Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

• 139 044
  • 805
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ампулите на Лиерак са добри, но бързо свършват. Имах в друга разфасовка - бутилка с помпичка (същия продукт), но бързо попиваше и "разходната норма" беше висока. Simple Smile В края на бременността бях минала на продукти на Елансил и Лиерак, които не бяха лоши. И двете не мажат и попиват доста бързо. Особено за лятото са чудни.
Нямам стрии от бременността, но предполагам, че се дължи на кожа, а не на мазилата.

# 496
Живея по добре когато знам,че съм направила и дала всичко каквото зависи от мен Peace
Реших да мажа по 4 пъти за сега в малките месеци,после ще станат повече от 4 Peace
Че ти в 8-9 месец , няма да пускаш кремчето от ръце. Joy

Пълно ку-ку съм Mr. Green
Абсолютно.
Нищо няма да спечелиш от целодневното мазане. Нали все пак крема трябва да попие добре,да го оставиш да подейства.
Ама, ако нямаш никаква друга работа, мажи се, няма лошо, те търговците няма да ти се разсърдят.

# 497
Днес мернах мръсните гадини на едното си бедро отзад. В момента са малки бели точки, които предполагам ще станат на малки бели ивици #Cussing out #Cussing out Веднага взех ампулите на Лиерак. Предния път откакто почнах да ги ползвам нямах повече новопояви ли се. И сега мислех да ги взимам, но към 7 ми месец, а виж как ме изненадаха днес -едва в 5-ти. Сега се моля на всички богове да стопирам процеса, но явно просто си е до кожа....

# 498
  • Пловдив
Дами,мога ли да сложа нещо ароматно в крема против стрии които използвам,че миризмата му вече ме побърква? Ванилията дали би била подходяща? Друго не ми хрумва  Thinking

# 499
  • На брега на морето
Канела, какаово масло. Последното също е добро средство за борба със стриите. Можеш да ги смесиш.

# 500
До последно ползвах Икаров, обаче реално стриите се появиха само по гърдите (пораснаха огромни след като родих) и личат повече чак след раждането.

За съжаление е невъзможно да мажа с нищо, защото кърмя, та неизбежно има последици по бюста.

Но коремът, макар и огромен, се размина без 1 стрия, което ми доказва, че макар и миризливо - олиото на Икаров си е окей.

# 501
Аз използвах крема на Кокона за корема (всеки ден) и резултатът е много добър - стрии няма.  Simple Smile

# 502
  • Враца
Момичета, убедих се от личен опит , че не е до козметиката, а до гена, т.е ако имаш еластична кожа няма да получиш стрии, ако ли пък не ако щеш да се "мумифицираш" от мазане с лосиони и кремове и т.н. и пак ще се "нацепиш", колкото и грозна да е тази дума!

# 503
Армира, Иванелия, канелата има загряващо действие, маслото й е категорично противопоказно при бременност. По-подходяща е при борба с целулита на по-късен етап, след раждането.

# 504
  • Пловдив
Спрях се на виолетка,ще го поръчам тези дни и ако стане магията ще кажа Peace

Пух ,не знаех за канелата,благодаря ти Hug така или иначе като чуя ''канела'' и се втрисам Crossing Arms

# 505
А в малките месеци противопоказана ли е козметика по корема? Тялото си иска овлажняване така или иначе, но се чудя дали няма да навреди. Кой е най-безвредният вариант?

# 506
  • София
Освен ако не е описано в листовката, не е противопоказно. Хубаво е да започнеш да подготвяш кожата си от рано. Дори и да е само хидратиращ лосион, а не специална козметика за стрии.

# 507
  • Бургас
На 32 години бях когато родих, качих 22кг, нямам нито една стия. Започнах мазането от 3-ти месец с Местела, но не я харесах, водниста и не попива бързо. После смених със Саносан, плътен и малко сух крем, но попива много добре. Няколко опаковки от него отидоха. Накрая, в деветия месец си доизмазах един останал крем на Дева, не беше лош, но миришеше доста остро цитрусово. След раждането продължих с мазането. Мажех и ръцете горе и гърба докъдето стигам, по препоръка на приятелка, която само там се нацепи, пропускала ги тези зони. 
Някой по-горе спомена за бебешко олио  Stop, повечето представляват основно течен парафин.

# 508
  • София
А в малките месеци противопоказана ли е козметика по корема? Тялото си иска овлажняване така или иначе, но се чудя дали няма да навреди. Кой е най-безвредният вариант?

Мажи се спокойно, с каквото ползваш. Единствено по-внимателно с етеричните масла, защото някои от тях са противопоказни. За обикновена хидратираща козметика няма проблем. Към края на 2-ри, 3-ти месец е хубаво да започнеш да мажеш и със специализирана козметика по рисковите зони .

# 509
  • Варна
Момичета, аз да се оплача, допреди 2 -3 седмици нямах нито една стрии, упорито се мажа с много неща, изредувах какво ли не - но сега в 9-ти месец не можах да овладея положението - нацепих се в горната част на бедрата отпред, както и малко по паласките... Стриите са още червени, дали няма да мога с нещо да ги позалича? Тези ампули на Лиерак много ли са скъпи? Мисля да си взема и от това био кокосово масло да видим дали няма да има ефект... моля ви помогнете ако знаете нещо друго? А иначе- 20 кг съм качила вече...

Общи условия

Активация на акаунт