Мама вече трябва да решава, ОКТОМВРИЙЧЕ как да възпитава!

• 28 945
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, момичета!

Аз съм същата със страховете. Преди усещах физическа болка едва ли не от страх, че нещо може да се случи на децата. От най-елементарни ситуации в главата ми се развиваха някакви ужасни сценарии. Просто спирах да функционирам от страх. Но с времето и ходенето ми на психотерапия това намаля.  Praynig Разбрах, че при мен има разлика между един нормален страх и което изпитвах аз. Тези крайности при мен бяха израз на депресия. Сега съм по-спокойна за щастие. Мога да гледам новини и да чета вестници, преди не можех. Става ми мъчно и неприятно, ако разбера нещо лошо, но някак имам вярата, че всеки от нас има своя съдба и свой път и се опитвам да не привнасям проблемите на хората върху себе си. Те са част от техния път и ако мога да помогна, добре, ако не мога, има кой да го направи!

Хейли, опитай да разбереш какво стои зад това твое усещане, че не заслужаваш детенцето! Защото сигурно нещо друго се крие зад това, и като го научиш, ще ти олекне. Защото всяка майка заслужава да е щастлива с детето си, страха ти е абсурден.  Hug

При нас се задълбочават проблемите с храненето.
Нощем Борко яде вече по веднъж.  bowuu Буди се на няколко пъти, поплаква, даваме водичка и го оставяме, той си млъква самичък и заспива. Не знам как, но усещам, че плаче не заради проблем, не защото се чувства зле, а просто е свикнал да му обръщаме внимание, да го галим по гръбчето и т.н, но за нас вече става много уморително да го правим непрекъснато!
Обаче много лошо се храни. Не иска да закусва. Днес му предложих сирене, козунак, филийка, кисело мляко, банан. Отказа всичко, яде ябълка на гладно. Преди да заспи изпи 60 гр АМ. После наобяд отказа първото и второто от кухнята, но пък яде от моите диетични печени картофки малко. И пак си иска АМ, току що му дадох 180 гр и ги изпи.
Просто няма никакъв режим.
Не смея да давам за следобедна закуска нишестени кремчета, за да не откаже вечерята, която е от останалото от обяда в кухнята, там поне има месце.

# 121
Здравейте, момичета!

И аз попаднах на тъжното декемврийско заглавие и се порових да видя какво се е случило (питайте ме защо... От тогава не спирам да си мисля за милата мама и какво ѝ се е случило...  Confused). Детенцето наистина е починало при изписването и неправилно махане на катетър от детенцето. Нека почива в мир и майка му намери утеха!!!!  Hug Cry

Ноел, когато си го писала твоя пост, аз съм била на обсолютно същата вълна и мисли...  ooooh!  Гледам да не мисля подобни неща. Все пак с мислите си малко или много привличаме това, което не искаме да ни се случва!  Peace

Краси, ще играе някой вразумяващ шамар при теб!  Naughty За да имаш и да ти е даден Симеон, значи го заслужаваш! Трудности и перипетии винаги ще има, но той е даден на теб, значи е предназначен да бъде твое детенце и ти си го заслужила! Помисли и над това! И после силно гушни момчето си!  Hug Hug Hug

Облаче, дано си по-спокойна след терапиите. Осъзнах и аз, че те са много полезно нещо и много помагат (стига човек да вярва в себе си и че може да се промени!). И Борко скоро да си хапва! Ники от самото начало отказваше да яде нещата, които готвех аз - за него или за нас направени, той ги отказваше. Започнахме с готови пюрета и сега е на кухня. Но имах изумяващо съобщение от таткото, когато се върнах една вечер от йога и той ми каза, че ОТКАЗАЛ кухнята (първо, трето, десето)  Shocked и си хапнал доволно от ориза, който бях направила за нас. Много хубаво ми стана. На другия ден си омете супичката де. Simple Smile Дано е нещо моментно!

Пашик, пожелавам скорошно подобрение и положително настроение при вас и майка ти!  Hug Hug

Не съм, явно до последно ще слагаме заложите. Каквото и да е, да е живо и здраво!  Hug

Наде, как сте вие? Смехи, ами вие? Нани банани, а вие? Къде сте, момичета? А за някои варненки да не говоря - Мама Хипопотама, Тини, Нинка.... Съвсем ми се загубихте от погледа вие!  Crossing Arms Дано всичко е наред при вас!

Лина, МилаHug дано всичко е наред с дечицата!

Изчезвам аз за сега! Хайде, до после!   bouquet

# 122
Ох, успокоихте ме, че не съм само аз патогенен случай.  Sad
А за декемврийчето не исках и да чета. Аз не мога чуждата трагедия да преживея, не си представям..., абе да не дава Господ, просто не ми се говори.

Имам и един въпрос към мамите, чиито деца ходят вече на ясла:Какви изследвания за чревни паразити се правят и как да ги взема? Директорката ми каза 3 анални секрета, ама това нищо не ми говори. Конкретно за чревните питам, за другите ми е ясно.
Аааа и едната здравно-профилактична карта ми е ясно, ама личната амбулаторна коя е /директоката каза "Тая като при педиатърката дето е"/  Rolling Eyes
 Embarassed Confused Thinking

# 123
# 124
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Noel,здравно-профилактична карта на детето, се попълва от личния лекар – оригинал; (продават се в книжарниците). А предполагам,че другата оставаше за яслата. Поне такива спомени имам  Thinking
За новоприети деца, преди реалното постъпване в детската градина/ясла (допълнително се съобщава от детското заведение):

1. Еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити, извършено не по-рано от 15 дни преди реално постъпване на детето в детската градина;
   2. Изследвания на кръв и урина, извършени в едноседмичен срок преди реалното постъпване на детето в детската градина;
   3. Медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен, издадена не по-рано от 3 дни преди постъпването на детето в детската градина.

Аз процедирах по следния начин: Взех сутринта урина в контейнерче,както и екстременти в 2 контейнерчета. Занесох ги в лабораторията,която предлага пакет от изследвания за ясла и така на място му взеха само кръв.Успях да избегна неудобството сама да взимам аналните секрети и да го тормозя.  Peace Иначе в аптеките се предлагат комплекти за такива изследвания и обясняват как се прилагат.

# 125
Момичета, разрових се да търся как се прави млечна супа, че много ми харесва и вижте на какво се натъкнах . Има уникални неща, а и е много добре дошло за таквиа като мен - с изцеден мозък да мисли какво да сготви. Simple Smile Има няколко варианта на млечната супа, рибени супи и всякакви други вкусотийки. Дано ви бъде полезно!  Peace

Краси, много благодаря за споделената информация за концерта! Чудя се дали мога да замъкна и Николайчо там, че няма къде да го оставя, а ми се иска да ида...  Thinking

Спокойна вечер на всички!   bouquet

# 126
Ех, горките хора, не искам да влизам и да прочета какво е станало с детенцето, настръхвам просто. Аз също изпитвам страх, а най-много ме мъчи напоследък, че не съм си вкъщи с детенцето, а трябва да работя, то на мен така ми е добре, но ми се иска 24 часа да съм си с него )))
Красииии  Hug какви са тия твои мисли, ти си толкова готин човек, как да не заслужаваш това съкровище  Hug  Hug
А има ли още цокащи бебета? Ние си продължаваме среднощните будения и цокане, то аз почти нищо нямам, ама..... Искаше ми се вече да е отбит, от друга страна не ми дава сърце нарочно да не му давам. А като си помисля, че после ще ми липсва кърменето.  То голямо мрънкане от мен.
Лека и спокойна вечер!!!

# 127
 Anik, у нас млечните супи са на почит! Сайтчето, което си дала е направо вълшебно! Аз правя нещо подобно на булгурената супа по полски, но с мляко и още куп други по-простички супи с мляко. Но мисля, че има огромно значение, че ползвам домашно мляко, където няма вмешателство в маслеността, та вкусът си е автентичен. Peace
скорпионче, има има цокащи... В най добрия случай през нощта суче веднъж, почти на разсъмване. През деня, когато съм на работа не суче, ако съм вкъщи - 1 път на заспиване на обяд. И накрая - на заспиване вечерта. Общо - към 3- 4 пъти да речем. През деня се разсейва лесно, но нощното сучене май няма скоро да отпадне Thinking Опитвам се да не му давам, но се разбужда, реве... и рискувам режимът му да се скапе. newsm78

# 128
Привет милички!
Ние бяхме в болница 3 дена (от 5 часа сутринта в срядата Whistling) след като обривът на Коси нарастна доста и почна да отича,милото така беше се надуло ръчички,крачета, ужас ви казвам. Уплашихме се да не се подуе гърлото, че става опасно и веднага към спешното.
 Sad Кръвни изследвания правиха, мислеха че е някакъв вирус, а и все още не са сигурни, че е алергия към АБ (пеницилин), защото е пил общо 3 пъти един и същи АБ, една и съща съставка, а чак сега на третия прием и дава такава реакция.
Евентуално е някакъв вирус, и общо реакция на АБ или нещо друго, ама той друго не е ял, което да е различно... Rolling Eyes newsm78
Важното е че, отокът мина, че беше много гадно, и за него, не можеше да си стъпва на крачетата. Sad
Дано да не се окаже алергия към АБ, защото пеницилиновите АБ са ужасно разпространени и се прилагат за много неща в случай на нужда. Confused Praynig

Бърди, интересни неща си писала за храненето, след като сте сменили лекарката - вие поради причина спазвате режим?

Месо - ние основно пилешко ядем, телешко и свинско не, а всъщност само на кайма, иначе основно пиле и риба.
Сокове - пробвах да им давам, не искат прясно изцеден, свикнаха да пият един купешки, уж е без консерванти, ама знае ли човек. Whistling
Прясно мляко - малкият го е ял вече - към супи, под формата на кремчета, но не пие още. Всъщност Лидия 3 години пиеше обогатено детско мляко, а не прясно краве. Така и с малкия ще процедирам.
Белтък - хапвал го е като застройка на супа, кекс? Сега съм на вълна алергични причинители, но той като че ли всичко е ял, не знам вече тази алергия към АБ ли е, що е и какво е? ooooh!
Жълтък и масло - яде ги от 8 месечен сигурно.

Ноел, ох говори ми просто на мене за такива неща. Същата съм и аз, аз не само за децата се притеснявам, и за нас, че ако нещо ни се случи, кой ще ги гледа. Абе гледам никакви филми да не правя, че само психясвам вече.
Да сме живи и здрави, най-важното, че ей сега от болницата съм с пресни пресни картинки пред очите на болни дечица, с абокати, операции...  Sad

Момичета, не съм запомнила какво сте коментирали относно инхалатори?  За какво се ползват? Малкият има сополки и кашля, но 10 пъти го преслушваха за тези 3 дена и уж нищо. Не знам да не се заема по някакъв начин вече? Но не знам тези инхалатори как се ползват?

За малко да пропусна - Честити именни дни на именниците от тези дни и ЧРД на момчето на Дайла! Hug  bouquet

# 129
  • В сърцето на моите съкровища...:)
      Добррррро утро!

Днес като станахме голяма изненада... Чак не повярвах,че такова количество е натрупало за толкова кратко време и продължава
       Моят младеж закуси и го изстрелях на ясла. Вчера излиза да го прибираме и лелята го пита -''Нени, ще си ходиш ли?'',а той ''Ммммм...НЕ!'' -категорично.  hahaha Много му харесва и виждам,че се забавлява. Party
       И нещо като за събота в работно време ...
        Лурдес , Hug Hug Hug
        Anik,сайта е с добри попадения!  Peace
        облаче,то между вечерята и следобедното хранене има време,мисля,че не бива да  се притесняваш,че няма да яде. Нишестето все пак е хранително.

# 130
  • София
Лурдес, ние като я сменихме лекарката и използвахме първата консултация да я разпитаме, че старата толкова бързаше и толкова натъгъдък, че изобщо не го бяхме обсъждали.
Сега ме подсети ти и за пилешкото - понеже ние само такова готвим у нас по принцип, тя каза да разредим колкото можем пилешкото и да даваме телешко и дори нетлъсти свинско. Пилетата ги блъскат с много хормони (най-зле са бутчетата, че там бият инжекциите), за да растат бързо-бързо и тя вече имала дечица с напъпили гърдички заради хормоните. Така че - телешко, свинско, заешко, пуешко ...

# 131
... Пилетата ги блъскат с много хормони (най-зле са бутчетата, че там бият инжекциите), за да растат бързо-бързо и тя вече имала дечица с напъпили гърдички заради хормоните. Така че - телешко, свинско, заешко, пуешко ...
Гадост  Rage аз на пилетата и кожата им махам, преди да ги варя. представяте ли си, да ти пораснат цици, защото ядеш пиле  Sick ужас,ужас...
Лурдес, много сте преживяли, дано по-бързо се оправи детето и разберат от какво е получил тази реакция!!! Дано не от АБ  Praynig  Hug
оф, тоя сняг, никаква радост не ми носи - пак блокира целия квартал, няма излизане!!! дано не се задържи дълго  Crossing Arms

да си похваля Майчето - научи се да си духа носа  newsm44 ама то като е почти постоянно сополива, как няма да се научи.
Ние с мъжа ми днес ще ходим на театър - ама куклен - "Вампирова булка" на Гурко. После ще разправям  Wink
айде, лека и топла събота  Hug

# 132
Здравейтеее, и при нас вали, ама все още не е натрупало.
Лурдес, радвам се че сте добре, дано се разбере от какво е била тази реакция.
Скорпионче, и ние сме от цокльовците - само така заспива. Сърце не ми дава да реве.. не знам как ще се отбиваме.
Аник  bouquet, страхотно! Аз откога се каня да я търся тази млечна супа, че и ние сме и фенове. Следобяд, като заспи Гогито, ще разгледам по-подробно.
Уф, и ние предимно пилешко му даваме, ама то в кухнята само вднъж в седмицата дават телешки или риба...Трябва да сменя малко менюто поне в събота и неделя

# 133
  • София
Аз гледам да не се втелясвам много-много по тези неща, опитваме се да ги спазваме, ама не чак фанатично.

# 134
Привет,
как сте днес ? Има ли още болнички?  Praynig Бързо да оздравяват ако има.
За притеснението- мисля че от тук нататък ще се притесняваме все повече , не е лесно да си родител. Сега чак осъзнавам как се е чувствала майка ми когато съм закъснявала и ме е чакала посред нощите , а аз и казвах " абе мамо не се притесняван добре съм ето ме нали се прибрах ?!"
Тогава не съм осъзнавала какви притеснения и какви мисли са и минали през главата и какво облекчение и успокоение е почувствала като съм се прибрала жива и здрава. Но някак си тогава живота беше по-спокоен а от ден на ден става все по-опасен и напрегнат и просто незнам аз как ще издържам когато детето ми излезе само в този опасен свят на вън  и ще тръпна в очакване да се прибере жив и здрав в къщи! Но това е да си родител!
Искам да ви питам какво давате за имунитет на бебоците си ?

Общи условия

Активация на акаунт