Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

• 139 037
  • 805
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, аз съм нова бременелка, но използвам редовно всякакви масла за тяло, защото не искам да ми се появяват гадни стрии. Сега съм с маслата на Икаров и съм доволна. Кожата ми е мека и много нежна.  Grinning

Не знам какво значи нова, но обикновено бременната трябва да почне да се маже към 4тия месец, преди това едва ли много ще си личи, че вътре расте бебче.

# 451
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Здравейте Simple Smile

Колебая се между Себа Мед, Веледа и Мама Дона.

Искам да е крем с лека текстура. С предната ми бременност се мазах с Eucerin олио и съм доволна - нямам стрии по корема, но олиото е много тежко, особено сега за лятото не ми е приятно да се мажа с него (предния път бременеех зимата).

Кое от горните три ще ми препоръчате?

# 452
Аз бях доволна от Мама Донна. Не знам, в кой месец си, но мисля, че при сериозно мазане можеш да изхабиш поне две - три опаковки. След 6 - я месец редувах Мама Донна и Мустела, до тогава с обикновен лосион Simple Smile

# 453
Аз бях доволна от Мама Донна. Не знам, в кой месец си, но мисля, че при сериозно мазане можеш да изхабиш поне две - три опаковки. След 6 - я месец редувах Мама Донна и Мустела, до тогава с обикновен лосион Simple Smile

В четвърти съм  Peace  Купих си Eucerina, но ми е много мазен, искам нещо, което да попива бързо в кожата. Междудругото на Eucerin лосиона за тяло е точно такъв, но не е против стрии освен и аз да редувам  Thinking

# 454
Мазала съм се със Себамед, Веледа и Икаров. За жалост кожата ми е доста суха и се появиха много стии, но все пак мисля, че кремчетата помагат

# 455
  • София
Веледата не е от най-леките масла. Ползвала съм и нея, и Елансил и бях доволна. Само че в един момент, явно от жегите и по-мазната консистенция, се сдобих с обриви и спрях да използвам масла.
Ако искате нещо по-леко за лятото, трябва да е емулсия - Перкуталфа и Елансил имат приятни, които бързо попиват.

# 456
  • Варна
Не съм доволна от Мама Дона, леко се нанася, но много бързо след това почвам да чувствам кожата си суха, не е достатъчно мазен според мен- както казах и преди Дева против стрии е евтин и има голям ефект, мажа го само вечер и кожата си винаги я чувствам мека и подхранена. Ползвам и олиото на DM - Babylove mama - http://www.bobobio.com/babylove-mama-massage-oil-250ml.html

# 457
  • Пловдив
Поръчах си цялата серия на Палмерс за бременни.Имаше много положителни отзиви за нея в една друга тема.Вече пробвах няколко техни продукта и кожата ми много ги хареса Peace Надявам се,че всичко ще бъде наред! Peace

# 458
Аз в крайна сметка поръчах Мама Дона + на Eucerin един лосион за тяло, който много бързо ми попива в кожата и после я прави гладка и видимо подобрява състоянието й. Ако Мама Дона нещо не ми допадне, ще я изхабя набързо и ще си поръчам Веледа щом е с по-лека консистенция, или от емулсиите.

Благодаря за отговорите  Peace

# 459
TDI,
радвам се, че си намерила това, което търсиш и после да споделиш резултатите   bouquet

# 460
Аз ползвах Мустела и Мама Дона, редувах ги.
Много съм доволна, една стрия нямам от бременността въпреки, че качих 20 кг, които после свалих много бързо, за 1 месец.
А кожата ми е предразположена към образуване на стрии, от пубертета още д-то ми е раирано като зебра, въпреки, че нито съм сваляла/качвала повече от 5-6 кг и то не толкова рязко , като през бременността.

# 461
Току-що се намазах с Мама Дона-та. Има коренна разлика с олиото на Eucerin, наистина е много лек крема и попива бързо. Намазах си зоните, в които се очаква да се появят стрии с Мама Дона, а останалото тяло с Eucerin PH5.5 също много лек лосион. И двата са неароматизирани, което е супер - точно такива харесвам  Peace

След има - няма 5 месеца ще споделя резултата  Peace

Междудругото поръчах ги онлайн през Фармар и към Мама Дона има подарък кутия еднократни бикини (не ми харесва думата "гащи"  Laughing) за след раждане - 4 бр. на Чико. А отделно от сайта правят подарък крем против разширени вени "Вениперфект".

Малко офф топик някой да се е мазал с крем против разширени вени? Аз никога не съм имала, ама сега като ми е под ръка се чудя дали да не се мажа профилактично, то аз и стрии нямам  (на корема) , ама знам ли  Laughing

# 462
  • София
Писала съм,но нека пак- преди бременеех предимно зимата и се мзах с олио на Хипп и на Бюбхен,резултат ок, няма стрии. Сега взех мляко на Кокона-оттук разбрах за него..е ще видим,мазничко е,но не е като да се мацаш с олио в жегите. Peace

# 463
  • София
Малко офф топик някой да се е мазал с крем против разширени вени? Аз никога не съм имала, ама сега като ми е под ръка се чудя дали да не се мажа профилактично, то аз и стрии нямам  (на корема) , ама знам ли  Laughing

Повечето са с хепарин и не е хубаво да се мажеш, ако няма причина. Аз се мазах, носих и компресионни чорапи, но имаше причина и всичко беше изписано от лекар, вкл. и степента на стегнатост на чорапите. Вдигай краката, когато можеш, не носи съвсем плоски обувки, контролирай килограмите, доколкото е възможно и се движи, ако бременността е нормално протичаща.

# 464
На Мустела и Mamma Donna на Чико, въпреки това се нацепих в 8-мия месец - няма спасение, ако си предразположен!  smile3511

Общи условия

Активация на акаунт