Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

• 138 994
  • 805
  •   1
Отговори
# 165
       Мажа се от средата на 3-ти месец, след всяка баня => 1-2 пъти на ден.   Използвам Pregnacare cream ( сравнително икономичен, попива бързо и не оставя филм, приятен цитрусов аромат - 15-тина лв опаковката, свършвам я за 1,5-2 месеца) и моя смес от пшенично масло + масло от авокадо + масло карите ( мазничко е и не е подходящо за летните жеги, мажа се с него основно вечер преди лягане , около 10-тина лв излиза и ще имам и за след раждането). За сега  явно имат ефект, нямам  никакви стрии и спират сърбежа от разтягащата се кожа ( особено маслата).
       За мен има значение и цената, а  тази комбинация ми е по джоба. Simple Smile

# 166
Момичета и аз все още нямам стрии,коремчето рядко ме сърби,обаче днес видях,че имам на 2 места напукани капиляри-грозна картина.Има ли мазило за тях,изчезват ли след раждането или така ще си останат?

# 167
На мен ми се появиха напукани капиляри, само че по краката. Наистина е  Sick гледка, мажа се с един крем, но няма ефект. Някой беше споменал за Троксевазин или Триксивазин, но все пак си трябва консултация с доктор. Аз лично не съм го пробвала.

# 168
  • Бургас
Аз имам няколко спукани капилярчета по краката, не се махат.

Освен Галеник Елансил, ползвам и крема на "Дева" този път, много добре ми се отразява, което предвид ниската му цена, ме изненада приятно.

# 169
Първата бременност се мажех само с Мустела и имах доста стрии. Сега се зарекох да не давам толкова пари за мазила. Мажа се с крем на Ирисан с какаово масло за 6 лв. В момента нямам никакви нови стрии (в 7 мес. съм), но ще видя до края какво ще стане. Много добре ми овлажнява кожата и нямам сърбежи.

# 170
  • на земята
Момичета навсякъде ли мажете,на мен доки не ми дава да си мажа корема особенно отдоло където е матката,заради чуствителноста от контракций,каза ми след 5 месец не е хубаво,и аз не мажа там вече,засега нямам нищо не ме сърби,дано докрая да не се появят..)))Аз мажа с ELANCYL,доволна съм засега,мажа навсякъде,попива бързо и не лепи..)))

# 171
  • на последния етаж
Аз мажех корема, дупето, бедрата. Не са ме предупреждавали за опасност от контракции.  Thinking

# 172
  • на земята
Ами казаха ми го двама лекари,и д-р МАРКОВ и той ми каза на ФМ  в СОФИЯ и аз сега мажа само отгоре,но само понякога,инаяе избягвам да мава корема..)))

# 173
  • Пазарджик
И аз съм си мазала корема, може би не трябва много да се натиска и масажира. Като ти е казала лекарката - недей.

# 174
  • на земята
 Peace  да не трябва..)))

# 175
По мои наблюдения стриИте се появяват точно отдолу, под пъпа. Аз се мажа навсякъде по корема.

# 176
  • на земята
Защо пък там,отдоло на корема най малко се разтяга кожата  newsm78 Иаз се мазах навсякъде,но сега на корема много рядко,ревих да послушам доки..)))По принцип четох,яе повечето стрий се получават точно и непосредственно след самото раждане,особенно на гърдите и корема,и май има логика..)))Тогава най много трябва да се мажем..)))

# 177
Мажа  гърдите ( избягвам зърната, така пише на крема ми), дупето, бедрата и целия корем (вкл. хълбоците). Досега контракции от  размазването на крема или маслата не съм имала.... а и нито един доктор не  ми е споменавал, че е противопоказно. Явно е въпрос на преценка.

# 178
  • София
Аз също мажа всичко - от под мишниците до колената, вкл. областта под пъпа и по гърба и кръста. Не съм чувала за това, че предизвиквало контракции...

# 179
  • Бургас
Всичко мажа - и първия път, и сега.
Ако се маже леко и внимателно не виждам какви контракции може да предизвика. Неща от рода на Елансила попиват страшно бързо и с едно леко докосване всичко е ок, няма нужда от натискане и разтриване.

Общи условия

Активация на акаунт