Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 698
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 810
Ама я кажете това за визитациите, моля, аз нямам никакъв спомен...Защо трябва да сме без гащи изобщо? Преглеждат ли ни, какво ли?
В сми, аз бях без разкъсвания и шевове, да не би, за това да ми се е разминало и да не помня тази подробност? Crossing Arms

# 811
  • София
Ама я кажете това за визитациите, моля, аз нямам никакъв спомен...Защо трябва да сме без гащи изобщо? Преглеждат ли ни, какво ли?
В сми, аз бях без разкъсвания и шевове, да не би, за това да ми се е разминало и да не помня тази подробност? Crossing Arms
И аз не си спомням такова нещо, имах два шева, но при визитацията веднъж ми пипнаха корема и следващи пъти ме питаха как съм и дали имам някакви оплаквания. Отдолу никой не ме е гледал, а още повече да се е интересувал с гащи ли съм и какви са  Laughing

# 812
Мем ме питаха как съм,кървя ли,ходя ли до 00 Peace Това беше визитцията всеки път

# 813
  • София
Мем ме питаха как съм,кървя ли,ходя ли до 00 Peace Това беше визитцията всеки път

Да, точно. И ме почерпиха с рициново масло  Laughing Малко неприятно  Laughing

# 814
  • София
gundie, при припознаване и майката, и бащата попълват декларация. Майката попълва бланката на болницата, бащата носи нотариално заверена. Затова помниш, че се попълвала на майка декларация
Peace
а за гащите,аз си бях с гащи..и на визитация...

Магнетче, при вагинално раждане няма как да си на визитация с гащи  Sunglasses
Е и на такива като мен гледаха  ъъъъъ превръзката...тече ли,не тече ли,колко е,каква консистенция,операцията как е,натискаха малко оттук оттам;пръцкам ли,акала ли съм..и да-рициново-с ябълков сок се преглъща по-лесно Wink

# 815
На всички визитации са ме преглежадали отдолу (т.е. трябваше да съм без гащи, които свалях за секунди като влязат, не преди това). Питаха ме за гърдите, за кръвотечението и за това дали съм ходила до тоалетна. Бях си приготвила един комплект еднократни гащи за първия ден и след това минах на по-стари памучни бикини, които бях подготвила за изхвърляне, но влязоха в употреба при този случай.

# 816
Tочно както Jillian го е описала. Аз бях нормално раждане и за визитациите винаги ни гледаха шевовете т.е. следва да си със свалени гащи. Пипат корема, понякога гърдите, питат за малка и голяма нужда и това е. По принцип бързат и всичко става за много кратко време. Това е положението отпреди 3 дена, защото точно от преди толкова съм си вкъщи с бебка.

# 817
аз днес как се ядосах на тия в ЖК- там са понапуснали разни лекари и акушерки и сега едни сестри ли са, акушерки ли са не знам правят тонове, само влизаха и се чудеха и мина време до като ми кажат , че бебето много шава и не могат да ми направят запис- беше късно малко вдигнах сръвно от притеснение.....айде да им слагат нов директор, че сега са пак едни нещата там, а и мисля, че беше редно след като моята лекарка напусна да ми сложат нов лекар- все пак аз съм си платила, сега нямаше на кого да си покажа записа.... Close

# 818
Споко, gundie, не се нерви Simple Smile
Аз тая бременност тотално отказах да си правя записи на тонове.
Миналия път не видях никакъв сми да ги правя - не ми ги погледна никой, а са си сума (някой спомена, че вече са и 20 лв.). Бебето като мърда и като го гледат на ехограф... Но това е мое, лично мнение де Simple Smile

# 819
Споко, gundie, не се нерви Simple Smile
Аз тая бременност тотално отказах да си правя записи на тонове.
Миналия път не видях никакъв сми да ги правя - не ми ги погледна никой, а са си сума (някой спомена, че вече са и 20 лв.). Бебето като мърда и като го гледат на ехограф... Но това е мое, лично мнение де Simple Smile
Ами то и мен ми е минавало това през ума, че няма много смисъл, въпреки,че миналия път тоновете ми предизвестиха раждането, но мъжът ми не би ми позволил да не ходя...аз вече и на ехограф май няма да ходя, че тя моята лекарка ме вика чак в клиника Малинов, която ми е адски далеко, та само те ми останаха- ама днес като гледам,че се подписала,т.е. драсна една чертичка за подпис под тях една лекарка, дето съм убедена, че не ги е погледнала хич....наистина ме претупаха за 20 лв - аз не съм чувала за по- скъпи тонове, а едната им машина развалена,др. и тя частично.... Shocked

# 820
Аз фиктивно бях на ЖК при д-р Василева в някакъв частен център.
Не съм дала и една стотинка-тоновете също без пари ми бяха.
Накрая се притеси,че вдигам кръвно,та си отлежах 5 и в патологията без да има причина.
Иначе всички лекарства/ако е имало нужда/моя лекар ми е изписвл.
Как пък ще дам пари за тонове.Айде-глупости.Не ги записваме по желание.Егати и здравеопазването

# 821
На колко често са тия тонове? Не помня 1ва бременност да съм ходила на такова нещо.

А сега в 20та п-ка при желязната грейс Mr. Green какво да слушаме? той и апарата и нямал батерии Laughing
Последно си платих частен преглед . където се изследвах и ехограф направихме newsm78.Имам 3 седмици до термин Rolling Eyes

1 път седмично ли се прави това с тоновете?

# 822
1 път седмично ли се прави това с тоновете?

В деветия месец...
Ако пренасяш - всеки ден smile3555 (или през ден, ако лекаря ти прецени).

# 823
  • София
На всички визитации са ме преглежадали отдолу (т.е. трябваше да съм без гащи, които свалях за секунди като влязат, не преди това). Питаха ме за гърдите, за кръвотечението и за това дали съм ходила до тоалетна.

Абсолютно! Гледат как се прибира матката, колко и какво е кръвотечението. За секциото както Магнетче (рициново+ ябълков сок...  Joy) е писала също се гледа колко кръв изтича, защото има риск да не изтича добре кръвта ако шийката е стегната. Абе и двата пъти преди 9 г. и преди 1 г. визитацията протичаше по един и същ начин. Свалено бельо, легнал на леглото и лекарите поглеждат. Това се случваше и на двата етажа, първият път лежах на 2 етаж.

nikkita77, в последните 4 седмици тонове се следят всяка седмица, като записа трябва да е най-малко 30 минути. Това е най-добрият мониторинг за състоянието на бебето. От ехограф няма нужда вече в тоя месец. На мен дори не са ми правили ехографии след 35 седмица мисля  Wink
А защо не ги гледат тоновете? Те се разчитат по принцип от лекарката дето е в стаята с тоновете.  Rolling Eyes Rolling Eyes Аз само един път съм правила в ТК и спомена ми е, че опредлено не бяха 30 минути и Царичкова ми се навика, че не съм пила кока-кола  #Crazy А в клиниката дето ми следиха бременността, при това много добра лекарка от МД нито един път не ми каза нещо за кока кола и всеки път най-щателно гледаше тоновете. Но то пък и какво да им се гледа, то като ЕКГ-то се вижда веднага.

# 824
Никита, не се притеснявай- Желязната Грейс (аз я знам като Огненеата Грейс)ти мери тоновете само с поглед. Joy
Да всяка седмица ooooh!наистина е адски скъпо , но пък на мъжът ми му казали,че ако се наложело повтаряне на тоновете не плащаш за него ден повече, т.е. тия 20 лв са за цял ден , мен предния път ме пращаха в спешния за повтаряне на тоновете, но тогава кабинета за тонове бачкаше до 2 часа, а и тоновете бяха безплатни......

Общи условия

Активация на акаунт