Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 712
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 690
Цитат
Изгледах репортажа със затаен дъх - стаята поразително приличаше на моята 512-а  Blush
Дано некадърниците, извършили ремонта, си понесат последствията! Това може да се случи навсякъде.
Горкото бебче, да му устроят такова "посрещане" на белия свят  Confused И горката му стресирана майчица...
  Мале, мале  Confused

# 691
Днес бях на отворени врати. За информация на желаещите...в болницата си имат декларация, която се подписва предварително за отказ от ваксини и се прилепя към картона на бебето. Така, че има възможност за отказване. Също така , ако майката желае както в моя случай...бебето само се избърсва и не се къпе 12 или 24 часа. Поне за мен това си е важно Grinning. Разведоха ни да огледаме и родилното и виповете на 5тия етаж..поогледах стените и таваните Shocked....абе изглежда е било неприятна случайност това с падналата мазилка  Naughty

Ваната е голяма, харесаха ми общо взето условията. За цените, няма какво да се коментира, всичко си е както в сайта им. 1750 си е водното раждане  заедно с присъствието на таткото и ако иска майката вип единичен например- още 75 на вечер. Бебето го дават да го гушкаш, после го наблюдават 2 часа, като ако сте избрали вип родилна си стоите там заедно и после ви настаняват по стаите. Ако се ражда без вип, бебето го наблюдават а майката лежи в коридора 2 часа #Crazy.

Като цяло съм доволна и мисля че ще намеря общ език с  екипа ако реша да раждам там.

Имаше и климатик в единичния вип, само не проверих дали работи Laughing

# 692
  • София

Благодаря!  Hug

# 693
  • София
Здравейте, бъдещи мами!Бих желала да попитам нещо, надявам се въпроса ми да не се повтаря и благодаря  предварително, ако някой от вас може да ми каже каква е цената на запис на тонове в Тина Киркова, отделно от услугата избор на екип, тоест ако съм без екип?

# 694
  • София
Здравейте, бъдещи мами!Бих желала да попитам нещо, надявам се въпроса ми да не се повтаря и благодаря  предварително, ако някой от вас може да ми каже каква е цената на запис на тонове в Тина Киркова, отделно от услугата избор на екип, тоест ако съм без екип?

И със, и без екип - 20 лв.  Peace Има го и в ценоразписа на сайта...

# 695
  • София

nikkita77 в края на миналия месец бях в единична вип стая и климатикът работеше  Peace

# 696

nikkita77 в края на миналия месец бях в единична вип стая и климатикът работеше  Peace

мерси за инфото Simple Smile Аз се пошегувах  bouquet

# 697
Никита хубаво е, че си с положителни емоции.  Hug Това за бебето обаче не е много много вярно  Thinking. Те, си казват, че го наблюдават два часа, но често реално е повече. Ето прочети това. Раждането е от преди месец. http://doula.bg/2012/06/25/mirenas-birth/  ДАно и това се е променило. Твърде възможно е, особено ако много майки са ги "тормозили"  Mr. Green
Иначе хубавото е, че им се иска. А и като цяло политиката на болницата е много отворена към естественото раждане и наистина има голям напредък, а и много добри специалисти.  Peace
Ще вземете и мен да ме заразите с това водно раждане  Grinning

# 698
Никита хубаво е, че си с положителни емоции.  Hug Това за бебето обаче не е много много вярно  Thinking. Те, си казват, че го наблюдават два часа, но често реално е повече. Ето прочети това. Раждането е от преди месец. http://doula.bg/2012/06/25/mirenas-birth/  ДАно и това се е променило. Твърде възможно е, особено ако много майки са ги "тормозили"  Mr. Green
Иначе хубавото е, че им се иска. А и като цяло политиката на болницата е много отворена към естественото раждане и наистина има голям напредък, а и много добри специалисти.  Peace
Ще вземете и мен да ме заразите с това водно раждане  Grinning

Промяната и в бъдеще зависи от майките и до колко са настоятелни. Аз ходих ден след като им падна покрива във випа. Според мен си бяха напрегнати по този повод, защото 5 пъти се извиниха, че още чакали ремонт от общината Simple Smile Освен това аз и мъжа ми я затрупахме с въпроси жената Wink а нали знаете, който си трае и не претендира...не получава и желаното внимание. Ох това водно раждане и мен ме блазни..но още се чудя Rolling Eyes

# 699
И аз се чудя, не знам дали ще ми е до вода в този момент, дали ще ми е комфортно. Предишния път, със силните контракции си търсех удобни места и не ме свърташе. Представям си някакси, че ще ми стане тясно във ваната, некомфортно... незнам... Ох наспамих съжалаявам  Embarassed

# 700
Раждането на жената е от февруари и бебчето е било малко...затова са и го взели Rolling Eyes
Може и всичко да си е индивидуално Simple Smile

# 701
И аз се чудя, не знам дали ще ми е до вода в този момент, дали ще ми е комфортно. Предишния път, със силните контракции си търсех удобни места и не ме свърташе. Представям си някакси, че ще ми стане тясно във ваната, некомфортно...
Тя ваната е доста широка, кеф ти на колене, да се опреш с гръб, с лице, има и надуваеми възглавнички, а и можеш да си влизаш и излизаш, ако не ти е кеф (само трябва малко внимателно, че си е височка). За контракциите е добре, защото веднага като отмине можеш да се отпуснеш като перце и почиваш много добре за следващата. Изобщо подпомага по-лекото им преминаване:)

Голем съм агитатор  Embarassed

# 702
Запис от мен ,предстои ми второ раждане секцио отново ,но от първото са минали повече от 4 години и половина и затова искам да съм в час.

# 703
Знам, че бебето е било малко. Аз имах пред вид това:
Цитат
Но вече няколко пъти ни се случва това, за което разказва Мирена за престоя след раждането. Дори бебето да е здраво и с нормално тегло, най-често го отделят след раждането. Минимумът е два часа, но по-често го взимат за повече време и е цяла борба за родителите да си го получат. Ако раждането е със секцио е отделено за 24 часа. Само един единствен път миналото лято ми се случи да дадат бебето почти веднага на майката и в първите два часа да е при нея. За съжаление това е нещо, което не зависи много от избрания лекар, защото на практика изборът на екип означава избор на акушер-гинеколог. Няколко пъти съм се обръщала за съдействие и към шефа на родилно отделение, но без особен ефект. Предполагам, че биха помогнали предварителните разговори с неонатолозите.
Иначе да, остава си проблем, че в тази болница само след нормално раждане бебето е при теб, и ако всичко е наред. Ако е недоносено почти не го виждаш...

Pippilota_Mentolka интересното при мен беше, че след около 8 см. разкритие не можех да мръдна. Най-удобно ми беше в традиционната за докторите поза - легнала по гръб. И понеже знам колко ми беше трудно да мърдам точно, се притеснявам, че ако реша да излизам от ваната ще ми е трудно. Но иначе ме блазни това, че е по-малко болезнено, с по-малко разкъсвания. Нищо чудно да се навия. Аз като раждах миналата година имаше ремонт и беше пълен хаос. Ваната не можеше да се ползва и много от нещата, които ми бяха обещали се оказаха неистина. Но наистина беше заради ремонта.
Най-гадното беше, когато ни дадоха разхлабително и след 15 мин. съобщиха, че спират водата (заради ремонта)  Shocked Но аз тогава бях в някаква еуфория след раждането и все ми беше хубаво  Heart Eyes

# 704
Здравейте, момичета. Запис и от мен Simple Smile

Чета ви от доста дълго време(може би няколко години), но като че ли чак сега се "престрашавам" да се регистрирам и пиша Simple Smile. Може би защото темата в момента ми е малко по-гореща.

Обръщам се към вас с един може би безумно звучащ въпрос. От всичко тук казано и изписано да разбирам ли, че ако една жена реши да се възползва от здравните си права и да НЕ плаща за избор на екип, вани, присъствието на бащата, дули, а да отиде в деня на раждането, да си плати да кажем за една ВИП стая, то тя няма да получи никакво отношение? Означава ли това, че ако родя без избор на екип, няма да мога да претендирам нито да ми сложат бебето на гърдите, нито да изчакат да спре да пулсира пъпната връв за да я прережат, нито да настоявам детето да е с мен постоянно????  Факта, че всички вие пишете само за раждане с презумпцията да платите, без да допускате възможността да не го правите, ме притеснява и обезкуражава доста много.

Толкова ли е зле, ако една родилка реши да се възползваме от това, за което имам законно право? Има ли помежду ни поне едно момиче, което може да сподели такъв опит? Оставам с впечатлението, че при положение, че имаш избор, всъщност си нямаш избор. Така ли е наистина?

Ще съм ви много благодарна за каквато и да е обратна връзка.

Общи условия

Активация на акаунт