Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

• 139 022
  • 805
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Защо пък там,отдоло на корема най малко се разтяга кожата  newsm78 Иаз се мазах навсякъде,но сега на корема много рядко,ревих да послушам доки..)))По принцип четох,яе повечето стрий се получават точно и непосредственно след самото раждане,особенно на гърдите и корема,и май има логика..)))Тогава най много трябва да се мажем..)))

Точно под пъпа са стриите- и моите и на други пострадали. Някои доктори препоръчват и да не се обезкосмяваш примерно, но ако нямаш супер чувствителна матка, не мисля, че е проблем да се мажеш, като съответно не прекаляваш с търкането.

# 181
  • на земята
Аз винаги съм мазала много стриктно и без търкане,но зассега ще се въздържа точно там с мазането(ще послушам доки)може пък моята матка да е от чуствителните,може би  по нататък ще понамазвам по малко..)))

# 182
Моята матка е от доказано чувствителните - имам спазми и контракции от самото начало (,както с първата бременност, така и сега), дори от 2м съм на магнерот и гинепрал в солидни дози, но никога досега не съм получавала стягане или контракция след мазане на корема. Не мисля, че има връзка, особено ако намазването е леко и по-набързо. А иначе мястото под пъпа определено е едно от рисковите за стриите, понеже все пак там кожата най-много се разтяга. Съвсем наскоро една позната се оплака, че точно там й се появили две големи червени резки... Confused

# 183
  • на земята
Докторите го казват не аз,при всеки е индивидулано,просто попитах и споделих какво са ме съветвали докторите,това незначи ,че при всеки е така  Peace По принцип има логика да е така,но незначи че при всички е така..)))

# 184
Имам позната дерматоложка: дори тя даде добри отзиви за маслото на Икаров. Та, предавам ценна информация.  Peace

# 185
  • Бургас
Mного момичета споделят, че то не им се отразява добре,  но много зависи и от типа кожа. Благодаря за информацията, нека всеки си прецени какво му е нужно  Wink

# 186
  • София
Mного момичета споделят, че то не им се отразява добре,  но много зависи и от типа кожа. Благодаря за информацията, нека всеки си прецени какво му е нужно  Wink

Много гадно и силно мирише това масло и оставя петна по дрехите. През първата бременност използвах една опаковка /и то не до края/ и не повторих покупката.

# 187
  • на земята
Little Evil  Peace верно е,маслото на ИКАРОВ има много гаден мирис,и аз не съм доволна,не ми попиваше и оставяше петна,не ми допадаше изобщо на мен дори не го измазах,хвърлих го..)))

# 188
  • София
И през двете си бременности се мажех от началото (около 3 месец) сутрин и вечер с преварен зехтин и от време на време разнообразявах с купена козметика - основно Palmers.  Със зехтина е същото - мазен и трудно попива, изисква повече време за да стоиш с него, но аз съм доволна, а е и много добре за кожата и без да сте бременни. Нямам нови стриии, но и си мисля, че това до голяма степен зависи и от типа кожа.

# 189
Така е. И от приятелки съм чувала, че това масло на Икаров миришело, ама като се мажеш пък с мляко за тяло, дето мирише супер, и попива веднага, няма абсолютно никаква гаранция, че изобщо помага. Simple Smile

# 190
  • Пазарджик
Аз понякога в самото мляко за тяло си слагам маслото, но пак си мирише. Преди да забременея се мажех непрекъснато с подобни работи, после нещо се изоставих Simple Smile

# 191
  • на последния етаж
Аз нямах проблем с миризмата на Икаров, но въпреки това съм купувала само една опаковка през първата бременност - предпочитах базови масла и козметиката на Палмърс.

# 192
  • София
До момента си взимам олиото на Хип, вече съм на 5-та опаковка, като мажа само сутрин, в много редки случаи съм го използвала повече от един път на ден, И въпреки това за мен си идва доста икономично масло, в сравнение с Палмърс и Мустела, където тубичката я пресуших за 7 дена макс. От скоро си взех и крема против стрии на Дева, него мажа вечер, не че усешам нужда, олиото достатъчно добре хидратира, но за всеки случай, че коремчето ми доста порастна послендите седмици. За момента съм доволна и от Дева-та, особено имайки предвид цената от 4 и нещо Simple Smile

# 193
  • София
Кремът Мамма Донна на Чико няма  никаква миризма например. Палмерс мирише на какао, на мен ми харесва, но на някои им идва тежка миризмата.

# 194
Аз се мажа с Палмърс, много съм доволна. Голямата тубичка с помпичката ми стига за около 3 седмици, като мажа корем, гърди и бедра. Много добре ми овлажнява и омазнява всичко. За разлика от един крем от ДМ, който нито попиваше както трябва и оставаше някакъв бял слой отгоре, нито си чувствах кожата овлажнена. Мисля, че всичко е до кожа и на всеки различните козметики му действат различно, трябва да се опитва докато не се намери подходящото мазило. И тогава пак не е гаранция, че няма да излязат гадините.

Общи условия

Активация на акаунт