Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 119

• 107 929
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Райче, идея си нямам дали е боичка, нищо не разбирам аз.  Laughing Всичко при мен е дъст и всичко разреждам с алкохол, стига да сметна, че имам нужда.  Mr. Green

# 376
попаднах на тази малка торта и реших да я споделя с вас ....  Mr. Green

# 377
  • Vaudreuil Canada
Я и аз да се изкажа за дъстовете - петъл и перлените дъстовете стават за разтваряне в алкохол и са ядливи. Металика и диско дъстовете са нетоксични, но неядливи. Аз имам от тези на рейнбоу - хубави са и металиците и петъл.

# 378
Здравейте момичета свалям ви шапка за чудесата,които правите. Искам да ви помоля да дадете някоя идейка за торта по случай Св. Валентин,искам да изненадам половинката.Той обича шоколадови торти,за съжаление аз още се уча и не мога да правя такива красоти.Ще съм благодарна ако помогнете:)

# 379
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Мили дружки, с огромен кеф ви каня на още едно важно събития в тортения сезон:

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА 12-тото ТОРТЕНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

# 380
Шемет нашия петъл дъст в повечето случаи не е ядлив http://www.fondantsource.com/petaldust.html , но има и който е ( никога не съм ползвала тази марка) http://www.fondantsource.com/crcobysu.html .
 На Английските пише че са "ядливи" , ти ползвала ли си наши американски , би ли ги сравнила с тези на Рейнбоу . Определено тези на CK са си обикновен тебешир , не оцветяват толкова добре . Аз искам нещо което да прави по наситени нюанси , че много го мразя това дъстване  Laughing

# 381
  • Vaudreuil Canada
Аз искам нещо което да прави по наситени нюанси , че много го мразя това дъстване  Laughing

Що бе какво не ти харесва на дъстването - после кихаш два дена цветно  hahaha hahaha hahaha

Ще дописвам малко по-късно ....

# 382
  • София
А кажете ми моля, цветарките Шемет и Райче, ще ли ми свърши работа този комплект пастели за дъстването на цветя? Гледах някъде, че точно тебешири използват та се зачудих защо ли за цветята да не си взема нещо подобно. Разрових се в ибей и си харесах това. Как мислите, става ли?

# 383
  • Vaudreuil Canada
Свещичка търси chalk pastels Аз имам ей такива:

Да допиша и за дъстовете

Аз имам такива всички марки с изключение на СК-то(петия от ляво на дясно) са ядливи. Първия е най-хубав - австралийски - маца страхотно и не оставя лекета  Mr. Green залях един стол с патладжанено и всичко се отми с вода. Рейнбоу (втори и трети) и сънфлауър (четвърти) и кристал(последен) са много хубави. Кристал бяха най-евтини. СК е точно тебешир на прах и наистина дъства по-слабо особено ако е напълно изсъхнало цветето.

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 23:18 от shemet_neveroiaten

# 384
  • София
Шеметче, при тези, които показах, в заглавието няма chalk (това тебешир ли значи?), но има в описанието, че било "high quality chalk pastels". Дали ще е ОК, защото имат много цветове пък иначе ми излиза доста оскъден асортимент.  Confused

# 385
  • Sofia
Пред строя да поблагодаря на Иглика, че така нагледно описа процеса и толкова скорострелно се отзова на молбата ми!  Heart Eyes
Искре и Ани, съберете се двете на куп, че и двете ме питате едно и също да не ви се обяснявам като ученичка по отделно.
Това странично обличане как да ви го обясня, като до тук странично обличане нищо не ви говори и не си го представяте?
Сега ако си представяте как ръкомахам срещу вас ще успеете и да схванете това което и ви обяснявам.
Разточвате си дълга лента около 1 метър, висока около 20см, за да има възможност да се заравнят краищата, режете що годе да е права долу, мерите си тортата с една ролетка колко е висока, мерите на разточената лента същата височина, като все пак си и отбелязвате на места, за да може после да е равно, изрязвате и от горе.
Завъртате си тортата с гърба на пред и започвате да слепвате лентата, излишното изрязвате, за горе си режете парче с подходящ размер за тортата, сега кръг, квадрат каквото дойде и сте готови.
Юле, мерси за линка, отгоре го прехвърлих, мисловно аз минавам и 10кг, по принцип сама на себе си съм си напълно достатъчна за каквито и да било поръчки и не бих те ангажирала с поръчка, но с линка ми беше много от полза!
irini4, такъв молд на дете не съм виждала, бебе легнало, седнало, да, но за дете не зная.
Искре, да ви е живо и здраво и голямото съкровище!
Явно темата с колите не се изчерпва.  Laughing
По подложката малко пясъче можеше да му нахвърляш, много чисто карат тези коли.  Mr. Green
BiankaD, все по-голям фен ти ставам!
Като започнем от нестандартната снимка сред природата, която е абсолютно на място и се вързва с тортата ти перфектно, успяла си за създадеш невероятна атмосфера!
Тортата ти точно формата и я прави уникална!!!
Покривът и ми е любим, този състарен ефект в същото време толкова уютно с тези прозорчета с цветчета!
Ако не беше ръфнала подложката на едно място щеше да е наистина перфектна!  Laughing
tarlio, как прави пистолета и картечницата, като истински са!
kreo, не съм ползвала ирида, но пък някой успешно си я смесват с пико така че може да пробваш следващия път.
Мечо, точно мен намери да питаш за цветята, поласкана съм направо.  hahaha
Гледам са ти отговорили ама все пак да си кажа, аз моите маргаритки ги дъствам с точно първият дъст който си посочила.
Марульо, дояде ми се кашкавал жена, уникална ти е тортата, обаче вместо да ми криеш подложката с тея трохи да я беше покрила по-добре!
А снимката с дъстовете не е красива така, трябва цялата дъска да запълниш, дървото се вижда и стои грозно.  Mr. Green
Хохохохо Виолетче, тя тиквата е колкото петата му, те това е торта!!!  Laughing

# 386
  • Vaudreuil Canada
Свещичка, ще станат.
Да взема да пусна и последната торта - много се напука фондана а беше страшно пресен - нещо са скапали сатен айс фондана та ще го сменям. Иначе вътре е еклерова торта с домашни еклери .... огладнях като го написах.

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 00:00 от shemet_neveroiaten

# 387
  • Sofia
Ако пуснеш малко по-малка снимка няма даже да успеем да видим, че тортата е с фондан, не се притеснявай за напуканото!  Laughing
Какво има под полата това Барби, неудобен въпрос задавам ама ме разбирате сега?

Малко кефчета от мен на тема костенурки и сие.

Franklin the Turtle by Leapula, on Flickr

Franklin the Turtle by Leapula, on Flickr

Flowers by Leapula, on Flickr

# 388
  • Vaudreuil Canada
Ако пуснеш малко по-малка снимка няма даже да успеем да видим, че тортата е с фондан, не се притеснявай за напуканото!  Laughing
Какво има под полата това Барби, неудобен въпрос задавам ама ме разбирате сега?

Заповядай големи снимки
Под полата има блатове с еклеров крем  Mr. Green

Кефчетата са много готини  Heart Eyes ама ти това си го знаеш  Wink

# 389
  • Sofia
Я кажи ти орнаментите от какво изряза с айс фондана или друг си ползвала, че така заоблени ръбчета са се получили?
Търся тесто подходящо за машината, по възможност готово, с пикото вече е съвсем невъзможно да се реже с нея.

Общи условия

Активация на акаунт