Мама вече трябва да решава, ОКТОМВРИЙЧЕ как да възпитава!

• 28 939
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 То може и да има желание да се разкрие, ама да има и кой да отиде на видеозон.  Crazy

За акането не се притеснявай, вероятно е от малкото ядене и особено ако е хапвал по-сухичко. Малко плодове и зеленчуци вероятно ще раздвижат нещата.  Grinning

# 76
Опа банда  bowuu

Да се разпиша, че ще ви изтърва хе хе Simple Smile не съм чела подробно, сега ще се върна да прегледам, при нас лудницата е пълна Simple Smile
Малчо си е всеки ден на ясла, аз на работа, вечер когато мога чета за изпити, онзи ден ме удариха на закрития паркинг на работа хе хе, два дни се занимавам и с КАТ, застрахователи и т.н.
Абе няма празно. Инъче младежа се чувства вече добре в яслата с децата, свикна отдавна и нямаме никакви проблеми с това. Днес сестрата даже го похвали много, бил нещо като образцово дете ясленче хе хе, всичко си изяждал, спял добре и после бил много послушен ха ха ха на мама сладкото момче  Heart Eyes послушко ми е той, спор няма  Heart Eyes
Варненкииии много ми липсвате бе хора  Hug кога ще ви видя пак ???? А ???

Та това около нас Simple Smile Надникнах, че нещо за храната обсъждахте, Петьо си хапва всичко, какво е менюто в яслата това, а у дома от прясно наготвеното на мама  Heart Eyes, банани, бисквити и кисело мляко, скъсвасе да го яде това кисело мляко Simple Smile
Хайде, останете си със здраве Simple Smile Ще чета....

# 77
  Здравейте. Ние сме добре, малката беснее вече много. Само музика иска, клати се танцувайки, ако и се спре става страшно. И задължително нещо за ядене през това време де  Crazy Върви към квадратна  Mr. Green
  Прясно и кисело мляко чисто не давам. Прясно в храните да, а кисело не иска. Сокове не и давам също, щото ме мързи да правя  Laughing Тези готовите не ми харесват нещо, и без това сме трудни с водата, по-добре вода. Плодове ми е по-лесно, пък и така, както е писала Диданка се занимава, чеше и маже  Laughing
  Това за плодовете и ферментирането и аз го знам. Преди бях запалена по разделното хранене и това беше обяснено в книгите, който съм чела. Гледам да го спазвам, ама не ми се получава винаги.
  Веси браво на Петьо. Добро детенце  Heart Eyes

# 78
Хайде и аз най-накрая в новата тема Stop
И да се похваля, че получих страхотни картички от Смехи и НеСъм Hug
Далия, Честит Рожден Ден на порасналото ти детенце! Да расте голямо и отговорно момче и да ти помага много!  Gift newsm59
Веси, чудесно е, че толкова бързо е свикнало детенцето на ясла, така и ти може да си спокойна и да се отдадеш на работа и учене.
Аз няма да се изказвах за храненето, че съм от най-мързеливите майки, но Ник си расте и като го гледам му е екстра.
Последно като ми даде да му погледна в устата видях 10 зъбчета, та поне сме ги преполовили. Него не го мъчат кой знае колко много зъбите, но все пак се чувства, когато е в критична фаза.
Иначе сме добре, малко сополи от градината пак, но са на оправяне. Аз бачкам като луда и така, не ми остава време за нищо.
Спокойна нощ Hug

# 79
Здравейте,
моя яде често и по малко. Рядко е изяждал цялата порция от кухнята наведнъж. Иначе както си обичаше зеленчуци, сега не ще и да ги помирише. Плодове яде, белтък сварен - също. Кисело, прясно мляко обича. Сокове също пропи.

Лурдес, много тъжно. Стискам палци да е по-добре малчо вече.
мириамс, запекъл се е детенцето. И аз бих пробвала с разхлабващи храни, круши, много вода и чай.
облаче, хаха Борко преизпълнил плана рано-рано  Laughing Ние да му мислим, дето сме с по 8-9 зъба hahaha
Съниии, почини си сега, а пък после без да му мислиш пуксай връзките за работа! Нищо срамно няма в това според мен. Търсиш работа, не молиш за милостиня! Но със сигурност ще ти е трудно, както винаги... Confused
Мила, забавляват го добре детето значи в училище:) щом не ще да се прибира..
Мис Файн, значи твойта ако не е сополива и кашляща, ще е ядяща и танцуваща Heart Eyes Heart Eyes

# 80
Облаче, ама ти изобщо получаваше ли ги после? И ние отидохме лично и така разбрахме за 2 писма и кога точно са пратени.

nani-banani, в твоя случай е било препоръчано и тогава е друга работа, а тия веднъж казали на мъжа ми че щом не е препоръчано да нямаме кой знае какви очаквания! ТЕЛК не ги пращали препоръчани, но със сигурност са ги пратили, защото не ми е за първи път - и с подаръка на първи юни беше така, преди това и с амазон, но амазон им направих рекламация и ми я пратиха втори път, обаче явно е имало някакво оплакване, защото втората си я получих не от нашия клон, а ме викнаха на клона на митницата и то не за да плащам мито, а просто да си я взема от там!

Лудрес, стискам палци, знам колко е ужасно.
Аз тия дни покрай тия болести изпаднах в много мрачни мисли, да не ви ги споделям

Хейли, аз знам че има различни теории относно възрастта, въпрос е коя ще си избере човек, но е вярно с психичните травми, за съжаление не зависи изцяло от нас. Моят син получи такива две и наистина имахме много проблеми. Сега дребното нали си го гледам аз, ще видим какво ще излезе, уж гледам да не повтаряме стари грешки.

# 81
  • София
Диде, Симеонова се казва лекарката, много ми харесва на мен  Peace

# 82
Саманта, едно писмо получих, съдържаше документи Но уведомленията не  ги получавах

# 83
Здравейте,
Весии и на мен ми липсвате всички искам да се видим ама кога? То егати и студа  Sad
Мираамс не се притеснявай и Габи понякога прескача ден с акането ,но на следващия си наваксва  Simple Smile ходи по няколко пъти. Много зависи от това какво яде ! Може да има нещо запичащо в храната и затова така да се получава. Ако не се изака повече от 2-3 дни тогава вече може да потърсиш лекарски съвет!
За плодовете и аз ги давам като следобедна закуска, а не след храна!
Искам и аз да ви питам : Давате ли прясно мляко и ако да какво? С колко процента масленост?
Болничките да оздравяват  Hug
Пожелавам усмихнат ден на всички   bouquet

# 84
  • Стара Загора
Аз давам Млечко (детско пр. мляко).В бутилка е с жираф отпред Peace
Плодовете ги давам както ми падне (следобед, след хранене, само да ги иска Laughing )

# 85
Ели,знаеш ли,че сега ми "светна",че и при нас може да е от ваксината,ама тя беше преди две седмици,дали чак сега ще има реакция newsm78
miriams28,и при нас се случва Ники да не ака 2-3 дена,споко,дай му круша Peace
Бърди Hug
За соковете аз давам изцаден портокал или мандарина.Ябълката така си е гризка.
Прясно мляко Ники не пие,освен ако не е на попара или с бисквити,но така в чашка не иска.Давам му Фибела.
Яйца яде само в някакво ядене и много рядко така сварено,обаче задължително купувам домашни,от един колега на мъжа ми,който има кокошки Peace
Забелязах,че Ники обожава риба.Миналия ден изяде две големи парчета шаран,старателно изчистени от мен Mr. GreenИ др път когато му давам риба я яде с голям кеф.
Далия,със закъснение Честит Рожден ден на твоето голямо момче  bouquet и между другото изглеждаш просто страхотно,не можех да повярвам,че имаш 15 годишен син.Поздравления Hug

# 86

Далия,със закъснение Честит Рожден ден на твоето голямо момче  bouquet и между другото изглеждаш просто страхотно,не можех да повярвам,че имаш 15 годишен син.Поздравления Hug
Embarassed
Blagodarq na vsichki za pojelaniqta za moeto momche!!!

# 87
daliq честит 15-ти  рожден ден на порасналото ти момче! Нека има много щастлив живот и да бъдеш винаги много горда с него! [/b] smile3510
Прясно мляко давам Верея 3,6% - но не за пиене, а с бисквити или в кремче.
Нашата педи пък ни каза да давам и белтък, когато Светлозар навърши 1 год. Няма проблеми от това. А плодовете само на сок ги приема, иначе не ще и да ги помирише  Mr. Green Ама пак е добре, че преди и на сок не ги искаше.
Новото при нас е, че вече не дава да му режа ноктите  Rolling Eyes Няколко дни се колебаех дали да пробвам докато спи или с железна хватка - избрах второто. Все пак трябва да разбере, че това е нещо, което задължително се прави  Naughty Освен ако не стане от онези индуски монаси, които не си режат косите и ноктите  hahaha Та, след известна борба ги изрязах  Laughing
Зъби имаме 12 -  последния тези дни излезе и май заради него са били мрънканиците  Confused

# 88
Мамам-ам, ако мъжа ти е у вас - може да ти помага в държането. При нас понякога е голяма борба.

Миме, не се притеснявай. За толкова малко няма страшно. И Симеон като намали яденето намалява акането. Ако все пак се притесняваш, звънкай на педи. Може и повечко супичка да включиш.

Мирче, вие на кожен ходихте ли? Какво става? Оправи ли се Евче?

Симеон изобщо не обича яйца. Яде само в разни кексове и то много рядко. Сокове рядко давам. Купувам на Бебевита. С фрешове не ми се занимава. А пловоде изобщо не яде. Само да заподозре, че нещо е плод, веднага се изнася.

# 89
  • София
За храненето - хич не мисля кой какво яде. Гледам и двамата да имат закуска, обяд и вечеря. Ида похапва нещо следобяда, Йоси обикновено суче след ставане. Нямам идея колко пъти ядат месо в седмицата, задължително поне веднъж ядем риба. Гледам да има винаги супичка. Млечни ядат сирене и кашкавал, кис.мляко с бисквити, пр. мляко - не, само в някакъв крем, ако реша да направя. (купуваме или на MyDay или На баба, пия го основно аз с кафето). Месо - ядем само телешко. Салами рядко има у дома. Полуфабрикати - никога. Зеленчуци има на всяко хранене, често и сурови на салата, но в този сезон по-рядко. Малкия обича салатка зеле и моркови, хапва си и айсберг с домати и краставици, често и авокадо, тип гуакамоле (в което има сварен белтък). Ядем само домашен хляб, бобови веднъж седмично. Малките много обичат хумус, които отново е домашно производство. Всъщност ние се храним само у дома и може би за това и няма какво толкова да му мисля какво ядат, защото знам, че винаги е вкусно и прясно приготвено, без оцветители и консерванти.

Плодове обаче рядко хапваме.  Embarassed Сега нагъваме основно мандарини и ябълки. Като се сетя си хапва момчето, но аз лично нямам навика да ям плодове и за това и понякога забравям да предложа. Но ето, поправих се, преди малко изяде две мандарини и трета ми донесе, от която хапна половината. Сокове не правя, защото ме мързи.  Embarassed Купуваме обаче Присън и понякога му спивам няколко капки във водичката.  Шоколад също хапва понякога, не в чист вид, но от време на време намазва покрай сестра си някоя вафличка или бисквитки помежду с шоколад.
С Ида бях по-стриктна, но като й гледам дерматита може и да не е имало смисъл.  Thinking

На гърне все още не го слагам. Отново от чист мързел, но смятам скоро да се поправя. Иначе подкрепям Диданка, че не е нормално на 2-3-4г. да са с памперс. Опитът ми показва, че на около година и 6-8м. детето е готово да порастне и да започне да си казва. Ида на 1.8м махна дневния, а на 2г. махна нощния.

Зъби има 8 от началото на септември, т.е. вече 5 месеца нищо не е излизало. Буди се по 100 пъти на вечер. Не е гладен, защото винаги си вечеря добре, супа + ядене + сукане за приспиване. Вярвам, че се буди от преживяното през деня и от зъбите. Чакам с нетърпение да му излязат кътниците и да се поуспокои и съответно се отбие, дано стане преди 5г.  Joy

Еха, какъв отчет.  ooooh!
Отиваме сега да постудуваме малко в градинката до нас и да понапазаруваме.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт