Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 119

• 107 774
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте.
Много се радвам,че Ви е харесала тортата ми със смърфоветеи мерси за милите думи на Дитсан,Галмир,Теди,Патри,Мечопух,Коприва,Бианка Д,Вал,Ванмето и Татит.

Сетих се още за тортата,че забравих да сложа кръпка на робата на Гаргамел .Също исках и фенерче да има над вратата,но не остана място,защото  направих вратата голяма колкото Смърфиета ,както е във филма ,който изгледах ,за да добия представа за обстановката.Там забелелязох,че Смърфовете не клякат ,за да влезнат в гъбата Wink и гъбите са по кафевички,ама червена ми по харесва.Също  Смърфиета е много нежна и красива,но не можах да го постигна тоя ефект.Иначе смърфовете правих по клипа на Вал-мерси,за което.Да направиш още много такива клипове,за безфантазийни като мен.Да кажа само,ако някой го инетресува,че гъбата е от оризон висока е пънче 9 см и шапка 8 см и тежеше непокрита 550г.Една тортена позната ми каза ,че за гъбата ще отиде пико колкото за покриването на тортата ,но аз не повярвах,но стана точно така.Първо с 200гр мм изгладих гъбата,после я покрих с още толкова,но имаше пак неравности и втори пък я покрих с още 300гр.-така тя стана над 1кг. тежка.Много се притеснявах дали няма да потъне в тортата,но Свещичкова ме посъветва,да забия много шишчета и верно не поддаде изобщо,както и самата гъба беше цялата прободена с шиш по нейна идея Hug.Ани ти позна- отиде ми за цялата торта 2500гр. Пикко.Цялата торта тежеше общо 6кг.

Теди-много сполучливи торти.
Пат-много хубави торти.Най ми харесват торта джунгла,Мечо пух е жесток,супер Марио,Снежанка и компания и бюрото.Да те питам с какво правиш лицата на джуджетата,а също и лицето и тялото на Снежанка?
Мечопух-много хубава торта,кусури не виждам.Дюшемето е жестоко.
Марина Д-май забравих да напиша,че тортата с маската  и перата е невероятна-поздравления.Казах на майстора,как си го изчеткала за Гаргамел и той много се зарадва и захили и ми вика еее виждаш ли колко е готин-аз му викам една глава цяла торта не прави,не се надувай. Heart Eyes
Ванче-много сладка торта с мечета.Как ги наджвъчка тези сладурски гозби по масата PeaceМъжо много се изкефи на коментара ти за семинара,но каза,че остава при мъжката част.Обаче вика-еее виждаш ли щом Ванчето го е харесала Гаргамел значи е много хубав.Това е пък четка за теб Hug
Румия-много фешън торта.
Татит-много сладка тортичка,момето е с готина прическа,а жабките са чудни.
Сиси75-много красива торта си направила за дъщеричката-да ти е жива и здрава.Много ми харесва креслото,огледалото и самото момиченце.
Вал-не се смей,не засичам с хоронометъра,просто времето ми е кът и лесно забелязвам колко верме майсторя нещо,също си и записвам,за да знам колко време ми е коствала цялата торта и да имам в предвид за следващ път.Дори трябва да почна една статистика да си водя за блатове,кремове и прочие,защото скоро ме питаха с колко блата съм направила Макуина,но аз не помнех EmbarassedМъжа ми направи 2 глави за 1ч,но малкият ревна и едната му я дадохме и той е смачка,втората аз я деформирах уж доизкусурявайки я.Последва 3-та глава и той много се изнерви вече ,не му е приятна тази работа хич.Ще извиняваш,ама татко Смърф не е напикан в усуканият крачол,ами така ти се вижда от сянката на чантата му,или пък от това че леко е пристъпил напред и снимката му е по старнична,опитах се да придам движение на смърфовете,което е изключително трудно за блондинки.Ето ти снимка да видиш http://www.flickr.com/photos/58426537@N03/6824949049/in/set-72157625904734949, Heart Eyes.Гаргамел е със стълба,защото мислех,че тортата ще стане 4 см. по висока и плюс това я видях май от теб и ми хареса. Heart EyesМного се радвам,че всичко останало ти харесва/надув,надув/,защото напоследък си доста критична към всички тука  и направо съм горда,че съм на 80% похвалена. Grinning

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 14:26 от stefina

# 511
  • София
Извинявайте за спама, но абсолютно не мога да се въздържа  Joy http://www.facebook.com/photo.php?fbid=306285409420232&set=p … ype=1&theater

# 512
Момичета, от къде мога да купя ММ и бихте ли ми препоръчали някоя такава. Гледах в един български онлайн магазин, цъках и в ebay, но незнам точно коя да избера, т.е. коя е хубава. Преди съм взимала от Пикко и много ми хареса, но сега ми трябва малко - около 1кг. Благодаря предварително!   bouquet

# 513

Пак съм аз. Дано този път да успея да кача снимките. Ако и този път не стане, повече никога няма да се пробвам. Не знам кои от тях сте виждали и кои не-стари са много, но ги пускам да не кажете, че рядко се разписвам и то без торти Simple Smile

- една торта с разтекъл се крем
- торта за благодаря
- торта панделка
- и поправка на панделката, след клипчето или снимките (не помня вече) на Ванчето. Огромно благодаря!
- морковена, отново с разтекал се крем
- торта със сирене
- вита, разрез
- поправка на морковената торта
- за юбилея на татко за домашна консумация, но съм прекалила с размера определено. Едната цифра само е 27/40 см.
- разрез-два вида пандишпанови блатове
- първата ми цска-рска

Останалите после.

# 514
  • ГОре на черешата...
Дитсан, Румя, благодаря ви  bouquet!

Румя, да кремът стяга достатъчно - доста плътен е и смея да твърдя - много вкусен. Блатовете нямат нужда от сиропиране - те са влажни и порести, аз ги намазах с малиново желе и се получи страхотна комбинация. Определено ще се правят често /пък и толкова бързо - за 5 мин стават, само с вилица се бърка, страхотна е рецептата на Ири Купенска!/
Ето и разрез:

# 515
  • София
Ммм, Мариета, тоя разрез  Crazy !!! Обаче рожденичката не обича шоколадови торти, трябва да са ми ванилови блатовете, та затова си мислех пандишпан, но... може някакви маслени да помисля  Thinking

# 516
Здравейте момичета, не знам дали тук трябва да задам въпроса си, но съм в паника ...
Много се възхищавам на вашите кулинарни постижения, но аз съм абсолютно некомпетентна в сладкарската сфера, а утре сутрин непредвидено трябва да направя първата торта в живота си (спешно), имам всички нужни продукти освен оцветители за сметаната, а тук няма от къде да си закупя ...  smile3518
Въпросът ми е мога ли да ползвам някакво степче или ще съсипя всичко?

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 18:39 от mamma_ronni

# 517
Извинявам се, намерих отговора в друга тема, отдъхнах си ...
Успехи в кулинарните изкушения които ни показвате!

# 518
  • Sofia
Патри, косми нямаш ли бе, тая торта за пораснали много гола нещо ми се види, па скубни от тук от там да му се не знае, малко реализъм вкарай!  Mr. Green
ditsan, не е лошо в цената да калкулираш и за лична драма, даже мен ако питаш, личната драма трябва да е по-голям % от сумата.  Mr. Green
Танче, тази с навитите охлювчета по главата е мега весела и смешна, като тиква се е нахилила, седя и и се хиля и аз, две тикви станахме.  Mr. Green
Жабите са супер и цвета на тортата ми харесва много.
Сиси, да ви е жива и здрава Алекс!
Тортата и е много УАУ!
Мариета, как се чувствате сега толкова мъдри?  Mr. Green
Живи и здрави да сте и двете, а ти все такива апетитни торти да и правиш и на нея и на тебе!
Стефина, какво ми го пробутваш на снимка сега, разгледах всичко аз, все още ми се вижда притеснен един такъв сякаш е сгафил много, а и тези крачоли...  Mr. Green
За мъжа ти какво да ти кажа...3 глави...ти направо си се пошегувала с него, аз не щях да се изнервя ми собственоръчно щях да ги смачкам и трите на много малки сантиметри от носа на поръчителя ми.  Mr. Green

Колко ми е зеленясал поста все едно Синичкото ми го е редактирало.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Някой може ли да ме подсети къде се продаваха принтери за вафлена хартия?
Мислех, че е в Ремко, но там имат само консумативи.

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 22:01 от Valeria

# 519
Някой може ли да ме подсети къде се продаваха принтери за вафлена хартия?
Мислех, че е в Ремко, но там имат само консумативи.

Вал, виж това върши ли ти работа http://www.cookibooki.bg//24-%D0%90%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%B … Canon-IP3600.html

# 520
  • Sofia
О, Руми, чудна си, мерси много!

# 521
  • у дома
нямате спирка, ей, на човек му е трудно снимките да разгледа, камо ли нещо да прочете или коментира ooooh! ooooh!

Румя, да кремът стяга достатъчно - доста плътен е и смея да твърдя - много вкусен. Блатовете нямат нужда от сиропиране - те са влажни и порести, аз ги намазах с малиново желе и се получи страхотна комбинация. Определено ще се правят често /пък и толкова бързо - за 5 мин стават, само с вилица се бърка, страхотна е рецептата на Ири Купенска!

коя точно рецепта, може ли линк?  Hug

Колко ми е зеленясал поста все едно Синичкото ми го е редактирало.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

е, айде сега, моето е предимно синьо, нещо ти се привижда  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 522
  • Тракийка в Софийското равно поле....
нямате спирка, ей, на човек му е трудно снимките да разгледа, камо ли нещо да прочете или коментира ooooh! ooooh!

Румя, да кремът стяга достатъчно - доста плътен е и смея да твърдя - много вкусен. Блатовете нямат нужда от сиропиране - те са влажни и порести, аз ги намазах с малиново желе и се получи страхотна комбинация. Определено ще се правят често /пък и толкова бързо - за 5 мин стават, само с вилица се бърка, страхотна е рецептата на Ири Купенска!

коя точно рецепта, може ли линк?  Hug
http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/
Позволявам си да я дам, защото и аз онзи ден я правих и съм възхитена. (На жабешката торта)

Вал, а критиката ми?!  Mr. Green
Пак ли пълниш къщата бе, има ли нещо дет да не го изкупи вече, еййй  ooooh!

Мариетка, мила и тук ЧРД, повече в блога  Mr. Green Hug

Румия, онзи ден правих тази торта и много и се изкефих - препоръчвам  Peace

# 523

Румия, онзи ден правих тази торта и много и се изкефих - препоръчвам  Peace

Ти не си ли на диета? Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 524
  • Sofia
Вал, а критиката ми?!  Mr. Green
Пак ли пълниш къщата бе, има ли нещо дет да не го изкупи вече, еййй  ooooh!
Стефина ми каза, че съм критична много, какво ме дърпаш зорлен за опашката, искам да съм добра, не вади дявола от мене!!!  Mr. Green
Тортата ти е крива все едно е медената питка и си я търкаляла по полето ама декорацията и е много сладурска и компенсира!
Снощи казах на Чопи, че ще си купя един такъв и ще му изпечатвам всяка вечер различна картинка на засукана манджа и ще му я сервирам за вечеря, хем красиво, хем ядливо, много ми се зарадва!  Joy

Почерпете се сега за РД на Втората, че дойде и нейният ред!

Общи условия

Активация на акаунт