Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 567
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 930
Да работи още тук. Аз скоро (03.09) родих нормално при нея и съм много доволна.
Много благодаря, че сподели!  Hug

# 931
Това е болница, а раждащата жена е уязвима, често изплашена.

Ей това ми е много чудно изказване  Wink и противоречи напълно на теориите за инстинкта на раждащата жена. Един път можела да има инстинкта да ражда недирижирано, а следващия път била изплашена. Няма такова нещо!  Naughty Рядко има изплашена раждаща жена. Ако има проблем - да, но раждащата жена обикновено е най-спокойната в кръга от суетящи се наоколо хора  Wink

По скоро след раждането идва шока с бебето, ако е за 1ви път...и с тези забързани акушерки и педиатъри..човек не смее да попита нещо. Но ако си по непукис Simple Smile като им повишиш тон и стават супер любезни.
Като цяло, системата е виновна! Може ли акушерка израждаща деца да бъде на 460 лв заплата?
Аз като цяло съм доволна, никой не ми се е бъркал. Поисках си бебето веднага след като ме преведоха във стаята. Донесоха ми го без пазарлъци, сменях си памперсите когато имаше нужда..е храната не сме я яли със съквартиранката ми Grinningносиха ни сандвичи.
Когато се намери подход, може да се разбереш със всеки;–)

# 932
Цитат
Ей това ми е много чудно изказване  Wink и противоречи напълно на теориите за инстинкта на раждащата жена. Един път можела да има инстинкта да ражда недирижирано, а следващия път била изплашена.
Ваче, те тия дето искат да раждат по инстинкт обикновено точно от персонала в болницата ги е страх. Даже има и такива дето в къщи раждат заради това.
Цитат
Няма такова нещо!
И да - има такова нещо.  Naughty
Цитат
Като цяло, системата е виновна! Може ли акушерка израждаща деца да бъде на 460 лв заплата?
Абсолютно.
Иначе акушерките всички бяха много внимателни. Лекарите също. А за моя да не говорим, много беше готин  Heart Eyes

# 933
  • София
...
Кога трябва да се обознача в болницата? Трябва ли да изчакам да вляза в 9-ти месец или може и малко по-рано? Ще съм с планирано секцио, ако това има някакво значение.

...

Когато имаш съответните документи - направление и обменна карта, т. е. в деветия месец  Peace

Всъщност май мога да ти дам инфо и по втория въпрос - моят лекар ме викаше, ког.-то е на работа (дневна, нощна, съб. и нед.) и го чаках да се освободи, а графикът май се прави седмица за седмица.

Много ти благодаря!  Hug Документите ми ги дадоха заедно с 45-дневния болничен, а в 9-ти месец влизам на 21-ви, затова се чудя още. Ама май по-добре по-рано да отида, да не ме изненада нещо  Simple Smile

...

Вярно? Направлението важи 30 дена, т. е. ако секциото ти не е 15 дена преди термин (а то не би трябвало да е), ще трябва да ходиш да ти го презаверят...  Peace

# 934
  • София
Цитат
Няма такова нещо!
И да - има такова нещо.  Naughty

Хубаво!  Wink Щом имаш такива наблюдения... Аз не съм виждала изплашена раждаща Rolling Eyes

# 935
Вярно? Направлението важи 30 дена, т. е. ако секциото ти не е 15 дена преди термин (а то не би трябвало да е), ще трябва да ходиш да ти го презаверят...  Peace
В повечето случаи направлението се издава без дата, и така важи и повече от 30 дни  Peace

# 936
  • София

Направлението ми го дадоха без дата, точно както пише tsvetelinad. Гинекологът ми каза, че в болницата ще си впишат датата, която им трябва  Peace

Момичета, нали не е проблем да отида в "ТК" към обяд или следобяд? Сутрините са ми заети плътно  newsm78

# 937
  • София
Да напиша, ако някой ще тръгне по моите стъпки... От "Тина Киркова" ме върнаха без преглед. Казаха да отида 14 дни преди термин директно в "Патология" (с багаж за 2 дни). Там ще ми пуснат изследвания и ще ми определят "начина на родоразрешаване"  ooooh! Междувременно след 36 г.с. самосиндикално да отида на запис на тонове в МЦ. На въпроса ми какво ще стане, ако не устискам до термин, бодро ми заявиха да дойда направо на място  ooooh! Така ли процедират по принцип или само аз случих на такъв лекар?  newsm78

# 938
Цитат
Междувременно след 36 г.с. самосиндикално да отида на запис на тонове в МЦ
Е добре де те тоновете не трябва ли да се мерят често накрая. Всякя седмица?  newsm78

# 939
  • София
Цитат
Междувременно след 36 г.с. самосиндикално да отида на запис на тонове в МЦ
Е добре де те тоновете не трябва ли да се мерят често накрая. Всякя седмица?  newsm78

След 36 г.с. да отида, а там сигурно ще ме викат два пъти в седмицата  Peace

# 940
аха да  Peace

# 941
Здравейте!
Може да ви се стори глупав въпрос, но след като родиш... кога най-рано ти дават бебето, тоест да можеш да го подържиш поне за малко в ръцете си?

П.С. До колкото разбрах това зависи от болницата, аз ще раждам в Св. София, азтова питам.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 13:45 от maminka23

# 942
maminka23 Не ти е глупав въпроса и мен ме вълнуваше Simple Smile
 Попринцип 2 часа след раждането те настаняват в стаята да си "почиваш". Но веднга след като се почувстваш добре и не ти се вие свят можеш да отидеш и да си го вземеш сама и ще стои при теб колкото искаш (като изключим часовете за тоалет)
Това е при нормално раждане, разбира се и в НЕвип стая  Wink
А иначе първото гушкане е веднада след раждането, но само за няколко секунди  Confused

# 943
Имам доста време до раждането, НО искам поне да съм наясно как стоят нещата с първата прегръдка с бебчо.  baby_neutral Heart Eyes
Много ми се иска, веднага след като родя, да мога да го подържа в ръцете си.
Наясно съм, че след това ще трябва да си почивам.

П.С. Изрично ще питам гинеколожката ми, която ще ме изражда.

# 944
От 6 до 12 часа след като си родила ти дават бебето. И от там нататъка е постоянно при теб.

Общи условия

Активация на акаунт