Животът извън града

• 24 135
  • 381
  •   1
Отговори
# 360
Ох, Гери Flutter За това какво местожителство съм написала няма да коментирам, мисля, че ще ми се обидиш ако ти отговоря.
Не мъжът ми си е позволил тази къща, двама заедно сме я построили с общи усилия.Ако у вас само съпругът ти поема разходите по транспорт и пр. то у нас не е така.И двамата работим и двамата носим пари в къщи.
И да мъжът ми с удоволствие замени "градски" живот с този на село.В Пловдив имаше 1-2 приятели с които още поддържат връзка, но на село има повече.
Като кажете извън цивилизацията ми става много смешно Laughing . Ще кажеш, че на село хора не живеят - само патки и крави.

П.С. и здравна служба си имаме с двама лекаря и два заболекарски кабинета.Да не изброявам още, че едва ли ще ми хванете вяра.
Ма а де? Те си мислят 10 къщи с трафопоста и това е  Sunglasses
Не, че няма и такива села, но не всички са такива Simple Smile .

# 361
Е, разбира се, Ванилия, твоя работа си е какво ще пишеш Simple Smile
...
Радвам се, че има такива сплотени семейства като вашето! Simple Smile
Много, много се радвам, макар че както и в моето семейство, така и при приятелките ми, САМО ЖЕНАТА тегли по "пътя на живота".
Сега като се замислих, може би това е свързано с местоживеенето -
наистина, по-нормалните хора са свестни, а свестните хора си споделят всичко в семейството.
Така че... Май напоследък в България, ако искаме да видим нормални отношения и свестни хора,
ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ГРАДА -
с неговите изкушения и измамна свободност...

# 362
 newsm78 И какво излезе  сега само ние живущите на село сме уцелили на грижовни и финансово обезпечени съпрузи?! Е те сега като започне една масова миграция към селата, градовете ще се обезлюдят  Whistling
 Геррри преди да си публикуваш постовете има опция предварителен преглед. Не е лошо да я използваш.

# 363
newsm78 И какво излезе  сега само ние живущите на село сме уцелили на грижовни и финансово обезпечени съпрузи?! Е те сега като започне една масова миграция към селата, градовете ще се обезлюдят  Whistling
 Геррри преди да си публикуваш постовете има опция предварителен преглед. Не е лошо да я използваш.

Ааа, извинявам се, ако не сте уцелили!
Ама трее си признаете, че ако мъжът няма кинти, и ако къщата на село не е подсигурена с всички екстри, и колата ви ако не е сносна, не си струва да се преместите от града!

Аз си гледам постовете, мерси все пак, че проявяваш внимание!

# 364
Ами не съм уцелила богаташ, но и той не уцели богаташка.Ех горките ние.Как посмяхме с доходи под 1000 лв на месец да се осмелим да се преместим на село, че и да живеем вече втора година там?! newsm78

# 365
  • Mediterraneo
Хахах, Гери, чак ме разсмя. Правиш някакъв нескопосан опит за тълкуване на семеен профил ли, какво? Вадиш едни изводи буквално от нищото, направо е забавно  Grinning

# 366
  • в моя свят на мир и любов
Не можах да схвана същността на спора.

Живея сама на село, близо до София с две малки деца. Сама съм си позволила къщата, макар и не много голяма и луксозна. Сега съм без работа, но допреди няколко месеце пътувах по 20км. само в едната посока до работата.

Имам и апартамент в града, споменавам го за да не си помисли някой, че нямам избор.

Намирам го за прекрасно, пътуването не ми тежи, напротив помага да ми се пренастроя за работа и после за дома. Съседите са готови да се притекат на помощ на секундата.
Децата могат по всяко време да излезнат навън, на люлката в двора или да покарат колело.
Разполагам с всичко необходимо и се чувствам прекрасно. Децата също.

# 367
Според мен глобално средната класа гледа да излезе от града, да живее в резиденциални зони и да избягва хаоса. Винаги ще останат разбира се хора, които могат да си позволят и искат да живеят около Оксфорд Стрийт, или на Манхатън, но тенденцията ми се струва, че е къща, дворче, гараж. / то дори това вече ми се струва остаряло, но друга тема е/
За Европа май няма такива зони възникнали нарочно или рядко има, а просто се присъединяват села, но нещата в общия случай изглеждат доста прилично, урбанизират се много бързо тези зони.

У нас все богати хора ми се струва, че живеят отвъд Околовръстното, не знам някой да се е преселил в Бистрица от Надежда 6 с едната си заплата.

# 368
Според мен глобално средната класа гледа да излезе от града, да живее в резиденциални зони и да избягва хаоса. Винаги ще останат разбира се хора, които могат да си позволят и искат да живеят около Оксфорд Стрийт, или на Манхатън, но тенденцията ми се струва, че е къща, дворче, гараж. / то дори това вече ми се струва остаряло, но друга тема е/
За Европа май няма такива зони възникнали нарочно или рядко има, а просто се присъединяват села, но нещата в общия случай изглеждат доста прилично, урбанизират се много бързо тези зони.

У нас все богати хора ми се струва, че живеят отвъд Околовръстното, не знам някой да се е преселил в Бистрица от Надежда 6 с едната си заплата.
Или да живееш прилично в българско село е скъпо.

# 369

Хм,така е май.
Мои блзики се преселиха от Хаджи Димитър -Сф в село до Костинброд .
Не съжаляват и за миг,а си имат къща тип  резиденция с басейн и  много голяма градина.
Не биха се и върнали в лудницата на СФ,нищо,че всеки ден пътуват за работа.

# 370
Според мен не е по-евтино, не знам дали е много по-скъпо, зависи.
Цената на живота не се определя само от цената на имота, нали.
Разходите ти по поддръжка на двор, къща и т.н си ги поемаш сам, нямаш такса вход и режийни някакви и от там насетне не го мислиш.
Така че общо взето го приемам за по-скъп и по-сложен.
Но на отсрещната страна стоят ползите от спокойствието, по-чистият въздух, според мен безспорните ползи за децата и т.н. Така че мнгоо хора се решават.

Но това ще е до време. в един момент цената ще е много висока и ще започнат да строят кооперацийки в рез. зони, както става тук. Никой не строи къщи вече, около нас строят малки комплексчета от по няколко кооперацийки, защото е по-евтино и в същото време не е в джангъра. /  центровете  са по-стари и живота по-неудобен/, басейни изобщо няма, т.к сме в регулацията на града нямаме право, освен разни надуваеми.

# 371
Според мен не е по-евтино, не знам дали е много по-скъпо, зависи.
Цената на живота не се определя само от цената на имота, нали.
Разходите ти по поддръжка на двор, къща и т.н си ги поемаш сам, нямаш такса вход и режийни някакви и от там насетне не го мислиш.
...
Аз пък предпочитам този тип разходи сама да си ги поемам и да си правя сметката кое как и кога, вместо да присъствам на ялови събрания с комшиите от входа и да не може по 5 лева на човек да се съберат за чистачка, защото все не им стигали Whistling.

# 372
аз в къща живея и сама си ги поемам, но в София съм в апартамент и мога да направя сравнение. Къщата предполага твоята лична и постоянна отговорност, която в града липсва, и тази лична отговорност не е само под формата на мислене, а и на труд, време  и немалко пари.

така че не е само   в-с на баланс кое си избираш, но и кое можеш да си позволиш  в крайна сметка

# 373
  • тук-там
Аз пък предпочитам този тип разходи сама да си ги поемам и да си правя сметката кое как и кога, вместо да присъствам на ялови събрания с комшиите от входа и да не може по 5 лева на човек да се съберат за чистачка, защото все не им стигали Whistling.

Абсолютно!  Peace
На всичкото отгоре онзи ден ме "сюрпризираха" с данък от 460 лв. за апартамента на "пъпа"!
Това ми е отоплението за половин зима на селската "къщурка"!

# 374
  • София
На всичкото отгоре онзи ден ме "сюрпризираха" с данък от 460 лв. за апартамента на "пъпа"!
Това ми е отоплението за половин зима на селската "къщурка"!
А селската къщурка няма данък?  Wink Малко са несъпоставими нещата. Естествено, че ако една сграда е само твоя и разходите са само твои. А ако в сградата живеят повече хора, то и разходите са поделени и са по-малки за всяко семейство. Независимо дали за протекъл покрив или плащане на чистачка.

Общи условия

Активация на акаунт