СЕПТЕМВРИЙЧЕТА-есенно-зимна тема:-))

• 78 324
  • 613
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Да драсна няколко реда и аз, че отдавна не съм писала. Embarassed

Флучи, много си отслабнала и изглеждаш чудесно, поздравления! Hug Браво на малкия Георги за добрия избор! Wink

danip, съчувствам ти за трудната адаптация на Яна! Hug Ако имаш възможност да отидете някъде само двете (на пазар, на разходка, на кино) , ще е хубаво за нея.  Peace Дано скоро да премине този период!

моарейн, със сигурност резултатът си заслужава! Peace Важното е да си добре и...да имаш още малко търпение. Wink

Ане, сигурно е голямо облекчение без вената, която те е тормозила! Hug Ти отдавна мислеше за операция на трета сливица- сега вече окончателно ли се решихте? Щом като прави такива проблеми, явно е необходимо.

Галка също стоя 3 седмици вкъщи през ноември. Sad Завлачи някакъв вирус още от септември- до едно време го бореше на крак, после той я пребори. Сякаш и смяната на сезоните допринесе за намаляване на имунитета+ това болнаво топло време  между 10-15 градуса.

Имахме неуспешен опит с хомеопатично лечение първата седмица. Нещо не се получи връзката с доктора, който бях избрала, и лечението, което той предписа, нямаше никакъв ефект. Наложи се да пие АБ. Покрай това си свалих доста книги за ХО и се зачетох.....много ми е интересно, кара ме да си променя гледната точка въобще към болестите като явление. Сега вече е добре. Пие Септилин- едно сиропче на "Хималая" за подсилване на имунитета, 3 лв. струва. Wink Много светкавично порасна от края на лятото досега- на ръст се източи и  в поведението има голяма промяна. По-разбрана е, по-спокойна, по-самостоятелна. Simple Smile

За подаръци още нямам никаква идея. Галя си е харесала разни интерактивни играчки от рекламите по ТВ, но мисля, че няма да я огрее. Laughing Открих преди време много хубави и качествени италиански конструктори, може би ще й взема един по-голям. newsm78 Вкъщи имаме такъв на тема "Ферма" и доста си играе с него.

# 451
Суити, спомням си конструктора, те са хубава серия.

Понеже аз се занимавам с ръчно изработени неща, би ви препоръчала да купите на дамите и не само пънчове ( перфоратори с ралични форми). Перфорират, апликират, правят сами картички, доста е занимателно. Купих и силиконови печати, малки печатчета и двамата с голям кеф печатят.
Как се кефех на времете на печата, играехме много на магазинери - биехме печати, пари рисувахме,
нямах обаче от ония големи истински каси Simple Smile)

Суити, браво за хом. лечение.
Това е решението.
Ненавиждам традиц. медицина.
Важна е химията с хомеопата.
Нашият е малко...несговорлив, Стефан се повлиява от неговото лечение, но Борис не, когато иде реч за трета сливица, по-сериозно лечение. Отказа да ни приеме през ноември, защото не бил остро болен. а третата сливица възпалена и постоянно предизивкваше секрети.
грабнах си чукалата и при др. Танева. Различното при нея е, че освен хомеопатично лечение, тя установява състояноето посредством диагностика, официална в Русия, метод получил признание от Ватикана, като признос към човечеството. При нея идват хора без диагнози от цяла Българаия.
Тя установява проблема посредством собствените ни вълни. Когато сме здрави или болни, когато един оргасн е болен, когато имаме бактериална обремененост - ние излъчваме разлини вълни така да се каже. Установява хормонален баланс, моя приятелка забременя вследсвие на нейното хомеопатично лечение.
И най вече казва причината за заболяването. Много често проблемът се състои в бактериите и стреса.
На Борис каза, че най-хубавото нещо е че няма алергии, т.е. проблемите не провокират от това.
Тя сама зарежда хомеопатичните лекарства.
Зареди ми голяма доза оксилокоцинум. С него излекувах баткото, при вирус.
Ние също минахме гърления вирус, ще ни съсипят просто.

Когато седя пред кабинета на личната, постоянно минават разни костюмари, представители на фарм. компании. Божкеее, колко пари има в този бизнес, на гърба на болните Sad Тъжното е, че много родите жов вярват в антибиотика.

Преди да ида при Танева, Борис пи АБ за бактерия ( носът му бе пълен с жълто корички от нея Sad ). Познайте! След 10 дни пиене на АБ, след антибиограма, имаше още бактерии.

В София обаче има доста хомеопати, пари искат за всичко...

Сега и аз пия арника за заздравяване на раните.
Тя ми каза, че може и по-силни да ми даде, но ще ми паднат конците, а не трябва Simple Smile

Така, че Суити, всичко е в главата, в четенето и информацията.
Аз така отказах месото преди 2 години.
С четене, информация, чувствам се прекрасно безмесно. Всъщност аз никога не съм обичала месо.
За ме това е по-скоро хуманност. Децата ядат разбира се, слава богу имам някакви домашни ресурси Simple Smile И много риба ядем, тук сме привилигировани. Пресен чернокоп - пет лье'а Simple Smile

# 452
Да, хомеопатията върши чудеса като със Дарето, така и с моя мозък. Аз тотално вече не се шашкам при всеки вирус, обикновено ги минаваме набързо, но дори и да се позадържи, звъним на хомеопата. Харесваме го и двете, "хоНеопата ми е моя приятел"  Laughing

Отделно се научих да вярвам на тялото й, че тя ще успее да се пребори, че е здрава и силна. Майка ми казва, че тя е много добре откъм боледуване и всичко, отколкото аз на нейната възраст. Разглеждах си картона - през 1-2 месеца АБ, тогава като не е имало друг избор. Сигурно това оказва влияние върху здравето ми и досега...

Във фармацията има много пари. Аз нали едно време кандидатствах за медицински представител, но за добро или зло, никога не започнах такава работа. Понякога те не ме харесваха, понякога - аз. В крайна сметка в един момент разбрах, че хич не съм за тая работа.
Скрит текст:
Сега имаме ново двайсе, на работа искат задължителни ваксинации против туберкулоза във връзка със здравните книжки, някаква нова наредба, засега отървам кожата, щото нали  Mr. Green  Обаче почвам да мисля отсега как ще заобиколим поредната тъпа наредба.... Коя ли фирма не успява да си осъществи достатъчно от продажбите на ваксини?!?!

А пък при нас дядо Коледа в градината ще идва на 20-ти Simple Smile Ще носи микровълнова фурна  Mr. Green  Вкъщи ще остави пъзел, флумастри, блокче и т.н., умира да рисува и добре се справя, насърчавам го много това. При бабите и дядите - касов апарат, кошница с плодове-играчки, "дамска кукла с мъж!"  Crazy  Отделно й поръчах малко дрешки от Англия и се надявам да дойдат преди Коледа, че да пъхна и тях под елхата...

# 453
Привет, момичета,
мерси за комплиментите  Hug Дюканствам си тихо и кротко, пък дано скоро пак да изглеждам като на профилната си снимка във фейсбук Simple Smile
Ане, браво за месото! Адмирации! В тази връзка, а и малко встрани - нещо, което ми беше интересно. Става дума за случващото се в момента, квантов преход и т.н., но през очите на едно "кристално" дете - http://-spam132-/2012/12/meeting-the-new-angels-2nd-part/
Моарейн, добре, че не си станала представител. Супер противна работа е това. Присъствала съм на няколко такива срещи между педиатрите ни и тези млади безскрупулни напористи хора. Разговорът протича така:
"А вие на колко души изписахте нашето лекарство?"
"Ами на трима."
"Оооо, малко е, до края на месеца поне на още трима, че нали знаете местата за безплатния спа семинар във Велинград са ограничени!"  Shocked
Та понеже чичо ми е лекар във Франция и наскоро говорих с него по този въпрос, защото съм в потрес от случващото се в БГ и той ми каза, че и там е така и фармацевтичните компании до такава степен са се самозабравили, че в момента френският парламент приема проектозакон, който да забрани професията "Медицински представител".
В събота от 11ч ще водя децата в Икеа, ако някой иска да се присъедини  Hug

# 454
Да, Флу, точно така действат. И аз съм била много пъти свидетел. Имам една колежка от университета, която стана мед. представител и една есен статуса й във фейса беше "Урааа, грипът идва"  Laughing
Лошото е, че примерно една част от хората сме информирани, обаче има такива, които не са и се поддават на манипулациите на джипитата си, а и на специалистите.

Както и да е. То малко и с хомеопатията се поизкривиха нещата, ама ние сме умни мацки и пресяваме инфото, нали така.  Flutter

Я да ви споделя нещо - Дара от няколко дни се оплаква, че я болят едно-две зъбчета, показва кътниците. Заведох я при една много добра детска зъболекарка и каза, че зъбите й са в отлично здраве. Няма никакви проблеми. Обаче ми обясни, че на мястото зад кътниците ще никнат нови постоянни зъби, и те започват да никнат, когато предните резци (долните) се разклатят. При нашата хубостница вече се клатят лекичко.  Shocked  А трябвало по учебник на 6 г. да стане това. Ама лекарката сподели, че съвременните деца изпреварват във всичко, и може и към 4-5 г. да се разклатят. Може би това е вероятната причина да чувства леки болки там по задните зъби, по-назад в челюстта. Та ще видим сега, пролетта ще я водя пак по нейна препоръка.
Вашите хлапета как са със зъбите?

Вчера опаковах подаръците и съм ги скрила под дивана (има такова място като ракла). Само там не може да ги намери.  Mr. Green  Снощи пък като я взимах от градината, така ме ядоса с поведението си, че й казах, че съм се обадила на дядо Коледа да не й носи подарък. Рева цифром и словом 2 часа, след като каза, че си е разбрала грешката и се наказва сама (седна на спалнята  Crazy), при което на нас ни стана малко мъчно, та се гушихме. В крайна сметка се наложи да "звъня" на дядо Коледа по телефона и да му обясня ситуацията.  Crazy  Даже поиска да говори с него, ама й казах, че много бърза, че елените го чакат и е затворил.  Crazy

Хайде, отивам да си суша мократа коса, че трябва да я взимам от градината и да я водя на "Пеещи камбанки"  Heart Eyes

Hug

# 455
  • София
Ох, все по-големи сладкиши стават нашите умнички деца! Heart Eyes Представям си как ти е разтопила сърцето с това извинение. Wink Добре че Дядо Коледа владее всички мобилни комуникации, та лесно се оправят нещата. Joy

И Галето взе да си реди едни.... Laughing Онзи ден с едно момиченце от градината се нагримирали с флумастери по лицето. Shocked Добре че детенце от тяхната група ме предупреди, та бях подготвена за гледката. Joy Едни зелени сенки на клепачите, татуировки по бузите.... ooooh! Слиза тя и ме гледа с възможно най-милия любовен поглед: " Съжалявам, мамо, знам, че не постъпих добре". Е, как да му се скараш на горкото разкаяно дете? Laughing

# 456
Ех, това Гале бе! Страшна е  Heart Eyes
Абе много са милички и много захитряли, като стадо лисици са.  Heart Eyes
Дарето и тя се беше лакирала преди време с лак за очи - нарисувала си клепачите с оранжев флумастер  Crazy  Ей, много коконести тия Деви бе, малеее, какво ще правим след около 10 години?!  Whistling

# 457
Да, Флу, точно така действат. И аз съм била много пъти свидетел. Имам една колежка от университета, която стана мед. представител и една есен статуса й във фейса беше "Урааа, грипът идва"  Laughing
Лошото е, че примерно една част от хората сме информирани, обаче има такива, които не са и се поддават на манипулациите на джипитата си, а и на специалистите.

Както и да е. То малко и с хомеопатията се поизкривиха нещата, ама ние сме умни мацки и пресяваме инфото, нали така.  Flutter

Безумие Sad

А знаете ли колко майки си самолекуват децата Sad

Флу, трудна е борбата с тях. Интересни неща споделяш за Франция.

# 458
Големи кокони Дари и Галя  Laughing
Даката и той ги бърбори, вчера вика: Съсипахте ми живота, значи!
И много други, но не се сещам .... И е научил две песни и една молитва от ДГ, много сладко я казва сигурно я знаете Дядо господи прости ми, моля ти се от душа и т.н.
Мъжът ми му купи конзола за игри на ТВ-то, според мен е малък за такова нещо, но пък се занимават двамата, играят тенис, пинг понг, дартс , има и още 100 игри, които не са разучили още. Абе за дългите студени и ледени дни като днешния си е добро занимание. Притеснявам се само, че много стои на компютри, телевизори, не знам как да го откъсна от тях.
На ДГ ходи цял месец с прекъсвания от 2-3 дена, добре му се отразява, научил е много неща. Аз боледувах повече от него тази есен, в момента за втори път. Първият път пих и АБ, а не съм пила от години. 7-8 дена бях болна, без подобрение, и все ми се спи, и все не мога да спра да кашлям и лежах, лежах и накрая пих и след третия прием бях по-добре. Според мен лечението трябва да е комбинирано, и ХО и традиционни лекарства. Не съм с две ръце за АБ, но не одобрявам и крайностите с ХО. Като бях болна и чаках за преглед имаше майка с дете на 5-6, беше Понеделник, значи то от Петък е с Т 39-40, устните му кървят, лекарката го гледа гнойна ангина, майката му е давала само беладона и шуслерови соли. Пуснаха му гърлен секрет и като излязат резултатите тогава щели да решат. Не знам, сигурно е правилно, но аз нямаше да мога да чакам толкова време без по-силни медикаменти.

# 459
Момичета, замислям се за пневмококова ваксина  Thinking Какво ще кажете? Някой слагал ли е? Нали ни бяха открили стрептокок в носа миналата пролет тогава го преборихме, сега нещо пак ми се струва, че се е лепнало та се затова се замислих.

# 460
Беба, аз и на двамата съм сложила пневмококова ваксина - Превенар. Бяха на възраст около 2 години.
Огнян и той ги ръси едни... Като започне да ми се умилква: "Тази мама колко е добричка!". Когато е сърдит, защото сме му се скарали, се крие под масата. След малко като му мине, пристига с разтворени ръце за прегръдка. Много е гальовен и жалостив. Батко му е съвсем различен. И той се гушка, но по принцип си е дърво. Не се трогва изобщо, че си се ударил или че ти е тъжно.
Тези дни им пусках клипчета от бебешките периоди. Много се забавляваха. На мен също ми беше интересно да ги гледам като малки. Установих, че Виктор си е все същият. Изобщо не се е променил като лице, маниери, движения. Огнян пък е съвсем различен.

# 461
Момичета, замислям се за пневмококова ваксина  Thinking Какво ще кажете? Някой слагал ли е? Нали ни бяха открили стрептокок в носа миналата пролет тогава го преборихме, сега нещо пак ми се струва, че се е лепнало та се затова се замислих.

аз съм против всички форми на ваксини, само менигитовите и другите задължителни съм слагала.

и големият ваксинирах на 6г. против волята си и още ме е яд.

# 462
На 6 г. каква ваксина има, Ани?
Аз съм слагала пневмококовата. Пневмококите правят поразии и предпочетох.

# 463
На 6 г. каква ваксина има, Ани?
Аз съм слагала пневмококовата. Пневмококите правят поразии и предпочетох.

Краси, реимунизация на четиривалентната - полиомелит, коклюш, тетанус, менигит.

# 464
Точно вчера гледах Николета от Ясновидци по ТВ 7 и едно от нещата, които каза бяха, че ваксинините освен всички "благинки", които причиняват запечатвали тертото око при децата. Това малко встрани от темата, но в унисон с предстоящите събития, за които всички говорят  Grinning
Вчера имах малки гостенчета у дома на домашно Коледно парти. Джоджи беше домакин на 3 малки дами, които успешно обърнаха къщата с краката нагоре   Laughing
Днес денят е посветен на меденкоправене Simple Smile
Отивам да будя Елинка за градинка, че днес ще идва дЕдо ви Мраз с една кукла Уинкс в чувала  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт