Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 119

  • 107 765
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 148
Привет момичета!Радвам се че пикника ви е харесал и благодаря за милите думи.   bouquet
Амаретка,страхотни сладки.
Галмир,много ми харесва тортичката.Как ги издокара тия толкова еднакви рози,моите една със една няма еднакви.Всяка си е със собствен вид и стил.
Стаси,неустоим разрез и повече от прекрасни сладки.Възхищавам се на търпението ви да правите тези чудесии.
Марина Д,добра работа.Дракота е повече от пИрфектен,а за водата и камъните просто нямам думи толкова са реалистични.
Мама на Боян,да ти е жив и здрав малкият Боян а тортата е перфектна.
Ванче,страхотна е и тази на мен много ми харесва.
Гледам че никои не е писал след мен затова се редактирам и пускам тортите  които са за днес.

и след като не успях да я снимам така че да се вижда и от страни качвам две снимки за което ме извинете


Коментирайте и критикувайте  на воля.Ванчето да яхне метлата,а Валерката да си ме сдъвка както си знае. Mr. Green
Момичета сериозно коментирайте,критикувайте и давайте съвети и напътствия това е целта на коментарите. Hug

Последна редакция: сб, 11 фев 2012, 10:33 от ditsan

# 571
  • Мнения: 2 590
Много благодаря на всички за коментарите за моя първи опит.
Сега и аз като tunata, ще се заравям да чета информация, че да не досаждам повече с тъпи въпроси.
Благодаря, за търпението и отговорите. Ще се пробвам и аз с торта за Св. Валентин или ако не ми стигне времето за тогава за РД на милото. Ще намина да покажа.
Извинявам се, че не отразявам всички по именно, но още не мога да запомня всички, толкова сте много, а всички торти са повече от прекрасни, направо перфектни, само точа лиги, а аз мога да ида в някой ъгъл да се срамувам. Надявам се обаче с труд и постоянство да успея да докретам поне до някакво средно ниво. Адмирации за всички дами събрали се тук да споделят своето творчество, защото това си е цяло изкуство.
Валерия, то това не беше тава, а поднос(шареничък), вярно е грозничко, но в полеви условия(не си бяхме у дома за Рд-то, а в последния момент плановете се промениха) нямах какво друго да ползвам за подложка и една мила съседка на баба свеки услужи, ще си взема бележка от забележката Simple Smile Честита ти рожденичка на патерици, прекрасна е, а тортата е просто перфектна!
ditsan, страхотен е Кермит, Пиратската също, направо евала ви за търпението!
Марина, очите ми изтекоха по този дракон, страшно сполучлив. Струвало си е цветното кихане:)
Мама на Боян, справила си се повече от перфектно като за първа торта.

Спирам да досаждам, че да не си кажете таз кво се обажда, вчера почна да се захласва по тортоправене, пък вече си позволява да коментира Embarassed

# 572
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Дитсан, страхотни са и двете, много, много ми харесват - Джони Деп е като истински Peace!

# 573
  • Мнения: 148
Бенджолина,Мари ета благодаря ви!

# 574
  • На небето
  • Мнения: 5 530
МаринаД дракона е супер. Колко време ти отне направата на тортата? И самия дракон от фондан ли е?

ditsan тортите си са страхотни просто.

# 575
  • Мнения: 110
Благодаря на всички ви за отговорите!
Ето го и резултата:

# 576
  • Мнения: 22
Естел, благодаря!За времето-какво да ти кажа...крилата ги направих няколко дни по-рано,за да изсъхнат добре,че в тях има арматура от клечки за зъби и шишче LaughingТортата сглобих два дни по-рано/винаги така правя,за да може да си поеме крема/.Украсяването,което включва обличането на тортата, правенето на дракона, развалините, камънаците, оцветяването ,водата-абе всичко до получаването на крайния резултат-ми отне около 7-8 часа.Не съм засичала точно,но толкова някъде GrinningА драконът/писах по-нагоре/има туловище от омесени готови рула с масло и шия с глава и опашка от ММ изцяло.
Дитсан, признала съм ти апликациите!!!Мнооого добри поредни попадения!!!И накрая,но съвсем не на последно място-поздравления за Боянова мама!!!С нетърпение очаквам следващата ти торта!!Ако това е постигнато наистина само с четене ,какво ли да очакваме и след малко тренировки #Crazy Laughing Hug
Хайде чао,че пак тръгвам по студа ooooh!
Ах,колко весела и цветна тортичка е пуснала Мария-М HugБраво!!!Да е жив и здрав рожденикът!!!

# 577
  • Мнения: 634
Докато ми ремонтират компютъра направо ви изтървах.Искам на патерици да поздравя рожденничката на Валерия.Вал,да ти е жива и здрава малката хубавица   bouquet.Ще ми трябва време да се върна назад и да ви прочета.Аз торти за показване нямам имах ангажименти в друга свера но през идната седмица ще наваксам.

# 578
  • На небето
  • Мнения: 5 530
МаринаД браво, много хитро си го измислила. Леле бая си се постарала. Явно снаха ти го заслужава. Много ще ми е интересно да разбера как ползваш клечките за зъби за опора на крилата. Сина ми е луд по дракони и динозаври и ще си умре за подобна торта. Аз за по лесно правя триизмерна и гледам, да е без крила, минаваме с динозаври, гущери, алигатори, змии, други негови любими същества. Но ми е заръчал на другия му рожден ден да е дракон с крила. И никак няма да ми се размине. Та затова разпитвам. Рулата натроши ли ги, как точно оформи тялото с тях? Аз съм правила нещо подобно но с натрошени блатове и подходящ крем, който търпи фондан или ММ. А тортата, наряза блатовете и ги оформи или направи кръгла торта, а другото е външна фасада от моделираща маса? 2 дни по рано и я остави да попие крема в хладилника ли? С какъв крем беше, аз все гледам да е прясна тортата и бързам все в последния момент. Разкажи по детаелно. Може и на личния да не разводняваме темата. Аз прочетох това което си писала на Мерси. Но мен по ме интересува самата сглобка, външното оформление ми е ясно. А това синьото отстрани (демек водата) как го направи. А гнездото или зида, не мога да преценя точно, това около  дракона, само от ММ ли е? Ох, станаха много въпроси, жалко, че не си го снимала с камера всичко щеше да те улесни.  Twisted Evil Благодаря!

# 579
  • Мнения: 1
Здравейте,

ditsan, много ми харесва пиратската торта, браво! newsm10

maria_m, много весела торта!  sun

А сега да ви покажа и тортата, която направих днес..не съм съвсем доволна от резултата, защото в началото имах друг замисъл (мислех да напшравя шоколадов борд), но ми се пресече шоколада  smile3538 и затова импровизирах..ето резултата:

[link]http://del4eva2012.snimka.bg/cooking/moite-torti.652573.26339625[/link]

# 580
  • Мнения: 1
нещо не се получи с линка..ето го:

http://del4eva2012.snimka.bg/cooking/moite-torti.652573.26339625

# 581
  • Мнения: 0
Здравейте на всички в този прекрасен форум.Аз сьм нова в тортоправенето и искам да ви питам знаете ли дали има стандарти при правенето на нестандартни торти ,като например"Барби","Кола","Трактор".......Колко да са големи блатовете ,какьв диаметьр ако имаме порьчка за ,да речем 16 човека????Има ли стандарти за това какво количество крем ще поставим между блатовете и колко да са високи тортите?????????МОля да ме извиние ако сьм задавала нуместни вьпроси Embarassed EmbarassedЩе чакам с нетьрпение за вашите мнения и споделен опит.Благодаря ви п  bouquet
Виж на първа страница кой диаметър за колко парчета се води. Останалото е въпрос на твоя преценка!
Благодаря за отговорьт !!!Поздрави

# 582
  • Мнения: 22
Естел,писах ти на лични за връзка!Имам доста снимки от процеса на правене на крилата и останалото.Ще ти обясня всичко GrinningЩе направиш летящия дракон,не се притеснявай!Не е толкова трудно Grinning HugЛени К,много вкусно изглежда тортата ти/защото сега не трябва да ям сладко,само такива вкусотии показвате,ама-ха Crossing Arms/не се ли стопиха цветята от сметаната?От какво са?

Последна редакция: нд, 12 фев 2012, 08:21 от МаринаД

# 583
  • Мнения: 0
Здравейте, момичета - аз често ви чета, но клавиатурата ми се беше поскапала и трудно пишех. Сега имам доста неща да наваксам, имам много неща да питам....И много хора да похваля - вие сте направо страхотни!!!!!!
Първо обаче ще си пусна последните сладорийки:

Тортичка за едно прекрасно момиченце Боби, което обожава всичко, свързано с Кити.

Подаръче за същото момиче - мини шоколадово кейкче

Торта за един запален фен ...


Послушах ви за инструментите и си купих резачки за маргаритки и инструменти за моделиране  Laughing  bouquet

Та вече с повод и без повод наляво и надясно раздавам мини-кейкчета и бисквитки с цветенце  Joy

Последна редакция: нд, 12 фев 2012, 08:27 от irini4

# 584
  • Мнения: 1
МаринаД, цветята са от захарно тесто, което се приготвя с мед и желатин..незнам как точно се нарича..дааа - цветята се понамокриха в долната си част, където имаше контакт със сметаната..не бях го помислила предварително, че така ще стане, но за друг път ще знам  amiiii
irini4, честито за инструментите за моделиране! Simple Smile..много ми хареса тортичката с Кити и начина по който си оформила табелката с името на детето!

Прекрасна неделя на всички!  cook clean 1ironing prostor

Общи условия

Активация на акаунт