Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

• 139 061
  • 805
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Олио против стрии, зехтин и Мустела против стрии, до 9ти месец нямах нито една стрия, през втората седмица на 9ти месец изведнъж се нацепих яко...другаде освен на корема нямам стрии...
Преди години от Щатите донесох на приятелка мазило с каково масло, тя беше супер доволна, така и не й станаха стрии. Мазилото беше на Plamer's. Докато аз бях бременна го нямаше, но сега вече го има и в БГ (а дрогерии Lilly в София, и във Вис Виталис го има). Препоръчах до на приятелка (която роди преди 3 месеца), тя го използва и не й стаха стрии. И двете момичета имат стрии по краката от пубертета и бяха убедени, че ще се нацепят яко и по корема.

# 241
  • София
На мен Палмерс не ми помогна. През втората бременност напълнях по-малко, коремът ми беше по-малък, а коремът ми се нацепи ужасно  Tired.

# 242
1вия път - Дева - качих 30 кг, нито една стрия нямам на корема.
2ри1 път - никаква - качих 30 кг, нито една стрия на корема.

А иначе по дупето/краката си имам от ученичка стрийки разни  Confused

Та явно не е и до кожа. Не знам до какво е вече и аз, но определено при мен не е от бременността  Crazy

# 243
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз ползвах Юсерин и съм много доволна -нямам една стийа на корема и бедрата. Имам малко на прасците, ама на кой да му дойде да ум, че може и там да ми излязат, съответно не се мажех там изобщо.

# 244
С първата бременност, +16кг, ползвах бебешкото олио на Джонсън. Имам 2 стрии на корема, продължение на шева от апандиситния белег.
Сега мисля да ползвам същото, все още не съм започнала.

Въпреки мазането или не-мазането, главния фактор е типа кожа. Аз съм късметлийка в това отношение.

# 245
  • в огледалото на живота
И с двете бременности качих около 18кг,но нямам никакви стрии.
Използвах масло на Икаров след 5мес,ето такова:
Скрит текст:
Явно всичко е до тургор и еластичност на кожата.Имам познати ужасно слаби,но с нацепена кожа.
Недостатък е,че не изчезват а само избледняват с времето.

# 246
Аз през първата си бременност използвах Мамма Дона и съм много доволна, сега съм в третия месец и вече си купих пак от нея, но още не съм започнала да я ползвам. Успех в борбата със стриите #2gunfire

# 247
Мамка му, защо само жените трябва да го имаме този проблем. Колко мъже познавате дето са качили по 20-30 килограма и нито стрии, нито целулит имат.  smile3511

# 248
Стрии ми се появиха буквално 2 дена преди раждането. Кожата ми е много еластична, но явно не издържа. Беба се роди 4300 гр. Качих 26 кг. Явно с каквото и се мажеш, при по-големите бебоци е така. Иначе се мазах с Елансил на Галеник. Бях много доволна от него.......до преди 2 дена преди раждането  Crazy

# 249
Мамка му, защо само жените трябва да го имаме този проблем. Колко мъже познавате дето са качили по 20-30 килограма и нито стрии, нито целулит имат.  smile3511

Ааа, с това не съм съгласна - много мъже също имат стрии. Виждала съм най-често отзад на кръста, но също и по бедрата и мускулите на ръцете. И то даже не е задължително да са дебели. Много от напомпаните, дето висят във фитнесите имат.
Но за целулита да... май само ние сме наказани...  Tired

# 250
Здравейте!!!! Някои може ли да ми каже  от кои месец трябва да използвам мазилата против стрии ?

# 251
  • на последния етаж
Колкото по-рано, толкова по-добре.  Wink
Виждала съм единствено ограничение върху олиото на Икаров - да се използва след третия месец от бременността.

# 252
Мисля, че е индивидуално това дали ще имаи стрии или не, аз лично с първата бременност се мажех с едно олио на Чико и с бадемово, а с втората с бадемово олио и масло от шеа. Нацепих се, но голяма работа в крайна сметка. Wink

# 253
Дам, всъщност мъжете не са застраховани нито срещу стрии, нито срещу целулит, но явно по-лесно се приемат такива, и не им обръщат внимание  Laughing

Иначе за еластичността и типа кожа - абсолютно сте прави, и моята дерматоложка ми каза така.

Макар че е добре да овлажняваш кожата, нямаш гаранция, че ще помогне дори най-добрият продукт.

# 254
  • Бургас
Здравейте!!!! Някои може ли да ми каже  от кои месец трябва да използвам мазилата против стрии ?

Ако няма изрично упоменато от кой месец е съответният продукт - както вече са ти казали, колкото по-рано, толкова по-добре.
Идеята е уж, че така се подготвя кожата.
А че като почне осезаемо да ти расте коремът, трябва да се мажеш и то всеки ден, по възможност по няколко пъти, мисля, че е ясно.
Гаранции дали стриите ще те подминат няма, но не е невъзможно, а и поне да знаеш, че си направила каквото трябва. Wink

Общи условия

Активация на акаунт