Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 570
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 915
Tayra, честита девойка и от мен! Simple Smile

kilimiotlista сравнявайки двете си раждания -
Първият път ваната беше пълна до горе. Но аз съм ниска. Така, ако исках да стоя клекнала, се оказвах кажи речи под водата - стори ми е ужасно неудобно да клеча, коленича, подпирам на стената на ваната поради тази причина. Така всъщност единствения вариант за раждане беше седнала, там както на персонала е удобно.  
Сега обаче, нямаше време да се напълни ваната и по някаква случайност водата ми се оказа точно до където трябва, за да мога да клеча! Което пък от страната на мястото за сядане си беше като да няма вода:)
Та според мен индивидуалността на ваната е в това до къде да ти я напълнят, за да ти е удобно според ръста ти Simple Smile

nikkita77, аз след раждането им харизах термометъра си за вода - една синя рибка. Имаше ли я или са я метнали? Simple Smile

Пипи, няма вече рибка Wink Дори попитах дали имат термометър, но уви... Thinking

Ех тази вана, все нямат време. Трябва човек по телефона да им звънне и пак не пълнят като хората Laughing

# 916
Здравейте момичета.
Бях се загубила,но просто покрай малката нямах никакво време за писане.Ние се родихме на 08.08.Общо взето не беше по план  Mr. Green Приеха ме на 06.08 да направят изследвания,защото бях за цезарово и определиха 09.08 да се роди малката,но още на 6ти почнаха контракции и имах 1см разкритие.Въпреки всичко казаха,че ще изкарам до 9ти,но на 8ми тоновете на малката бяха ниски,имах 2 см разкритие изгладена шийка на матката и беше почнала родова дейност и затова се наложи спешно секцио.Дойде си с името дребосъка.Бях решила да я кръстя Емма,а на 8ми имен ден имат Емилия и Емилиян  Mr. Green пък си бях и харесала тази дата и съм много доволна.После стояхме 1 седмица в болницата защото малката имаше по-тежка жълтеница и се налагаше фототерапия.Бях във Вип стая и бях общо взето доволна.Само някои от персонала не се държаха много добре с нас и с бебетата,но вече всичко е зад гърба ни и сме си вкъщи.Сега всичко се върти около малката-памперси,хранене,преобличане и дундуркане,защото сме с колики  Mr. Green

Тайра, Господ си знае работата, няма случайности:) Много ме кефи името Емма Hug

# 917
Цитат
Та според мен индивидуалността на ваната е в това до къде да ти я напълнят, за да ти е удобно според ръста ти

Да. И аз така мисля. ДАже напоследък гледам раждания с мноооого малко вода във ваната. Жената само си топва дупето. Явно колкото да облекчи болката. Ами просто ще им кажа, когато преценя да спрат да я пълнят.  Peace

И аз съм решила да им занеся термометър. А ма ха!  Wink

# 918
Здравейте,
Някой знае ли като си избереш екип в цената влиза ли и епидуралната упойка? Изобщо анестезията заплаща ли се допълнително?
Благодаря предварително

# 919
kalinas, при избор на екип не се плаща допълнително за упойка. Без избор не знам как стоят нещата. Имай предвид, че в ТК обикновено слагат спинална. По-добре коментирай въпроса с лекаря си предварително, за да знаеш какво да очакваш.

# 920
  • София
Здравейте отново  Hug

Да ви питам две неща  Praynig

Кога трябва да се обознача в болницата? Трябва ли да изчакам да вляза в 9-ти месец или може и малко по-рано? Ще съм с планирано секцио, ако това има някакво значение.

Някой знае ли приемните часове на д-р Ковачева, д-р Дончева и д-р Попмарков или да ходя да проверявам на място?

Hug

# 921
  • София
...
Кога трябва да се обознача в болницата? Трябва ли да изчакам да вляза в 9-ти месец или може и малко по-рано? Ще съм с планирано секцио, ако това има някакво значение.

...

Когато имаш съответните документи - направление и обменна карта, т. е. в деветия месец  Peace

Всъщност май мога да ти дам инфо и по втория въпрос - моят лекар ме викаше, ког.-то е на работа (дневна, нощна, съб. и нед.) и го чаках да се освободи, а графикът май се прави седмица за седмица.

# 922
Здравейте,
Някой знае ли като си избереш екип в цената влиза ли и епидуралната упойка? Изобщо анестезията заплаща ли се допълнително?
Благодаря предварително

Aз си платих 100 лв допълнително, в случай , че се наложи да ме шият и поискам упойка. Итака и стана имах нужда от малко шевче и така се бях изморила, че помолих да подремна за 20 мин докато ме шият.

# 923
  • София
...

...

Когато имаш съответните документи - направление и обменна карта, т. е. в деветия месец  Peace

Всъщност май мога да ти дам инфо и по втория въпрос - моят лекар ме викаше, ког.-то е на работа (дневна, нощна, съб. и нед.) и го чаках да се освободи, а графикът май се прави седмица за седмица.

Много ти благодаря!  Hug Документите ми ги дадоха заедно с 45-дневния болничен, а в 9-ти месец влизам на 21-ви, затова се чудя още. Ама май по-добре по-рано да отида, да не ме изненада нещо  Simple Smile

Щом графикът е седмица за седмица, значи ще отида на късмет и това е, който ми се падне  Peace

# 924
Да се включа в обсъждането и аз! Коментарите за състоянието на стаите,храната и отношението на персонала, наподобяват тези за хотелите в България. Можете да срещнете толкова мнения, колкото са и гостите! Аз раждах в ТК преди 4г. и сега ми предстои още едно след около месец. Преди 4г. нещата не бяха прекрасни, но приемливи. Все пак живеем в България и мога да ви уверя, че отношението на персонала към пациентите е класи над това на служителите в ЕСГРАОН или социалните служби, да не говорим за данъчните. Доста често отношението на персонала към пациента е същото, като в поговорката" Каквото повикало, такова се обадило!" Всички имаме изисквания, но ако може нищо да не дадем насреща ще е най-добре. Дори отношението на родилките една към друга е показателен факт. Моят съвет, влизайки в болницата е: Не си правете пясъчни кули от мечти, че отивате на курорт. Това е болница, като всяка друга. Нима условията в една болница за раждане трябва да са по-ВИП от педиатричните болници? Отивайки да ражда една майка не мисли за собствения си комфорт, а за здравето на бебето. Всичко друго за майката са бели кахъри-запарва ли матрака, сменят ли ти нощницата, има ли таблети, хубава ли е храната и т.н глупости. Нека са здрави бебетата, пък другото е вятър работа. Замислете се, че ако нещо не е наред с бебчо ще ви е все тая, дали има СПА в болницата, дали имате румсервиз, масажи по стаите, разнообразна храна и интернет.
Независимо в коя болница ще ражда една майка, приоритетно за нея е физическото и психическото здраве на детето. Мислете позитивно за вашето дете, а условията в болницата се забравят още щом се приберете у дома.  

# 925
Цитат
Отивайки да ражда една майка не мисли за собствения си комфорт,
Абе не съм съвсем съгласна. Това е болница, а раждащата жена е уязвима, често изплашена. В болницата трябва се чувства комфортно и никой няма право да ми казва например какво да правя с моето дете (там например се опитаха да ми забранят да му видя крачетата!!!, да го преповивам и т.н.), да се държи троснато с мен, да ми подвиква докато аз съм разкрачена и ми правят тоалет...
И остави друго, но за всичко това аз ще платя 2 000 лв.!!!!! Ами имам право да изиквам извинявам се много.
Вярно е да се каже обаче (поне според мен), че в тази болница отношението на лекарите и акушерките е топло и сърдечно. Аз като слушам разкази за Шейново или Втора градска направо не мога да повярвам на ушите си.
Обаче и тук има едни...  ooooh! Имаше един цербер в детската кухня, който всеки път разплакваше майките, които отиваха да говорят с него.
Ако случайно върнеш бебето за за повиване половин час по-късно (защото така са ти казали!!!!) започват да ти се карат защо не го вртъщаш повинч ас по-рано!!! И то сопвайки се и подвиквайки. АМи не ме интересува дали е кондуктор или педиатър - не ми е приятно.
Аз доста си поревах в тая болница... И да не изброявам още, защото по принцип я харесвам  Laughing

# 926
  • София
Това е болница, а раждащата жена е уязвима, често изплашена.

Ей това ми е много чудно изказване  Wink и противоречи напълно на теориите за инстинкта на раждащата жена. Един път можела да има инстинкта да ражда недирижирано, а следващия път била изплашена. Няма такова нещо!  Naughty Рядко има изплашена раждаща жена. Ако има проблем - да, но раждащата жена обикновено е най-спокойната в кръга от суетящи се наоколо хора  Wink

# 927
Здравейте,

наскоро 31/08 родих в тази болница. очарована съм от отношението на всички, може и заради това че си платих, незнам. Сестрите и лекарите бях любезни,  е имаше и такива дето бяха яхнали метлата, но пък държанието им беше на ниво.

# 928
Здравейте!

Искам да попитам - д-р Галя Богданова дали все още изражда в "Света София"?  Rolling Eyes

# 929
Да работи още тук. Аз скоро (03.09) родих нормално при нея и съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт