. и  около 10-20 % протеини, като казват, че за отслабване, човек трябва да намали мазнините в полза на белтъчините.  Това е най-близко до на Sivila май.  Laughing
Peggy, не съм те забравила   bouquet, ще ти пиша на лични, като се покаже малко свободно време.
НеПоКоРнА, честито за успехите! Така се стимулираме взаимно!
Момичета, много съм заета, предавам проекти и местя жилището.
С калориите 1300 днес, вчера 3000, онзи ден 2000, но тенденцията е пак към 1400.

Лек ден! Peace

# 103
Много се радвам, че попаднах на тази тема. След толкова схеми, следене на храна, спорт и какво ли не, толкова съм се вманиачила, че вече имам чувството, че все се чувствам преяла и напълняла, а всъщност режимът ми си е умерен. Според изчисленията на калориите се храня нормално, така че този вид поддържане на форма ме устройва най-добре. Започвам и аз активно да участвам в тази тема. Единственият ми проблем е, че не съм сигурна колко добре си изчислявам калориите, но лека полека ще се науча! Simple Smile

# 104
  • 1st floor
L.I.L.I... , когато аз не съм сигурна в грамажа , си прибавям по нещо от мен си, за да не остана разочарована , като се кача на кантара  Mr. Green
Аз онзи ден станах леля  bowuu на една малка принцеса и малко се поувлякох тези два дена /не съм прескочила 2000 все пак /. От днес ще се постаря пак да влезна в релсите. Иначе си подскачам Тае-бото много стриктно през ден.

Общи условия

Активация на акаунт