Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 119

• 107 859
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • ВАРНА морето сините вълни
АХххх Марина -какъв е този уникат -страхотна торта -много ме впечатли водата как постигна този ефект така да се преливат водата и камъните
Ванче -много си е готина картинката -правила съм и аз телефон но не се престраших да работя с вафлена плака по простата причина че нямам представа какъв е процеса на работа - как си сваляш снимка от нета -има ли значение какъв размер я сваляш или просто сваляш а другата работа я вършат в илчовски -как напасваш размерите на тортата с картинката -може би задавам глупави въпроси но не са ми ясни - та ако може като правиш подобна торта вземи щракни едно видео как става цялата работа- сигурно има много други момичета които също ще им е от полза

# 556
  • София
Благодаря за коментарите, момичета!

Марина, дааа - дракони са ми в главата напоследък Simple Smile вдъхнових се нещо от "Милениум"  Peace
Твоят е страхотен! Много ми хареса комбинацията от цветове.

ani_d, тортата е залята с натурален шоколад, разтопен с масло (в съотношение 2:1) и да - другото са зърна от нар. Получава се жестока комбинация!

Вижте на каква техника за фигурки от кристална захар попаднах: http://ericaobrien.com/blog/2012/01/diy-ombre-valentines-sugar-hearts.html

# 557
........ как си сваляш снимка от нета -има ли значение какъв размер я сваляш или просто сваляш а другата работа я вършат в илчовски -как напасваш размерите на тортата с картинката -може би задавам глупави въпроси но не са ми ясни - та ако може като правиш подобна торта вземи щракни едно видео как става цялата работа- сигурно има много други момичета които също ще им е от полза
Ами, има си хитринки. Трябва да намериш снимка с висока резолюция. Разни мижави 200х200 - тцъ! Не стават.  Такива, като ги пуснеш на печат и стават на пиксели, които можеш да ползваш за схема за гоблен.  Laughing Трябва ти  поне 500-600х 800-1200. Колкото по-голяма толкова по-добро копие ще направиш. За размерите на печата. Ако изходиш от правилото че е лист ти е формат А4, можеш да направиш сметка за големината на тортата и размера на плаката. Ако ти трябват по-малки картинки, си ги нагласяш вече по време на принтирането. Там си има и половинки листове и четвъртинки. Това го правиш от СЪВЕТНИКА ЗА ПЕЧАТ. /ако не ме разбра, пиши ми ЛС и ще ти обясня подробно/. Друго важно нещо е, по снимката да няма много тъмни цветове - черно, тъмно синьо, лилаво и др. подобни. На печат те излизат още пъ-тъмни и мрачни и направо се сливат с другите детайли. Имах един Майкъл Джексън на тъмен фон, дето само зъбите му се виждаха.  Mr. Green
 Ако ти трябва картинка по-голяма от А4, тогава използвам програмата POSTERIZA - ето ти линк да си я свалиш. Много е проста за инсталиране и много готина за работа. Можеш цял фототапет да си разпечаташ. Снимките ти излизат с воден знак, но можеш да го махнеш от ... тям някъде, ще го видиш.
Та стигнахме до принтера. Ако е хубав и с качествени бои снимката ти става много добра. Ако е кофти и рядко се ползва както при Илчовски, боите засъхват и стават бледи копия.
Та, това е общо взето.
И недей да спираш да коментираш и критикуваш , но само ако може с малко по-малко иронийка! Хуморът ти е малко черен на моменти и най-вероятно през призмата на нет общуването не всеки го разбира! Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ама съм сигурна, че сега няма да се засегнеш де!  Joy Joy
Ама, ти не си ли и сквикнала вече? Нали знаеш че и на мен постоянно ми се цупят за този начин на "говорене" и все се намира някой да се фръцне и обиди. Даже ми се струва че тя е доста по-мека от мене. Аз май си позволявам повече да "плюя". Ама, в крайна сметка то не може само   китки и поклони. Който си е за критикуване, си е за критикуване.  Аз например си имам един неписан списък с хора, на които направо им прескачам тортите, защото знам че не носят нито на критика, нито на мнение, нито на майтап. И за по-лесно ги прескачам.

# 558
  • София
МаринаД, тортата с дракона е голямо удоволствие! Цветове, идея, изработка!

# 559
Момичета, поради ред неприятности вчера не можах да направя фондан. Трябва ми за утре сутринта тортата. Реших да пробвам с Руска мастика2. Има ли някакви тънкости при забъркването й и нали може да се ползва веднага, а не като фондана да трябва да преседи 24ч.?

# 560
maria_m затопляш течните съставки за малко в микроволновата ,хубаво е да пресееш пудрата захар два пъти и да я добавяш по малко докато се получи хубаво и еластично тесто ако прекалиш с пудрата захар става ронливо ,с руската мастика се работи веднага след като се направи

# 561
  • Бургас/Пз
Ама, ти не си ли и сквикнала вече?

Аааа, Ванче, хич нямах предвид мен!  Joy Joy Всъщност никой не съм имала предвид, говорех по принцип .... особено за по-новите  Joy Joy Mr. Green А пък твоята уста , че е голяма , голяма, но в повечето случаи коментарите ти са по-скоро забавни отколкото иронични , ама напоследък не си се отпускала нещо  Mr. Green Mr. Green

# 562
maria_m затопляш течните съставки за малко в микроволновата ,хубаво е да пресееш пудрата захар два пъти и да я добавяш по малко докато се получи хубаво и еластично тесто ако прекалиш с пудрата захар става ронливо ,с руската мастика се работи веднага след като се направи

Много благодаря   bouquet

Още нещо се сетих - ще правя пандишпановите блатове на Пепи. Ще ги прецакам ли ако капна малко гелова боя вътре? Идеята ми е трите блата да са различен цвят, но да не ги съсипя?

# 563
Мерси,че харесахте рижавата ми гадина LaughingБетина33,постигнах го с яко мацане Mr. GreenЗа себе си установих,че при смесването на повече от два сухи цвята единият поне трябва да бъде перлен.За тази торта отдавна бях намислила драконовата тема/и то-щото ми се играеше с дракон,не за друго Mr. Green/За разнообразие реших да го паркирам в развалините на замък,а за да не ми е чак толкова лесно-замъкът го сложих на скалисто островче,насред океана Mr. Green Joyскалите са изцяло отММ.Тялото на тая твар е от рула Севан дейс с масло/Ванче,жива да си -това от теб го научих!!/,както и развалините на замъка.Шията и опашката са ММ.Всеки камък от зидовете този път правих на място,с клечка за зъби Mr. GreenРуините са оцветени със смесване на черна и сива прахообразна боя с керемиденочервена перлена.Скалите оцветих чрез смесване на черна и маслиненозелена прахообразни боички с тъмнолилава и тъмнозелена перлени.Нанасям ги с четки за пудра с различен размер.В резултат те се посипват и по подложката.Там също ги размазах и върху тях,по-навън от скалите, минах с тъмно синя перлена.Така се получи преливащият се цвят.Останалото е кристалина LaughingДракончето е оцветено само с течни бои-жълта, оранжева и червена,и е поръсено с холограмни оцветители в червено и златно.Резултатът от всичко това е,че освен тортата е оцветена и цялата ми кухня/щото това лети,та знае ли се #Crazy/,а аз цял ден кихам и кашлям цветно Joy hahaha

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 16:27 от МаринаД

# 564
  • Пловдив

Много благодаря   bouquet

Още нещо се сетих - ще правя пандишпановите блатове на Пепи. Ще ги прецакам ли ако капна малко гелова боя вътре? Идеята ми е трите блата да са различен цвят, но да не ги съсипя?

Не, няма да ги прецакаш- капни я след като сложиш жълтъците и преди брашното Simple Smile

# 565
МаринаД, страхотна торта! Водата е като истинска! Аз я правих от желатин, но забравих да сложа захар и обирах "водата" за да я подсладя  Joy. Тъй е човек като не чете! От вас има какво да се научи! Евала, че споделяте!

# 566
stefina стърготините ги направих, като разтопих кувертюр, излях го на плота и след като се стегна със шпакла започнах да го изстъргвам.

van444eto поиграх си и с още сладки.  Laughing Тортата е по ТАЗИ рецепта, вътре е с 4 вида крем.
На мен тази снимка ми харесва на цвят, не знам на живо как е, но така както я виждам е добре. Каква е тази дунапренена четка?

МаринаД да е жива и здрава снаха ти, а ти да продължаваш да й правиш такива хубави торти. Wink

още снимки ТУК

# 567
 Hug Вчера Ви писах, за тортата на моят син за РД, която реших да направя....
е да я покажа,нямам опит с тортите и затова е изцяло правена от тортената библиотека-от блатовете до фондана-гостите я харесаха  Grinning Отново Благодаря Ви!

# 568
Уау! Браво на мама на Боян! Живо и здраво да ти е момчето! Майка му на Боби има златни ръце - много сполучлива първа торта!
Браво и на всички останали! Харесва ми как бързо се движи темата..някой постоянно твори нещо сладко и взех, че се заразих и аз Simple Smile утре мисля да спретна торта..днес пробвах и захарните фигурки с кристалната захар от линка на Rumya. Стават много ефектни, но не съм решила дали да ги слагам и тях на утрешната торта Simple Smile

Лека на всички, а аз продължавам да чета и да си харесвам крем за тортата Simple Smile

# 569
  • Под сянката на разлистените кактуси
Здравейте, момичета!
 Аз минах набързо през темата преди около 3 месеца, зададох куп адски тъпи въпроси, пльоснах три първоначални опита за торти и изчезнах. Благодаря много на всички, които проявиха търпение и ми помогнаха! Сега се появявам да се извиня за тази груба селска проява и да се похваля, че прекарах доста време в четене на стари теми, Библиотеката и въобще каквото намерих (и добре направих, защото следващия ми въпрос щеше да е как се прави вита торта  Mr. Green). Все още съм във шок как може да се правят такива красоти, но поне съм се наръпала със знания като пате с топли трици, то не че нямам още купища въпроси, но се надявам да съм по-малко досадна. Така и не съм правила "облечена" торта от Коледа, все едни стриптизьорчета за домашна употреба да пробвам някои рецепти. Днес забърках блатове за една Спайдърменска торта, която ще сглобявам във вторник. Добре, че момченцето, за което е, става на 42, та ще мога да мина с нещо по-стилизиранко, че фигурка май не мога да направя засега, ако ще живота ми да зависи от резултата...
МаринаД, страхотен дракон! И на Tatitt жабите ме изкефиха много!
Не мога да ви опиша какво вдъхновение сте!  Hug
А за тортата на Valeria ...Много цветна и пълна с живот като рожденичката!
Ванче, припи ми се бира...

Общи условия

Активация на акаунт