Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 144 379
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 75
Един въпрос,който няма връзка с болницата: Вечерта преди раждането мога ли да ям нещо?
И аз бях инструктирана като venush  - храна до 18 ч., напитки до 22 ч. После нищо.
Би трябвало лекарят ти да те информира надлежно.

babyto87, абе как ще те върнат, какви ги приказваш......  Simple Smile

В 900-е лв. влиза изборът на екип + предоперативните изследвания, които са от порядъка на 50 лв. и ако си ги направиш преди да си платиш избора на екип, ще си ги платиш отделно  Wink

# 76
Благодаря ви момичета. А аз като съм нормално раждане предоперативни изследвания пак ли се правят? Извинявам се ако ми е тъп въпроса  Embarassed

# 77
  • софия
не се правят, естествено. Нормалното раждане не е операция. Секциото е операция.

# 78
  • Sofia
хм, на мен ми казаха, че и епидуралната влиза в тази сума newsm78

# 79
Съжалявам, но не съм сигурна дали влиза, или не.
Написаното от мен се отнася за избор на екип при секцио, където е ясно, че без упойка не става  Crazy
Твърде възможно е и при нормално да влиза в цената, все пак 900 лв. не е малка сума.

# 80
  • София
Благодаря ти много за отговора, аз ще раждам нормално, но мисля да си платя предварително, да знам че ми е уредено, макар че имам уговорка с лекарката ми, която е от там. Просто исках на скоро раждали момичета да кажат как стоят нещата Grinning как е било при тях.

Аз платих предварително. Раждах нормално. Нямах притеснения дали ще дойде лекарят или не. А дали си платил или не винаги може да се случат форсмажорни обстоятелства. Абе не го мислех много тогава. Реших, че няма да има издънка и толкова. Може  би, защото изборът струваше 350 лв тогава, не знам... Издадоха ми фактура при плащането. При постъпването я показах на лекарят ми.
Упойката тогава влизаше в цената. Сега при 900 лв. не вярвам да не влиза  Laughing

# 81
  • Временно
Не че ще раждам,ама да попитам - нали уж със закон сложиха максимума от 350 лв за избор на екип за раждане,за какви 900 лв говорите ?

# 82
  • София
Не че ще раждам,ама да попитам - нали уж със закон сложиха максимума от 350 лв за избор на екип за раждане,за какви 900 лв говорите ?

Доста отдавна това се промени и тавана вече е 900 лв. Повечето болници, разбира се избраха тавана  Wink 350 лв беше сигурно само 5-6 месеца таксата

# 83
  • София
Елси, по принцип в ТК епидуралната си беше безплатна, само че се поставяше по преценка на лекаря (на мене преди 6 гг. ми я отказаха и май с право).  Peace Не съм чула това да се е променило, т. е. така погледнато епидуралът си влиза, сега ще хвърля пак едно око на ценоразписа за вс. случай.  Wink

# 84
Здравейте   bouquet

Аз отскоро съм при вас, тези дни не съм се включвала, за кето се извинявам  Blush
Аз мисля да раждам нормално, ако всичко е наред  Praynig Само че съм към фонд за допълнително здравно осигуряване  и нямам идея как стават нещата там - кога трябва да си избера екип, как става плащането и т.н.   newsm78

Дали има някоя мама сред вас, раждала в ТК с фонд за допълнително здравно, за да сподели как са нещата? Ще съм много благодарна за информацията  Hug

И един въпрос към Café con leche - беше споменала, че си много доволна от целия персонал, присъствал на раждането ти. Можеш ли да кажеш конкретни имена, тъй като ще ми е за първи път и още не съм се ориентирала за екипа?[/color] Благодаря предварително!  [/color]  bouquet

# 85
  • София
Здравейте, и на мен ми предстои скорошно раждане в ТК с избор на екип. В цената влиза упойката, независимо дали е нормално раждането или секцио по медицински причини, но все пак е по преценка на лекаря. При мен нагласата е за нормално раждане, но съм с тесен таз и може и да се наложи операция. Аз вече съм си платила, предпочетох поне този въпрос да не ме тормози, нямам притеснения дали ще се появи доктора, то и това оставаше Thinking С нагласата съм за двоен ВИП, но ще ги мисля тези неща като му дойде времето  Laughing Успех и здрави бебчета желая на всички! smile3525

# 86
  • София
desert_rose_, успешно раждане! Hug Може да мине и нормално, спокойно!!! Екипа ще прецени на момента.

# 87
Andromeda_84   на мен ми предстои раждане в ТК, чрез ДЗО. Най - добре е да попиташ във фонда за да ти потвърдят, че пакета на който се осигуряваш ще покрие раждането ти и престоя! На мен ми дадоха една декларация за избор на лекар / екип, която задължително трябва да си попълнила преди раждането, и един списък с документи които трябва да представиш след раждането за да ти възстановят сумата. Най - важното за което ме предупредиха е, че ако ще раждаш секцио трябва задължително да е по мед. причини иначе не се покрива, и че не се покрива ВИП апартамента.... друго не се сещам към момента....

# 88
  • София
Вчера забравих да пиша и тук, че мама Жени роди в ТК бебе Симеон, 4 кг.  Simple Smile

# 89
Вчера забравих да пиша и тук, че мама Жени роди в ТК бебе Симеон, 4 кг.  Simple Smile
Героиня,живи и здрави да са Ви!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт