Хайде да броим калории 2

• 66 205
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Sivila, не е точно така. При достатъчен прием на течности, да се счита 50 мл. на телесен килограм няма опасност от такива неща. Всъщност такъв прием на течности е дори ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН. Тоест една дама с тегло 50 килограма трябва да приема 2.5 литра течности на ден.

# 106
  • в колонките
Sivila, не е точно така. При достатъчен прием на течности, да се счита 50 мл. на телесен килограм няма опасност от такива неща. Всъщност такъв прием на течности е дори ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН. Тоест една дама с тегло 50 килограма трябва да приема 2.5 литра течности на ден.
            Уважаеми г-н Димитров, НЕ 50мл,а 30 мл.вода на кг/тегло.Не можете ме убеди,че трябва сега да се наливам с вода.Пък и отдавна е доказано,че с намаленият калориен прием се свалят кг,а не с оливането с голямото количество вода.Съгласна съм с по-голямо количество вода ако се тренира усилено,също и в през летните горещини.Но 50 мл.вода на кг.телесно тегло Е СМЕШНО,особенно сега,в студа!!!
      Моите уважения,но с Вас не ще се съглася нито с количеството храна /протеини,въглехидр.и мазнини от предишен Ваш пост/ , нито с приемането на 50 мл.вода.Смешно е. ooooh!

# 107
  • в колонките
      http://www.medicine.bg/novini/nyama-universalni-dieti   
    Линкът,който ви пускам е актуален,въпреки,че е публикуван преди почти 2 год. Naughty
    Мисля,че всяка уважаваща себе си девойка трябва да си помисли добре и да не вярва безусловно на всяко мнение и реклама!!!
           Хубав и топъл следобед,красавици. newsm51

# 108
По повод водата: Най-известните американски клиники Mayo Clinic, съветва да се приемат средно 2,2 литра вода на ден за жени и 3 литра за мъже:

"The Institute of Medicine determined that an adequate intake (AI) for men is roughly 3 liters (about 13 cups) of total beverages a day. The AI for women is 2.2 liters (about 9 cups) of total beverages a day."

Линк към статията

# 109
Така... ще се отчета за първи път. Ако съм сбъркала някъде, изобщо не се колебайте да ме поправяте  Grinning
закуска: 2 препечени филийки хляб Вита с извара ~ 180 кал.
около 100 гр. помело ~ 40 кал.
кафе с 1 ч.л. каф. захар. 20 кал.
обяд: 2 кюфтета на скара + салата с кисело зеле ~ 550 кал.
следобед: кафе ~ 20 кал.
домашно приготвен десерт с 1/3 банан, няколко сушени сливи, малко какао и кокосови стърготини ~ 180 кал.
1 червено цвекло ~ 50 кал.
вечеря, включваща: 1 чиния задушено зеле с домати(предполагам това е около 300 гр.), 200 гр. салата от печени чушки ~ сметнах ги около 190 кал.

ОБЩО: 1210 калории
Повъртях около 40 мин. велоаргуметър... води се добър с добри показатели и според измерването съм изхабила 400 калории. Трябва ли да ги извадя от дневния ми прием?

# 110
  • в колонките
По повод водата: Най-известните американски клиники Mayo Clinic, съветва да се приемат средно 2,2 литра вода на ден за жени и 3 литра за мъже:

"The Institute of Medicine determined that an adequate intake (AI) for men is roughly 3 liters (about 13 cups) of total beverages a day. The AI for women is 2.2 liters (about 9 cups) of total beverages a day."

Линк към статията

Миличка, Hug,лично за мен американците не са от хората на които мога да вярвам.Те,американците първо да си оправят тяхното затлъстяло население и да спрат ГМО продуктите,щото като чета искат и в Европа да пробият с тях.В ЕС е прието 30мл/кг тегло,аз като член на Европата съм склонна да вярвам на "нашите" Laughing.Американците лично за мен не са нация за подражаване.Сори,това си е моето мнение.  bouquet

# 111
  • в колонките
      http://calculator.nwcb.eu/index.php
    Всяка от вас може да си изчисли колко течности трябва да поема дневно. WinkУспех.  bouquet

# 112
Привет  Hug
Ровейки се да търся странични ефекти на едно лекарство попаднах на страхотен сайт, който със сигурност може да ви е от полза.Има много хубав калкулатор с много храни в различните им форми.Смята без рагистрации и подобни.Много информация като цяло за добавки, витамини, фитнес, диети, здраве.... Ето го http://www.webmd.com/diet/healthtool-food-calorie-counter
Ето това пък е точно по темата http://www.webmd.com/diet/food-fitness-planner/default.htm
Ако си бременна или кърмиш обаче не ти разрешават да направиш калкулатора  Simple Smile
Радвам се, ако мога и аз да бъда полезна тук, че само ви чета наготово  Laughing
За водата това което казва Сивила е най-разпространено и аз съм го чела на много места.То няма и как да се каже за жени толкова, за мъже толкова.Нали има значение възраст, килограми, височина, физическа активност и най вече здравословно състояние.

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 05:12 от tqna

# 113
Привет, момичета  Hug

За вчера резилът е голям...

З: бъркани яйца - 350 кал
О: протеинов шейк - 200кал
Сл.З.:салата с какво ли не - 200кал
В: индийски бюфет - 1 000 000 калории....

Точният тотал нямам идея колко е, но сигурно е над 2000.  Blush

Отидох и за първи път на фитнес от месец насам след травмата. Днес имам мускулна треска, ама съм доволна.  Mr. Green Не смея да тренирам крака, та се очаква да стана с много яки бицепси скоро.  Grinning

По темата за водата - моля да не се приема, че се заяждам.  Blush Аз си казвам мнението, не е лична нападка, sivila, нали знаеш?   Hug

Очаквах подобен коментар, че щом американците са дебели, не може да се вярва на информацията. Това обаче съвсем не означава, че медицината им не струва. Медицината в Щатите в никои случаи не е за подценяване. Хората са патологично дебели - защото са невежи или не им пука, не защото няма достатъчно достоверна информация какво е полезно и какво не.

Та с цялата тази тирада исках да кажа, че според мен минимум 2 литра на ден е оптималното количество вода за 24 часа. Естествено, че зависи от индивидуалните нужни - килограми, ръст, вид на приета храна, диуреза, физическа активност, кърмене, бременност, системно заболяване и т.н. Но говорим все пак за някаква средна цифра. Както и в темата повечето момичета се стремят към меню около 1200 калории, но не всички сме например 60 кг и 165см.

И последно - сайтът webmd.com е много хубав.  Peace Той е в топ 3 мисля на най-известните медицински сайтове. Другите два за yahoo health и www.bettermedicine.com.

# 114
  • 1st floor
Аз и днес се улях... Embarassed Наложи се да излезна от нас и се забавих с прибирането...съответно ми прималя и се хвърлих на първото ,каквото видях - баничка. Тя поне да беше хубава,та да не ме е яд толкова  Sick...Та сега имам да изразходвам 400 и незнам-колко-бяха калории. Калкулатора каза, че ако избера Тае-бото са ми нужни 35 мин. Тук ще се справя ... уф, нещо тия дни издишам от към калории , черпеници разни по хубави поводи  Grinning - и накрая да те е страх да се качиш на кантара  Mr. Green . Утре надявам се да се стегна и да влезна в 1000 -1200ккал. Ще се вари зелева супа , май... Mr. Green
Вие къде изчезнахте всички?

# 115
Май всички сме се оляли тези дни и никой не смее да си подаде носа.  Mr. Green

# 116
Не всички Hug
Нещата са под контрол, но няма нищо за споделяне.

# 117
vilka, браво   bouquet

Mоят отчет за днес, за сметка на предните дни, днес бях по-кротка с яденето, но пак не отлична.  Blush

з: бъркани яйца със сирене 400кал
о: фрикасе и салата от спанак 350 кал
сл. з. : фрикасе 300 кал
в: 3 крекера (60 кал), около супена лъжица хумос - 100кал и таратор - 70кал

тотал 1280

крос тренажор 30 мин и много ходене пеш

# 118
Ехоо! Къде сте? Да не замръзнахте?

Аз нямам много за отчитане - последнте няколо дни съм с по 1300 ккал. и леки упражнения вкъщи.

Гледам за водата дискутирате. А как се борите със задържането на течности? Защото аз съм много склонна, особено в някакви такива периоди като сега, вече няколко дни съм супер подпухнала. За справка - сол консумирам не повече от нормалното, вода пия с литри (така съм свикнала от малка, между 3 и 4 литра дневно). И не е като да не се движа.  newsm78

# 119
  • в колонките

. А как се борите със задържането на течности? Защото аз съм много склонна, особено в някакви такива периоди като сега, вече няколко дни съм супер подпухнала. За справка - сол консумирам не повече от нормалното, вода пия с литри (така съм свикнала от малка, между 3 и 4 литра дневно). И не е като да не се движа.  newsm78
          Аз ти препоръчвам един или два дни да хапнеш елда. Peace.Веднага ще ти изчезнат течностите.  bouquet
        Винаги го правя този номер след проблеми от тоя вид  /като твоя/.

Общи условия

Активация на акаунт