Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 361
Здравейте,
Танче много се радвам за вас. Hug

Аз да се оплача- вчера така се пребих на леда, че ревах като малко дете. Ударих си таза, за щасие е само натъртено. Така ме боли. родих без упойка и не болеше толкова.
Елия се подхлъзна и аз да я задържа да не падне се завъртях и с цялата си тежест долу. точно на улицата. Илия търчи да носи детето до входа, тя реве че се уплаши, аз рева от болка. Причерня ми.
И утре съм на работа. Няма да се натоварвам.
Да внимавате много.

# 46
 • Мнения: 967
Танче, браво на вас, много се радвам, хормоните са си гадна работа, чудесно е, че изглеждат добре нещата!

Еля, и ти ли се преби! И аз вчера! На кучешката поляна беше много хлъзгаво, уж внимавах, наведох се да погаля едно кученце и тряс, поне от ниско беше! Но като паднах, точно отстрани на главата се тряснах на ледена буца! Добре че бях с дебела шапка! И като каза едно прас, първо си помислих - край! Останах да лежа, опипвах се, очаквах кръв, много се уплаших! После станах и нищо не ме болеше! Странно ми стана, обаче цялото ми тяло изтръпна! Лека полека се прибрах и бях цялата червена, ръце, крака, ама цялата! Много се уплаших, нещо кръвообращението се прецакало явно! Но след час се оправих! Сега имам грамаданска цицина на главата и слава богу вече боли, другото ми се струваше ненормално!

Та внимавайте много милички, ужасно е хлъзгаво!

# 47
 • Мнения: 819
Привет!

Като сте рекли, че ще се пада - да се запиша и аз в падналите редици  Mr. Green Аз писах във фейса, ама да се оплача и тук - хлътнах в шахта без капак, пълна до горе с вода( кал, киша и всякакви кой знае какви гадории  Crazy ). Целият ми крак до над коляното.Бях с двете деца, София я повлякох и нея, добре, че аз бях запълнила дупката, та тя до мен падна.Едвам се измъкнах.Добре, че е малка шахтата и само кракът ми пропадна. А отивахме да записвам Никол на...карате( танците и омръзнаха и реши да смени попрището  Grinning ).Представете си в какъв вид се явих в залата пред треньора  Crazy Цялата в кал, мокра...ужас. Съответно звънях на 112 и в Столична община, уж приеха сигнала, но много не ми се вярва някой да вземе мерки.Сложихме и един голям клон в дупката, че поне да се вижда и да я заобикалят, че е на изхода на градинката, точно на платното, където хората пресичат на светфара. И лошото е, че изобщо не се вижда, че има дупка, дори на светло, камо ли по тъмно.Не знам, ако не вземат мерки, къде да звъня и какво да правя - ако се сетите, давайте идеи, защото е много опасно, ако стъпи дете, може цялото да пропадне.А моята приятелка преди 2 седмици е пропаднала в същата шахта.
Иначе нищо ново при нас, здрави сме(пу-пу), само онзи ден не ги изведох, но вчера бяхме на пързалката, че ми стана съвестно да не излизаме повече от 1 ден.Всички ще издивеем вкъщи.
Децата нещо не ме слушат - и двете  Mr. Green Та леко съм се побъркала вече..Вчера София като реши, че няма да си прибере играчките и 2 часа се убеждаваме без резултат.Вика ми - ти ги прибери, нямам ръце  Crazy Ама и аз се запънах.Тако до 21 вечерта, като дойде време за вечеря и сипах спагети на Никол.Викам и - ще ти сипя, когато ги прибереш.Да видите как след 5 мин. всичко беше скоростно прибрано  Mr. Green А днес без да я карам, като пуснах прахосмукачката, да видите как моментално прибра всичко, за да не ги глътне  Laughing Та ще го имам предвид, вместо да я убеждавам с часове.

Прегръдки на всички - Танче, специално за Митко  Hug и дано всичко вече да е зад гърба ви!

Еля, да внимаваш много, че е много опасно, пазете се всички и бъдете здрави!

# 48
 • София
 • Мнения: 256
О, Никита, за играчките- да, това е номера- щом са по земята разхвърляни и не се играе " ми приличат на боклук и мисля да ги събирам, да ги хвърлям".
Почнах отзад напред-ами нека да продължа.
Танче, радвам се, че се е разминало допълнителното лечение! Дано и от контролния се върнете с такива добри новини! Митко как приема операцията и ходенето по лекарите, как се държа?
Забелязвам, че Шу се покри, явно с местенето, и темата беше позавяхнала. Не, че моят последен пост не се е  покрил с прах, ама аз чета и следя.
Питахте ме покрай Коледа за рецептата на онзи кейк Embarassed -не съм забравила. Това беше на Джемма Коледния кейк и се прави 3-4 седмици преди консумацията му. Само, че е за възрастни, защото е напоен с ром. Ромът може да се замени с чай или сок, но не съм го правила така.
Сега разглеждам за детски легла и за мой ужас харесахме едно метално- черно. Обърна ми цялата концепция за бяла детска с шарени акцени. Та сега се ровя за идеи с какво се съчетава черно легло освен с шарени акценти. Плакна очи и в темата за детските стаи (не, че сме се сдобили с детска стая).
Иначе, сме добре, няма от какво да се оплача. Ама мога да се оплача, де. Много съм нервна станала- нещо мента -глог-валериан се замислям да взимам. Май това съм го казвала. Еми- още не съм ги започнала хапчетата, че после знае ли се като ги спра...
Навиквам си го детето, а като се погледна отсратни, можело е и без това.
Тя сега е на вълна да й разказвам да безкрайност разни истории.  Кажи за как отидохме на клубчето, разкажи кукления театър, кажи за как се скрих в аптеката и милион такива...постоянно. Не приема "не". И трябава по 10 пъти да се разкаже.
Абе, тормози си ме и иска често да играя с нея, да я храня, да оцветяваме, да намеря нещо, което тя не е потърсила, а и аз си искам да цъкам в сайтове разни и да готвя и да мия...Навиквам я,  и пак на нейната става,...сдухвам се. Ужас, ужас...
Е- какво нямаше да се оплаквам! От здравето за сега не мога да се оплача, да чукна на дърво! Не сме боледували продължително и лошо. Варицелата пак не я хванахме, като имаше карантина в яслата. Ама то май никое дете не се разболя, каква беше тази карантина, не разбрах.
Ще ви оставям, че кухнята ме зове.
Да- днес си взех отпуска, заради "код червено", а гледам днес сутринта- "код оранжево"  Joy
Като се прибираме от яслата вървим пеш 20 минути в бърза крачка, а нали макс. Т. я даваха -10 и реших да се поглезя и да си останем вкъщи.

# 49
 • Мнения: 246
*Nikita*, трябва да се сигнализира в общината, а имаше и сайт за сигнали, но не съм сигурна дали не беше просто предизборна активност на Кадиев, че се оказа, че той ги внася в приемната. Все пак по сигнал от този сайт оправиха една пропаднала шахта (от големите бетонни капаци, които се изронват и остава само арматурната мрежа) на тротоар по пътя за детската градина на Митко. Може би е по-добре да се пише във виртуалното деловодство: http://sofia.bg/virtdelovodstvo.asp

За приказките - и мен ме тормозят всяка вечер "Приказвай ми за динозаврите" или "Приказвай ми за зеленото чудовище, червеното чудовище, принцесата, магарето и дракона" (това последното в къс превод е Шрек, а динозаврите са от Ледена епоха). А понякога изобщо не разбирам заявката и сума време се уточняваме, защото без приказка не може!

Иначе Митко понесе доста добре и операцията и периода след това. Плака само при махането на лепенките и при излизането от упойката. Все още не се страхува от лекари, дано така да остане.

Прегръдки за всички пострадали. Добре, че няма счупено!

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 16:50 от ТаняТ

# 50
 • Варна
 • Мнения: 52
Олеле, паднали жени!!!  Mr. Green
Добре, че всички сте се разминали, макар и на косъм, от по-сериозни последствия  Hug  Никита, браво за усилията, дано някой се размърда.
Аз не съм излизала от къщи от понеделник. Дребният нали е задължително с мен, а при тия температури не ми се рискува - и без това вече подсмърча нещо. То до колата добре, ами и тя докато се затопли - ще си простудя детето. Иначе в неделя бяхме на една вила на приятели, уж да се пускат със шейни децата. Ния падна, писна и повече не щя и да чуе. Но пък аз хубавко се подредих. Простудих си дробовете явно - нищо друго ми няма, но такава болка не бях изживявала, все едно съм се нагълтала с киселина някаква. Та сега вардим къщата с малкия, а таткото се оправя с Ния и яслата.
Окич, в нейната група има в момента карантина, но ми обясниха, че е заради дете, което отсъства отдавна и се е заразило от кака си. Т.е. в опасния период не е била на ясла, но явно са длъжни да обявят. Та засега не се шашкам и я пускам да ходи.
Иначе така познато ми звучи това, което описваш Sad  Постоянно имам чувството, че изпускаме положението. Специално за играчките - вече 2 торби скрих като казвам, че няма да ги хвърля, но ще ги дам на деца, които си нямат и ще се грижат за тях. Знае къде са, но не помага особено. Пищя, докато ги събирах последния път и толкова. Сега само пита къде й е куклата от Дядо Коледа и сама си отговаря. "И защо са в торбата?" "Ами защотоооо .... прибери се, бе Ния, играчките и аз не ги прибереях ииии ...." А какъв речник обажда напоследък - ужас! Овиква ни, кара ни се, заплашва. Хем е смешно като ги плещи, хем е много тъжно, хем и не върви да я накажа, защото повтаря лелите от яслата със сигурност. И само обяснявам, че така е лошо да се говори, ама кой ти слуша. Отговаря, инати се, ама до полуда се инати, ей! Ще мине (надявам се). Само си мисля как на нея ще й мине, но малкият ще почне. Поне си купих от една колективна сделка пъзел 2000 части - за санаториума  Mr. Green  И не може ама и 3 минути да си играе сама. Всяко нещо е съпроводено с въпроси, "виж ме как ..." и т.н. Не може без публика и това е. С баща й вече почти не си говорим. Опитваме и зарязваме на средата на изречението, то няма смисъл, нито има надвикване това чудо!  Tired
И да не е само мрънкане - тази вечер най-сетне прекараха 1/2 час заедно в кошарата и си играха.  Очите ми станаха на палачинки да внимавам, че тя като мече го дърпа, но направо мед ми капна - тя нали все го игнорира,а аз все чакам да го гушне, да му се зарадва Simple Smile

Танче, радвам се за вас със Митака  Hug  Дано не се налагат повторни операции и престои в болница и да не вдигате повече 95,5  ooooh!  Направо е невероятно, дано никой не се сблъсква със системата.

А Шу нали писа, че около месец ще са без нет поне. Пък и цяла нова къща има да реди Simple Smile И на мен ми залипсва вече, но скоро трябва да се обади.

# 51
 • Мнения: 361
ехо, аз си останах вкъщи.
Станах в 4ч и щях да падна. Не ме държат краката, таза ме боли. Ще ида на лекар следобяд и да видим.

# 52
 • Бристол
 • Мнения: 631
Ето меееееееее! Най накрая имам нет! Жива съм, още, но ще се включа по-късно, много, много, много ви целувам Heart Eyes

Ето ме пак. Такааа от къде да почна. Първо ще пиша, а после ще чета.
 
За този един месец се случиха бая неща. Преместихме се по живо по здраво и започнаха простотиите. Още от първата вечер. Реших да изкъпя децата на душа в нашата спалня (в тяхната баня има вана, но няма душ) и нъцки. Тече или студена или гореща. Не работеше външната лампа, не звънеше звънеца а тоалетната на първия етаж се запуши - красота! Реших да сготвя, но уви, в момента в който пуснах абсорбера започна да пада мръсотия в манджата и замириса на газ. Смяна в плана, звънене на спешни газаджи и оплаквания в офиса. Душа го оправиха след 5 дни, което означаваше че прилично понамирисвахме Crazy Децата ги накисвах във ваната, ама ние не може така, че и ваната с два чучура, не можеш и да се изплакнеш. От там се развалиха сто и едно неща и даже и досега все има майстори в нас, даже и таваните преправяха. Шефа на обекта като ме види и лошо му става. За сметка на това на децата стаите станаха разкошни. Боян е с пердета на динозаври а на Яна стените са пълни с феи и цветя (на мен в повечко ми дойдоха малко в повечко, но баща и каза че си била нейната стая и имала право на толкова феи колкото си искала Crazy). Пердетата сама си избра - на маймуни. Долу хола е уютен. Аз в цялата суматоха си счупих пръста на крака, тичайки ритнах спалнята Crazy Яна записахме на плуване, сама! Много е сладка и смешна, но и много непослушна. Треньора я държи за ръка, че а я е пуснал я е спретнала простоийка. Първия път се опита да се метне в дълбокия басейн и им наметка всички дъски в малкия. Само нейното име се чува. Лошото е че все и се допишква посредата на урока и аз в цялата си прелест с якета и тн, я взимам мокра и я водя да пишка и всеки път си тръгвам и аз мокра Crazy.
Изгониха ни и от поликлиниката, че вече не сме им в района. Красота! Простотия и с нета беше. Пуснах оплакване до къде ли не. Всъщност приятелка ги пусна, че аз нали нямам нет. Казаха че след месец чакане, не могат да ни включат, защото им пречила някаква кола. Трябвало аз да я махна! Ама не знаят нито къде се намира нито номер, няма да ви казвам какви разправии. Бях меко казано побесняла.
Реших и да спирам хапчетата, че от тях нещо ми ставаше. Все нервна и гладна. Аз нали от преди си имам проблеми със жлъчката, но напоследък се влошиха нещата и съм се сложила само на салати и риба, определено съм по-добре, но вчера прегреших с малко шоколад и сега пак съм зУе. Старост не радост - разпадам се Crazy Иначе в общи линии всичко е наред, само дето не сме си поляли новата къща, че всички са много заети Crossing Arms  И така, такива ми ти работи. А и Яна ме побърква залепила се е като гербова марка, не ще и да мръдне без мен и лееекинко откачам. Исках да ходя на някамви занимания, я зумба, я нещо подобно, да разпускам малко, че и фитнеса е залепен до нас, но уви с този счупен пръст съм за никъде.

Изморена съм! И дебела! Уф.

Отивам да чета.

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 23:11 от Шу

# 53
 • Бристол
 • Мнения: 631
Мале момичета, големи падания голямо чудо. Пазете се моля!

Окич и аз съм като теб. Карам се, викам и после се чудя защо съм такава. Но и моите ме тормозят, не мож седна, ми да хапнеш, ни да починеш, да не говоря че ако говоря с някой е ужас. Аз и за това си спрях противозачатъчните, че и те имаха нервозен страничен ефект.

Танче да нацелуваш героя.

# 54
 • Мнения: 18
Здравейте момичета!  Hug Hug Hug

Нещо все не ми се пише- то само да се оплаквам ми писна де........

Изкарахме тежък грип тази седмица всички, даже си останах  и аз болничен  Mr. Green. Вярно , че с Теди 3 дни не мръднахме от леглото с 39 Т , но тати ни обслужваше , после естествено дойде и неговият ред  , а сега  и на батко ни- той така зловещо боледува , че направо  Shocked . Въпреки препоръките на педи  , че не е нужен АБ , вчера след като беше 5  дни с 39  и накрая вдигна 39.8 Т ми се разтрепериха всички мартинки и му дадох   да пие от моя АБ. Вече  е добре днес.  От години обаче си диша така тежко и дори и да е здрав все си има едно свиркане в гърдите , дето не минава с нищо . Сега съм решила да търся хомеопат и все пак да лекуваме , ако може  това нещо............ Sad  Приемам мнения по въпроса........

Теди пък откакто почна тази ясла Октомври , все и той е болен- сополи , кашлици , бронхити  и т.н.
Миналия понеделник точно си изпи 10 дни Клацида и отиде на ясла и вече в петък  хайде грипа с тази високата Т - 3-4 дни с 39 Т  , оправи се само с нурофен  и мукосолван .   
Пък преди като писах и забравих да споделя -  беше доста отдавна  Mr. Green - изведнъж ненадейно през Септември започна да заеква, ей така от нищо, гледаше го баба му , и ако беше почнал тогава и яслата и щях да реша , че ето на  от нея е ......... да де ама не е .... Педи каза че ще мине и ще го израсте , друго мнение не съм търсила. То нещо ей такова се получава , примерно иска да каже нещо и  запецва- Ммммммамо  иииискам ввода.   ooooh!  Не знам какво да правя де , то май нещо като на периоди се задълбочава . Знам ли и аз , сега от престоя доста в къщи май е по- добре

Ей такива ми ти работи.
А иначе съм изчела всички страници  до сега  и нищо не съм изпуснала де......... с много от вас си общуваме във ФБ

Предстоят  доста празници  за всички ни и ви пожелавам да сте здрави  и щастливи....... целувики и пак ще пиша .........

# 55
 • Мнения: 246
dyMa, пейте песнички, казвайте стихотворения, а като почне да забива с нещо го разсейвай. При митко се получава нещо подобно, но защото бърза да каже и повтаря една сричка докато синхронизира мисъл и думи - "Аз-аз-аз-аз съм Мани! И-и-и-и-и динозавъра идва. Но-но-но-но-но Мани се ск`и в пещеята." Когато му обърнахме внимание и го помолихме да приказва по-бавно (да не бърза) май понамаляха запъванията.
Шу, така е с новите жилища, както с колата втора употреба - трябва да смениш всички ремъци, свещи и др. (т.е. кранчета, копчета и подобни в случая с къщата), за да те слуша занапред. Много лошо това с пръста на крака, ама ти не бързай да го товариш със зумба или фитнес, че ще стане по-лошо. Нека си зарасне и тогава се заемай със спорт. На Яна й е ново и непознато още, ще свикне и ще стане пак познатата фурия, но до тогава е нормално да е лепка. Наистина са прекрасни детските стаи!
На мен днес ми се стори, че тестисът на Митко пак се е върнал в тялото, ама малкия не ми дава да го проверя добре. Уф, сигурно до пълнолетие ще го тормозя, ама си ми е притеснение.

# 56
 • Мнения: 18
Ох, Танче душички сега прочетох  и се сетих , че забравих да ти пиша...........

Не се тревожи , племенника е колкото Вальо на 16 и му правиха на вашата възраст същата операция  и на двата тестиса , бяха   през определен период от време де......  бяха му фиксирани за крака с конец нещо май и зълва ми все го проверяваше да ли не се е качил пак нагоре и тя като теб....... нищо му нямаше  , добре си беше  детето .....

Само спокойно  Hug

# 57
 • Мнения: 276
 Ох, момичета, не мога да пазя тайна! Влизам да се похваля, че преди няколко дни видях две чертички, другата седмица съм на лекар, стискайте ми палци всичко да е наред! Много съм щастлива!

# 58
 • Мнения: 361
Ох, момичета, не мога да пазя тайна! Влизам да се похваля, че преди няколко дни видях две чертички, другата седмица съм на лекар, стискайте ми палци всичко да е наред! Много съм щастлива!
супер
 Hug честито

# 59
 • Мнения: 967
Бравооо, страхотна новина! Стискам палци да е наред всичко!

 Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт