Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 119

• 107 672
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,
Благодаря за съветите на metchopooh и Албена!

megsy, страхотна торта! ти ли направи мечето? много е изпипано..а как се постига този ефект да е като от конци?

Този път реших да не правя цяла торта, че още не сме изяли предната  Laughing и направи нещо съвсем дребно за любимият..ето тук го качих:

http://del4eva2012.snimka.bg/cooking/moite-torti.652573.26357656

# 631
Здравейте!
Мятам няколко снимки и продължавам напред, надявам се утре да мога да седна и да коментирам.

повече в блога ми    http://lillylucakes.blogspot.com/

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 22:24 от доня КОПРИВА

# 632
megsy- - много готино дебело мече. А, пък пейката е убиец!
доня КОПРИВА - Макуина ти е много добър, от дядото на Томас..... малко се уплаших.  Shocked
violetblue - Марш да надпишеш на мама ти тортата! Как можа! Сега и аз вече ще следя за запетайки. Даже по 2 ще слагам, да наваксам пропуснатите.
enister - Ако знаеш к`ъФ /нали така се пише правилно  Mr. Green / таралеж си сложи в гащите с тия днешните уроци.... просто не е истина, сестро! Ще те разцепя от бъзик. А, ти ако щеш се сърди.
И ОЩЕ

# 633
Не съм от сръдливите, сестро! Grinning
Много хитро гледа това, женското мИченце. Wink А розите са супер! Абе, яко сърце. И по надписа няма грешки.. smile3534 smile3534
Къде изчезнахте всичките, бре?
Ей, като се намятате на турските сериали...и тук става мъртвило, тц, тц.. Grinning

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 20:22 от enister

# 634
3534.gif]
Е, как къде? Отидоха да си търсят запетайките и да си коригират тортите на Фотошопа.  newsm19

# 635
Здравейте момичета! Отдавна надничам при вас да черпя идеи и да се възхищавам на красотите, които творите.
Както стана ясно първия рожден ден на детето е чуден повод мама да запретне ръкави и да измайстори торта за любимото си детенце Heart Eyes. Това е тортата за първия рожден ден на сина ми, който беше преди по-малко от месец.

А това е торта номер 2, която довърших днес.

# 636
3534.gif]
Е, как къде? Отидоха да си търсят запетайките и да си коригират тортите на Фотошопа.  newsm19

Ти не се офлянквай, че имаш още мнооого точки  да събираш. newsm79 newsm79
...на следващите реклами, де. Laughing

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 20:53 от enister

# 637

Retol, браво, чудесно си се справила! Добре дошла при нас!  welcome
Първата е с прекрасни фигурки, а втората е опъната чудесно. Надобряваш, вижда се. Simple Smile Продължавай все така. Simple Smile

# 638
Лени К, да този път всичко си направих сама Simple Smile. Мечето става "рошко" с помоща на малка ножичка, след като е сглобено вече леко нарязваш с връхчето. Видях го на едно клипче и реших да пробвам.
van444eto, раздвам се че ти харесва. Мечето не трябваше да е толкова дебелко, но докато го сглобя малко му "улегна" тялото и това е резултата. Много ми хареса твоето сърце, много нежни меченца...супер е Simple Smile
retol, супер тортички...браво  Peace

# 639
megsy, много хубаво мече, помислих, че е плюшено. Hug И пейчицата с гълъбчетата е много сладка, но ми се стува, че няма да издържи, ако Мечо седне на нея.. Simple Smile За втора торта..си е направо постижение! Все по-талантливи идвате, това е супер!  bouquet

# 640
Гледам с правопис се забавлявате.

Ванче, много хубаво сърце, я кажи, надписа с формичка ли е или ги въртя артистично тези букви?

От Томас и аз се уплаших, но много пъти съм казвала и пак ще кажа. Не крия торти. Каквато - такава. На критика нося, даже е желателна защото тук никой няма да ми каже нещо с лош или подигравателен тон. Човек се учи от грешките си, а градивната критика е много важна.
Този Томас за втори път ми се опъва. Първия път уж си взех поука и сега пак...
Ще го мъча и все някога ще го преборя този мръсник!

Хора вижте Simple Smile

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150544155913981.38544 … 313980&type=1

http://jenskologia.com/2012/02/lillylu-cakes/

Много ми е хубаво!

# 641
Момичета, не мога да намеря как се прави шоколадов крем за измазване на торти отвън, който става с ефект "на шпатулки" - ако ме разбирате какво питам  newsm78 #Crazy baby_neutral
Не че е някаква философия, предполагам, че обикновен ганаш става за това, ама да питам....

# 642
  • Sofia
Тъй, както стана ясно минаха всенародните празненства и веселия, вече можем да се завърнем на тръстиката!  Laughing
Нахакала съм си го яко с две торти за приятелки дето уж нищо особено, нещо на бързо, така да нямам желание и така да отлагах всичко до последния момент, че в крайна сметка нищо готово нямам, време също много нямам, оставих децата в къщи тази седмица, че да мога да си поспя и да не ставам рано и веселбата е пълна, в края на седмицата големи китки ще кърша да обяснявам дека са ми тортите.  Mr. Green
Много държа да ви от почна с правописа!
Валерия, грешиш, не съм учителка. Simple Smile
И ти грешиш, иронията ми е насочена другаде.  Laughing
Честно казано аз не обичам изписани на БГ надписи по тортите, свързвам ги със сладкарници, на английски ми стоят някак по-приемливо, тъй като БГ сладкарниците не използват този език.  Mr. Green
Като цяло се позабавлявах днес с вас.  Laughing

Сега искам да ви благодаря за пожеланията насочени към Втората!
Тортата и беше готварска, защото до последно желанията и за торта бяха меко казано безумни, в крайна сметка и забърках тенджера с крем, подготвих и всичко необходимо и я оставих да си я направи сама.  Mr. Green
Добре се справи и с ровенето в нея и с унищожаването и така че мисията е изпълнена.

Eva by Leapula, on Flickr

Ванче, Душко, чакай докато си търсиш точките и запетайките да се изкажа по твой адрес.  Mr. Green
Бирената бутилка е уникална, Владо малко не е на място  Van444eto e напълно достатъчно като надпис по тортата!  Mr. Green
Голямо старание по подложката, оценявам го и даже няма да се заям за онези милиметри там дето се вижда сребърната подложка, ама то се вижда щото си няма панделка, не за друго.  Laughing
Каква е тази дунапренена четка, аз купих една гъба от Куки Буки да я пробвам, тези дни ще боядисам с нея да видя как покрива.
Genoveff, пускала ли си ги тези торти преди тук, защото аз имам чувството, че съм ги виждала!
Райче, аз под крива имах предвид на стойката, ама ето разбрали сме се, кекса е кекс, даже не си правих труда и да му слагам крем така с все опаковката си замина в коша у нас кекс никой не обича, а и при наличието на торта не знам кой е луд да седне кекс да рупа.
За снахата ти я давам, спестила си достатъчно от храна за Матю ще успееш да я изхраниш.  Laughing
Тоя силикон дето си го гледала какво му е сега, те даже ще са малко тези кила дето ги споменаваш, според мен е по-удачно да гледаш колко е максимума който дават да се закупи.  Mr. Green
Аз още не съм отворила моите силикони от Иглика, ама не съм се добрала и до качествена дървесина, ще си планувам уикенда една разходка в някой лес та да си "набера" това онова.
galmir, скрила си формата на тортата с тези големи рози така разположени по края и.
Стаси, сладките са ти разкошни.
Марина, пусни голяма снимка на дракона!!!
Ох, жена ти си свекърва от всякъде!  Mr. Green
Не направи на жената една Жар птица, метна я на това чудовище, толкова огън и жупел ли бълва!  Laughing
Водата е жестока, скалите и те, дракона искам да го видя от близо!
Ани, с моите камъни по моята глава не става работата, аз трудно се засягам.  Laughing
В тенджерата е шоколадовия крем на Буболинката, просто налях докато си беше още полу течен и той си стегна, не че питаш, но да кажа, че тортата е сиропирана с фреш портокал, единия крем е шоколадов с фъстъчено масло, другият е портокалов мус с овкусения шоколад портокал на Алимко и вътре има начупени 2 шоколада от натуралния с портокалови корички на Линд, гонех вкуса на бонбони Черноморец, че това малкото опатква по цяла кутия и то верно стана като тях, не съм вярвала че някой може да ги харесва тези бонбони.
Кекса е кекс, както казах в кофата замина без колебания още при първоначалното разрязване, стойката я правих отделно като столчето е само ММ дебело разточено и кухо вътре, самата стойка също има дупка която се пада в средата на кексчето от там промуших укрепващата част.
Мама на Боян, перфектна първа торта!
ditsan, надписите и на двете торти са ти грешни, ама ти това си го знаеш.  Mr. Green
Не знам какво искаш да те ям, пиратската ти торта е много ама много добра, на жабокът сърцето защо не е червено, така много се слива.
Миме, жив и здрав да е порасналия юнак, малко ти се е поизкривила тортата ама като за втори опит си си екстра!
irini4, хубаво си ги послушала за инструментите, сега ме послушай и мен и си купи комплект център за маргаритки и бъди сигурна няма да сбъркаш.
Мариета, tarlio, честити ви годишнини, да се обичате и уважавате още дълги години!
Вие сте луди, че сте се женили в средата на зимата ама то като дойде не пита, знам.  Laughing
Юле, палячото е много сладък, за другата ти казах, за мен са две еднакви обувки.
Бетина, много стилно това сърце.
Виолетче, жива и здрава да ни е мама, все такива торти хубави да и правиш без надписи, че то след определена възраст не е нужно на всички да им е ясно колко пък години празнуваш.  Laughing
Е виж Лили Иванова колко дълго все на 40 си стои жената.  Mr. Green
megsy за втора торта си добре, като цяло обаче мечето ти е станало много дебело, то тази пейка до  него едва ли е за него.  Laughing
Прави си фигурката на етапи и сглобявай като изсъхне долната част, за да избегнеш подобно свличане.
Лени К, какво има в това шареното нещо всъщност.
Лили, бузите на Томас са му  изпъкнали, защо така си ги вдлъбнала не разбирам, наистина си го състарила сякаш.
Честито ти интервю!
Ау, Ванче, сърце!!!
А къде са моите сърца, сега се сетих, че за 14-ти си ги взех, а то 14-ти е утре!!!
Аз не съм подготвена с нищо, явно ще трябва да вадя виното и Трифон Нарезан да празнуваме.
Много са ти хубави мечките и сърцето ти едно гладко и опънато, а подложката така прекрасно отразява орнаментите!!!  Mr. Green
retol, торта две ти е доста по-добре!

Много ви писах и така и така стана километрично те ви и подложката за предстоящата ми торта.
Не търсете грешки в изписването на името, шрифта е от моята граматика.  Joy

# 643
 Joy JoyТъй де...свекърва ли съм или що??!! Mr. Green Mr. GreenА сна'ата ми е огън и жупел наистина,ама в добрия смисъл LaughingВсичко, с което се захване-става,гори и в живота, и в работата,и в семейството си LaughingКато всеки човек и тя си има кусури,но е изключително позитивен човек,а и със сина ми много си помагат и се обичат, а за всяка майка това е най-важното. Простете за лиричното отклонение BlushЕто, Вал,пускам по-големи снимки на чудовището Laughing LaughingКартинките са линкове.А Жар-птицата ми е проект за м. Март./Как ме разкри,че я замислям Laughing/

# 644
Марина - аз тоя дракон що така съм го пропуснала? Уникален е, до най-дребния детайл.
Много са ти хубави мечките и сърцето ти едно гладко и опънато, а подложката така прекрасно отразява орнаментите!!!  Mr. Green
Нали си направи патрони от отливките? Що не вземеш да се гръмнеш, а?
Твойта подложка пък много ми харесва, изключая оакания надпис, който все едно аз съм правила.
Владо малко не е на място  ....
Не малко, много не е на място. Изобщо го нямаше в проекта, въпреки че искаха името. Бях решила тактично да го забравя.Както вече се оправдах, там има дупка от счупен и набръчкан етикет. Трябваше да се скрие с нещо.
Няколко човека ме питаха за дунапреновите четки.

Ето ги. И друг път съм казвала за тях. Миналата година бяха направили едни картонени щандове в Метро. "Всичко по 1,99". Тия бяха в комплект с 3 други четки със много мек пластмасов косъм, които щерка ми съсипа мажейки си тигана за палачинки. Много са удобни за чистене на нишесте. А дунапренчетата също бяха 3, ама така и незнам какво стана с едното. Ако знаех че са толкова хубави, щях да си купя поне 10 комплекта, ама..... айде де!  Такива четки можете да си направите много лесно от мека гъба. Винаги може да се нахлузи парче гъба върху клечка и да се омотае с конец, ако не искате да лепите вътре със лепило. Аз си бях направила няколко, но ги изхвърлям след боядисване, защото винаги остава цвят по тях. Тази кръгличката беше новичка, но и тя отиде по дяволите - оцвети се в червено от черното.

я кажи, надписа с формичка ли е или ги въртя артистично тези букви?
С ТЕЗИ Само си разкривих за да ми е по-забавно. ЕТО и малките

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 09:47 от van444eto

Общи условия

Активация на акаунт