Мама вече трябва да решава, ОКТОМВРИЙЧЕ как да възпитава!

• 28 949
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Аник, благодаря!   bouquet
Още не са ми превели майчинските за м. октомври и вече много се притесних.  Confused

# 151
Още не са ми превели майчинските за м. октомври и вече много се притесних.  Confused

Обаче, обади се на счетоводителката ви. Ти сигурна ли си , че си подала всички документи? Има една декларацията (ама N2 или N3 беше не помня точно), дали си я подавала?
Дано всичко е ок Hug

# 152
Облак, досега нищо ли не си направила по въпроса? Освен да си вземеш ПИК, те съветвам също да им пишеш имейл. Ако искаш пробвай и на място да потърсиш с кого да провериш, но ако те размотават много, имейла е по-добрия вариант. Винаги са ми отговаряли бързо и точно.
И лично мое мнение е, че проблема най-вероятно е в работодателя. Сигурна ли си, че са подали декларацията за втората година майчинство? Ако са я подали, трябва да имат входящ номер, с който да можеш да се обърнеш към НОИ. Успех!

# 153
Pashik честити зъбче!  tooth Бързо и безпроблемно да израстат и другите!
Облаче наистина сериозно трябва да се заемеш да откриеш къде е проблема с майчинските - в НОИ или работодателя. Щом досега нямаш превод явно нещо не е наред  Thinking

# 154
Йееее, pashic, страхотна новина. Ами то си личеше зъбчето, беше беличък венецът, въпрос на ден-два да избие:) Имаш късмет, че толкова спокойно и безпроблемно се случи. Да са ѝ здрави и бели всичките! Колкото до налитането на бой, аз ти казах, на сестра ми малката е същата, учат се от каките да бъдат по-смели и по-бойни. Аз лично не намирам нищо лошо в това стига да не ги оставяме с впечатлението, че това се поощрява, а ти определено, не я толерираш.Simple Smile Период някакъв...
Миме, и аз мисля, че са зъби. Това с чукането на яйце изобщо не знам какво имаш предвид.
Силки, ама кажи ми тези ужасни на вкус домати и краставици как да ги харесва като миришат странно. ooooh! Повече яде зеле и моркови наситно накълцани и зеленчуците в супите (то в супите от кухните има достатъчно). Плодове яде, но не обича цитрусови Shocked

# 155
Буболече, да чукнеш яйце=да си изпържеш едно.  Mr. Green
Ама като прочетох коментара на Краси после, май за нещо друго иде реч.

Ох, моите деца ядат плодове като за световно. Мила я карам да се тъпче и с неща
от които се напълнява, но няма ефект. Сега с този счупен крак, съвсем отслабна.
Направо е страшно на пипане, само кокали. Tired

Лелее, много снежец имате в София. И на нас ни се иска, ама май няма да получим сняг тази зима.

# 156
Здравейте, скоро не съм се разписвала, но чета от време на време по диагонал разбира се  Laughing
Растем и ние, вече доста сме палави, но да е здрава другото -  все някак ще се възпитаме, на моменти честно да ви кажа не знам как да реагирам...
Да везема и аз отношение по последните теми- за имунната система нищо не давам, на мнение съм че допълнително да се дава нещо е излишно, поне за сега, говорих и с педи щом детето не е на ясла и не контактува постоянно с мого деца не е нужно.
Имаме 8 зъба от доста време и сега преди около седмица започна нещо да побелява единия и венец отдолу и нищо, чакаме...включване до слдващата безсънна нощ, при нас е рядкост обиновенно Вики спи от 23 до 8,30 ч.
Плодове си хапваме поне един път на ден, между храненията - ябълка, банан, круша или и правя сокче от портокал, грейпфрут, мандаринка.
Хапваме си от кухнята, малко трудничко ни е смото хранене, винаги нещо трябва да млати в рацете да пипа да блъска, да чопли на моменти искам да крещяяяяяяя.На закуска яде без проблем, на обяд по-трудно, вечерите обикновенно и давам супичка и сле това около 250-300 гр преходно мляко, е това хапване на супичката обикновенно става доста труднички, Виктория иска да яде само хляб и сирене, това не и омръзва.Като види сирене и пощурява от кеф.
Много жалко,че има болнички дечица да оздравяват бързо, Лурдес дано е било нещо моментно и не се повтаря повече.
Пашик честито зъбче!
Приятен ден на всички!  bouquet

# 157
Лурдес, как сте? Hug Hug

Мила, това за яйцето е против уроки.

# 158
Благодаря, момичета за съветите. В понеделник ще отида да проверя в НОИ. Говорила съм със счетоводителката и според нея всичко е наред с документите.

# 159
Здравейте!

Може ли да ми препоръчате сайт, от който сте доволни за поръчка на снимки онлайн?  Rolling Eyes Искам да поръчам над 200 снимки. Реших да е от снимкитеВи, но четох мнения от този месец, че са развалили качеството и не смея.  Confused

Облаче, аз също доста време си чаках майчинството, накрая като проверих, се оказа, че не са ми били подадени документите от фирмата. А аз ги бях подала при тях още в края на септември. Е, на мен не ми казаха, че не са ги подали, а че имало грешка в датата. Какво да кажат. Но от НОИ добих тази информация.  ooooh! В четвъртък, който мина си получих майчинството за ноември най-после.  Grinning

# 160
Облаче звънни или пиши в НОИ,аз постоянно ги притеснявам Mr. Green.100%нещо е объркано,аз парите за ноември ги получих началото на декември Peace
eva_86,аз съм доволна от снимките ви и там е най-евтино Peace

# 161
  • Stavanger,Norway/ Varna
здравейте и от мен  Grinning

В четвъртък бях на курс.По принцип беше насочен към хотела и качеството на услугата, но ни показаха едно кратко филмче, което тотално ми промени настройката. Единия от мъжете във филмчето каза нещо от сорта> Денят ти ще бъде такъв, какъвто си го направиш. След като се събудиш сутрин, ти сам решаваш как ще се чувстваш днеси какъв зарядще ти носи деня....

Та, някак много зареждащо и положително  ми подейства. Като се събудя сутрин си казвам- знам,, че съм изморена, но денят ми ще е прекрасен и избирам да съм усмихната и ведра.. и наистина така преминава.  Peace Някак ми помогна да изляза пт поредната дупка, в която бях, надявам се ефекта даепо- траен  Praynig

Бях на банкет в едната от работите- ми какво да ви кажа, това норвежеца и шведа (че той хотела е шведска верига), незнаят как да  се забавляват. Седяха цяла вечер и само пиха и се натаралянкаха като прасета. Евала равяна един колега испанецна 60 години с жена си- рускиня, не седнаха хората, от сърце си направиха сами веселото  Peace Аз трябваше да се прибера рано,че на другата сутрин бяхна работа в другия хотел, но ми подейства освежаващо да се имъкна от нас.
Малеее, забравила съм как да се гримирам и да си оправя косата, станала съм като някоя лелка, ужас.  Shocked
Някой може ли да сподели реакции от последнитеваксини. Милами е малко странна. На 10тия ден беше раздразнителна и малко топлаи й избиха малки пъпчици по телцето, но единични и на рядко- една две по лицето, 3, 4 по корема и толкова по гърба. По ръчичките има, но не и по краката. Незнам  на ваксината ли да го отдавам, или на друг вирус. Thinking
Натова отгоре върлува гри с повръщане и температура тук и мием ръцете като за световно.
Давам витамин ц по 200 мг на ден, отделно на Йована комплекс от вит,б 6 и б12 за косата, че й падаше. Засега отдържаме фронта, дано някой не ми се тръшнеот гадния вирус.

Ох, мъжо излезе с един приятел, ама и на него му трябва, горкия е по цял ден с Мила в къщи и той душа има. Ама и аз едва гледам, преди малко се прибрах от работ аи побързах да изкарам децата на слънце докато не се е стъмнило и сега съм като цапардосана от студения въздух.  Tired

Да взема да му пийна една ракийка за освежаване  hahaha hahaha Забравила съм и да пия, на банкета от една чаша вино се омагъосах  Crazy ooooh! ooooh!

# 162
На Ники първо му се появи едно топче зад ухото, след два дни изчезна. След това му се появиха и пъпки, също единични и за ден - два изчезнаха. На 100% го отдавам на ваксината.

# 163
Здравейте,

Не сме в настроение защото още сме си много болни и четиримата. Тъкмо реша, че е на оправяне и на следващия ден сме с нови симптоми.

Не съм, ти къде ще пускаш жалба, ако ще пускаш, за пощите?

Не знам какво да ви пиша, интересни въпроси сте коментирали, но не ми се говори нещо.

Ноел, права си да благодариш, и аз това правя.

# 164
Здравейте!
Благодаря ви за милите думи! Hug Heart Eyes Вече е добре Косито, нищо му няма вече слава Богу. Нали не беше ходил 2 дена горкия (заради отеклите крачета) и на третия ден като се оправи окончателно, почна да си ходи и доста се клатушкаше в началото, вече наваксва и се гонят с кака. Mr. Green Heart Eyes

Ще правим кръвни тестове за алергии след месец... Уфф, дано да не ми е много алергичен... Tired Rolling Eyes

Пашик, браво браво!Честито ви зъбче! Hug

Саманта, оххх мила и вие ли така? Sad Hug Търпение и ще се види края на болестите! Чакаме пролетта вече! Crazy

Бобчеее, честит рожден ден на мъжа ти! Да ви е жив и здрав, и много да ви слуша и трите дами! Mr. Green Hug

Легео, какво стана с Гоги? Оправи ли се пишката вече или все още се налага интервенция? Ако си споменавала, извинявай, но пропуснах тези дни...

Момичета, моят никак, ама никак не е забелил! Има ли и други такива?  Confused

Общи условия

Активация на акаунт