Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

• 138 977
  • 805
  •   1
Отговори
# 585
Добре, де, как може кремчета за по 6 лв да са били включени в изследването, пък Мустела да не е?!
Никой друг ли не го ползва, за да пробва да въведе неговия баркод.

# 586
  • София
Ако не е въведен правилно баркода в сайта изкарва съобщение, че няма такъв продукт. Трябва да са вписани абсолютно всички цифри, които фигурират под баркода.
На мен също не ми се вярва да не са тествали продуктите на Мустела.

# 587
Еми, уж го въведох точно, пък изписва, че не съществува такъв продукт.

# 588
  • София
Да не би да си сложила интервалите? Трябва да е без тях.
Ако и така не става, значи може би наистина го няма.

# 589
Не, не съм, но гледам кода от тубичката, защото съм хвърлила кутията. Може би това на тубата не е баркода...

# 590
Не съм срещала тази марка в Германия. Възможно е, според мен, да не са я тествали. На тубичката кодът е същият, както на кутийката. Трябва да е верен. Пишат се всички цифри без интервали.

# 591
Днес си купих на PALMER`S крем за тяло с гъста концентрация (така се казва) предназначен за белези от разтягане (стрии) по време и след бременност.

Ще пиша по-нататък дали е ефикасен.

# 592
Купих си олио на Бочко за бебета и съм страшно възмутена. Мислех, че поне бебешката козметика ще е пощадена. Една от хормоноподобните съставки, които постнах по- горе, се оказа в бебешкото олио.

# 593
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Купих си олио на Бочко за бебета и съм страшно възмутена. Мислех, че поне бебешката козметика ще е пощадена. Една от хормоноподобните съставки, които постнах по- горе, се оказа в бебешкото олио.

И аз с това се мажа ... Добре ми действа ... за сега ... Надявам се тези съставки, които споменаваш да не са ... толкова вредни ...

# 594
  • Варна
Mademoiselle Chocolate, благодаря за сайта! Много е полезен и ми дойде съвсем навреме.

Супер сайт  Simple Smile В моето олио за стрии на Mama Pflegeöl от серията babylove на DM няма нищо. Не ми се инвестираше в скъпи мазила и карам с него за 6лв.
И аз се чудех вчера дали да не го купя, ще взема да го пробвам щом си доволна. Бързо ли попива и стои ли много мазно след това?

Не попива бързо, доста мазно стои, аз се мажа само като съм с домашни дрехи и преди лягане, че остава петна. Не мога да направя сравнение с друго олио, защото само това съм ползвала

# 595
А с какво мога да ароматизирам домашния си илач на основа на зехтин? Идеи?

# 596
С някоя капка етерично масло - но действително в много малко количество и съобразено със забранените по време на бременност масла Peace

# 597
Благодаря ти за идеята! Simple Smile

Ето какво ми излиза, в случай че още някой се интересува. Това са масла, позволени по време на бременност.

Бергамот (Citrus bergamia)
Лайка (Chamaemelum Nobile)
Евкалипт (Eucalyptus smithii, Евкалипт staigeriana)
Тамян (Boswelli carteri)
Здравец (Дъхаво мушкато)
Джинджифил (Zingiber officinale)
Грейпфрут (Citrus Paradisi)
Лавандула (Lavandula ясен)
Лимон (Citrus Limon)
Мандарина (Citrus reticulata)
Роза (Rosa Damascena / centifolia)
Сандалово дърво (Santalum албум)
Сладък Портокал (Citrus Aurantium sinensis)
Чаено дърво (Melaleuca alternifolia)
Иланг иланг (Cananga odorata).

Още нещо намерих - рецепта за домашен крем. По този повод имам въпрос: Чувала съм противоречиви неща за какаовото масло. Може ли да бъде вредно по време на бременност? А естествените масла, които съдържат вит. А?

Рецепта за домашно лечение на стрии е с какаово масло:

* 1/2 чаша какаово масло
* 1 супена лъжица масло от пшеничен зародиш
* 1 супена лъжица масло от кайсиеви ядки
* 1 супена лъжица течен витамин Е
* 2 супени лъжици настърган пчелен восък

# 598
Малееее, и всичко това как ще имаш нерви да го издириш?

# 599
За сега съм ползвала само 2 тестера от "Mustela" stretch marks double action и засега нови, появили се стрии нямам. Казвам нови, защото от преди бременността си имах, тук-там. Иначе корема си ми е дръпнал напред НЕ малко като размери. И не съм се мазала всеки път. Рядко даже, понеже тестерите са малки разфасофки от 10 мл. Следващата седмица мисля да си взема цяла опаковка. Не съм много сигурна дали този крем да ползвам или друго, но изглежда, че липсата на поява на нови стрии в началото на 5-ти месец, при положение, че качих 20 кг. (уау, стряскащо, но вече не ми пука - заслужава си, понеже съм смъквала толкова за 3 месеца преди година със спорт, режим и без стрии), корема не ми е малък, кълките също и т.н... може би е до кожа, понеже  с 2 х 10 мл. тестерчета какво отражение може да даде върху кожата, с нередовно мазане...
И аз не знам!

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 19:31 от Bimba-Timba

Общи условия

Активация на акаунт