СЕПТЕМВРИЙЧЕТА-есенно-зимна тема:-))

• 78 332
  • 613
  •   1
Отговори
# 435
Ами засега Дарето приема добре бебето, въпреки, че е още в корема, постоянно милва, целува, иска да купуваме неща за бебето, отстъпи му леглото си вече (и се пресели на спалнята  Mr. Green). Много се радва и с нетърпение чака да се роди, според мен. Тя принципно ужасно много се радва на бебета, като се разминем по улицата с някоя количка и почва : "Яяяяя, какво малко сладко бебенце, чудесно, прекрасно"... Дано нямаме проблеми като се роди номер 2.
За подаръка от бебето още се чудя, ще видим...

За Коледа 50% от подаръка е измислен, и пътува към мен  Laughing  Микровълнова фурна-играчка, поръчах я от Англия, че тука цените са  #Crazy  И още искала някаква кукла ( макар че има стотици  Tired) и микрофон, защото дядо Коледа на послушните деца подарявал по "две подаръци!!!"  Crazy 

Сега в петък, 23.11., ще има някакво 25 % намаление на всичко в Хиполенд, ще се завъртя, пък ако нещо ми Ареса, ще й го взема и ще разпределя подаръците - един под елхата вкъщи и един от дядо Коледа в градината  Crazy

Луси, не се терзай за кърменето, каквото - такова. Важното е да расте силен и здрав, и всички покрай него да сте здрави и щастливи, другото е вятър...  Hug

# 436
Аз ще купувам лаптопа на "Уинкс". Това си е харесала и ще го получи. Мъничка е мисля за него, но сега актуалната тема за нея е азбуката, знае я с писане се занимава по цял ден.

Видях в брошурата на "Кауфланд" Бургас за тази седмица ходеща кукла, мисля беше 74 см висока. Това може да заинтригува някои от феновете на куклите. Grinning

# 437
Добър ви вечер, отдавна не съм чела, но сега прочетох всичко! Simple Smile
Флу браво за памперса на Елито, а Жорчо е страхотно бебе, винаги му гледам снимките с удоволствие.
За уроците по английски като работещ в тази област мога да кажа колкото по-отрано толкова по-добре. 4-5 години е идеална възраст, запомнят страшно бързо, всичко им е много интересно и обикват езика, а не го учат по задължение както става по-късно. Освен това се полага страхотна основа за по нататък. Имам впечатления за деца, които са започнали при нас в училище Европа 5-годишни и такива които са започнали по-късно, разликата във знанията и ентусиазмът е много голяма.
Даката най накрая започна да иска да ходи на градина, чакам този момент от страшно много време и ми олекна много. Миналата година почти не е ходил заради болести, както и нежелание от негова страна, ревове и тръшканици. Пък и на нас не ни липсват гледачи, баби и дядовци 2 броя, че и една прабаба от време на време. И като го оставех сутрин разплакан и цял ден ми беше едно тегаво. Водила съм го упорито 2 седмици, не спира и не спира да плаче и след това се разболява, стои вкъщи един месец и после всичко се повтаря, Февруари не ходи, защото беше голям студ и лятото не е ходил и му се събират сигурно общо 2 месеца за цялата минала учебна година. Тази година започнах да го водя редовно, но до обяд и има напредък. Това, което ме притеснява е, че лелката казва, че не играе с другите деца. Той иначе е контактен, като ходим в парка ходи, запознава се, не е срамежлив. Може би са изграден колектив и той не може да се приобщи?  newsm78

# 438
Здравейте, момичета,
радвам се, че сте се разписали, че почти цял месец никой не беше поствал!
Моарейн, как върви бременността? По-трудно ли ти е от предния път? Кога ще излезеш болнични, нали работиш в по-специфична среда?
Рафаело, Елинка получи точно това миналата Коледа. Много си играе с него, доволна съм, 65 лв е, но си заслужава, Жорчо и той го използва  Mr. Green Кофтито е, че екранчето е малко, но ако детето не е с очакване да е като на лаптопа у дома, няма проблем. Аз бях подготвила Елинка, да не си мисли, че ще получи "голям" комп като нашия Simple Smile
Яни, мерси за милите думи! Това, което казваш е много вероятно - това беше и основното ми притеснение като преместихме Ели в новата градина. Учителки ме предупредиха, че децата до 1 градинска си изграждат групички, сплоятват се и после е много трудно да допуснат външно дете. При Ели приеха накуп 10 деца, т.е не беше само тя бяла врана и се стикова бързо, НО факт - приятелки са й две от новите момиченца, постъпили заедно с нея.
Да ви споделя каква приятна изненадваща среща имах в градската градина в Пловдив с ................. Инчето Лимончето  Heart Eyes Много хубаво се получи, даммм Simple Smile
И тук да ви почерпя, че на 18.11. Джоджи проходи, много ми е сладичък и мисля съвсем скоро да го изям  Laughing

# 439
Флу, Жорчо е толкова сладък, че съвсем скоро и аз бих го изяла.  Heart Eyes Mr. Green  Честити ви крачета! Аз четох във фейса, като сподели.
Моята бременност е много по-тежка отколкото с Дария, когато пък си беше песен Simple Smile Сега 101 проблема и постоянно доктори, изследвания и ходене до София и Плевен. Но пък резултата си знам, че ще си заслужава.  Heart Eyes  Болнични съм от 5-тия месец, колкото и да ми е кофти, защото не мога да пътувам всеки ден по 40 км до работа и обратно. Иначе самата микробиологична среда не ми е такъв проблем, колкото това пътуване, че ми се стягаше и ме понаболяваше корема...
Сега усещам от време на време контракции, болки, стягания пак, тежи ми, абе... туй мъжете ууу, здравето ти вземат.  Mr. Green Айде да видим тоя път ще родя ли най-после Самуил  Mr. Green

Иначе, Яни, и аз мисля като Флу. Твърде е възможно това да е причината.  Peace

Мойта Дария пък е варицелена.  ooooh! Поне вече най-страшното мина, т.е. не я сърбят пъпките и хващат коричка вече. Подивява вкъщи, изрисувахме един тон оцветявки  Flutter

# 440
Ииии Флу, честити ходещи краченца. Все във вярната посока да водят притежателя на най-прекрасните сини очички.  Heart Eyes
Лаптопа тя го е виждала многократно. Наминава да види да не й го вземе някой и час по час пита "мамо, събра ли парички да ги изпратиш на Дядо Коледа, че да ми донесе компютъра с Уинкс" Mr. Green Та и за екрана е наясно. Упокои ме малко с това, че Елинка не му се ядосва.
Яни, много се радвам за Даката. Дано и другарчета намери, а ще намери де, няма начин.
моарейнче, хайде пу, третото тримесечие да мине неусетно.

# 441
Днес ходихме в работилницата за коледни играчки на дядо Коледа и ето какво измайстори Елинка Simple Smile

# 442
Браво на Елинка Simple Smile

# 443
  • София
Браво на Ели!
Големи са си вече човечетата, а като че ли вчера се родиха.  Heart Eyes

# 444
Честит празник, момичета!

Черпя ви виртуално с тази торта, която приготвих вчера за РД на браточката. Препоръчвам ви я от сърце, по рецепта на нашата Ланвинка, супер лесна, бърза и подходяща за деца Simple Smile

Ето и рецептата:

http://vkusnoteka.blogspot.com/search/label/%D0%A2%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8

# 445
Привет,момичета!Отдавна не съм се разписвала...
Флу,прекрасна торта!Да ти е живо и здраво братлето! Simple Smile И как се намерихте с Инчето Лимоновата в Пловдив? Laughing Виждам пак влизаш бързо във форма Hug!Аз засега само трупам килца с оправданието,че докато кърмя много ми се хапва. Mr. Green
Моарейнче,знаеш ли вече какво бебче очаквате или съм пропуснала? newsm78 Дано ти е по-спокойно до края.При нас бебето нищо не донесе на кака Яна.Бях поръчала една играчка,тя не пристигна на време и се объркаха нещата.И въпреки,че говорихме толкова много за беб докато беше в корема Яна е в ужасна криза на ревност,ако мога така да кажа. SadСтреса и дойде в повече още от родилния дом.В къщи след като мина първоначалната еуфория се заформи"купон".Щом ме видеше,че го кърмя казваше,че и тя е гладна-да оставя бебето и да и дам да закусва.Или иска да и чета точно когато той плаче"остави го това бебе в количката да си реве и ела да ми четеш".Измисли нова дума за него"ревец" .LaughingНадявам ,се скоро да премине това състояние,разбирам ,че никак не и е лесно.Гледам да не  изтъквам Адриан като причина ,че не мога в момента да и помогна и т.н.,ама положението вече 3 месеца не се подобрява..Направо благородно завиждам на майките,чийто по-големи дечица се радват на бебетата! Hug
Но като чета при вас Дария как се радва на бебоци сигурно ще е една много грижовна кака! Hug
Още не съм започнала коледната подготовка,да видим дребните колко ще позволят да се развихря !:lol:

# 446
Danip, прекрасно те разбирам, мила! При нас този период продължи около 4 месеца Sad Толкова сълзи изплаках, толкова безпомощна се чувствах на моменти Sad Но всичко минава! Ще видиш, че скоро нещата ще се нормализират, сигурна съм  Hug
Ние в събота направихме прощъпулника на архитект Джоджи и виртуално ви черпя с погачата за негово зраве Simple Smile

# 447
Браво за ходещите краченца на малкия Георги!
При нас ревност при появяването на бебето не е имало, защото Виктор беше много малък за да осъзнае какво точно се случва около него. Сега обаче как се състезават за внимание... Всеки иска първо на него да обърна внимание, на него да отговоря. Когато започнат нещо да си изработват или да оцветяват, пишат, постоянно се чува: "Мамо, виж тук! Мамо, ела!" Само че аз си ги скастрям понякога и казвам, че като свърша с едния, тогава ще отида при другия. Не мога да се разкъсам на две.
Коледните подаръци вече са опаковани и скрити. И на двамата избрах по един конструктор на БанБао. За Оги автовоз, а за Виктор, замък. Малкият няма да се справи по никакъв начин сам с автовоза, че е от 800 части, но един път като го сглобим, после ще може да играе с него. Голяма мъка са ми тези подаръци. Всичко си имат и винаги ми е трудно да избирам. И както са родени единият септември, другият ноември, събират се доста подаръци, получени в месеците преди Коледа. Вкъщи вече няма къде да стъпим от техните неща.

# 448
Данип, момченце уж  Mr. Green  Ама нали тоя филм сме го гледали, сме малко недоверчиви. Ще се разбере след има-няма два месеца...
Охх, и при вас трудна ситуация. Много ме е страх от тази ревност, Дария се радва на бебета под път и над път, постоянно отстъпва някакви неща за бебето от сега, целува корема, гуши го, рисува го и т.н., обаче като я знам каква ми е глезла и как е свикнала да е в центъра на вниманието....  ooooh!  Охх, какво ли ме чака и мен...
Сега много съм се затормозила как ще изкарам 5 дни в болницата след раждането без нея и тя без мен. Нали ще раждам в Плевен... няма как да дойде между раждането и изписването, още повече че ще е яката зима тук... Cry

Флу, ооо, архитект! Браво на големия мъж!!! А ти много добре изглеждаш!

# 449
Флу, още ли не си го изяла Simple Smile)) Направо е толкова апетитен, и тия очиииии, море направо Simple Smile

Моарейн, стискаме палци.

Стон, аз чух за тези консруктури, баткото строи много. Може да взема от тях, като алтернатива на легото. Въпреки,ч е в продавалника имаше изгодни нови легота.

За Борката - камиони, ремаркета, танкУвИ, влакУвИ Simple Smile)
Полудя туй мимче с тез коли.

Продължаваме с английския с него, големият ходи, дребният попива, доволна съм.
Купих шоколад Тоблероне и като се развика тоз'Борис, не му разбирам.
Мъж ми ми преведе, че дребния ревял срещу брат си - искам трайангъл шоколад  Rolling Eyes Мамамия:)

Борето е 2 месец у дома - вируси, бактерии, трета сливица. Ще я махам сигурно след НГ. Говори носово, на слуха се отарзява определено.

Аз вчера влязох в болница, днес излязох. махнах вената на крака. Огромна, ужасна, наследство от двтее бремености.
Сега за капак ми падна пломбата, въобще телесна амортизация отвсякъде Simple Smile
Да са живи и здрави бебетата, пък ние ще се оправим.

Общи условия

Активация на акаунт