Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

• 139 058
  • 805
  •   1
Отговори
# 420
   Интересно ми е , гаранция ли е че ако през първата бременост не сте се сдобили със стрии че така ще и селед втората  Thinking

Не, не е гаранция.

# 421
  • Tам през Атлантическия океан
Да няколко фактора са  Simple Smile
За възсрастта ,  има не малко млади мами които стриите на са ги пожалили.

Ще ми бъде интересно да се вкл. някоя мама с повече от 1 раждане и без стрии  Crazy или с малко последствия от тях.

# 422
  • София
Никъде не съм писала, че възрастта е основен фактор. Но с нея се забавя и обмяната на веществата в клетките, от където следва и промяна в кожата. Това, че младите майки имат бавен метаболизъм донякъде е ген, донякъде си е и тяхна вина.

# 423
  • на последния етаж
Ще ми бъде интересно да се вкл. някоя мама с повече от 1 раждане и без стрии  Crazy или с малко последствия от тях.
Аз нямам никакви стрии. Но завъдих лек целулит, който трябва да боря.  Confused

# 424
  • Tам през Атлантическия океан
Лита  Hug звучи обнадеждаващо , мерси  Grinning

absolutpartystar , знам че не си писала  Peace

Просто констатирах наблюдения  Grinning

# 425
  • на последния етаж

Факт. Сестра ми роди 8 години по-млада от мен, а кожата й е непоправима.

# 426
  • София
В случая нали говорим за една и съща жена в различна възраст?
Колкото до целулита, той си е на хормонална основа, и аз съм цялата в дупки в момента и не мога да се гледам. Преди време, когато за първи път почнах да пия противозачатъчни, ми се появи малко, пак от хормоните, а когато ги спрях нещата се нормализираха (е, не бях като преди хапчетата). След раждането ще стягаме целулита, само да ни се нормализират хормоналните нива.

# 427
Здравейте!
Аз когато бях в пубертета бях много напълняла и тогава си навъдих стрии, главно на дупето и малко на паласките. Сега, доста години по-късно, се сливат с цвета на кожата, пак седят резките, но не си личат толкова.
Бях решила, че съм предразположена към стрии, защото и майка ми е цялата. Но сега, в деветия месец, с радост не виждам червените резки. А и още не съм и стигнала килограмите от пубертета  ooooh!  Кремът мойто ползвам е на Мустела, но не се мажа всеки ден, а през ден.
Надявам се, че като родя няма да се изненадам неприятно от неочакваната поява на стрии. Можете ли да ми кажете, при условие, че сега нямам, дали могат да се появят след раждането? А сега просто да не ги виждам от опънатата кожа?

# 428
  • София
Не искам да те плаша, но е възможно. Моята приятелка, докато беше бременна, получи стрии от вътрешната страна на колената и отпред на бедрата, а по корема нямаше и една стрия. След раждането й се появиха и по корема и в рамките на една седмица се увеличиха като брой и размер.

# 429
Ами уплаши ме! Ама каквото-такова. Вече нищо не мога да направя! Само ще се моля и надявам  Praynig

# 430
Mtve продължавай да се мажеш,пък накрая какво ще стане-Божа работа.И аз имам стрии от отслабване и напълняване и си мислех,че ще се нацепя цялата.От 2-3 месец на бременноста почнах да се мажа всяка вечер с крем/моя беше Rilastil/,качих 23 кг и в крайна сметка нямам нито една стрия.Така,че не го мисли  Simple Smile

# 431
Мерси, Морска сирена  Hug  Скоро ще разбера дали кожата ми е благосклонна към мен  Heart Eyes

# 432
Мерси, Морска сирена  Hug  Скоро ще разбера дали кожата ми е благосклонна към мен  Heart Eyes
Дано имаш късмет  Hug

# 433
  • София
Дано всички имаме късмет, че и на мен това ми е фикс идея. Като гледам на майка ми корема ми се плаче, да не стане и моя такъв. Мама се е нацепила последната седмица в родилното, защото са я завели там да лежи докато роди и си е забравила мазилата, мислила, че ще ражда като отиде.
Приятелката ми, която споменах, качи 25кг, което си е доста. Аз не се тъпча безразборно, храня се доста отговорно, предимно със свежи плодове и зеленчуци, млечни, месо и сурови ядки, но ей го на, за 21 седмици близо съм качила 7кг. вече, а знам, че голямото качване тепърва предстои. И се мажа два пъти на ден, но усещам опъването на кожата  Sad

# 434
  • Пловдив
Имам дружка която качи 35 кг и не се намаза нито веднъж- сега е по слаба от преди и няма и една стрия. Имам и друга- качи 60 кг- маза се с по три крема един върху друг и има няколко само на гърдите Crazy

Общи условия

Активация на акаунт