Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 119

• 107 605
  • 755
  •   1
Отговори
# 15
Продължавам...

Мечо Пух - бебешката е страхотна просто! При теб също се вижда невероятен прогрес, браво, момиче!!!
Нели, честита ти лентичка! Смело момиче си ти, искрени поздравления!!!
Танчето и аз я пропускам тук, защото я отразих по другите канали:) Голям напредък, голям!!! Стискам ти ръката!
Туната, тази торта в чашка изглежда супер стилно и апетитно! Как се вади парченце обаче? С лъжицата? Mr. Green
Руми, теб те отразих, но и тук да кажа, че книгата ти е наистина изключителна! Релефът с какво е превен?
Искроне, страхотно момиченце си имаш! Да ти е живо и здраво! Тортичките са много свежи, а покрива изглежда супер вкусен! Как намираш време и за торти не ми е ясно:))
Бени2, тортата с цветята е много нежна! Много често работиш, поздравления!
maria_m, много ми хареса тортата ти! Много приятни детайли и цветове, браво!!! Разрезът изглежда ужасно вкусен!!!
marvina, снежковците са изключително сладурски!!! Чудесна коледна торта, лъха такова настроение и веселие от нея, браво!!!
Кукита, честит рожден ден, макар и на патерици! Тортата изглежда много красива и вкусна, разкажи малко повече за нея?
violetblue, и тук да кажа, че си направила прекрасна торта, да ти е жива и здрава дъщеричката! а за разрезът - нямам думи, уникален е!
ДОМИНИКАНКАТА, много хубава и нежна бебешка торта, истинска прелест! Не си спомням да съм те засичала друг път в темата, да не си с нов ник?
Фреса, страхотни торти - толкова нежни и изчистени, много стилни!!!

И сега пускам моите торти от последната седмица, не са нищо особено и май определено се нуждая от творческа почивка. Което ме подсеща, че имам мерак тази година да дойда на семинара, нали не съм пропуснала, ако има отделна тема за него?

Little fairy for Andrea by Mina Bakalova, on Flickr

Madagascar cake - again:) by Mina Bakalova, on Flickr

Flowers for Ira by Mina Bakalova, on Flickr

Teddy Bear for Maxim by Mina Bakalova, on Flickr

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 13:16 от Анонимен

# 16
Охоо нова теми4ка.Пепи,благодаря,и 4акам завръщането ти Hug
Виолетката,да е жива и здрава малката сладурка.Пак ме срази със разреза,браво
ДОМИНИКАНКАТА,много нежна и хубава торта
Фреса,мнго из4истени,красиви и нежни са тортите ти,много ми харесват
Бианка,всеки път  съм  Shockedпред твоите рисувани торти,поздравления
Искроне,ама как да гледам тортите,като дребла ги засен4ва бе,голяма е сладурана
 Hug
Руми,невероятна,страхотна е книгата и перото ,абе супер
Иглика,лицето на русалката е страхотно, ама много си добра в моделирането
Мариета,да ти е живо и здраво дететнцето,тортата е трепа4!!!!

# 17
  • София
Пепи, благодаря за темата! Ти защо изобщо обмисляш толкова връщането? То каквато и пауза да направи човек, вече заразен, няма начин да не подеме тези неща отново:)

Виолет, това лилаво много го харесвам и така седефено...! Мисля си, че златните орнаменти можеше да са малко по-тънки - и лентите и надписът. Да ти е здрава и красива Изабела!

Мина, Пат - много работа сте свършили, всяка в своя стил.  Hug

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 13:25 от dimitrina73

# 18
А здравейте и от мен, То аз успявам само да се запиша при вас и докато се наканя да пусна нещо и хоп-нова тема.
patriyani винаги съмс е удивлявала на сподобността ти да правиш n-брой торти, как успяваш? Ти и Албенка сте като машинки  Hug
Мина, ти си знаеш-супер изчистени торти, страхотни цветове, май трябва да си купя силиконово килимче, че с това нишесте все има бяло по тортата. Не съм спец в тортоправенето, още по малко в моделирането и съм на светлинни години след теб, но все си мисля, че ако ръчичките на фигурките-момиченца не са така опънати надолу ще с апо истински и сполучливи. Не го приемай като критика, просто си мисля на глас  Hug
Моля те  Praynig сподели на последната торта с мечето кои са точно боичките-синята, кафявата и зелиникавата, някакви номера имат ли?
Fresa i Доминиканката много нежни торти. Досега не съм правила торта за момиче. Около мен все момченца! То аз колко торти съм правила де, но ми с еприиска и една момичешка да мога да спретна скоро.
Започнах отзад напред и сега не ми се отваря първа страница  #Cussing out
Поствам, пък после наново!

ааааа да не забравя Пепи очаквах те още по-скоро, но ти геройски издържаш за сега 3 м  Hug

# 19
  • София
Нова темичка, супер! Убедена съм, че и тя ще е изпълнена с красоти! Hug

Така, както съм събрала кураж, да ви покажа и другите си три тортички от ноември месец... трима рожденици имах!!! Тогава пак се канех да ги покажа, но малко след като направих скейтъра за баткото, бяхте пуснали една страхотна рампа, която все едно беше взета от истинка, както и един великолепен скейтър, обграден с невероятни графити, който пък само дето не скочи през монитора при мен...
Понеже останаха назад в другата тема, се престрашавам да си пусна моята измишльотина ))))

ЧРД на дечкото!!! by @marvina, on Flickr
имах големи главоблъсканици с изпълнението - като за първи път не знаех как да направя човечкото и си направих скелет от сламки - супер неподходящо!!! Като натрупах фондана отгоре и като поизсъхна, натежа и започнаха да му се пукат панталоните... Хубавото беше, че на самия РД децата бяха решили, че е нарочно, все едно е със скъсани дънки  hahaha Самия скейтборд го правих по един фингърскейт, но след няколко часа и той се счупи, докато се опитвах да му сложа гумите, слагах ново парче отдолу, уж да го държи, но при пренасянето на човечкото и това се счупи, а колко път ми се прецакваха пръчиците, дето трябва да държат колелцата  ooooh! Направих и парапет на стълбите - и той се счупи, абе изобщо каръщина  Sad ... все пак всичко е добре, когато свършва добре - децата бяха много изненадани и щастливи  Grinning

Другата е за РД на татко, като всяко нещо по нея е чисто символично и свързано със семейството ми... тук поне скелета на "чичо Манчо" го направих от облечена тел, ама пак ми беше трудно да се справя с "обличането4, пак нещо се напука и втори път го обличах и поправях... ето я тортата:

Веселото ранчо на Чичо Манчо... by @marvina, on Flickr
и героите

Животинките от ранчото... by @marvina, on Flickr

И всъщност първата торта беше за брат ми - фен на моторите, офроуд и една БГ група "Офроуд"... Мислех да правя и мотор от фондан, но никак не ми стигна времето и за това просто пльокнах макетчето, което ми беше уж за модел Sunglasses

тортичка за брато by @marvina, on Flickr
(фонът отзад е просто "впечатляващ", но тогава все още не мислех да публикувам никъде и си правех снимки за мен - оправих го фончето, след забележката на Ванчето по-долу Hug)

Ще се радвам да ме критикувате, колкото може повече, че да се поправя занапред, макар следващата да ми се очертава чак през май за РД на мъжа ми ))))
Предполагам, че Валерия ще ме заяде за подложките  Mr. Green по-точно за липсата на такива, ама все пак - виж каква хубава черна тава си имам  Joy супер стабилна за носене на торта  Mr. Green все пак малко се постарах и я посипах с трева/пръст, да не е съвсем голо  Laughing

Спорна седмица на всички, творящи красотички и не тези, които като мен само гледат и стоят с отворена уста от изумление пред шедьоврите!

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 22:33 от marvina

# 20
Хоп, записче!
Относно книгата ми Вал, абсолютно съм съгласна, че дясната половина е много празна, а оправданието ми е адски тъпо - досвидя ми се ММ, иначе знам, че ако бях се постарала по подложката, тортата щеше да има съвсем друг вид. И така най-тържествено се заричам да започна да се старая повече по подложките на тортите си! ОБЕЩАНО!
Мина, отпечатъка е с текстурата за чанти http://www.cookibooki.bg//16-%D0%A9%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B8-%D0% … %D0%BD%D0%B8.html
Mishoka, разредих с вода кафява боя да стане бледо бежово и с бояджийска четка оцветих свитъчето, като на места оставих бяло,, а на места по-тъмно кафяво.

Много работа имам и само се записах, та като имам време ще разгледам по-подробно и ще коментирам, засега чао!

# 21
може ли един въпрос от начинаещ, нямах време да търся бои(болни децта бяха) , ще правя тортите днес за утре, мога ли да оцветя фондан варна с малко ягодово нишесте или какао- за розово и кафяво., не се сещам за други подръчни оцветители. само ако имях малко куркума...с кора от лимон ще стане ли жълто? ако сложа шайби банани между блатовете и крема няма да сбъркам, нали,и последно ако опитам да направя влакче с вагончета от фондан варна да го "монтирам" върху тортата утре, така ли, за да изсъхне в хладилника , нали така?
мина със страхотни цветове работите, много красиви торти!

# 22
Я! Пепи си пуснала темата сама! Снощи гледах че е време да се местим и мислех да и иззема функциите пак. Мерси Пепи! Завръщай се, стига само си шпионирала.  Twisted Evil
Благодаря за отзивите за тортата на МикУ и Минка. Муцуната му е остра на оня, щото така се получи. Установила съм, че нещо не стане ли от първия път, колкото повече повтарям, толкова по-зле става. Това се получи от воле, и така си остана. Виж, Микувците ги правих по 5-6 пъти всяко. Ама, не си ги заделям и да пробвам друго и после да избера най-доброто, ами се ядосвам и ги смачквам и почвам отначало. Което е грешка!
Кукита - ЧРД със закъснение. Да си жива и здрава. Нещото което си пуснала изглежда красиво.
Искроне - съболезнования за огромната загуба!  cry След като се запознах с баща ти, ми докривя като прочетох... Но... живота продължава... Да ти е жива и здрава малката сладурана. Да и имам капелата, само! Много е готина.
Мариета - уникална торта си направила. Рисунките ти са невероятни!
Ангелова - И аз съм Козирог! И аз искам такъв наръчник! Уникален е!!!!  Страшна подвързия.
Марина - напълно те разбирам. Същия добитък си отглеждам вкъщи и знам за що иде реч! мацата върху тортата ти много, много сладка! Адски ми харесва.
Албенче - поредната ти сладка рисунка виждам! Винаги съм ти се възхищавала на рисуването с клечка. Ама, то ще да е от клечката. Някаква специална марка е. Не е обикновенна тая клечка, шЪ знай`ш!
Татит - тая схемичка си я копирам. Интересна  е и доста главоблъскане може да спести. Мерррррсаж за което!
Ванеса - хубава ти е тортата, но не и е тук мястото. Имаше някъде тема за такива торти.
Бени - Много е хубава тортата ти, въпреки че са ти големи топките....  hahaha
Марина - идеално напукана торта! Обаче те поздравявам за ината. Другия път като си пресечеш тестото и го затоплиш допълнително, меси докато изчезне бляката която излиза от него. Ако стане твърдо и ронливо, доомеси с мазни от олио ръце или глицерин. Ще се изненедаш от резултата. Иначе тортата е станала много добре. Малко дебелее фитила и не ми харесва голия долен ръб, ама ще се научиш с времето. Сигурна съм че си ги виждаш тези грешки.
Готени Микита.... Голяма анимация ни тресе всички май  Whistling
Направо съм се анимирала последните месеци... Чудя се обаче с кого да се оприлича. Имаше едно бяло пиле ли е, петле ли е, /не му знам името и филмчето/, дето само търчи и вдига пушилка след себе си. Спре, огледа се,  включва турбото и дим да го няма!!!!
Бианка - тортата е страхотна. Заинтригува че с този шок. айсинг на Йоткер.
marvina - Много хубава торта. Ако това е първата ти, то ще очаквам с нетърпение втората. Поздравления и Добре дошла!
Прескачам в новата тема:
Fresa - Страхотна 3етажна торта. Надмина ме по лоша снимка, но се вижда че тортата е супер.  Laughing
Танчето я пропускам, Ванчето ще я спомена обаче. Laughing
Ма, що не вземеш да се гръмнеш, ма? 6 реда глупости ми изписа, а що не ме потупа по рамота за покритата подложка? Горяха ли ти ушите в петък вечер, а? Колко те псувах ако знаеш докато кълцах отстрани! И ти, к`во? Тоя бил уплашен, оня изцъклен, третия се бил нагъзил, щото май му се акало /разбрах ти мисълта/, а за подложката буква ненаписана! Аре, ходи се гръмни. Сърдита съм ти и с тебе повече не си играя! Ааааааааайде, марш!
Доминиканката - много хубава торта.И доста чиста изработка. Браво на теб.
Яяяяяяяяяяя,  оФчи правила торта - Браво бе шмати! Ти се сети! Да ти е жива и здрава ИзабеБа! Зло да я забрави, щото аз я забравих! За Ема знам и няма да я пропусна, но малката буза я забравих!
Кукита - това портокаловото изглежда много вкусно. Със закъснение - ЧРД! Бъди здрава!
van444eto, твоите торти винаги са толкова чисти, с прекрасно моделиране! Микитата са страхотни, както винаги де:) Поздравявам те най-искрено!
Ама, много ти благодаря! Само да ти кажа, че твоята торта с Микита ми дадоха за модел. И по-скоро дръвчетата отстрани. Не декларирах тук, защото тези дръвчета съм ги виждала преди това при Бубето, а още преди това из нет пространството, но да знаеш че пак твоя торта ми пратиха. Стресирам се като е така, защото не мога да гоня твоята прецизна изработка. А много ми се иска.  Тортите ти са уникални какво винаги! Мадагаскарската ми е любима.
patriyani - Отново голяма серия. розовата с чипоносото сърдито момиченце много ми хареса. Онази другата розова със странното девойче е страхотна. Не я познавам таз девойка, но е много ефектна и добре направена.
marvina - Пак ти! Ама ти си имала хубава колекция! И си траеш! Харесват ми тортите ти. Искаш да те критикувам ли! Доообре! Тортата на брат ти е страхотна! Обаче.... екстериора наоколо.... Откъде го извади тоя зелен китеник и тая колекция от кофи отстрани...  Joy Повече гледах тях, отколкото тортата.... Айде, чувствай се изкритикувана.
Ехаааааа.... какъв пост изписах!!!  bowuu

# 23
  • Пловдив
Пепи, благодаря за темата! Ти защо изобщо обмисляш толкова връщането? То каквато и пауза да направи човек, вече заразен, няма начин да не подеме тези неща отново:)

Донякъде е така, но в момента съм преуморена и нямам желание да правя торти. Може би след някой друг месец ще живна и ще подхвана отново тортите.

# 24
Пепи, благодаря за темата!Очаквам те с нетърпение!
Марвина-добре дошла сред нас!Хубави торти!
Mishoka-благодаря за пожеланията!
Fresa-Много мило, благодаря ти.Много са нежни и двете торти !Да ти е здрава и да расте усмихната дъщеря ти!Много късмет и безоблачно детство!
Валерия-благодаря ти!Радваш ме много!
Доминиканката-хубава, изпипана торта!Как успя да направиш толкова еднакви тия топчета!!!
Виолетовосиньо-много хубави цветове!!!Каква е тортата вътре?Виждам нещо шахматно но е много малка снимката.Много си се постарала!.Какво представляват златистите лентички?Може би малко по-тънички..Но цвета е завладяващ!!!!съчетанието също!Да ти е здрава, радостна и много обичана сладураната!
Мина- благодаря ти! Обичам да рисувам и тортата за баба ми щеше да е рисувана, но не намерих бял айсинг, а нямам бяла боя за да рисувам върху кафевия...
Мина всичките ти торти са хубави, но най-ми допадна с феята с рокля на точки, страхотна рокличка, хареса ми и къщичката, една такава стилизирана с тия прозорчета и вратичка....А синьото е толкова красиво! Не знам ти ли си го правиш, но е невероятен цвят!
Кукита- Бъди здрава и много,много обичана!Аа ето каква била тортата с онова вкусно кремче!как са правен розите? Със шприц ли?Много е малка снимката и не си личи нищо.

Патрияни-коя торта да коментира ч овек по-напред! Най ми хареса катерача- чак  обратен наклон има при него! Как го закрепи-сигурно с въжетата дето се държи по скалите. И възглавицата с короната е супер-короната от какво е?ММ или РА?
Колите-вероятно ги правиш за време вече- явно са голям хит!И малката количка с минитата е страхотна!

# 25
ЕХааааааааа, нова темичка! Пепи, чакаме те с нетърпение  Hug

Абе момичета, къде ги крихте тези красоти до сега? Имам чувството, че чакате новата тема и хоп - Патри, Мина, Мирвина - страхотни!

ДОМИНИКАНКАТА, много нежна тортичка

Виолетке, да ти е жива и здрава малката фурия

BiankaD, тортата ти е много изчистена.

maria_m, много добре се е получила тортата

Искроне, съжалявам за баща ти. Много е неприятно, когато сме далеч и не можем да изпратим любимите си хора  Hug Hug Hug А малката ти бонбонка е страхотна  Hug

van444eto, тия Микита и сие са страхотни. Много весела и шаренка тортичка - обожавам такива  Mr. Green

Tatitt, серията Пуховци са страхотни.

Отивам да уча, че изпити ме чакат -  Hug Hug Hug УФ, пети път не мога да се постна. Все някой ми се пречка  ooooh! Whistling ooooh!

# 26
  • Sofia
marvina, жена с тази тава...срази ме буквално!!!
Добавих те във фликр да те следя из късо колко още можеш да изнахалстваш и следващата ако ти е пак в тава, публично ти я нахлупвам на главата!  Laughing
За човека със сламките, даже не мога да си представя и как се обличат сламки и после разчупват по начина по който ти си искала да го направиш, дали не ти мина през ума просто да ги направиш малко по-рано тези фигурки, за да имат време да изсъхнат, че да не береш такива ядове.
С какво покритие работиш, принципно не пречи да си добавяш и тайлоза в тестото за по-бързо бетониране.
И не ми стой със скръстени ръце да чакаш да дойде май месец ами запрятай ръкави и започвай да тренираш с нещо!
Виолетче, живо и здраво да ти е Изабелчето, каква е таз шарения из вътре дето и спретна, това онази дъгата ама в 2 цвята ли е или друг бичим?
И много ти се моля вземи бъди малко по-редовна (с тортите имам предвид  Mr. Green), че като гледам състава в темата как расте скоро ще ти казват "добре дошла при нас".  Laughing
Абсолютно оценявам напъна ти да си скриеш подложката с цветенца, няма как да не го отбележа, ще спрете всички да ми говорите ще трябва да си лафя сама после.  Laughing
По този повод Ванче, ти може да не си говориш с мен ама аз пък още си говоря та да ти кажа  Laughing че подложката ти можеше да е със зелена трева покрита а не със синя.  Mr. Green
Иначе и от твоя напън съм доволна, не те потупах одеве щото цвета ми бръкна в окото ама ти така скоростно след мен писа, че още не ми е разминало и не съм забравила та си го казах и на глас вече.  Laughing
kukita83, хайде да си жива и здрава!
Не знам на теб какво не ти се отдава ама ние повечето тук в темата не сме чак толкова добре със зрението и аз колкото и критикарски да съм настроена днес с тази малка снимка никакви шансове няма нещо да видя, различавам портокали, рози и това е, другото мога да си го изфантазирам.
Мина, няма и да се напъвам да я коментирам, аз съм и казала, то така чисто и прилежно не знам някой друг да работи, пък после нека ми разправя че била разхвърляна.  Laughing
ДОМИНИКАНКАТА а ти от къде се появи душицо, гледам никой нищо те не пита та да се престраша аз да попитам?
Хоби ли са ти тортите, не са ли, професия ли са ти, не са ли, коя ти е тази торта подред, някакво леко интро ако може та да знаем как да те захванем с критиката и похвалите.
Патри, този вградения в скалата е много идеен просто, какво е изписал там, нищо се не вижда, кога ще извадиш фотото, няма ли кой да те плесне през ръцете да ти строши тоя телефон, стига снимала си с него.
Руми, внимавай какво обещаваш, че помня като слон!  Mr. Green
Тенкю НАСА, чакам утре с нетърпение!  Laughing
Днес с гъза на горе съм станала, личи ли ми много?  Mr. Green

# 27
  • Банкя

Е хич не се получи тортата .
Но кажете да и слагам ли зелени листа или да си остане така.
Нямам сили Ако сложа ще са от сметана.

# 28
Моля за информация. Къде има реален магазин с подобни неща?

http://www.cookibooki.bg/61-%D0%A9%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B8-%D1%8 … all-products.html

# 29
  • София
Пепи благодаря за темата, както винаги прекрасна   bouquet 

Благодаря за коментарите на Албена, BiankaD, ditsan, van444eto, marulka_s, r.i.angelova, МаринаД, Beni2
Албена  страхотен Гарфийлд, много ми хареса един такъв пухкав и доволен, футболната е много хубава. Много готина торта с рисуваната Мини
Tatitt много сладки Пух и ко, особено Пух ти се е получил страшно добре. А любимия ми Йори какъв сладко тъжен е
van444eto готина Микевска торта, свежа и натрупана, точно по мой вкус  Laughing
kukita83 подхвърли една от тези чашки насам, няма да останат задълго
marulka_s благодаря  за милите думи Hug
iskrone съжалявам за баща ти  Sad, много тъжно че не си могла да се прибереш. Малката ти принцеса е прекрасна  Flutter. Всичките и торти са много готини, но тази с пързалката страшно ми хареса. На мен пък ми харесва и чаршафа на цветенца  Wink
mari_eta Да ти е жив и здрав Калоян, все такъв любопитен към света. Тортата е просто прекрасна, дълго и се любувах и много пъти се връщах да я погледна пак. Прекрасен рисунък, изключителни цветове.
r.i.angelova как бих искала да имам като твоя почерк и да страдам заради него  Laughing. За тортата ще се повторя, но Бравос! Много добре е направена корицата, оцветена страхотно, козирога също ми харесва, формата на книгата, чудни.
МаринаД това е любимата ми твоя торта, котката е страшно добра, а оцветяването и безупречно. На мен ми допада табуретката, а също и подложката.
Beni2 свежа торта с много интересни цветя, харесват ми листата и лилавият цвят на чаршафа
maria_m много добре си измислила заврънкулките отстрани, много ми допада как е оформен горния етаж, лилавите цветенца с кафявото. Единственото което не ми се връзва са червените розички, мисля, че ако ти бяха лилави щеше да е още по- хубаво. Вътре изглежда ужасно вкусно, каква е тортата?
BiankaD да ти е жива и здрава бабата, тортата много ми харесва, особено зеленчуците и цветенцата отстрани. Този шоколадов айсинг изглежда много добре
marvina забавен пост  hahaha, хареса ми как си спретнала тортата, познато ми е. Снежковата торта е готина, бяла и веселяшка /гледам имаме си наборчета и моята кака е 4 клас/ Снежковците са готини, всеки различен и с уникално изражение. Меденките ти са много красиви, ама бая играчка е паднала  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт