Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

• 139 096
  • 805
  •   1
Отговори
# 255
Въпрос към мамите, които вече са минали през това изпитание за кожата, и все пак са им се появили стриите?

Усещали ли сте болка в самата кожа? Все едно е опъната повече отколкото еластичността й позволява?

# 256
Ми то накрая като се надуе шкембенцето и кожата се опъне на макс, все има едно такова неприятно усещане сякаш ще се спука кожата.  Mr. Green Но въпреки, че го имаше не ми се появиха стрии 1вия път. Сега също още нямам (да чукна на дърво), чакам да видя дали няма да се издъня накрая баш...  Whistling

# 257
Мерси за бързия отговор. Точно това е чувството - от двете страни - все едно е балонче, на максимум, и ще се спука. Пък съм само в 6ти месец  newsm78

Иначе, че се мажа, мажа се, ама то май на финала - все си е Божа работа  Laughing

# 258
Мерси за бързия отговор. Точно това е чувството - от двете страни - все едно е балонче, на максимум, и ще се спука. Пък съм само в 6ти месец  newsm78

Иначе, че се мажа, мажа се, ама то май на финала - все си е Божа работа  Laughing

Така е... Абе ти се мажи, да знаеш, че си направила необходимото, пък каквото такова... Стискам палци!  fingerscrossed

# 259
Аз все още минавам през това, но да споделя  Wink

Мажа се с две неща:
1. Преварен зехтин, какаово масло, кокосово масло, масло от морков/ такова имах и го добавих/ и едно етерично, за да ми мирише хубаво / това вечер защото е по-мазно/
2. сутрин се мажа с Лесидерм на Пантенол - 21лв. е една много голяма опаковка. Но съм си взела млякото за тяло, а не крема - той е много мазен. По принцип е при псориазис, дерматит и т.н., но момичетата където ходя за козметични процедури ми обесниха, че е само колаген, хиалуронова киселина и масла за регенерация на кожата след кожни проблеми. За момента като съм в 5тия месец и корема ми изведнъж щтръкна много, но нямам нацепено.
А и си правя пилинг един път в седмицата  Flutter даже имам стари стрии и взеха да намаляват  Crazy

# 260
Купих си зехтин "Екстра върджин", на "Икаров" Пшеничен зародиш и Бадемово масло и ги смесих в шишенце. Сутрин и вечер  намазвам бедрата и правя  по 5 мин. масаж от коляното нагоре на всеки крак. С първата бременност ползвах само бадемовото масло. След раждането нямах стрии, но сега ще видим след 8 месеца.

# 261
Здравейте. Моля Ви да споделите от кой месец започнахте да се мажете с продуктите против стрии? Благодаря ! Simple Smile

# 262
  • на последния етаж
Ами, то малко по-нагоре е писано.  ooooh! Ако изрично не е упоменато ограничение върху продукта, колкото по-рано, толкова по-добре.

# 263
Здравейте,
аз се мажа с български крем Revita - 5,30 лв. Много съм доволна. Първата берменност го използвах - една аптекарка ми го препоръча. Сега през втората пак го ползвам и засега нямам нито една стрия. Мажа си цялото тяло още в момента, в който разбрах, че съм бременна.

# 264
Като прясно родила: да се изкажа. Последно се мазах с какаово, кокосово и масло от ший. 1 път на ден. Нямам нито една стрия, а съм предразположена, имам си няколко малки на бедрата от пубертета. 11 дена след раждането коремът ми е почти прибран, пак без поражения.

# 265
mama_vania и не мен ми препоръчаха Revita лосион против стрии, но сигурна ли си че цената е 5 лв??? Казват, че в аптеките е около 40лв- още не съм проверила.

mama_vania  извинявай аз имах предвид Revive-  не Revita явно има разлика

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 15:23 от AnMary

# 266
  • на земята
И аз като прясно родила да споделя,нямам нито една стрия никъде,корема ми е почти прибран вече,сложих си в болницата още ластичния колан,доки ми каза че е полезно,родих секцио..)))Мазах се през цялата бременност от втори месец със ELANCYL в комбинация със домашно приготвена смес от пшеничен зародиш,какаово масло и  витамин Е,на водна баня го правех..)))

# 267
  • Най-красивата страна
Използвах Саносан и нямам никакви стрии.

# 268
нищооо и нямам грам стрии...дори и най-скъпата козметика да използваш файда няма зависи от елаастичността на кожата така ,че мога само да кажа мажи се всяка вечер преди да легнеш и след душ задължително с обикновенновени лосиони за тяло

# 269
  • София
Искам да питам тези от вас, които са родили секцио - мазахте ли се след операцията, за да избегнете стриите? Ако да, то от кога и до кога? Все пак и при прибирането на корема има риск от появата на стриите, нали  Confused

Общи условия

Активация на акаунт