Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 771
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 615
Аз не бях във ВИп и там по принцип не пускат. Ама то е разбираемо защо...  Иначе за ВИПа знам, че се води, че пускат и може би наситина пусат... знам ли. Но според мен за ВИП трябва да имаш някой, който да седи денонощно при теб (ето това ме съмнява, че ще разрешат, доколко познавам организацията в болницата, а и на отворените врати ги питах и те млако мънкаха многозначително, а и след престоя ми там по принцип се съмнявам във всичко което първоначално МОЖЕ, а после се оказва, че НЕ МОЖЕ   Mr. Green ) НО не знам, може и да съм се заблудила, нямам наблюдения.
Моето мнение е, че ако си сам в стая има смисъл  само ако персонала се грижи за теб (както е в частните клиники например). Но това го осъзнах след като родих, преди това бях твърдо решила да си взимам вип...

# 616
  • София
ВИП-а си е супер особено за необщителни персони като мен  Mr. Green Битовата обстановка си е като останалата част на болницата, но поне намаляваш броя на кукувиците, с които се налага да общуваш. А особено при нормално протекло раждане изобщо не виждам смисъл какъвто и да е персонал да полага някакви особени грижи за родилката.

# 617
Как така да не се грижат за теб във ВИПа? Като раждах през март останах 2 вечери на 2-рия етаж, защото нямаше места и се преместих за третата на 5-тия етаж. Като ме приеха там ми показаха бутон, с който можеш да повикаш дежурната акушерка, ако имаш нужда от нея. Сигурна съм, че и в самостоятелните ВИП-ове е имало такъв.

На бебето няма какво да му стане, ако го оставиш докато спи, за да си вземеш душ или да отидеш до тоалетната. Да не говорим, че бебетата ги взимат по три пъти на ден за тоалет, та можеш спокойно да използваш това време. После вкъщи, кой стои до детето, докато се къпеш?

На втория етаж като оставиш бебето за тоалет и си го взимаш след 2 часа, да не мислите, че някой го наблюдава. Скъсват се от рев. На моята девойка й беше пресипнал гласа като я взех първия път, а аз се чудех какво му става на това бебе, че не може да плаче.

# 618
Цитат
ВИП-а си е супер особено за необщителни персони като мен
Абе то и аз съм такава персона по принцип   Mr. Green  и аз не знам как така ми хареса в нормалната стая, но випа ми се струваше като заточение. 
Цитат
А особено при нормално протекло раждане изобщо не виждам смисъл какъвто и да е персонал да полага някакви особени грижи за родилката.

при мен имаше нужда

# 619
Преди две години ВИП-а имаше още едно голямо предимство - нямаше хлебарки на етажа  Wink Иначе общите стаи не бяха също лоши, но да ми лази нещо около главата на бебето, не, благодаря.

А ВИП или не, ако доктора ви ви светне - има начин поне вие да излизате в двора да се разхождате, за съжаление без бебока.

# 620
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Eдно от непредимствата на ВИП за мен, имам предвид на двойния е, че трябва да се съобразявам с гостите на съквартирантката си, а и тя евентуално с моите.
На втория етаж - поне през март - нямаше хлебарки.

# 621
С никой не съм се съобразявала.Гостите на съквартирантката са длъжни да се съобразят.Изисквах това и от моите посетители.В самостоятелен ВИП може да спи при теб майка,мъж,сестра,баба ако щеш.В двоен не може.През Март раждах-хлебарки не съм видяла.

# 622
Момичета, бихте ли ми казали кога и за колко време бебетата са ви носени? Възможно ли е да си е при теб бебето през цялото време или ги носят само за хранене?

# 623
Никой не ти го носи, ти трябва да си го вземеш. И това е другия недостатък на ВИПовете. Много са далече (на горните етажи), а аз имах нужда от помощ и с бебето. За мен беше абсурд да се справя. И понеже беше станало дума по-горе, ама не ми се продължаваше - ето това имах пред вид, че никой не ти помага. Никоя акушерка няма да дойде да ти носи бебето. Пък и за други неща никой не ти помага. Както и да е...
Иначе хубавото е, че бебето е при теб през цялото време, водиш им го само за да го преповиват....  ако всичко е наред и раждането е нормално и няма уложнения де.  Peace Това беше и една от причините да раждам в тази болница.

# 624
kilimiotlista, нещо си се заблудила. Целия пети етаж е само ВИП и там ти дават бебето след като ви преведат в стая. То си стои при теб през цялото време, а бебешките акушерки идват в определени часове и го взимат за по 10-15 минути да му направят тоалет. Сутрин за малко повече, за да ги прегледа педиатър. Само на втория етаж ти си водиш бебето при тях. Никой не слиза от петия на втория, за да му прегледат или сменят детето.

valliav, след като си вземеш бебето след раждането (кога зависи от вида раждне и часа), то си стои при теб. Ако си на втория етаж - носиш бебето в определени часове за тоалет и прегледи, ако си на петия - те идват да го вземат пак в определни часове.

# 625
Ами не съм се заблудила изобщо. Когато аз раждах там преди една година беше така! И момичетата точно от това се оплаваха. Даже бяха след секцио и пак те си взимаха бебетата.
Всъщност възможно е толкова дълго да са чакали за бебетата, че те да са си ги взимали. За това не знам...

# 626
Говорейки за бебоците, забравила съм - памперсите и кърпичките, които носим - давахме ги всичките накуп или всеки път в количката се слагаха 1-2 памперса и кърпите?

И понеже са си жеги и август обещава да е такъв, един въпрос към вече раждалите по това време:) :
Как ви изписаха с бебоците - окомплектовани с ританки, чорапки, бодита с дълги ръкави, ръкавици и увити в пелени или може просто по едно боди? Струва ми се садистично да навлека бебето при положение, че аз се чудя как да се отърва от дрехите  Grinning

# 627
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Памперсите всеки път слагаш по един или два, кърпите даваш в началото.

# 628
Носеха ми бебето сутрин около 6 и го взимаха окончателно в 12 вечерта.Иначе на всеки 3 часа поднасяха АМ и на няколко пъти го взимаха за тоалет.Не съм ходила да си го търся аз Peace Последната нощ понеже имаше много пресни секцио и той остана при мен през цялото време Peace
Памперси по 2 в количката,кърпичките ми ги взеха още в реанимация заедно с 5-6 памперса

# 629
  • София
аз пък се чудя дали климатика ще може да се пуска при новородени? егати аз в момента с климатик не мога да спя от жега, представям си без  #Crazy

а обикновените стаи дали имат климатик? както и родилна зала?

а за памперсите - има ли значение марката? преди почти 3 години държаха да е на Памперс, сега някой спомена че май трябвало да са на Пуфис, пък то аз вече съм купила на Памперс Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт