Мама вече трябва да решава, ОКТОМВРИЙЧЕ как да възпитава!

• 28 951
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Лурдес, и ние така (за пишката). Мен повече ме притеснява тия неграмотни простаци от Пирогов, дего ми го забелиха лятото, да не би да са прецакали нещо съвсем работата, защото от тогава насам не ми дава грам да му опъна кожичката - веднага започва да скимти и да се дърпа назад. Боли го, а преди не ми е правил така. Обаче съм решила да не го пипам. Като порастне, ако още си е така, тогава да си ходи по лекари и да се забелва. Не искам да го тормозя. (или поне за сега така смятам. всяка вечер като го къпя по 2 пъти си сменям мнението Tired ).

Момичета, с какво , освен с тирбушон, мога да си отворя бутилка вино?

# 166
  • Сливен
Момичета, с какво , освен с тирбушон, мога да си отворя бутилка вино?
с шлайф (не знам дали така се казва ),режеш направо гърлото  Joy
лурдес - не забелвам,не съм забелвала и с големия,когато стана на 13-14 му обяснихме за какво става въпрос и той сам се оправи  Whistling
такаа ние от сутринта сме хремави  Crossing Arms
утре ваксина няма да има,ще видим в какво състояние ще се събуди,ако е по-зле ще го заведа да го види,ако е по-добре само ще и звънна
ама много запустя темичката,сега чакам поста на марв  Hug

# 167
  • София
 newsm51 привет-мривет!
Не пиша, ама ви следя, че иначе съвсем ще ви изпусна края  Hug
Пашик, честито ви първо зъбче!  tooth А пък за "пердашенето" моят дивак - баткото, вчера ставам и той насреща ми - "мамо, мамо, виж какво научих Марти" и аз какво виждам - Марти налага батко си с юмручета и вика "Баммммм"  Shocked ooooh! и двамата се захласват от смях, ама се наложи дълга лекция, че точно такива неща не трябва да я учи, защото ще ги приложи и на дечицата навън  ooooh! а тази вечер Марти реши да прави "Баммм" на баба си  ooooh! Абе, ужас! И хем Калинчо е на 10, ама все едно е на 2 та не преценява какво да й показва! Confused
Саманта, Лурдес, Милла,  Praynig дано бързичко да се оправят дечицата..
Бобче, ако не си го гледала, намери си по торентите "The Secret" това е първото филмче тип "документално", което яко ме впечатли точно с идеята, че каквото си проектираме - това се случва  Peace имаше и едно друго в 2 части "What the bleep ... do we know" и "Down the rabbit hole"...
За имунитет не давам нищо, само ако се разкиха или покашля давам Есберитокс, или пък както миналия ден калинчо се прибра отпаднал и го тресеше и двамата ги черпих по една тубичка Осцилококцинум и уж пресякохме нещата...
За притеснението  ooooh! ноел, никак не си единствена! А пък да не говорим, че ние с теб и другите с по 2 деца притесненията са по 2!!! Преди няколко седмици калинчо закънся от училище и като му звъня - изключен телефона... ей, изпаднах в зверска паника!! той е 2ра смяна и си беше към 7.30 вечерта - тъмница... обиколих целия квартал да го търся, уж да го "пресрещна" по уличките ,където обикновено минава, ама не... таткото се връщаше от командировка и го изстрелях да кара със скоростта на светлината и да го търси около училището... и наклая нашичкия се прибира с една провлаччена походка и си свирука - бил в кафето да училище, яли сандвичи, после автобус чакал дълго, а пък не разбрал че няма батерия на телефона... ((( а снощи пък какъв кошмар сънувах с Марти - направо няма да и да споменавам  ooooh!

При нас нещата са уж ОК, имаме си баба свекърва от петък и добре се "спогодиха" с Марти... нещо не ще да заспива с баба си, ама утре ще-не ще ще трябва... Щото утре освен президента и освен Хаус (новата серия след месец и нещо прекъсване) и аз застъпвам на служба  Crazy  newsm68 Никак не ми гот, ама си трябва!!!  Sunglasses Подготовка яка направих, днес даже се лакирах!!! Не го бях правила това упражнение може би от 2 год насам ))) откато забременях )))
Лека и спокойна нощ от мен! Ще залягам, че утре да мога напето да стъпвам по червеното килимче за посрещането  Mr. Green Joy

# 168
  • София
 Shocked Мириамс, ти пък как разбра, че ще поствам  Crazy  Hug Барни му на дечко едно есберитоксче, дано да му помогне да преодолее хремата... нашия е на капки, ама са гадни и вече й давам на таблетки, щото тя се справя идеално с дъвченето вече  Peace

# 169
  • Сливен
Shocked Мириамс, ти пък как разбра, че ще поствам  Crazy  Hug Барни му на дечко едно есберитоксче, дано да му помогне да преодолее хремата... нашия е на капки, ама са гадни и вече й давам на таблетки, щото тя се справя идеално с дъвченето вече  Peace
Hug

# 170
Да се включа и аз за пишлето.След нашата драма със забелването,доки ми каза,че трябва всяка вечер да забелвам,но аз по едно време спрях и сега пак започнах отново.След баня,занимавам Ники с нещо и много внимателно пробвам да забеля пилето,защото той само се дърпа.Незнам до колко е нужно това да се прави,но такива разкази чух на приятелки и лекари,че направо Shocked
Ники от няколко дена само си чеши ушите,чистим ги непрекъснато,дали е възможно да е от зъбите.Иначе си е спокоен,от както не давам сок вечер ми спи по цяла нощ.Бърди Hug Hug Hug HugМисля днес да посетим доки да видим защо тези уши го сърбят newsm78

# 171
Ей, Бобинка, нашата работа с ушите - спре за няколко дни и пак за почне да ги дърпа. ooooh! Според педиатърката само се вкарвам във филми - нищо му намало, ама..май ще си ходим самосиндикално на специалист.
Лурдес, Hug Проблемът е с тестисчето, което на мен в момента ми изглежда абсолютно нормално. ДОкторите казаха февруари-март да се стягаме за операция, а на мен хич не ми се иска... Ще видим какво ще правим.
  За забелването - правя го, бе да насилвам нещата - според докторката състоянието в момента (полузабелено) е ок. Всяка вечер и понякога през деня при смяна на памперса, лекичко оголвам главичката. Миналата седмица се поотвори още малко Peace Започнах по време на баня да заголвам, за да се измива хубаво под кожичката. Четох някъде, че трябва на детето да му се създава навик, за да го прави после и само, докато се къпе.
МАрвина, хайде - лека да ти е работата и МАртини да е спокойна с баба си Hug
Днес ще сме навън. НАтиснах МАлчо да поспи сега, за да можем да поостанем по до  късно навън  Crazy

# 172
Добро утро! Hug

Марви, успешен първи ден! Бърза и лесна адаптация както за теб, така и за Марти и баба. Дано бързо да се спогодят двете. Пък ти не ми забравяй, пиши ни.

Симеонко ми е много нервен. Сигурно заради мен така - предвам му от мен... Confused

Успешна седмица Hug

# 173
Привет, момичета!
Ох, ние още сме болни от петъка малчо е  на антибиотик и поне той е по-добре, ама аз...
Мила да ей така му махнаха гипса без снимка и само с пипане докторката разбра, че пукнатото е зараснало... как така не знам  ooooh! Май въобще и не разбра за какво сме там, яд ме е, че не проверих написаната диагноза на картончето от доктора, който ни прие първия път. Ама какво да се прави, да но не ни се налага отново  Praynig Бързо да заздравява крачето на Мила и да не ви се налага операция.  Praynig А тя сега отказва да яде, така ли? Защото аз знам, че попринцип се пълнее като си със счупен крак.  newsm78
Пашик честито зъбче. Бързо и безпроблемно да излизат и останалите.
Митко започва да се чеше по ушите като му попорасне малко косата, тогава косъмчета почти незабележими го гъделичкат, та чак до кръв ми се е чешал.
Пишката не забелвам, доки каза, че не е нужно и аз естествено не го правя. Мисля да процедирам като Мириамс, като стане на определена възраст да му обясним, как и за какво иде реч.
Хейли сещам се за варианта да бутнеш тапата в шишето, ама не знам до колко е удачно.
Марви лека работа  Hug
Лек и усмихнат ден  Hug

# 174
  • Русе
Здравейте Simple Smile
Да споделя за забелването - ние го правим вечер докато къпем малкия. Слагам го седнал в един леген докато го мием и ми е много по-лесно във водата докато е пишлето, главичката излиза по-лесно така.

# 175
  • Бургас / Св. Влас
Здравейте,
в събота бяхме на гости на Пашик.Не мога да не ви я похваля,просто съм възхитена страхотна домакиня,всичко беше на ниво,а десерта -уникално тирамису.
Новите бани са прекрасни,личи си когато една жена има стил!
Ева не се среща често с деца и затова при всеки писък или по-висок тон на Мони,започваше да плаче,но после се оправиха нещата.
Най-хубавото беше,че открихме зъбчето на Мони.При една от предните ни срещи Ева проходи,а сега зъбче....трябва по-често да се срещаме Hug

За притесненията около детето аз съм същата.Преди Ева, никога не съм си мислила такива лоши работи,а сега....даже сънувам лоши неща!Аз също когато видях заглавието, влязох да прочета какво е станало с Декемврийчето,много тъжноооо,голяма трагедия.. Sad

Искам да ви питам,някое детенце криви ли си крачетата? На Ева са и леко под формата на "О" и стъпва леко навътре.
Когато бяхме в Сф ходихме при Драганов,който каза,че краката и са идеално прави и да не позволявам да сяда на W и ще се оправят нещата,но аз въпреки това се притеснявам.Четох за рахита,че това може да е в следствие на не лекуван рахит,ама ние други признаци нямаме и не сме имали.В сряда ще пита личната и ще взема направление за ортопед да чуя и второ мнение.

Лек и хубав ден от нас.

# 176
Marvelous, на моето Еве бяха доста О-образни крачетата, но супер бързо се изправиха последните месеци. Никога не е стъпвала накриво обаче. Скоро бяхме на ортопед, каза че до към 3 годинки ще си оправят походката и крачетата.

Пашик, честито зъбче  Simple Smile.

Хубав ден и болничките да оздравяват.

# 177
Ох, от рано сутринта сме с поредния майстор, не стига че доста млад ( = неопитен ),
ами и едва му разбирам акцента. Вече ме боли глава да се напрягам да разбера какво ми говори.  ooooh!

И аз не забелвам...

Искам на гости у Пашик, хехе. Да ям тирамису.

Лина, ами да, слаб апетит има. Мисля, защото не хаби енергия, само седи и лежи.
Днес я гледам седнала на дивана, като мишчица направо.

Лурде, браво че сте по-добре!

# 178
Ехо, момичета Simple Smile привет  bowuu

Наглеждам Ви от време на време, при нас нищо ново, но гледам много болнички  Hug бързо да оздравявате, ей Simple Smile

Пецата е на ясла всеки ден, аз на работа, уча за изпити, нищо интересно..... така ми липсват мамите, разходките, всичко, но няма как....трябва да се работи, че сега и с тази сесия и почивните дни не излизам, само чета  #Crazy направо.....побърках се вече .... Crazy

Видях накрая някоя мама беше писала нещо за пишлетата на малчовците, нашата педиатърка всеки път ми казва да не пипам нищо, до 3 годишна възраст не се пипало там.....много ми е странно на мен това ама.....било по новите тенденции .... преди са се забелвали оше от малки бебенца, но сега не.....
Нашата не е забелена още  Thinking

# 179
И ние със забелването сме до никъде. Аз забелвам, но лекичко, без  много дърпане. Бях спряла за известно време лятото и почти се беше затворило отворчето, та пак започнах. Но и Светлозар хич не харесва тази процедура - дърпа се много. Забелязах, че като седи и съм зад него по не се съпротивлява.
Marvelous аз съм чувала, че е нормално не дечицата да са им леко криви крачетата в периода на прохождане. Но за твое успокоение си отиди на ортопед, за да не го мислиш и да се притесняваш излишно.
На Светлозар му е избил най-накрая единия кучешки - след близо 3 месеца опити   Smile Белее се венеца и на местата на другите кучешки - дано вече и те да излязат, че да се поукроти малко - ако е нервен само от това, разбира се  Crazy Друго ново няма, освен че усъвършенства катеренето и вече се замислям да местя шкафовете на тавана, че не остана място къде да скатавам нещата, дето не са за игра  Mr. Green
Тук е супер слънчево и топло   sun- чакам малчо да се събуди и да направим една дъъълга разходка, че това заседяване вкъщи и излизане само за малко направо ме смазва.

Общи условия

Активация на акаунт