Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 487
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 425
 Grinning Grinning Grinning Chugra, ти на война ли ще ходиш верно,или бебе ще раждаш Laughing,та и таткото щял да те брани Laughing 
Нека не се заблуждаваме,никоя от нас не е царицата майка та чак цяла свита доктори да ни чака да снесем Laughing
А сега без майтап, неонатолога няма да ти седи на главата и да те чака да раждаш, малко преди това твоят лекар ще го извика. Той е също толкова важен,колкото и останалите от екипа  Naughty и когато бебето излезе,той ще го поеме,и ще го вземе за тестове и процедури,които трябва да се направят. Колкото до студенти и прочие,това е болница в,която те се учат и това не е тайна,но дори и учещи се те не се разхождат на групи с големи червени табели на гърдите Laughing. Почти съм сигурна,че няма да разбереш,кои са освен ако някой не ти каже. Grinning

# 1 426
  • София

chugra, неонатолози?? Това не го разбрах. Според мен точно такива би трябвало да има?
по време на раждането? да няма те да ме израждат? да стоят пред вратата. като се роди бебето, тогава да влезнат. тарапана не ща  Peace

При моето раждане - (секцио) - нямаше неонатолози в операционната. Имаше две акушерки - едната беше за мен, а другата пое бебето, след като се роди и го изнесе извън залата. От там вече са поели неонатолозите.

# 1 427
Цитат
На Отворени врати и аз ще ходя на 8-ми януари
И аз Simple Smile Искам да видя ваната.
Цитат
За водното раждане трябва задължително да вземеш ВИП стая
Е нали плащаш за вана 500 лв. (което означава самостоятелна ВИП стая, в която има вана за раждане). Не е нужно да плащаш ОТДЕЛНО 150лв. за ВИП нали?
Да, само 500 за вана. (ако на 500 лв. за малко вода от чешмата може да се каже "само" Wink )

хахаха...точно. Пипи, нашия татко взел . че снимал когато излиза бебето Laughing във полунапълнената вана.

# 1 428
и да ви споделя, колко ги молих да изчакат 5 мин преди да срежат пъпната връв , а те взеха да се тюхкат колко студено билоо на бебето при мен във ваната. Да но когато го взеха по разказа на таткото, го понесли голо голеничко по коридора, където имаше и отворен прозорец Shocked

Общо взето човек трябва да си настоява на своето Simple Smile

# 1 429
В тази болница няма студенти, или поне не е  като в Майчин дом Simple Smile . Само стажанти и то рядко. И те са обикновено такива дето си стажуват/работят там постоянно и дълго време и обикновено ги мислят за лекари. Ти обаче винаги можеш да откажеш на раждането ти да присъстват студенти. Твое право е. Можеш да си го напишеш в плана за раждане.
Неонатологът идват малко преди да се появи бебето. Аз много му се зарадвах като го видях, защото си знаех, че съвсем скоро ще се появи дъщеря ми.

# 1 430
В тази болница няма студенти, или поне не е  като в Майчин дом Simple Smile . Само стажанти и то рядко. И те са обикновено такива дето си стажуват/работят там постоянно и дълго време и обикновено ги мислят за лекари. Ти обаче винаги можеш да откажеш на раждането ти да присъстват студенти. Твое право е. Можеш да си го напишеш в плана за раждане.
Неонатологът идват малко преди да се появи бебето. Аз много му се зарадвах като го видях, защото си знаех, че съвсем скоро ще се появи дъщеря ми.

да, така си ги представям и аз нещата. и като казвам, че искам да ми е спокойно и да има минимум непознати около мен, точно това имам предвид. освен лекаря и акушерката, не искам просто други хора. мислех в плана да ги напиша тия неща. пък после таткото да съблюдава за спазването им  Peace

# 1 431
че искам да ми е спокойно и да има минимум непознати около мен, точно това имам предвид. освен лекаря и акушерката, не искам просто други хора.

Май ти е първо раждане това. Пожелавам ти всичко да мине както си го представяш, но те съветвам да не се самонавиваш така войнствено отсега. Приеми най-добре, че каквото трябва да стане ще стане, само бебето и ти да сте добре, защото всичко може да се случи.
Аз както казах също предпочитах да ме ставят да си пъшкам сама, но моята лекарка е от загрижените и докато не ми сложиха упойка не стана от леглото ми (главната причина да ми сложат беше че тя ме навиваше през цялото време и накрая ми писна да я слушам). Като ме преместиха на магарето с упойката изведнъж всички изчезнаха. Ей това се казва рахат- няма никой, мен вече не ме боли, не бях спала цяла нощ и съответно почнах да се унасям. Завариха ме почти заспала - голям смях падна;).
Обаче после стана сложно, защото не можах да напъвам качествено и бебето не излиза. Около мен все жени- не могат и да ме натиснат качествено и като почнаха да се привикват едни лекари мъжаги- на всеки следващ по-едър се радвах все повече и повече. Сигурно се събраха поне 10-на души около мен докато излезе бебока. А на мен толкова ми се искаше да свърши всичко, че изобщо не ми пукаше кой ме гледа- само да го изкарат това бебе.

# 1 432
че искам да ми е спокойно и да има минимум непознати около мен, точно това имам предвид. освен лекаря и акушерката, не искам просто други хора.

Май ти е първо раждане това. Пожелавам ти всичко да мине както си го представяш, но те съветвам да не се самонавиваш така войнствено отсега. Приеми най-добре, че каквото трябва да стане ще стане, само бебето и ти да сте добре, защото всичко може да се случи.
Аз както казах също предпочитах да ме ставят да си пъшкам сама, но моята лекарка е от загрижените и докато не ми сложиха упойка не стана от леглото ми (главната причина да ми сложат беше че тя ме навиваше през цялото време и накрая ми писна да я слушам). Като ме преместиха на магарето с упойката изведнъж всички изчезнаха. Ей това се казва рахат- няма никой, мен вече не ме боли, не бях спала цяла нощ и съответно почнах да се унасям. Завариха ме почти заспала - голям смях падна;).
Обаче после стана сложно, защото не можах да напъвам качествено и бебето не излиза. Около мен все жени- не могат и да ме натиснат качествено и като почнаха да се привикват едни лекари мъжаги- на всеки следващ по-едър се радвах все повече и повече. Сигурно се събраха поне 10-на души около мен докато излезе бебока. А на мен толкова ми се искаше да свърши всичко, че изобщо не ми пукаше кой ме гледа- само да го изкарат това бебе.

да, дано не ми се налага.

# 1 433
Аз пък много се радвах на двете девойки-стажантки (мисля за акушерки се учеха). Бях си самичка почти през цялото време в предродилна и само се чудех какво да измисля да правя, за да се разсейвам от контракциите. А те минаваха периодично, за да учат разни неща и за да ме видят как съм. Изпитваха ги разни работи, например как да си подредят таблата с нещата необходими за раждане, кое най-долу, кое отгоре. Абе, фън отвсякъде.

# 1 434
 Laughing Ей, благодарете се на тия лекари дето са ви седяли до леглото  bouquet, представяте ли си ако ги нямаше,а вие незнаете какво се случва и няма,кой да ви обясни и да ви успокои? Незнам за вас,но при мен в един момент толкова ме болеше,че нито виждах,нито чувах,нито знаех къде се намиръм  ooooh!. А в пред родилна бяхме 4 раждащи,3-4  акушерки и все минаваше по някой доктор. Никой не виждах и не чувах #Crazy. Сили ми идваха само като чуех гласа на моя доктор и той не ме оставяше за дълго сама Laughing. Непрекъснато правеше каквото може за да ме облекчи, и честно казано по-голяма опора от него не си представям в тия моменти Naughty. Много съм му благодарна   bouquet

# 1 435
  • София
Девойките стажант-акушерки ми отгледаха детето  Peace Ако не бяха те да го гушкат, успокояват и обръщат повечко внимание, не знам колко отчуждено от хората щеше да е  Peace

# 1 436
Аз също не мога да разбера как така хем ще ходя в болница да раждам, хем пък няма да искам лекари, неонатолози, стажанти? Ми то тогава да си ражда човек вкъщи! Колкото повече лекари има и те наблюдават, толкова по-добре. И в този момент не е толкова важно на теб да ти е добре и да си на спокойствие(просто защото не може да си спокойна в такъв момент), а да е наред всичко с бебо и да има кой да го следи него. Честно казано неонатолога е най-важния човек,който трябва да присъства, за да поеме бебето!Ама да седи и да чака отвън?! newsm78Аз пък си бях много доволна на всички, които стояха в стаята. Стажантката беше страшно любезна и много отзивчива, акушерката също. Не разбирам също и какво ви пречат стажантите?! Нали трябва да е научат все някак.При положение, че те не израждат, а само гледат, не виждам проблем някакъв да има.
Ако пък толкова са ви високи изискванията - има частни болници, където и на челна стойка да застанете пак ще ви изродят и нищо няма да ви кажат. ТК си е д-вна болница с определени правила, които трябва да се спазват. На който не му харесва има др. алтернативи.
Бебоците ги изкарват в коридора,да. И всяка майка си го взима от там. Сега ако отидеш 10 мин. по-късно си е твой проблем, че детето ще виси там. Аз лично бях там винаги 5-10 мин. по-рано. Часовете са ясни и всички ги знаят, няма объркани и недоразбрали.

# 1 437
Часовете са ясни и всички ги знаят, няма объркани и недоразбрали.
A и дори да се объркаш или забравиш часа ще чуеш тракането на колички по коридора ( а то се чува доста силно) и веднага ще отидеш да си вземеш бебето Simple Smile
И аз съм на мение, че кокото повече специалисти- толкова по-добре за бебето и мен. За това отивам да раждам в болница, а не вкъщи. Аз също попринцип съм притеснителна и мразя да ходя на гинеколог, но като започнаха контракциите не ми пукаше, ако ще да ме излъчат по националната телевизия. Дори нямам представа колко души са били там докато раждам, някак всичко ми е като сън  Joy

# 1 438
nori4ka87 i arch.mae , абсолютно съм съгласна с вас  Peace
Не смятам,че не трябва да имам право на глас какво ще се прави с мен,но това не значи да уча докторите как да си вършат работата. Това,че съм прочела информация по случея не ме прави лекар, а и факта,че съм си платила не значи,че всички трябва да се съобразяват с моите представи. Thinking Още повече,че особено при първо раждане жените си имаме склонност да си мислим,че е като по филмите Joy
  Истината е, че е пълно със статии,които представят нещата като вълшебни,интимни и тн. , но като дойде времето  се оказват неописуемо болезнени, мътни и кървави,а за интимност и дума неможе да става Joy. Важното е да свършат добре, тогава не само ние сме щастливи,а и хората,които са помагали  Party
 Никоя жена не обича да ходи на гинеколог,но точно в АГ болница,едва ли ще шашнете или заинтересувате някой с нещо ново Joy Joy Joy. Така,че хората около вас са помощ,а не сеирджии Naughty и ненужно затормозяващи ви в труден момент.

Последна редакция: нд, 30 дек 2012, 23:10 от ELIA111

# 1 439
Това и аз имах предвид!!!Както се вика - вече съм оперирана от срам след раждането!Наистина и аз се бях заредила с много положителна нагласа - малко преди да родя гледах филма "Първият плач". Много интересен и вдъхващ увереност в естественото раждане!Четох и куп статии за това.И бях убедена,че всичко ще е наред.Да,ама не!Случиха ми се нещата,от които най-много се страхувах - епизиотомия и форцепс( и пак казвам - страхувах се заради детето, защото наложи ли се това, нещата стават сериозни). Тези случаи,като моя, са редки, но все пак си ги има.И какво правим ако сме избрали домашното раждане или искаме интимност и бащата ни "брани" от нежелано присъствие на лекари ? И бебето, и майката заминават.Добре, че бяха докторите и акушерките там. Никога няма да мога да им се отблагодаря за това, което направиха за детето и мен.
При попълването на документите долу може да заявиш, че трябва да те информират преди да правят каквото и да било - да ама ,когато няма време?! Нещата се случват за секунди и докато се обяснявате и мислите дали да позволите или не, бебчето може да се задуши. Така че , според мен, това са пълни глупости.
Пък за раждането - аз също малко си спомням какво стана докато бях на магарето - освен това, че двама лекари и една акушерка ме натискаха по корема и не стана, и чух за епизиотомията и форцепса. Повярвайте, нямах време и сили дори да се разрева, а пък не съм разбрала кога е дошла анестезиоложката. Така че човек трябва да има пълно доверие в лекарите и това е, другото е Божа работа.
Пожелавам на всички едно леко и безпроблемно раждане и здрави бебчовци! Hug

Общи условия

Активация на акаунт